PUBLICAŢIE BAPTISTĂ DE APOLOGETICĂ

              

baptist.ro

 

Pagină de Ştiri Baptiste


AGENŢIA DE PRESĂ BAPTISTĂ A CONVENŢIE DE SUD

Liderul roman e de aceeaşi părere: SBC ar trebui să se retragă din BWA
Mar 3, 2004
By Allen Palmeri

JEFFERSON CITZ, Mo (BP)—Atunci când comitetul executiv al Convenţiei Baptiste de Sud (SBC) a votat recomandarea ca SBC să se retragă din Alianţa Baptistă Mondială (BWA), aceasta a fost decizia cea mai înţeleaptă, declară Paul Negruţ, preşedintele Uniunii Baptiste din România.

Negruţ, liderul baptiştilor din România, declară că monitorizează liberalismul din BWA de mai bine de o decadă. El a fost vice-preşedinte al Uniunii Baptiste când fostul preşedinte, Vasile Taloş, a făcut primii paşi în contracararea influenţei liberale.

CITEŞTE RESTUL...

Punctul de vedere biblic asupra consilierii examinat în jurnalul de teologie.
Feb 26, 2004
By David Roach
 

LOUISVILLE, Ky. (BP)— Pastorii se confruntă, în consilierea pastorală, cu provocarea de a vesti Cuvântul lui Dumnezeu şi de a aplica cunoştinţe valide din psihologie, concluzionează scriitorii ediţiei de iarnă a Jurnalului de Teologie al Baptiştilor de Sud.

CITEŞTE RESTUL...

Refugiat român ajutând în prezent pe alţii să  întâlnească pe Hristos în propria lor "limbă a inimii"
Mar 17, 2004
By James Dotson

ATLANTA (BP) - Riscându-şi vieţile ca să scape din România comunistă în 1980, Mark Hobafcovich şi prietenii săi au ajuns ca refugiaţi în Australia. Într-o zi, un străin s-a ivit la uşa lor.

„Bună dimineaţa, băieţi!” a spus bărbatul în limba lor natală.

Era duminică dimineaţa şi un membru al unei biserici locale române i-a invitat la serviciul de dimineaţă. Datorită momentului vizitei şi a familiarităţii limbii, Hobafcovich a acceptat.

CITEŞTE RESTUL...

Chemarea lui Dumnezeu este o pasiune, un român spune seminariştilor
Mar 3, 2004
By Susan Reed

KANSAS CITY, Mo. (BP) - Chemarea lui Dumnezeu nu este o profesie; este o pasiune, a spus Paul Negruţ, preşedintele Uniunii Baptiste din România şi rector al Universităţii Emanuel din Oradea.

„Ai sentimentul chemării lui Dumnezeu?" a întrebat Negruţ într-un mesaj rostit în capela Seminarului Teologic Baptist din Kansas City, Mo.

„Noi suntem chemaţi cu autoritate pentru că El este Stăpânul,” a spus Negruţ. „El este Dumnezeul care a chemat universul în fiinţă, care ne-a chemat la Cristos şi care ne cere să răspundem la chemarea slujirii.”

CITEŞTE RESTUL...

Baptiştii nu sunt singuri în durerea cauzată de 4 voluntari ucişi în nordul Irakului, spune IMB
Mar 16, 2004
By Mark Kelly

RICHMOND, Va. (BP)- baptiştii de sud, care se luptă cu pierderea a 4 muncitori si rănirea celui de-al cincilea în Irak ştiu că mulţi alţii plâng, de asemenea; pe data de 16 martie, un lider al International Mission Board a spus următoarele într-o conferinţă de presă desfăşurată la sediul misiunii din Richmond, Va.:

„Plângem pierderea a 4 colegi şi suntem îngrijoraţi de al cincilea coleg", spune Clyde Meador, vicepreşedintele executiv al comitetului. „Ştim că nu suntem singuri în nenorocirea noastră.”

CITEŞTE RESTUL...

Deschiderea unor noi biserici baptiste - manifestări ale vieţii spirituale din Irak
Mar 5, 2004
By
Erin Curry

Bagdad, Irak (BP) – Aproape la un an după ce trupele americane au început eliberarea Irakului, evanghelicii vin în această ţară instabilă cu o îndrăzneală nouă, pentru a folosi libertatea religioasă tocmai acordată, libertate inexistentă atâta timp.

Prima biserică baptistă care a luat fiinţă în Irak, a fost inaugurată, având peste 700 de oameni care frecventează serviciile ei. Liderii spun că biserica, denumită Biserica Evanghelică Baptistă Naţională din Bagdad, e piatra de căpătâi pe care vor zidi în viitor baptiştii irakieni.

CITEŞTE RESTUL...

Funcţionarii chinezi citesc cartea şi vizionează materialul video despre creştinii naţiunii
Mar 15, 2004
By Staff

NASHVILLE, Tenn. (BP)- „Isus în Beijing” captează atenţia oficialităţilor.

Funcţionarii guvernului chinez studiază o carte despre creşterea fenomenală a religiei creştine în China şi un o serie DVD despre membrii bisericii chineze, spun surse din regiune.

„Isus în Beijing", scris de David Aikman, fostul şef al biroului revistei Time din Beijing, evidenţiază creşterea numărului creştinilor la toate nivelurile societăţii chineze, incluzând însăşi comunitatea comunistă - în ciuda persecuţiei anticreştine. Estimativ, numărul de creştini chinezi depăşeşte 70 de milioane, dintr-o populaţie de 1,3 miliarde; mai mult de 10.000 de noi credincioşi se adaugă în fiecare zi.

CITEŞTE RESTUL...

'Sulurile de argint' sunt cele mai vechi texte ale Vechiului Testament, spun arheologi.
Feb 27, 2004
By
Gary D. Myers

NEW ORLEANS (BP)—

În timpul excavării unui mormânt lângă Ierusalim, în 1979, Gabriel Barkay a descoperit cea mai veche copie cunoscută a unor texte din Vechiul Testament.

Binecuvântarea preoţească, găsită în Numeri 6:24-26, a fost descoperită pe două suluri mici de argint datate din secolul al VII-lea î.Hr.  

„Aceasta a fost o descoperire de mare importanţă”, a spus Barkay, profesor de arheologie la Universitatea Bar Ilan, de lângă Tel Aviv. „Aceste versete predatează faimoasele suluri de la Marea Moartă cu aproximativ 4 secole. Sunt singurele versete biblice pe care le avem datând din perioada primului Templu.”

CITEŞTE RESTUL...

Teolog german confirmă influenţa liberală asupra BWA

Februarie 4, 2004
De Bob Baysinger

Helge Stadelmann

INDEPENDENCE, Mo. (BP) – – Helge Stadelmann, lider de seminar din Germania, care şi-a dat avizul său faţă de Southern Baptists [Asociaţia Baptiştilor de Sud, n. tr.] – a declarat că trebuie să fim conştienţi de influenţa liberalismului asupra Baptist World Alliance [Alianţa Baptistă Mondială].

CITEŞTE RESTUL...

‚Fiţi recunoscători’, spune teologul german adunării din Midwestern

Februarie 4, 2004

De Susan Reed

 

KANSAS CITY, Mo. (BP) – – „Fiţi recunoscători”.
Cu aceste cuvinte, Helge Stadelmann a provocat studenţii, corpul profesoral şi conducerea de la Midwestern Baptist Theological Seminary, în cadrul adunării sale academice. 

CITEŞTE RESTUL...

Swindoll: Relaţii bune între slujitori – vitale pentru închinarea în bisercă
Mar 5, 2004
By Samuel Smith

Fort Worth, Texas (BP) – „Relaţiile oneste şi de susţinere între conducătorii închinării sunt necesare pentru ca o biserică să reflecte planul lui Dumnezeu cu privire la închinare”, a spus Chuck Swindoll, învăţător al Scripturii, la seminarul de muzică bisericească 2004, desfăşurat pe 17-19 februarie, în cadrul Seminarului Teologic Baptist de Sud-vest din Fort Worth, Texas.

CITEŞTE RESTUL...

Misionarul 'legendă' a lăsat o urmă în lumea spaniolă.  
Feb 2, 2004
By Shawn Hendricks

Frank Patterson

EL PASO, Texas (BP)-—Frank W. Patterson a fost un meşteşugar în toate sensurile cuvântului. Ca redactor misionar şi scriitor prolific, ca pastor şi chiar fotograf, el a modelat vieţi şi a construit relaţii în întreaga lume spaniolă.

Emeritul misionar baptist de sud a condus „Casa Bautista” – Editura Baptistă de Sud din El Paso, Texas – pentru aproape trei decenii, a scris şi editat numeroase cărţi creştine, publicaţii şi o varietate de programe. Patterson a murit pe 20 ianuarie, la vârsta de 96 de ani.

CITEŞTE RESTUL...

Ce este nou!

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o pagină dedicată Teologiei Sistematică.

In cadru Teologiei Sistematică, veti găsi pagina de studiu în Bibliologie, doctrina Bibliei.

Pe această pagină puteţi citi 7 noi lucrări de studiu:  

bullet
Sola Scriptura şi Biserica Primară
 
bullet
Ce vrem să spunem prin Sola Scriptura
 
bullet
Tradiţionalism
 
bullet
Surprins de ce?
 
bullet
Revelaţia Generală
 
bullet
Revelaţia Specială
 
bullet
Scriptura Inspirată de Dumnzeu
 
De asemenea, cei interesaţi de scrierile primelor secole, pot găsi cea mai mare colecţie de scrieri în limba româna pe internet.

 

Înscrie-te gratuit la newsletter:

 

 

 

                                                                    Vox Dei Baptist Ministries 64 E Main Str. Sidney, New York 13838
                                                                                             Vox Dei Baptist Ministries © 2003