PUBLICAŢIE BAPTISTĂ DE APOLOGETICĂ

              

baptist.ro

 

Pagină de Ştiri Baptiste


AGENŢIA DE PRESĂ BAPTISTĂ A CONVENŢIE DE SUD

Funcţionarii chinezi citind cartea şi vizionând video-ul despre creştinii naţiunii
Mar 15, 2004
By Staff

NASHVILLE, Tenn. (BP)- Isus in Beijing, si primeste atentia in locurile inalte.

Functionarii guvernului chinez studiaza o carte despre cresterea fenomenala a religiei crestine in China si un o serie DVD despre membrii bisericii chineze, spun surse din regiune.

"Isus in Beijing", scris de David Aikman, precedentul sef al biroului Time magazine din Beijing, evidentiaza cresterea crestinilor la toate nivelele ale societatii chineze, incluzand chiar si comunitatea comunista insasi - in ciuda persecutiei crestine. Aproximarile numarului de crestini chinezi numara peste 70 de milioane dintr-o polulatie de 1.3 miliarde, cu mai mult de 10,000 noi credincionsi fiind adaugati in fiecare zi.

Aikman, in carte, prezice ca pana la a treia parte din vasta populatie ar putea imbratisa credinta crestina in cursul urmatoarei generatii, schimband Asia atat de radical la fel ca si crestinizarea imperiului roman transformand vestul cu mult timp in urma.

Serialul de DVD-uri de 4 ore, "Crucea: Isus in China," a fost produsa de fundatia California-based China Soul for Christ si condusa de Yuan Zhimin, un chinez crestin si un activist pro-democratic.

Serialul, produs in engleza si chinez, a fost prezentat liderilor provinciali ai guvernului la departamentul Cultelor si la departamentul Muncii cand s-au intalnit recent la conferinta anuala in Beijing. De asemenea au concis despre carte, conform unui report in Christianity Today. Alta sursa a reportat ca guvernul a ordonat o "traducere de prioritate inalta" a cartii, care a fost publicata anul trecut de Regnery.

Christianity Today a reportat ca cel putin 50 de lideri de biserica au fost arestati intr-un nou val de persecutie religioasa, in timp ce autoritatile au luat urma oamenilor care au aparut in carte sau DVD. Extinderea acestui val de persecutie este sub semnul intrebari din partea unora.

"Lucrurile sunt putin stranse, dar cat despre cei 50 de lideri arestati, aceasta apare sa fie putina exagerare," a spus un muncitor cu contacte de incredere in China. "Stim ca guvernul chinez a luat cartea si DVD-ul si le-au tradus si le-au studiat. Oamenii sunt urmariti mai indeaproape, sunt interogati si sunt cateva raporturi de batai si aresturi. Cred ca vom vedea o continua presiune in urmatoarele luni cel putin."

Asia Harveste, o organizatie tailandeza cu legaturi stranse cu reteau bisericilor in case, a publicat o declaratie confirmand numeroase arestari recente a liderilor de biserici, dar nici una incluzand oameni identificati in carte sau DVD.

"Liderii principali chinezi [care sunt specificati in carte si DVD] merg inca inainte cu aceasta treaba si au fost vizitati si au vorbit la diferiti oameni," spune declaratia. Un lider mai varstnic "spune ca nu ii e frica deloc, si e ocupat cu lucrul Domnului. A petrecut deja 23 de ani in inchisoare pentru credinta sa si nu ii e frica sa sufere din nou."

Asia Harveste a confirmat ca aceasta carte si DVD au fost discutate la conferinta din Beijing de nivel inalt.

"In consecinta, pot exista multe ramificatiuni pentru liderii de biserica," spune declaratia. "Totusi, ei vor ca biserica din jurul lumii sa inteleaga pe deplin ca vietile lor sunt complet in mainile Domnului si cred ca orice greutate care ii poate intampina va fi doar pentru ca Dumnezeu o permite. Vietile lor sunt complet motivate de 2 lucruri: sa il glorifice pe Dumnezeu si sa castige sufelte pierdute pentru Isus Hristos. Orice activitate care implineste aceste 2 lucruri este considerata demn de facut, necontand ce cost personal include."

Un lucrat a "socat" liderii de biserica, in concordanta cu Asia Harveste: "impactul enorm" pe care serialul DVD o face in China si in alte locuri.

"DVD-ul Crucea: Isus in China ...a intrecut asteptarile tuturor. [Un lider de biserica din Beijing a spus], ‘Nu numai ca adus multi oameni la credinta in Hristos, dar a adus la viata fratii si surorile crestini... Dupa vizionare am fost atat de incurajati si inflacarati de lucrarea mareata a Duhului Sfant in China. Toti au privit-o in lacrimi, pocainta si rededicare pentru Hristos."

DVD-ul contine interviuri cu crestini chinezi din multe carari ale vietii. Unii au fost in inchisoare pentru perioade extinse, dar ei "nu is misca pumnii in protest; in loc, ei au aratat iertare spre cei care i-au persecutat."

Un politist in Henan Province care a confiscat o copie a DVD-ului si l-a vizionat la statia locala de politie, s-a dus la biserica ziua urmatoare, cerand in lacrimi sa fie botezat.

Scoaterea aproape simultana a 2 potrete de profil inalt a cresterii si vitalitatii bisericii chineze pune presiune pe guvern sa inclesteze din nou, a spus un observator. Dar aceste persecutii deseori au urmari neintentionate.

"Cred ca numarul de credinciosi in China a ajuns la o masa critica, si functionarii guvernului sunt intr-o pierdere in a stii ce sa faca," a spus observatorul. "Se pare ca tot ce au incercat in trecut sa innabuseasca credinciosii si sa opreasca cresterea a facut doar ca aceasta sa creasca. Este spus adesea ca o biserica creste din sangele martirilor. Acest lucru se intampla cu singuranta in China. [Crestinii de acolo] au o viziune mareata sa vada toata China in impact cu Evanghelia - si apoi restul lumii."
 

Ce este nou!

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o pagină dedicată Teologiei Sistematică.

In cadru Teologiei Sistematică, veti găsi pagina de studiu în Bibliologie, doctrina Bibliei.

Pe această pagină puteţi citi 7 noi lucrări de studiu:  

bullet
Sola Scriptura şi Biserica Primară
 
bullet
Ce vrem să spunem prin Sola Scriptura
 
bullet
Tradiţionalism
 
bullet
Surprins de ce?
 
bullet
Revelaţia Generală
 
bullet
Revelaţia Specială
 
bullet
Scriptura Inspirată de Dumnzeu
 
De asemenea, cei interesaţi de scrierile primelor secole, pot găsi cea mai mare colecţie de scrieri în limba româna pe internet.

 

Înscrie-te gratuit la newsletter:

 

 

 

                                                                    Vox Dei Baptist Ministries 64 E Main Str. Sidney, New York 13838
                                                                                             Vox Dei Baptist Ministries © 2003