Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Din Presa Română
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
Proiectul Betania
Media
Ştiri Internaţionale
Din Presa Română
Poşta Redacţiei


Pagina de ştiri

 

 

Ştiri din presa română

 

 

Michael Jackson traieste si nu este singurul: Elvis, Abraham Lincoln si Iisus Hristos au iesit din aceeasi duba cu starul pop! (VIDEO)

In urma cu cateva zile, un filmulet care-l infatiseaza pe regele muzicii pop viu si nevatamat, facea furori pe Internet, declansand teoria conspiratiei. Daca Michael si-a trucat decesul, el nu este singurul care a facut acest lucru. Fapt dovedit, de altfel, celebrul showman american Jimmy Kimmel, care, potrivit Hotnews.ro, a prezentat niste imagini inedite. Acestea "arata" clar cum din dubita medicilor legisti din care a coborat Jackson, cand era transportat la morga, au iesit imediat dupa aceea "Elvis", "Abraham Lincoln" si "Iisus Hristos". Concluzia lui Kimmel: "Cred ca ar trebui sa ne cerem scuze de la doctorul lui Michael".


 

O treime dintre catolici considera spovedania fara sens

de Dumitru Manolache

Dupa ultimele date publicate de revista italiana „La Republica”, in present, doar 2% dintre catolicii practicanti merg la spovedanie mai des decât o data pe luna, informeaza Catholica. În acelasi timp, 10% dintre italienii care se considera oameni religiosi merg sa se marturiseasca o data pe luna, 58% o data sau de doua ori pe an, iar 30% dintre cei intervievati nu s-au spovedit niciodata. Papa Benedict al XVI-lea este profund îngrijorat în legatura cu statistica aceasta pesimista, îndemnând clerul romano-catolic „sa nu se obisnuiasca asa, cu confesionalele goale in biserici” sau cu „indiferenta crescânda a clerului fata de taina spovedaniei”, ci „sa depuna eforturi efective pentru a ajuta credinciosii sa descopere frumusetea duhovniceasca a acestei taine”, relateaza revista britanica „Times”. Preotii sunt datori sa ajute oamenii sa constientizeze importanta tainei, realizand ca aceasta este parte indispensabila a Euharistiei. Ea trebuie sa devina temelie a slujirii pastorale, mai ales în zilele de acum, când misiunea noastra este de a marturisi despre dragoste, adevar si pace în întreaga lume, a declarat Pontiful. În schimb, conform episcopului Gianfranco Jirotti, care este directorul Serviciului de supraveghere a spovedaniei, o treime dintre catolicii contemporani considera spovedania fara de sens, 10% o considera „drept o convorbirea cu Dumnezeu” iar 20% o considera discutie despre pacatele proprii cu alti oameni. „Simtul pacatului în lumea contemporana a slabit, oamenii tind sa vorbeasca pe diferite teme sau cer ajutor în solutionarea problemelor lor, evitând însa discutiile despre pacat”, a conchis episcopul.


 

Cine l-a ucis pe Ioan Botezătorul? Irod sau Salomeea?

de Mircea Dutu

Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul, marcată drept mare sărbătoare în calendarele creştine la 29 august, evocă un episod biblic care a generat unul dintre miturile majore ale inconştientului colectiv. Astfel, pe lângă martiriul Înaintemergătorului, figura Salomeei a îmbogăţit imaginarul literar-artistic al lumii printr-o nouă ilustrare a eternei probleme a Răului încarnat în formele cele mai ademenitoare: o foarte tânără şi seducătoare dansatoare, care îl face pe regele Irod Antipa să-şi piardă capul (la figurat), înainte şi pentru a face să cadă (la propriu) pe tipsie cel al lui Ioan Botezătorul.


 

Sfântul Simeon Stâlpnicul, în tradiţiile populare

Sfântul Simeon Stâlpniculde Ana Pascu

Biserica Ortodoxă începe noul an pe data de 1 septembrie, când prăznuieşte şi ziua Sfântului Simeon Stâlpnicul. Impresionaţi de nevoinţele acestui mare sfânt, care s-a rugat pe un stâlp - o chilioară înălţată pe un turn - ca să-şi găsească liniştea mai departe de oameni şi mai aproape de cer, bunicii noştri l-au iubit şi l-au privit ca pe un stâlp al credinţei care susţine lumea şi o împiedică să cadă. Şi nu cred că au greşit prea mult!

 

Viaţa Sfântului Simeon Stâlpnicul în Tradiţia Bisericii

 

Sfântul Simeon Stâlpnicul s-a născut în Cilicia. Trimis de tatăl său zilnic cu oile la păscut, nu a reuşit să ajungă la Sfânta Liturghie până la 13 ani. Dar, fiind mai liber într-o duminică, s-a dus la sfânta slujbă şi, înţelegând din explicaţiile unui bătrân ce taine minunate sunt săvârşite, a simţit nevoia de a-şi închina viaţa Domnului Hristos. Copilul nu s-a mai întors acasă, ci a plecat la mănăstire. După şapte zile de aşteptare la poartă, a fost primit de stareţ şi călugărit. Deşi era mic, se nevoia mai mult decât toţi ceilalţi monahi şi de aceea a fost trimis la o mănăstire cu o viaţă mai aspră. Iar de aici a plecat în pustie, unde i-a uimit pe ceilalţi Părinţi prin nevoinţele sale.


 

Anul Nou bisericesc

Prima pagină din Mineiul lunii septembriede Augustin Paunoiu

Data de 1 septembrie marchează în Biserica Ortodoxă începutul noului an bisericesc. Potrivit tradiţiei iudaice, acum se socoteşte că a început Dumnezeu lucrarea de creare a lumii, apoi, la această dată, Mântuitorul Iisus Hristos a intrat în sinagogă, unde a citit textul proorociei lui Isaia, capitolul 61, 1-2, pecetluind începutul activităţii Sale de propovăduire a Evangheliei. O ultimă semnificaţie legată de acest termen derivă din faptul că de la 1 septembrie calculau romanii anii indictionului. Din punct de vedere social, în vechime, dar şi acum, anul avea alte repere. Erau cele două sărbători, cea de primăvară, a Sfântului Mucenic Gheorghe, şi cea din toamnă, a Sfântului Dimitrie. Aceste praznice, care se suprapuneau peste anotimpurile în care încep şi se încheie muncile agricole, aveau în vedere activitatea umană legată de cultivarea pământului. Sfinţii Părinţi au rânduit ca în perioada toamnei să se citească pericopele evanghelice cu bogatul nemilostiv, cu bogatul căruia i-a rodit ţarina, cu tânărul bogat, pentru a căuta să sensibilizeze pe cei avuţi, fiindcă se apropia iarna şi pentru cei săraci era foarte greu.


 

CNSAS: Un lider al cultului baptist a colaborat cu Securitatea

CNSAS a cerut Curtii de Apel Bucuresti sa constate ca Doinel Octavian Beniamin Poplacean, presedintele Bordului de conducere al Institutului Teologic Baptist din Bucuresti, a colaborat cu Securitatea.

Actiunea CNSAS a fost introdusa in instanta in aprilie, dupa ce, anterior, Cultul Crestin Baptist din Romania - Uniunea Bisericilor Crestine Baptiste din Romania a solicitat verificarea lui Poplacean in baza Legii 187/1999.


 

Un an de la atacurile din Orissa

25.08.2009, New Delhi (Catholica)

La un an după începutul valului de violenţă împotriva creştinilor din Orissa, India, catolicii din această ţară au fost duminică în post şi rugăciune pentru pace. Arhiepiscopul Stanislaus Fernandes, secretarul general al Conferinţei Episcopale Indiene, a transmis un apel către Diecezele catolice locale: rugaţi-vă pentru pace, armonie şi spirit de reconciliere în mod particular duminică (duminica trecută). Comunicatul de presă al Conferinţei subliniază că intenţia apelului este amintirea atacurilor violente pornite după uciderea la 23 august 2008 a liderului hindus Swami Laxmanananda Saraswati în districtul Kandhamal al statului Orissa.


 

Tot mai puţini români pe lume

Tot mai putini romanide Sorin Iordache

Un studiu al Institutului Naţional de Statistică indică o scădere alarmantă a numărului de locuitori şi o îmbătrânire a populaţiei. În toate variantele de proiectare, populaţia se va reduce cu valori între 3,6 milioane (varianta optimistă) şi 6,5 milioane de persoane (varianta pesimistă), conform unui studiu efectuat de Institutul Naţional de Statistică.

Dacă valorile indicatorilor demografici din perioada 2004-2007 se menţin, asta ar însemna o scădere a populaţiei totale cu 5,5 milioane de locuitori.


 

Credinţa creştină provoacă şi astăzi scandal

23.08.2009, Vatican (Catholica)

Papa Benedict al XVI-lea se află în continuare la Castel Gandolfo, primindu-i şi astăzi pe pelerini şi pe localnici pentru rugăciunea tradiţională de la miezul zilei: Angelus. În Biserica de rit apusean astăzi a fost Duminica a XXI-a de peste an, cu lectura evanghelică luată din Ioan. Vă prezentăm în continuare alocuţiunea Sfântului Părinte.

Iubiţi fraţi şi surori!

Un ultimele câteva duminici, liturgia ne-a propus spre reflecţie capitolul 6 din Evanghelia lui Ioan, în care Isus se prezintă pe sine ca fiind "pâinea cea vie care s-a coborât din cer", adăugând: "Dacă mănâncă cineva din această pâine, va trăi în veci, iar pâinea pe care o voi da eu este trupul meu pentru viaţa lumii" (Ioan 6,51). Evreilor care discutau aprins între ei, întrebând: "Cum poate acesta să ne dea să mâncăm trupul său?" (6,52), Isus le subliniază: "dacă nu mâncaţi trupul Fiului Omului şi nu beţi sângele lui, nu aveţi viaţă în voi" (6,53).


 

Un preot de provincie cere 800 de euro pentru o nuntă

de Aura Bulboasa

Tot mai multe cupluri de români care muncesc în strãinãtate şi vin să-şi facã nunta în ţară sunt victime ale preoţilor dornici de câştiguri uşoare.

Ioana şi Nicuşor s-au întors anul acesta din Spania, dupã o perioadã de cinci ani departe de casã, pentru a face nunta la Mitropolia din Târgovişte.

Tinerii au rãmas surprinşi de tarifele bisericii. “Când am mers sã vorbim cu preotul ne-a spus că cel mai bine ar fi sã dãm 2.500 de lei (600 de euro)”, povestesc tinerii.


 

„În România, criza e doar la televizor, nu şi pe stradă”

Managerul Israel Viser ii considera pe romani clienții perfecți pentru malluride Teodora Trandafir

Israel Visel, managerul firmei care va deschide cel mai mare mall din ţară, spune că recesiunea nu i-a alungat pe români de la cumpărături.

Două malluri şi-au închis deja porţile în ţară, în timp ce altele au îngheţat încă din faza de proiect, din cauza crizei financiare. Fără să simtă câtuşi de puţin suflul rece al recesiunii, 1.400 de oameni lucrează intens la finalizarea construcţiei celui mai mare mall din România.


 

Legea unică de salarizare acordă preşedintelui cel mai mare salariu

Ultima variantă a proiectului Legii unitare de salarizare nu mai prevede majorarea salariilor bugetarilor în 2010 Prin Legea unică, preşedintele României va încasa 15 salarii minime pe economie, iar un muncitor necalificat va primi salariul minim Un educator va primi între 2,2 şi 3,5 salarii minime 

 

Majorarea salariului minim în 2010 ar fi crescut salariile a circa 150.000 de bugetari. „În anul 2010 nu va exista un impact macroeconomic produs de aplicarea acestei legi, întrucât pentru întregul personal bugetar se va realiza numai reîncadrarea acestuia cu menţinerea drepturilor salariale în plată în anul 2009. Proiectul de act normativ se adresează în special persoanelor cu venituri mici şi va realiza pentru personalul debutant o salarizare mai atractivă cu mult superioară celei existente în prezent“, se arată în nota de fundamentare a proiectului Legii unitare de salarizare analizată în şedinţa de guvern.

 

Un sfert din străinii din Ciudad Real sunt români

Conaţionalii preferă să lucreze în centrul Spanieide Mihaela Florea

Românii reprezintă 25% din cetăţenii străini care s-au stabilit, în anul 2008, în centrul Spaniei, în provincia Ciudad Real, comunitatea Castilla La Mancha.

Ei sunt urmaţi, în topul imigranţilor, de marocani, cu 10% din total. Acestea sunt ultimele date ale Institutului Naţional de Statistică, potrivit căruia 5.252 de cetăţeni străini s-au stabilit în provincie anul trecut. Dintre aceştia, 1.545 provin din Europa, iar cea mai mare parte sunt români. La 1 ianuarie 2009, în provincia Ciudad Real erau înregistraţi 23.116 români.


 

Predarea Religiei în sistemul de învăţământ public, un act de dreptate şi o necesitate permanentă

Prezenţa disciplinei Religie în sistemul de învăţământ public nu reprezintă o inovaţie sau un „model românesc“, ci un act de dreptate, bazat pe cultura românească europeană, şi o necesitate permanentă în procesul nobil de formare moral-socială a elevilor. În cele ce urmează prezentăm mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, lansat anul trecut, în cadrul campaniei „Nu vrem liceu fără Dumnezeu“, prin care subliniază importanţa predării disciplinei Religie în învăţământul public. Prin dezbaterile actuale referitoare la proiectele legilor Educaţiei este vizată excluderea Religiei din planurile-cadru ale învăţământului liceal, iar statutul acesteia în învăţământul primar şi gimnazial este incert.


 

PS Ioan Selejan a fost ridicat în rang de Arhiepiscop onorific

diac. George ANICULOAIE

Ieri, 23 august, la Miercurea Ciuc s-a sărbătorit împlinirea a 15 ani de la înfiinţarea Episcopiei Covasnei şi Harghitei. Cu acest prilej, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a săvârşit slujba Sfintei Liturghii, alături de un sobor de 15 ierarhi, la care au asistat peste 100 de preoţi şi aproximativ 5.000 de credincioşi. La final s-a oficiat ceremonia de ridicare în rang de Arhiepiscop onorific a Preasfinţitului Ioan, Episcopul Covasnei şi Harghitei, pentru merite deosebite, pentru lucrările sale multiple care au ridicat această episcopie pe trepte noi de activitate pastorală şi misionară.


 

Dumnezeii tehnologiei: americanii creeaza primele forme de viata artificiala

Craig Venter (foto), unul din cei mai cunoscuti si controversati cercetatori din domeniul biotehnologiei, a anuntat ca oamenii de stiinta vor dezvolta in cateva luni primele forme de viata artificiale. El sustine ca este posibil acum acest lucru fiindca savantii au depasit deja unele bariere. Mai intai, va fi creata o bacterie simpla, iar dupa testarea tehnologiei, vor fi facute si bacterii complexe in scopuri industriale, cum ar fi transformarea carbunilor in gaze sau alge, care pot absorbi bioxidul de carbon.

 


 

Rugăciuni pe Muntele lui Moise

Majoritatea credincioşilor aflaţi în Peninsula Sinai aleg să meargă în pelerinaj pe Muntele lui Moise, locul unde părintele poporului evreu a primit, de la Dumnezeu, Tablele Legii.

Muntele are o înălţime de aproximativ 2.300 de metri, iar în vârful lui se găseşte o capelă ortodoxă.

Tradiţia spune că în acest loc ar fi îngrădită piatra din care Dumnezeu a făcut Tablele Legii (cu cele zece porunci).

Panorama pe care pelerinii creştini o admiră în timpul răsăritului creează o atmosferă perfectă pentru rugăciune.


Ni se pregateste becul plat

Compania General Electric (GE) colaboreaza cu studentii de la design industrial din cadrul Institutului de Arte Cleveland in vederea crearii unei surse de lumina a viitorului pe baza tehnologiei OLED (prescurtarea termenului englez organic light emitting diode, diode organice luminiscente flexibile), conform unei informatii transmise miercuri de Business Wire.

 

 


 

Schimb de experienţă între studenţii creştini români şi cei germani

Săptămâna trecută, pe 5 august, la Galaţi, membrii Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi din România - Filiala „Sfântul Apostol Andrei“ au primit vizita unui grup de 12 studenţi germani din Tübingen, în cadrul unui schimb de experienţă care se desfăşoară pe durata a 10 zile. Tema generică a întâlnirii este „Tinerii creştini şi misiunea lor într-o lume afectată de criza economică“.


 

Cum se apara Israelul de gripa porcina... prin rugaciuni

de Alina Matis

Un avion israelian, care avea la bord mai multi rabini, a survolat tara cu scopul de a opri raspândirea gripei porcine în Israel prin rugaciuni. Unul dintre rabinii care s-au dus mai aproape de Dumnezeu pentru a opri epidemia de gripa porcina a spus, citat de Mediafax, ca este sigur ca rugaciunile lor au scapat poporul israelian de virusul A H1N1. Aceasta a fost a treia oara dupa 1948 când liderii spirituali spun rugaciuni la bordul unor avioane care survoleaza tara. Prima oara a fost în timpul Razboiului din Golf, cel din 1991, iar a doua oara a fost în 1996, în urma valului de atacuri teroriste. Intre timp, Oscar Arias, presedintele statului Costa Rica si laureat al Premiului Nobel pentru Pace, s-a imbolnavit si el de gripa porcina si a fost izolat la domiciliul sau. De asemenea, in Brazilia, numarul deceselor provocate de virusul AH1N1 s-a dublat in numai o saptamana. Astfel, bilantul negru al acestei tari este de 192 de morti, ceea ce face din Brazilia al treilea stat in topul celor mai afectate de virus, dupa Statele Unite ale Americii si Argentina. Din acest total de 192 de decese, aproape jumatate au avut loc in Sao Paolo, cel mai populat stat brazilian. In plus, 28 erau femei insarcinate. La nivel mondial, gripa porcina a ucis aproximativ 1.500 de persoane. In Europa, o garnizoana norvegiana de la frontiera cu Rusia a fost infestata, la inceputul saptamanii, cu A H1N1.


 

"Sublimul suferintei"

Scriitorul maramuresan a fost adus la lansarea cartii luide Catalin Vischi

» Paralizat de peste 30 de ani, un maramuresean a scris un cutremurator roman autobiografic, apasand tastele calculatorului cu o sarma indoita. L-a numit "Sublimul suferintei" si spune ca a vrut sa arate un singur lucru: poti sa lupti, indiferent de situatia in care te-a adus viata, poti sa invingi durerea si chiar sa iti gasesti fericirea.

In satul de la Poalele Tiblesului, Gheorghe Petreus, un taran simplu, semet si la fel de nemiscat ca si muntele de suflet al botizenilor, a reusit ceea ce n-au reusit ministri, guverne, presedinti… Le-a redat oamenilor speranta ca pot invinge orice greutate, aratandu-le ca imposibilul exista doar in imaginatia noastra.


 

„Preoţii au fost printre primii care au multiplicat apelul de solidaritate al naţiunii“

de Ionita Apostolache

Implicarea activă a clerului din Oltenia, şi nu numai, în mişcările de interes naţional de masă este o problemă care de foarte multe ori a fost trecută cu vederea. Atitudinea profetică pe care mulţi dintre slujitorii sfintelor altare au adoptat-o în faţa situaţiilor de criză socială a făcut ca Biserica să-şi păstreze locul pe care l-a avut dintotdeauna alături de cei care se aflau în nevoie şi în strâmtorare. Care a fost primul moment de implicare activă a clerului oltean în acţiunile de mişcare naţională? Pe ce loc s-au situat clericii în apărarea interesului naţional? Cum a primit istoria jertfa acestora? Iată doar câteva dintre aspectele pe care le vom pune în discuţie alături de părintele lector universitar doctor Sergiu Popescu, titularul Catedrei de Istoria Bisericii Ortodoxe Române din cadrul Facultăţii de Teologie din Craiova.


 

Filmele certate cu religia: de la Codul lui Da Vinci la “4, 3, 2”

de Ionut Dulamita

Grupările catolice nu au condamnat doar producţiile cu Isus, ci şi comedii romantice de genul “Grease”.

 

Săptămâna trecută, cineastul Pedro Almodóvar critica Vaticanul pentru modelul de societate pe care îl promovează, îndemnându-l pe Papa Benedict al XVI-lea să se plimbe în afara micului stat suveran şi să vadă că familiile de acum nu corespund “variantei catolice” conservatoare “tată, mamă, copii”. Într-un interviu acordat pentru “Die Zeit”, regizorul spaniol a susţinut că realitatea este mai bine reflectată în filmele sale, una în care familiile includ travestiţi, transsexuali, călugăriţe bolnave de SIDA sau părinţi despărţiţi, peisaj cu care el s-a obişnuit în viaţa de zi cu zi.

 

 

NASA a detectat urme ale unor coliziuni planetare, ce ar putea duce la formarea unei noi luni

Un telescop spatial NASA a descoperit dovezi ale unei coliziuni de mare viteza intre doua planete in formare, care gravitau in jurul unei stele, scrie, miercuri, bbc.co.uk. Astronomii spun ca lovitura cosmica este asemanatoare celei care a dus la formarea Lunii, cu aproximativ patru miliarde de ani in urma, cand o planeta de marimea lui Marte s-a ciocnit cu Pamantul.

Impactul extrem de violent a distrus planeta mai mica si a raspandit in spatiu o cantitate uriasa de bucati din corpul cosmic si lava fierbinte. Detectoare cu infrarosu de la Telescopul Spatial Spitzer au putut sa identifice urmele rocilor aruncate in spatiu, alaturi de fragmente de lava solidificata.


 

Vindecarea Sinagogii Maure din Timişoara

Sinagoga Maurade Georgeta Petrovici

Pe cât de banal sună, pe atât de impresionant arată - o dantelă de piatră pe care nimeni nu a mai iubit-o de multă vreme. Trec din copilărie pe lângă careul cu steaua lui David semănând mai degrabă a rozetă de catedrală gotică şi de fiecare dată rămâneam cu aceeaşi întrebare nerăspunsă: de ce nu se întâmplă nimic aici.

 

Nu vedeam rabinul intrând şi nici credincioşi cu kippa pe creştet ieşind. Singura dată când am participat la un Rosh Hashanah încă trăia bunul rabin Ernst Neumann, însă ritualul s-a oficiat în anexa stabilimentului. De ani de zile însă firava comunitate mozaică nu se mai roagă în lăcaşul din cartierul Fabric.

 


 

Elevii din clasele I-VIII vor primi gratuit mere in anul scolar 2009-2010, de circa 12 milioane euro

Elevii din clasele I-VIII din invatamantul de stat si privat vor primi gratuit mere, in anul scolar 2009-2010, in valoare de circa 12 milioane de euro, a declarat directorul general al Directiei generale de politici agricole din cadrul Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), Daniel Botanoiu, anunta, miercuri, Realitatea TV.

Este vorba de un program cu finantare si de la Uniunea Europeana. Astfel, pentru acest proiect sunt alocate 11,9 milioane euro, din care 4,99 milioane euro vin din bani europeni iar restul de la bugetul de stat. Vor fi utilizati atat pentru cumpararea efectiva a produselor, dar si pentru transport, depozitare si alte actiuni", a explicat Botanoiu.


 

Criza afecteaza si misiunile pe Luna

de Florin Pupaza

Nu poti fi o putere spatiala numarand banut cu banut. Aceasta sintagma defineste cel mai bine situatia prin care trec activitatile spatiale ale SUA. A fost organizata o comisie speciala de catre presedintele Obama pentru a controla un program promovat de fostul presedinte Bush, care prevedea o noua misiune pe Luna ce ar fi durat pana in 2020 si care se pare ca va fi cel putin amanata. Astronautii NASA ar fi trebuit deja sa inceapa cu zboruri spre luna de aproximativ o saptamana, pana cand ar fi construit o baza permanenta. Numai ca nu sunt bani suficienti. Obama a fixat ca limita de finantare 80.000 de milioane de dolari pana in 2020, cu 28.000 mai putin decat acordase Bush pentru acest proiect. In aceste conditii, s-ar putea renunta la misiunea pe Luna, ceea ce ar starni proteste ale astronautilor.


 

Text vs. interpretare

de Claudiu Dobra

In timp ce lucram la Abordari contemporante in Teologia Vechiului Testament am descoperit o problematica noua, cel putin pentru mine, la care nu m-am gandit niciodata. De altfel, nu i-am acordat atentie pana acuma. Ce este mai important pentru mine, ca si regula, norma in probleme de viata spirituala si cotideana: textul sau interpretarea textului?


 

O cincime din populatia UE ar putea fi musulmana pana in 2050

Pana la mijlocul actualului secol, nu mai putin de o cincime (20%) din populatia Uniunii Europene va fi musulmana, afirma cotidianul britanic The Telegraph, citat de Agerpres. In Marea Britanie, Spania si Olanda, proportia populatie musulmane va fi chiar mai mare intr-o perioada mai scurta de timp, mai afirma sursa citata.

 

Anul trecut, 5 procente din populatia celor 27 de state membre UE era musulmana, insa cresterea numarului imigrantilor din tarile musulmane si rata scazuta a natalitatii in randul populatiei indigene europene vor face ca, pana in 2050, procentul musulmanilor din Europa sa ajunga la 20.

sus

Notă:

Ştirile din acest număr sunt preluate din diferite site-uri. Folosite cu permisiune. Este interzisă folosirea, copierea sau distribuirea acestor articole fără acordul în scris din partea Vox Dei Baptist Ministries.

horizontal rule

Ce este nou?

 

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate