PUBLICAŢIE BAPTISTĂ DE APOLOGETICĂ

              

baptist.ro

 

Pagină de Ştiri Baptiste


AGENŢIA DE PRESĂ BAPTISTĂ A CONVENŢIE DE SUD

Baptiştii nu sunt singuri în durerea cauzată de 4 voluntari ucişi în nordul Irakului, spune IMB
Mar 16, 2004
By Mark Kelly

RICHMOND, Va. (BP)- baptisti sudici care se lupta cu pierderea a 4 muncitori si ranirea celui de-al cincilea in Irak stiu ca multi altii plang de asemenea; un lider de la International Mission Board a spus pe data de 16 martie intr-o conferinta de presa la sediul misiunii din Richmond, Va.

"Plangem pierderea a 4 colegi si suntem ingrijorati de al cincilea coleg", spune Clyde Meador, vice presedintele executiv al comitetului. "Stim ca nu suntem singuri in nenorocirea noastra.”

"Multi americani si irakieni si-au pierdut vietile in lunile recente. Inimile noastre se deschid cu simpatie pentru familiile, prietenii si colegii nostri care plang aceasta pierdere tragica."

Chiar daca serviciul in Irak este riscant, acesti lucratori au fost acolo din pricina dragostei lui Dumnezeu pentru oamenii irakieni, nu pentru ca a fost un loc in siguranta, spune Meador.

"Baptistii sudici au cautat feluri prin care sa impartaseasca iubirea lui Dumnezeu cu oamenii irakieni. Toamna trecuta, bisericile baptistilor sudici in Statele Unite au trimis mai mult de 3 milioane de livre de mancare spre Irak. Lucratorii inclusi in acest atac au cercetat nevoia proiectelor umanitare de viitor.

"Personalul nostru, ca si americani si crestini, sunt toti constienti de riscul trairii si slujiri intr-un loc ca Irak. Insa iubirea lor pentru oamenii irakieni si ascultarea conducerii lui Dumnezeu a fost exprimata in vointa de a lua acel risc, chiar si dandu-si vietile."

Cei 5 erau intr-o masina in Mosul de vest in nordul Irakului cand au fost atacati cu arme automate si grenade. Agresorii raman neidentificati.

Trei au murit la locul scenei: Larry si Jean Elliott, care au lucrat cu IMB-ul in Honduras din 1978 si transferati in Orientul Mijlociu in februarie, si Karen Watson, care a fost cu misiunea din martie 2003.

Al patrulea muncitor, David McDonnall, a murit in drum spre un spital de suport militar in Bagdad. Patru chirurgi militari americani au lucrat 6 ore sa salveze viata lui. Sotia lui, Carrie, a fost dusa la un spital din Germania pe 16 martie in stare critica. Familia McDonall a inceput slujirea din nou cu International Mission Board in noiembrie 2003 dupa limita 1999-2001 in programul Journeyman al misiunii.

Presedintele SBC Jack Graham a spus intr-o declaratie catre presa baptista "...in timp ce noi plangem cu amar pierderea acestei vieti, ne bucuram totdata in confidenta sigura ca frati si surorile noastre sunt in prezenta lui Hristos."
"Personalul nostru IMB in jurul lumii intelege riscul si totodata rasplata chemarii lui Hristos in vietile lor. Cu siguranta multi dintre ei calatoresc spre locuri periculoase si locuri indepartate sa poarte crucea pe deplin si mesajul Evangheliei. Dar ei inteleg totodata marea rasplata. Marele misionar martir Jim Elliot a scris o data in jurnalul sau, ‘Nu este nebun cel care da ce nu poate pastra ca sa castige ce nu poate pierde.’

"Acestia care si-au dat viata pentru cauza lui Hristos au fost in Irak pentru un efort umanitar de ajutor, impartasind dragostea lui Hristos si impartasind mesajul sperantei," Graham, pastorul bisericii baptiste Prestonwood din zona Dallas-ului a spus. "Ma rog ca acesti slujitori ai Domnului sa nu fi murit in desert ci vietile si chiar mortile lor, sa fie o inspiratie mareata pentru multi de peste intinderea Americii care vor auzi chemarea si raspunde in ascultare Domnului."
Graham a adaugat, "Ne rugam pentru familii si cerem Domnului cele bogate binecuvantari de mangaiere in vietile lor."

La Casa Alba, secretarul de presa Scott McClellan a comentat la intrebarea unui reporter despre cei patru lucratori, "Cu siguranta, ei au fost acolo ca sa ajute oamenii irakieni sa realizeze un viitor mai bun. Si gandurile si rugaciunile noastre sunt cu siguranta cu familiile lor. Aceasta este o tragedie teribila, si ei raman in gandurile si rugaciunile noastre. Si suntem cu siguranta recunoscatori pentru toate eforturile pe care le-au facut ca sa ajute oamenii irajieni sa paseasca spre un viitor mai bun."

McClellan a declarat totodata, "Sunt multi oameni, din diferite tari, care aduc asistenta umanitara oamenilor irakieni si ajutand in Irak. Siguranta este o prioritate foarte mare pentru oamenii irakieni pentru coalitie. Continuam sa lucram impreuna ca sa improvizam situatia sigurantei in Irak."

Conventia baptista din Missouri, care a inaugurat un parteneriat cu Irak anul trecut, a spus ca initiativa va continua in ciuda atacului mortal.

O echipa de baptisti din Missouri au programat sa plece in Irak pe 20 martie, dar acea calatorie a fost anulata. Viitoarele calatorii ale MBC-ului spre Irak au fost amanate in timp ce liderii conventiei studiaza cum este cel mai bine a continua cu parteneriatul. MBC-ul este singura conventie de stat cu un parteneriat cu Irak prin International Mission Board.

Conventia din Missouri cumpara biletele de avion pentru parintii lui Carrie McDonnall, Jon si Margaret Taylor din Dallas, sa zboare spre Germana ca sa fie cu fiica lor.

Presedintele IMB, Jerry Rankin, atunci cand a fost informat de pierderea celor 4 lucratori in martie 15, a spus ca toti baptistii sudisti impartasesc durerea si mahnirea familiilor si colegilor lucratori.

"In vremuri ca acestea, nu sunt cuvinte care vor lua durerea mortii violente a unui om iubit," a spus Rankin."Toti din familia IMB si toti care iubesc lucratorii baptistilor sudisti de peste hotare sufera cu membrii familiilor si co-lucratorilor acestor sufelte pretioase.

"Suntem multumitor ca Dumnezeu Insusi vine alaturi de noi in durerea cea mai mare si ne mangaie intr-un mod in care nimeni altcineva nu poate."

Mortile familiei Elliott, Watson si McDonnall au sosit in mai putin de un an dupa ce misionarul IMB Bill Hyde a fost ucis de o bomba terorista la aeroportul din Davao City, Filipine. Doar in urma cu 14 luni, baptistii sudisti au suferit moartea a 3 lucratori care au fost ucisi de un terorist la spitalul baptist din Jibla, Yemen.

Planurile de intoarcere in Statele Unite a corpurilor victimilor sunt incomplete.
 

Ce este nou!

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o pagină dedicată Teologiei Sistematică.

In cadru Teologiei Sistematică, veti găsi pagina de studiu în Bibliologie, doctrina Bibliei.

Pe această pagină puteţi citi 7 noi lucrări de studiu:  

bullet
Sola Scriptura şi Biserica Primară
 
bullet
Ce vrem să spunem prin Sola Scriptura
 
bullet
Tradiţionalism
 
bullet
Surprins de ce?
 
bullet
Revelaţia Generală
 
bullet
Revelaţia Specială
 
bullet
Scriptura Inspirată de Dumnzeu
 
De asemenea, cei interesaţi de scrierile primelor secole, pot găsi cea mai mare colecţie de scrieri în limba româna pe internet.

 

Înscrie-te gratuit la newsletter:

 

 

 

                                                                    Vox Dei Baptist Ministries 64 E Main Str. Sidney, New York 13838
                                                                                             Vox Dei Baptist Ministries © 2003