Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Din Presa Română
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
Proiectul Betania
Media
Ştiri Internaţionale
Din Presa Română
Poşta Redacţiei


Pagina de ştiri

 

 

Ştiri din presa română

 

 

Un mic orizont de speranţă

de Andrei Plesu

Orientarea perpetuă a atenţiei către negativitate e destrămătoare. Strică sufletul, mintea şi stilul.

Mi se întâmplă frecvent să caut cu lumânarea veşti bune, experienţe încurajatoare, prilejuri de optimism. Glosăm mereu, exasperaţi, pe marginea neajunsurilor, netrebniciilor, catastrofelor mai mici sau mai mari de care ne izbim pe scena politică, pe stradă, în viaţa cotidiană. Poate că, statistic, suntem îndreptăţiţi să inventariem fără odihnă decepţii. Ele sar în ochi la fiecare pas, iar spiritul critic e, oricum, mai la îndemână şi mai bine primit decât semnalarea bleagă a rozurilor. Pe de altă parte, psihologic vorbind, orientarea perpetuă a atenţiei către negativitate e destrămătoare.


 

Comunicat: Pozitia Uniunii Baptiste din România cu privire la propunerea de dezincriminare a consumului de droguri ușoare și a sexului comercial

24/09/2009

Cultul Creștin Baptist din România își exprimă dezacordul față de propunerea Comisiei prezidențiale pentru analiza riscurilor sociale și demografice de dezincriminare a consumului de droguri ușoare și a sexului comercial.

Deoarece România se consideră o țară creștină, suntem de părere că o abordare permisivă a unor astfel de fapte contribuie la degradarea calității vieții societății și reprezintă o amenințare la adresa echilibrului social.


 

Biserica cu spatele la zid

de Cristian UNTEANU

La ceva tot e bun faimosul raport al Cotroceniului privind legalizarea prostitutiei si a consumului de droguri: arata limpede, cu un curaj nebun, cat de scarbavnic circ au facut politicienii nostri in ultimii 20 de ani in raport cu o valoare esentiala a neamului, adica ceea ce este prezentat drept spiritul sau profund crestin.

Macar acum, definitiv, ne-am lamurit cat de mult adevar era in pelerinajele la toate praz­nicele, moastele, sfintirile, pa­rastasele unde pupatul de icoa­ne si facutul de cruci, cat de multe se poate, constituia regu­la absoluta. In prezenta echi­pe­lor de televiziune. Macar acum stim cum sta treaba. Tot e bine. 


 

Pastorul Nelutu Veres Jr si-a vindut pt. demolare biserica AWANA din Cluj!

de Andi DAISZLER

Fosta biserica a fost facuta una cu pamintul de angajatii firmei Arabesque. Foto Marius RusUn pastor neoprotestant din Cluj-Napoca a vindut lacasul de cult in care se adunau enoriasii sai. Noul proprietar, firma Arabesque, a bagat excavatoarele in biserica si a facut-o una cu pamintul pentru a se putea extinde.

 

Excavatoare pe locul altarului

Mai multi credinciosi neoprotestanti din Cluj-Napoca au ramas fara locasul in care se rugau, din cauza unei intimplari neobisnuite. Pastorul a vindut imobilul cu tot cu teren. Biserica AWANA, neoprotestanta, aflata in spatele complexului comercial Arabesque de linga Polus Center, a fost darimata complet zilele trecute. Ieri, excavatoarele spargeau de zor ce a mai ramas din fundatia imobilului, urmind ca in citeva zile totul sa fie nivelat. Seful de santier a declarat la fata locului ca fosta biserica a fost demolata pentru a se putea extinde magazinul Arabesque.


 

Patriarhia Romana respinge legalizarea prostitutiei, indiferent de initiatorul propunerii

Patriarhia Romana respinge ferm orice propunere privind legalizarea prostitutiei, chiar daca ideea apartine Comisiei prezidentiale pentru Analiza Riscurilor Sociale si Demografice sau altor institutii, a declarat, marti, pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al Patriarhiei, Constantin Stoica.

"In martie, o astfel de propunere era cuprinsa in proiectul noului Cod penal. Atunci, dar si astazi si oricand, Patriarhia Romana va avea acelasi punct de vedere legat de legalizarea prostitutiei. Institutiile statului si legile au menirea sa apere demnitatea persoanei, institutia familiei si valorile vietii sociale", a declarat el.


 

Patriarhia Evolutionista Romana

ADAM A FOST UN MAIMUTOI? Ziarul Lumina promoveaza evolutionismul

Citez din articolul Din misterele ştiinţei medicale, al autointitulatului „primul ziar crestin din Romania”:

   „Până la ce vârstă poate trăi omul? Dacă în secolul alXVIII-lea jumătate dintre copii mureau înainte de vârsta de 10 ani, iar speranţa de viaţă nu depăşea 25 de ani, astăzi, în ţările dezvoltate, această cifră a crescut la 85-90 de ani (Japonia are chiar 36.000 de centenari!). În secolul al XX-lea, dezvoltarea politicilor sanitare, vaccinările, ameliorarea condiţiilor de viaţă au permis o creştere spectaculoasă a longevităţii.
 

Romanii se pot inscrie la loteria vizelor SUA incepand de vineri

Inscrierile la loteria vizelor SUA, program care pune la dispoziţia persoanelor care indeplinesc "cerinţele simple, dar stricte de calificare" vize de şedere permanentă in Statele Unite, incep de vineri şi se incheie la 30 noiembrie, anunţă Ambasada SUA la Bucureşti. Inregistrarile pentru programul Diversity Visa (DV) 2011 - numit şi "Loteria Vizelor" - trebuie transmise electronic incepand de vineri, 2 octombrie 2009, ora 19.00, ora Romaniei. Solicitanţii pot accesa formularul electronic la adresa www.dvlottery.state.gov, iar data-limită de transmitere este 30 noiembrie, ora 19.00.


 

Medic: Dezincriminarea consumului de droguri va inlesni dependenta

Dezincriminarea consumului de droguri, propusa de Comisia prezidentiala pentru analiza riscurilor sociale si demografice, va duce la o crestere a numarului celor care vor apela la narcotice, inlesnind dependenta, considera dr. Cristian Bengescu-Bellu, specialist in tratarea dependentei de droguri, scrie NewsIn.

"Va exista, cu siguranta, o crestere a numarului consumatorilor de droguri, pentru ca nu este vorba numai despre ideea de fruct oprit, ci si de curiozitate. Dependenta de droguri se naste de la incercarea de stupefiante usoare, dupa care urmeaza nevoia de a incerca droguri mai puternice. Materializarea propunerii facute de comisia prezidentiala nu va face decat sa inlesneasca dependenta", a declarat, pentru NewsIn, dr. Bengescu, specialist la Centrul de Sanatate Mintala Bucuresti.


 

Statul acasa iti poate aduce mai multi bani decat mersul la serviciu

Cheltuieli mai mici cu chiria, curentul electric si impozite scazute - acestea sunt numai cateva dintre motivele pentru care unele din ce in ce mai multe firme prefera sa lucreze cu freelanceri sau sa-si trimita angajatii sa munceasca de acasa, scrie, marti, Business Standard. Cel mai bine platiti profesionisti care au biroul acasa sunt web-designerii, traducatorii, contabilii si editorii.


 

Vizită de solidaritate în India

pr. Mihai GOJGAR, doctorand în Omiletică la Facultatea de teologie ortodoxă din Bucureşti

O echipă formată din reprezentanţi ai mai multor Biserici din Europa, America Latină, Africa şi Asia („Living Letters“ - Scrisori vii) va face o vizită de solidaritate la Bisericile şi organizaţiile societăţii civile din India, în perioada 21-27 septembrie

 

Ţinta principală a vizitei o constituie întâlnirile cu reprezentanţii Bisericilor indiene, a căror misiune este foarte dificilă în contextul sărăciei în masă, discriminărilor sociale şi a violenţelor împotriva femeilor, daliţilor (castă indiană) şi creştinilor, informează www.ekklesia.co.uk. Vor avea loc întâlniri cu activişti pentru pace, conducători ai Bisericii şi reprezentanţi ai mişcărilor de protejare a drepturilor daliţilor, la New Delhi şi în statele din sud (Orissa şi Andhra Pradesh).


 

Pe ce a cheltuit Romania 809 milioane euro, in 2008? VEZI AICI!

Vezi comunicat INS - Activitatea de cercetare dezvoltare in anul 2008 (DOC, 281 kB)    Descarca » 

Romania a cheltuit anul trecut 2,98 miliarde lei (809,4 milioane euro) pentru activitatea de cercetare-dezvoltare, respectiv 0,59% din produsul intern brut (PIB), in usoara crestere fata de 2007. Numarul salariatilor din domeniu a ramas relativ constant, se arata intr-un comunicat, remis miercuri, de Institutul National de Statistica. Din totalul cheltuielilor facute in 2008 pentru activitatea de cercetare-dezvoltare 2,5 miliarde lei au fost pentru cheltuieli curente, respectiv 84,3%, iar 467,2 milioane lei - pentru cheltuieli de capital, respectiv 15,7%.


 

550 de ani de la prima atestare documentară a Bucureştiului

de diac. Geroge Aniculoaie

Podul Mogoşoaiei, 1874, foto F. DuschekPodul Mogoşoaiei, 1874, foto F. Duschek

Capitala împlineşte 550 de ani, prima referire fiind cea de la 20 septembrie 1459, într-un document prin care domnitorul Vlad Ţepeş confirmă o donaţie făcută unor mici feudali. Conform tradiţiei, întemeierea oraşului s-a realizat în vremea lui Bucur, pe care unii îl cred cioban, alţii pescar, boier sau haiduc. Săpăturile arheologice au descoperit aici urme de existenţă încă din epoca paleolitică, dar şi obiecte aparţinând culturilor Dudeşti, Boian. Bucureştiul devine capitala Ţării Româneşti după 200 de ani de la atestare, în 1659, în timpul domniei lui Gheorghe Ghica. Iar peste alţi 200 de ani, în 1859, capitală a României, în timpul domnului Alexandru Ioan Cuza.


 

În octombrie, România trimite o rachetă pe Lună

de Oana Nistor

Ziua lansării din octombrie va depinde de condiţiile meteorologice

Racheta Helen va fi lansată în spaţiu de pe Marea Neagră, în luna octombrie, iar proiectul aparţine Asociaţiei Române pentru Cosmonautică şi Aeronautică Capsula presurizată, reprezentând sarcina utilă a rachetei, va transporta echipamente de urmărire şi telemetrie prin radio şi satelit, dar şi camere de luat vederi Primul şi singurul român care a zburat în spaţiul cosmic, Dumitru Prunariu, a declarat că lansarea primei rachete româneşti în spaţiu reprezintă „un proiect fezabil şi original ca tehnologie“


Drept la replică: O biserică harnică poate fi mai darnică

Chivernisirea înţeleaptă a averii Bisericii e de preferat unui cerşit permanent -

 

În legătură cu cele două articole din ziua de 21 septembrie 2009, cu titlurile Preoţii, afacerişti prosperi în criză, semnat de doamna Teodora Trandafir, apărut în cotidianul Evenimentul Zilei, respectiv, Afacerile Bisericii: cu Biblia într-o mână şi facturierul în cealaltă, publicat de revista Capital sub semnătura domnului Răzvan Amariei, care prezintă informaţii publice preluate de la Registrul Comerţului, Patriarhia Română face următoarele precizări:

Înfiinţarea de către unele eparhii, parohii şi mănăstiri ortodoxe a unor societăţi comerciale reprezintă o necesitate pastoral-socială, iar nu o dorinţă de profit şi îmbogăţire, aşa cum în mod calomnios şi răutăcios se încearcă a se sugera atât prin titluri, cât şi prin unele afirmaţii din cuprinsul celor două articole.

 


În noua Lege a Educaţiei Naţionale, disciplina religie este inclusă în planurile cadru ale învăţământului primar, gimnazial şi liceal ca parte a trunchiului comun

În Legea Educaţiei Naţionale asumată de Guvernul României în plenul celor două Camere reunite ale Parlamentului în ziua de 15 septembrie 2009, disciplina religie este inclusă în planurile cadru ale învăţământului primar, gimnazial şi liceal ca parte a trunchiului comun. Potrivit Legii, „elevul, cu acordul părinţilor sau al tutorelui legal instituit, alege pentru studiu religia şi confesiunea” (cf. art. 18, alin. 1).

De asemenea, potrivit art. 18, alin. 3, “disciplina „Religie' poate fi predată numai de personal didactic calificat conform prevederilor prezentei legi şi abilitat în baza protocoalelor încheiate între Ministerul Educatiei, Cercetării şi Inovării şi cultele religioase recunoscute oficial de stat”.
 

Nelu Vereș – povestea unei vieți consacrate, prin care Dumnezeu a lucrat miracole

de Daniel Ganea, Surprise - ArizonaDaniel Ganea

Nelu Veres – la prima vedere, un nume ca oricare altul. Un nume dincolo de care se afla o viata obisnuita, cu bucurii si tristeti. O viata de om care a muncit, a crescut copii si i-a vazut la casele lor. Cei care l-au cunoscut insa, pe pastorul Nelu Veres stiu ca mai presus de toate, acesta a fost un crestin devotat, un parinte in Israel, prin care Dumnezeu a facut adevarate minuni. Pretuit de urmasii lui Hristos din toate denominatiunile religioase, Nelu Veres va ramane unic, nu doar in istoria Clujului, unde a slujit ca pastor,  ci si a credintei crestine din Romania. Tot astfel dupa  cum Elisei si Ilie se detaseaza in felul lor, in paginile Vechiului Testament, datorita miracolelor pe care le-a facut Dumnezeu prin ei, si Nelu Veres si-a castigat un loc al sau, special, atat in istoria crestinismului din tara noastra, cat si in inimile atator credinciosi pe care i-a slujit, i-a iubit si i-a tamaduit, cu ajutorul Celui Atotputernic.


 

Patriarhia Romana: Sper ca fiii Bisericii, parlamentarii, se vor opune legalizarii prostitutiei

Purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane, Constantin Stoica, a declarat, marti seara, ca institutia pe care o reprezinta va lupta pentru a nu se pune in aplicare un proiect legislativ care prevede legalizarea prostitutiei, transmite Realitatea TV. Parintele Constantin Stoica si-a exprimat speranta ca parlamentarii, care sunt "fiii Bisericii", vor tine cont de dorinta majoritatii romanilor, care sunt intr-o mare masura crestini.


 

Preoţii, afacerişti prosperi în criză

de Teodora Trandafir

Mulți parohi au trecut de la editarea carților bisericești la businessuri in turism, activitați financiare și chiar la comerț cu produse petroliere

Numărul societăţilor comerciale înfiinţate de reprezentanţii Bisericii a crescut cu 30% numai în ultimele 18 luni.

Slujitorii Domnului au adevărate înclinaţii spre mediul de afaceri. În ultimul an şi jumătate, în timp ce numeroase firme intră în insolvenţă sau chiar în faliment, numărul societăţilor înfiinţate de reprezentanţii bisericii a crescut cu peste 30%. În clasamentul celor mai bănoase afaceri în care sunt implicate cultele se află edituri, benzinării, fabrici de încălţăminte şi hoteluri de patru stele, scrie în revista „Capital”.


 

Culisele crizei financiare: Goldman Sachs, călăul economiei americane

de Vladimir Balaban

Sute de americani au manifestat contra lacomiei corporatiste in fata sediului Goldman Sachs. Sursa ReutersDe la acţiuni ale companiilor de înaltă tehnologie la preţul mare al ţiţeiului, Goldman Sachs a orchestrat toate evenimentele bursiere majore de la Marea Criză până în prezent - şi se pregăteşte activ de încă o „inginerie“ extrem de bănoasă. Revista americană „The Rolling Stone“ face o radiografie amplă a „vampirului financiar“ care a contribuit la îngenuncherea economică a întregii planete, începând cu ţara sa de origine - Statele Unite.


 

Şcoala românească fără Darwin, în Evul Mediu

de Andreea Dogar

Michael ShermerMichael Shermer, profesor adjunct la Universitatea Claremont şi redactor al revistelor americane Skeptic şi Scientific American, a vorbit, pentru evz.ro, despre teoria evoluţiei, design-ul inteligent şi situaţia ştiinţei în şcolile româneşti.
 

Potrivit acestuia, faptul că "în România nu se mai predă teoria evoluţiei în şcoli e un dezastru". "Elevii nu vor fi suficient de pregătiţi. E ca şi cum ai învăţa fizica fără Newton. Îmi pare rău pentru elevii români", subliniază Shermer.Potrivit unui studiu realizat de Liga Pro Europa, numai 14 procente dintre elevii din clasele VII-XII cred că teoria evoluţiei este corectă, situaţie mai gravă "decât în SUA".


 

A început şcoala!

de Oana Rusu

Anul şcolar 2009-2010 a început ieri cu emoţii şi noutăţi. Astfel, elevii din clasa a VIII-a au aflat că nu vor mai susţine teze unice, iar pentru elevii din clasa a XII-a noutatea este că vor susţine bacalaureatul la trei obiecte. De asemenea, începutul acestui nou an şcolar a fost marcat şi de perspectiva adoptării proiectului Legii Educaţiei Naţionale, care propune noi modificări în sistem. Aproape 3.300.000 de elevi şi preşcolari au păşit ieri pragul şcolii pentru a începe cursurile anului şcolar 2009-2010. 2.700.000 sunt elevi în învăţământul primar, gimnazial şi liceal şi peste 500.000 sunt preşcolari. 220.000 de boboci sunt înscrişi în clasa I.


 

Cum a uitat lumea de libertăţile civile după 9/11

de Adrian CochinoEra Big Brother - Sistemele de supraveghere au devenit o obișniunța

Atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001 au fost urmate, în SUA şi în Europa, de introducerea unor măsuri de drastice de securitate.

Organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului au avertizat că, în acest proces, americanii şi europenii au sacrificat, parţial, libertăţile civile. 


 

„De unde au avut ei un copac aşa de mare, să-L răstignească pe Dumnezeu?“

de Ana Pascu

Pe 14 septembrie, Biserica a rânduit sărbătoarea Înălţării Sfintei Cruci a Domnului Iisus Hristos, în amintirea zilei când a fost redescoperită, pe Golgota, de către Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. Au găsit cruci şi, neştiind care este Crucea Domnului, au atins, la îndemnul îngerului, crucile de trupul unei persoane moarte. Atunci când a fost atinsă cu Sfânta Cruce, femeia a înviat. Crucea a fost înălţată pentru a fi văzută de mulţime şi de atunci a fost trecut între sărbători acest praznic. Ţăranii noştri au respectat sărbătoarea cu multă evlavie. Credinţa lor este că prin Cruce Dumnezeu a orânduit lumea de la începuturi până la sfârşitul ei. Şi nu e, oare, adevărat?


 

Profesori de la universităţi din Europa îşi exprimă regretul că studenţii de azi „nu ştiu nimic, chiar nimic, despre Hristos“

Pr. prof. John Breck, profesor de bioetică la Institutul „Saint Serge“ din Paris

de Lucian Gheorghe Duca

Educaţia este un aspect important al vieţii noastre; ea începe odată cu intrarea în viaţa conştientă şi continuă până la sfârşitul vieţii. Fie că este vorba de cei „şapte ani de acasă“, fie de educaţia primită în şcoli, universităţi etc., fie de educaţia primită pe tot parcursul vieţii, acestea sunt cele care ne definesc ca persoane. Bineînţeles, una dintre cele mai importante componente ale educaţiei este cea realizată şi primită în şcoală, pentru că e cea care ne ajută să ne croim drumul în viaţă.

Vorbim despre aceste lucruri cu părintele John Breck, care are o experienţă îndelungată, atât ca profesor, cât şi ca duhovnic, şi care cu generozitate a acceptat să ne împărtăşească sfaturile şi opiniile sale.


 

Concediul pentru creşterea copilului va fi calculat ca vechime în muncă

Concediul pentru creşterea şi îngrijirea copilului va fi calculat ca vechime în muncă, potrivit unui amendament adus de Parlament proiectului Legii unice a salarizării, acceptat duminică de Guvern Printre amendamentele introduse se numără şi cel cu privire la familiile monoparentale, acestea fiind ultimele care vor fi afectate de disponibilizări

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, a anunţat la finalul şedinţei de duminică a Executivului că unul dintre amendamentele aduse Legii unice a salarizării în sistemul bugetar, acceptat de Guvern, se referă la personalul care a beneficiat de concediu plătit pentru creşterea şi îngrijirea copilului de până la 2 ani, respectiv 7 ani în cazul copilului cu handicap, precum şi la personalul ale cărui raporturi de serviciu au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii.


 

Numarul saracilor din Statele Unite se apropie de 40 de milioane de persoane

Aproape 40 de milioane de persoane traiau sub pragul de saracie in Statele Unite in 2008, numarul fiind in crestere pe fondul recesiunii economice, arata un raport al Biroului de Recensamant american (Census Bureau), difuzat joi si preluat de AFP, transmite Agerpres. Numarul saracilor a crescut de la 37,3 milioane in 2007 la 39,8 milioane in 2008, "acest nivel fiind apropiat de cel inregistrat in alte perioade, in 1993 si 1960", a spus un oficial al Census Bureau.


 

Românii vor transmite imagini de pe Lună până în 2012

de Victor Popescu

Racheta HaasO echipă privată de ingineri entuziaşti ar putea câştiga 20 de milioane de dolari dacă va ajunge prima pe Lună într-o competiţie cu alte 16 echipe internaţionale.

 

Prima rachetă spaţială proiectată şi realizată în România va fi lansată în luna octombrie de pe Marea Neagră. Este unul dintre ultimele teste înainte de marele pas spre Lună proiectat de Asociaţia Română pentru Cosmonautică şi Aeronautică (ARCA), o asociaţie privată născută la Râmnicu Vâlcea. ARCA participă la competiţia Google Lunar X Prize, o provocare prin care 17 echipe din diverse ţări vor să arate că se poate ajunge pe Lună cu soluţii ingenioase mult mai ieftine decât proiectele NASA.

 

Noua conducere de la Chişinău elimină vizele pentru români

de Razvan Ciubotaru

Mihai Ghimpu, preşedintele interimar de la Chişinău, promite eliminarea vizelor pentru români şi numirea unui premier în timpul acestei săptămâni, în timp ce comuniştii contestă interimatul lui Ghimpu şi încearcă să impună viitorului guvern obţinerea statutului de republică de către Transnistria şi garantarea averilor afaceriştilor ruşi şi ale clanului Smirnov.

 


 

Teoria evolutionista a fost rasturnata

de Ana Munteanu

Generatii intregi, oamenii de stiinta au considerat Africa leaganul civilizatiei umane. Acum, o extraordinara descoperire facuta de arheologi sugereaza ca stramosii nostri primitivi au plecat din Africa pentru a explora restul lumii cu mai bine de 800.000 de ani mai devreme decat s-a crezut pana acum, inainte de intoarcerea pe continentul de origine. 


 

Criza economica a aruncat in saracie circa 200 milioane oameni

Criza economica a aruncat circa 200 de milioane de angajati într-o saracie extrema (un venit de mai putin de un euro pe zi - n.r.) si împiedica alte aproximativ 53 de milioane de persoane sa scape din aceasta situatie, arata statisticile  Organizatiei pentru Securitate si Cooperare în Europa (OSCE).

In plus, diminuarea cresterii economice mondiale a redus si sumele de bani trimise de muncitorii imigranti familiilor lor, ramase în tara de origine. Organizatia a atras ieri atentia ca o consecinta a recesiunii o reprezinta amplificarea traficului de persoane. „Odata cu criza financiara mondiala creste si numarul persoanelor aflate în situatii disperate“ si, deci, susceptibile sa fie exploatate, a declarat Eva Biaudet, reprezentanta OSCE în domeniul luptei împotriva traficului de fiinte umane, noteaza AFP.

Cel putin 12 milioane de persoane au facut obiectul traficului de fiinte umane, la nivel mondial, acesta fiind însotit frecvent de violente fizice si /sau sexuale, a precizat OSCE.

 

sus

Notă:

Ştirile din acest număr sunt preluate din diferite site-uri. Folosite cu permisiune. Este interzisă folosirea, copierea sau distribuirea acestor articole fără acordul în scris din partea Vox Dei Baptist Ministries.

horizontal rule

Ce este nou?

 

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate