Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Din Presa Română
 

 

 

Arhiva
Contact
Colaboratori
Despre noi

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Hegeomai
Istorie
Pastorala
Studiu Biblic
Site-uri Baptiste
Articole
Proiectul Betania
Media
Ştiri Internaţionale
Din Presa Română
Poşta Redacţiei


Pagina de ştiri

 

 

Ştiri din presa română

 

 

Giulestiul de culoare

Acest articol are 27 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Mar. 04/10)

În fiecare duminică, de la ora 13.00, o mână de oameni de culoare şi chiar români se adună în subsolul Bisericii „Nădejdea“ din Giuleşti la o slujbă-spectacol în stil gospel. Pastorul de origine sudaneză, Peter Rong, a înfiinţat biserica gospel „Spiritual Revival“ în 2001.

Cu o vervă religioasă extraordinară, pastorul Peter Rong povestește timid firul vieții sale legând orice întâmplare de Dumnezeu. Își caută cuvintele românești pentru a vorbi mai mult despre misiunea lui, decât despre el.
 

Iata ce salarii poti castiga in Spania

Acest articol are 31 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Martie 04/10)

Desi practica aceeasi meserie, romanii din Peninsula pot sa aiba venituri care difera cu sute de euro de la o regiune la alta. Salariul mediu brut castigat in Tara Bascilor este de 2.

123 de euro pe luna, in timp ce in Extremadura acesta ajunge la doar 1.479 de euro.

Atunci cand se stabilesc in Spania si aleg o anumita regiune, compatriotii trebuie sa stie ca atat nivelul castigurilor, cat si cel al cheltuielilor difera foarte mult de la o comunitate autonoma la alta.

In comunitatile in care locuiesc cele mai importante comunitati de romani, adica peste jumatate din totalul compatriotilor nostri-Madrid (201.208), Comunitatea Valenciana (137.523), Catalunya (96.574 ), Castilla la Mancha (94.284 ) si Andaluzia (88.134) - salariile medii brute variaza intre 1.583 de euro si 2.056 de euro.
 

2000 de romi din Voinesti au trecut la penticostali - Satul pocaitilor

Acest articol are 83 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Martie 04/10)

Autor: Cristina LUCACI

Pastorul penticostal, consilierul Dumitru Acatrinei si directoarea scolii spun ca trecerea la cultul penticostalilor a redus mult infractionalitatea si alcoolismul si a contribuit la civilizarea oamenilor. "Acum, in comparatie cu 1990, cind erau si violuri, si crime, lucrurile s-au schimbat radical. Atunci, nimeni nu putea intra in sat. Era ca in tribul salbatic", spune pastorul Virgil Badarau. La Voinesti, in crisma se bea suc, in schimb oamenii fac multi copii, caci pocaitii resping contraceptia n partea buna e ca ii trimit la scoala.
 

Filmul "Anticristul", de Lars Von Trier, pe marile ecrane romanesti, din 26 martie

Acest articol are 80 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Martie 04/10)

Controversatul film "Anticristul/ Antichrist", de Lars Von Trier, va avea premiera pe marile ecrane romanesti pe 26 martie, informeaza distribuitorul, Transilvania Film.

Catalogat de publicatia The Sunday Telegraph drept "cel mai socant film din istoria
Festivalului de la Cannes", "Anticristul" a starnit reactii extreme in randul criticii si al publicului, fiind puternic apreciat sau dimpotriva, aspru criticat. Von Trier a marturisit, in mai multe interviuri, ca a inceput sa lucreze la "Anticrist" inainte de a se reface dupa o depresie foarte puternica.
 

Inaugurarea noii clădiri a Bisericii Baptiste Române din Charlotte

Acest articol are 74 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Mar. 04/10)

În 14 februarie 2010 a avut loc inaugurarea oficială a noii clădiri a Bisericii Baptiste din Charlotte, păstorită de Livius Percy și Ionică Pelea. Am avut ca musafiri frații și surorile din Biserica Baptistă Română din Hickory, NC, împreună cu păstorul lor, Nelu Urs, și Dr. Titi Cocian, păstorul Primei Biserici Baptiste din Atlanta, și vicepreședinte al Asociației Bisericilor Baptiste din SUA si Canada. Din partea Metrolina Baptist Association a participat Dr. Bob Lowman, directorul executiv al organizației. Am avut de asemenea mulți musafiri din comunitatea românească locală.
 

Politist apara legea prin rugaciune

Acest articol are 83 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Martie 04/10)

Un politist se foloseste de credinta in Dumnezeu si de rugaciune pentru a stabili legea si ordinea. Inspectorul Roger Bartlett este convins ca dataorita bunei comunicari pe care o are cu divinitatea, a scazut numarul de crime si infractiuni in zona de care raspunde, relateaza metro.co.uk.

Omul legii, cu o experienta de peste 23 de ani in politie aduna comunitatea, de a carfei siguranta se ingrijeste, o data pe trimestru si se roaga impreuna pentru ca strazile sa nu mai fie colindate de infractori periculosi, iar oamenii sa-si poata desfasura vietila linistiti si in siguranta.
 

Gerry Adams, un terorist pocait pe urmele lui Iisus

Acest articol are 85 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Martie 04/10)

Rl online

Gerry Adams, liderul partidului nord-irlandez Sinn Fein, a pornit pe urmele lui Iisus intr-un program de televiziune calificat de victimele organizatiei teroriste Armata Republicana Irlandeza (IRA) drept 'respingator', scrie Agerpres. Este greu sa gasesti un punct de conexiune intre viata lui Gerry Adams si cea a lui Iisus, insa cel care a fost odinioara lider al IRA si acum presedinte al Sinn Fein, a pornit pe urmele Mantuitorului pe Pamantul Sfant pentru a da o explicatie conflictului din Irlanda de Nord in cheie religioasa si a-si regasi obarsiile catolice, noteaza La Razon.

Responsabilul unei emisiuni atat de neobisnuite este canalul britanic Channel 4, care l-a invitat pe omul politic sa participe la viitorul capitol al seriei 'Biblia. O istorie'. Faptul ca o persoana cu asemenea profil examineaza invatamintele lui Iisus despre dragoste, iertare si pocainta prin intermediul propriei experiente a starnit o ampla polemica in randul asociatiilor victimelor.
 

Studiu: Oamenii sunt cei mai fericiti la varsta de 74 de ani

Acest articol are 76 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Martie 04/10)

de Alina Neagu, HotNews.ro

74 de ani e varsta ideala pentru fericirea oamenilor, arata un studiu realizat de o echipa de cercetatori americani si britanici si citat de Telegraph.co.uk. Ei au identificat si "motivele" fericirii oamenilor la aceasta varsta: mai putine responsabilitati, mai putine griji de natura financiara si mai mult timp pentru ei insisi. Potrivit studiului, cea mai "nefericita" perioada din viata oamenilor este cea cuprinsa intre adolescenta si varsta de 40 de ani. Dupa 46 de ani insa, fericirea urca progresiv, atingand apogeul la 74 de ani, sustin cercetatorii.

Pentru realizarea studiului au fost chestionate nu mai putin de 21.000 de persoane - barbati si femei - din Marea Britanie, subiectii fiind rugati sa evalueze nivelul de satisfactie din vietile lor.
 

Lansarea unei noi ediţii a traducerii interconfesionale a Noului Testament

Acest articol are 74 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Martie 04/10)

Ieri, 25 februarie 2010, în sala T. M. Popescu a Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul“ din Bucureşti, a avut loc lansarea unei noi ediţii a Noului Testament, o traducere după texte originale greceşti efectuată de Societatea Biblică Interconfesională din România (SBIR). La eveniment au participat P.S. Episcop Ciprian Câmpineanul, profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti şi reprezentanţi SBIR. Societatea Biblică din Scoţia a fost reprezentată de Alan Campbell iar din partea Secretariatului de Stat pentru Culte a fost prezent domnul Florin Frunză. În a doua parte a festivităţii a fost prezentat invitaţilor proiectul de înregistrare audio NT interconfesional, regizat de domnul Dan Victor şi artiştii Mihai Baranga, Andrei Barbu şi Cristian Pavel. Traducererea interconfesională a Noului Testament este rezultatul conlucrării dintre Bisericile membre ale SBIR având ca obiectiv micşorarea deosebirilor apărute în diferitele ediţii ale textului biblic de-a lungul istoriei bisericeşti şi corespunde standardelor internaţionale ale UBS (United Bible Societies) prin care se urmăreşte realizarea unei traduceri accesibile tuturor cititorilor, indiferent de apartenenţa confesională şi de gradul lor de cultură. (G. P.)
 

Lecţie practică despre Sistemul Solar

Acest articol are 57 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Mar. 04/10)

De Maria Ioaniţescu

Un inventator braşovean a cărei invenţie a primit „Medalia de Argint” la Salonul Internaţional de Inventică, Eveţia-Geneva 1999 le-a prezentat elevilor braşoveni, într-o lecţie demonstrativă, sistemul solar. Toată explciaţie s-a învârtit în jurul „Aparatului pentru demonstrarea mişcării de revoluţie şi de rotaţie a Pământului în jurul Soarelui”, un aparat unic în lume care a primit recunoaştere naţională şi internaţională: Brevet de Invenţie în 1995, medalia de argint la Geneava şi alte zeci de diplome acordate de instituţii cu un mare prestigiu în ţară şi peste hotare. Aparatul are de asemenea recunoaşterea Ministerului Educaţiei, fiind inclus în catalogul cu mijloace de învăţământ începând cu anul 1998.
 

FESTIVALUL CORURILOR DE TINERI, EDITIA A 8-A, SAN FRANCISCO BAY AREA

Acest articol are 9 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Mar. 04/10)

In weekend-ul 12-14 februarie 2010, in aria Golfului San-Francisco, a avut loc cea de a 8-a editie a Festivalului corurilor de tineri din mai multe biserici baptiste romane din SUA.

Tinerii din Florida, sosind de vineri seara, au participat la serviciul de inchinaciune din Biserica din San Leandro, pastorita de fr. O. Rauca. Au cantat cateva cantari frumoase, iar fr. Nelu Cintean, de la Biserica ,,Harul” din Sacramento a avut un mesaj din Cuvantul Domnului.

Programul festiv al tuturor corurilor de tineri a inceput sambata 13 februarie a.c., la biserica americana Redwood Chapel din Castro Valley. Servicul divin a inceput cu o cantare comuna dupa care fr. Ovidiu Rauca, unul dintre slujitorii locali, a citit textul din Psalmul 96:1-8, iar fr. Stefan Ghinescu, pastor cu tineretul la biserica ,,Harul” din Sacramento, a cerut binecuvantarea Tatalui. Un scurt cuvant de bun venit a avut fr. Achim Pele, dupa care a urmat corul de voci egale ,,Fiicele Sionului” dirijat de sr. Luci Cifor. A urmat corul de tineri al bisericii ,,HARUL”, Holywood, FL dirijat de fr. Benjamin Nistor, dupa care a cantat corul de tineri al Bisericii baptiste din Beaverton, OR, dirijat de fr. Emanuel Azgur.
 

Moaştele sfântului Anton din Padova au fost expuse după opt sute de ani

Acest articol are 10 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Martie 04/10)

De Raluca Lazarovici

Oraş de artă, de antică tradiţie universitară şi de pelerinaj, Padova a devenit în aceste zile neîncăpătoare pentru mulţimea de vizitatori religioşi. Patru sute de mii de pelerini în cinci zile, între 15 şi 19 februarie, au venerat moaştele expuse ale Sfântului Anton din Padova (1195-1231), născut la Lisabona, unul dintre cei mai iubiţi sfinţi ai religiei creştine catolice. Cozile s-au întins pe distanţe kilometrice, înconjurând Prato della Valle, cea mai vastă piaţă din Europa, şi nici vremea rea nu a putut să împiedice dorinţa oamenilor de a-şi arăta devoţiunea şi a se ruga la „sfântul studenţilor şi al lucrurilor pierdute”. Mormântul Sfântului Anton de la Padova este găzduit, încă din 1231, anul morţii sale, în incinta bisericii supranumite de padovani „Basilica del Santo”, într-un lăcaş special amenajat, veritabil complex de artă renascentistă, numit Cappella dell’Arca, la care au contribuit artişti precum Tullio e Antonio Lombardo, Tiziano Aspetti, Sansovino, Falconetto, Campagna, Filippo Parodi, Orazio Marinali şi alţii, şi pentru construcţia căreia au fost utilizate nu mai puţin de patruzeci şi două tipuri de marmură. Motivul pentru care s-a deschis mormântul Sfântului este tocmai executarea unor lucrări de întreţinere, pentru care a fost necesară strămutarea temporară a Sfântului într-o nouă raclă şi în altă zonă a bisericii.
 

Prof. dr. FLORIN TUDOSE - "Televiziunile romanesti se manelizeaza cu o viteza astronomica"

Acest articol are 10 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Mar. 04/10)

De Ion Longin Popescu

Mass-media romaneasca (televiziuni, posturi de radio, ziare) este mai putin libera astazi, la peste doua decenii de la Revolutie, decat in primii ani ai libertatii atat de greu castigate. Nicicand nu s-au intalnit pe tarabe circa o mie de titluri de publicatii, ca in primii ani de dupa 1989. Niciunde in Europa nu s-au intalnit in eter peste 30 de posturi TV nationale, conectate international, si circa 160 de canale locale. Cu tot acest bilant impresionant, perceptia ca libertatea cuvantului in Romania a fost ingradita de cercurile private de interese nu poate fi inlaturata, "mogulizarea" mass-media fiind un fenomen puternic implementat in realitatea autohtona. ...

Purtatori ai intereselor politice si de afaceri, patronii de presa si-au pus puternic amprenta asupra profesiei de jurnalist, ducand-o deseori in "zona gri" a credibilitatii. Urmarea: neincrederea tot mai mare in televiziune si presa a romanilor, fapt ce a dus la scaderea dramatica a tirajelor si audientei. Dar semnele acestea par a nu le spune nimic beligerantilor de pe micul ecran, care continua sa dezinformeze fara scrupule, ori de cate ori comandamentele supreme o cer. (Intr-un sondaj international, 49,2% dintre romani au afirmat ca in Romania criza este accentuata de televiziuni.) Cel care va pune corect diagnosticul este un specialist cunoscut: dr. psihiatru Florin Tudose.
 

Un sit care examinează “pandemia” pornografică

Acest articol are 10 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Mar. 04/10)

19.02.2010, SUA (Catholica) - A fost lansat un nou website, numit “Pornography Harms” (PornHarms.com, în traducere aproximativă “Pornografia răneşte/dăunează”), care urmăreşte să ofere materiale credibile despre efectele negative ale pornografiei. Situl este creat de Patrick Trueman, fost lider al Secţiei pentru Exploatarea Copiilor şi Obscenitate din Departamentul de Justiţie al SUA. Acesta l-a descris ca “un loc unde se găsesc cercetări adevărate, ştiri, articole şi opinii” ce dezbat consecinţele dezastruoase ale pornografiei.

“Odată cu ascensiunea internetului, pornografia a inundat casele, lumea afacerilor, bibliotecile, chiar şi şcolile. Rezultatele au fost devastatoare pentru reţeaua socială şi familială a Americii”, consideră Trueman. De aproape două decenii un segment important din copiii americani au avut acces uşor la pornografia prin internet. Aceasta explică poate curentul actual de copii ce produc şi distribuie imagini pornografice, de exemplu prin intermediul telefoanelor mobile. Astfel de practici pot să conducă la diminuarea inhibiţiilor naturale ale copiilor împotriva activităţii sexuale. “Pornografia, cu alte cuvinte, alterează minţile, distruge tabuurile şi restructurează societatea”, a continuat Trueman, adăugând că dependenţa de pornografie este acum răspândită între bărbaţi, femei şi chiar copii.
 

Ce se intampla cu trupul meu cand renunt la vicii?

Acest articol are 10 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Martie 04/10)

Autori: Sandra Ionescu

Mereu ne-am intrebat ce se intampla daca renuntam la lucrurile rele din viata noastra. Ne-am multumit sa spunem "asa e mai bine", dar haide sa aflam exact pentru ce facem efortul de a renunta la "bunatatile rele". Cotidianul nemtesc "Bild" a explicat ce se intampla cu organismul si sanatatea noastra atunci cand ne lepadam de vicii.

Cand renunt la alcool:

Alcoolul este toxic si cancerigen. Acesta contine foarte multe calorii si sunt imediat convertite in grasime. Ficatul gras, ciroza hepatica, pancreasul marit si leziunile cerebrale sunt efectele secundare ale consumului in exces de alcool.
Dupa abandon: dupa doar cateva zile, ficatul incepe sa se regenereze, iar dupa cateva saptamani, grasimea acestuia intra in proces de scadere. Totodata, ciroza hepatica este impiedicata.
 

Un tablou cu imaginea Domnului Isus profanată a provocat proteste din partea creştinilor în India.

Acest articol are 10 vizualizari si Nici un comentariu

PRESA ROMÂNĂ (Mar. 04/10)

Imaginea Domnului Isus, care ţine într-o mână o bere şi în alta o ţigară, a provocat proteste puternice din partea creştinilor în India. Această imagine a fost semnată cu litera „I” având înfăţişarea unui „idol” şi a fost publicată într-un manual pentru copii din clasele primare în oraşul Şilong.

„Isus Cristos, pe care noi, care este venerat în întreaga lume ca şi Fiul lui Dumnezeu , a fost umilit. Publicarea acestui tablou indecent a ofensta adânc sentimentele noastre religioase, iar editorii au încălcat flagrant Constituţia Indiei” – au scris în declaraţiile lor reprezentanţii mişcării catolice de tineret din oraşul Şilong, din statul Indian Meglahaia.Potrivit statiscilor 70 la sută din populaţia statului Meglahaia sunt creştini. Ministrul Educaţiei statului Meglahaia, Amparin Lingdoh, de asemenea a reacţionat cu furie la publicarea imaginei profanate: „sunt indignat şi condamn această acţiune. Nu pot descrie în cuvinte modul în care copii au fost şocaţi, acest manual ar fi trebuit să îi educe cum să respecte pe Cristos”.
 

„Unul dintre motivele scăderii imunităţii îl reprezintă vaccinările multiple“

Acest articol are 123 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Feb. 25/10)

Larisa şi Constantin Iftime

„Aproape nimeni sau foarte puţini îşi pun problema că adevărata reacţie a vaccinurilor, legată de efectele bune sau rele, este pe termen lung. Ani de zile, zeci de ani de zile sau chiar toată viaţa, un vaccin poate influenţa sistemul imunitar“ . „Vaccinul ar trebui să rămână o armă împotriva unor afecţiuni, a unor îmbolnăviri care au o mortalitate sau o agresivitate foarte mare, de exemplu rabia (turbarea). Acestor tipuri de îmbolnăviri ar trebui să se adreseze vaccinarea, nu împotriva îmbolnăvirilor care nu au un risc foarte mare pentru o persoană“ . „Unul dintre motivele scăderii imunităţii îl reprezintă vaccinările multiple. Orice vaccin, care acţionează asupra sistemului imunitar, provoacă anumite reacţii în organism, care, în timp, pot să ducă la dereglarea sau chiar la slăbirea sistemului imunitar“ . Interviu cu dr. Rareş Simu, imunolog, alergolog, homeopat .
 

Mesajul premierului Emil Boc cu prilejul zilei internationale a victimelor Holocaustului

Acest articol are 105 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Feb. 25/10)

La 27 ianuarie curent, biroul de presă al guvernului României a dat publicităţii următorul comunicat, semnat de prim-ministrul Emil Boc.

„Guvernul României – se spune în comunicat - se alătură astăzi comunităţii internaţionale în comemorarea Zilei Holocaustului, un moment important pentru a ne aminti de impactul devastator al intoleranţei şi antisemitismului asupra întregii omeniri.

România a susţinut constant comemorarea anuală a datei de 27 ianuarie 1945, care reaminteşte de momentul eliberării lagărului de concentrare de la Auschwitz. În acelaşi timp, 27 ianuarie este simbolul speranţei că actele comise la Auschwitz nu se vor mai repeta niciodată.
 

Conferinţă de presă despre Catedrala Mântuirii Neamului

Acest articol are 117 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Feb. 25/10)

23.02.2010, Bucureşti (Catholica) - Patriarhia Română a organizat în sala Europa Christiana din Palatul Patriarhiei, astăzi, 23 februarie 2010, orele 14:00, o conferinţă de presă pe tema proiectului Catedralei Mântuirii Neamului, informează Basilica.ro. Conferinţa a fost susţinută de către Preasfinţitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop Vicar Patriarhal şi prof. ing. Nicolae Noica, din partea Comisiei speciale pentru Catedrala Mântuirii Neamului a Patriarhiei Române. Înaintea acestei conferinţe a avut loc o ultimă şedinţă a acestei Comisii speciale a Patriarhiei Române, care a constat într-o întâlnire cu reprezentanţii celor 10 firme de proiectare înscrise şi acceptate în concurs.
 

Tineri în rugăciune şi comuniune la Izvoare

Acest articol are 115 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Feb. 25/10)

23.02.2010, Iaşi (Catholica) - Un grup de tineri din zona Bacăului, împreună cu Surorile Oblate Asumpţioniste şi cu pr. Petrică Sebastian Tamaş, au avut bucuria de a trăi un moment de rugăciune şi comuniune sâmbătă, 21 ianuarie 2010, la Mănăstirea “Sf. Monica” din Izvoare, Bacău.

Programul a început cu un moment de rugăciune prin care participanţii s-au încredinţat lui Dumnezeu pentru a putea să trăiască în profunzime această zi. A urmat un joc de cunoaştere: “am învăţat să-l ascultăm pe cel de lângă noi şi mai ales să-i fim alături cu un sfat şi cu o vorbă bună”, scrie Roxana Dârvaru într-o corespondenţă pentru Ercis.ro. S-a continuat cu o dezbatere pe tema “Dăruire şi jertfă”. “Am descoperit că trebuie să renunţăm şi să dăruim din puţinul nostru celor care duc lipsă, trăind astfel postul care este echivalentul jertfei prin dăruire de sine. În fiecare zi ne jertfim pentru idealurile noastre. Avem nevoie de jertfe în viaţa noastră pentru a o face cât mai rodnică. Acest drum al Postului Mare este alimentat prin credinţă, iubire, dăruirea noastră de sine şi mai ales prin rugăciunea care ne conduce direct la comuniune cu Dumnezeu.”
 

Romania, fara medici: 4.000 de doctori au plecat din tara in ultimii 2 ani

Acest articol are 111 vizualizari si Nici un comentariu

PRESA ROMÂNĂ (Feb. 25/10)

Romania risca sa ramana fara medici, in conditiile in care 4.000 de doctori au plecat din tara in ultimii 2 ani, pentru a scapa de salariile mici, conditiile de munca mizerabile si lipsa dotarilor.

Medicii romani prefera sa mearga sa munceasca in Franta, Spania, Germania sau Nigeria, unde au salarii de cel putin de 10 ori mai mari ca aici, conform Pro Tv.

De exemplu, in Germania, un doctor primeste pe luna intre 8 si 10.000 de euro, in timp ce Romania, cu aceeasi vechime si pregatire, nu ia mai mult de 500 de euro.
 

Intalnirea Nationala de Post si Rugaciune pentru Trezire Spirituala si Transformare

Acest articol are 120 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Feb. 25/10)

In zilele de 12 - 14 martie 2010 va avea loc intalnirea de Post si Rugaciune pentru Trezire Spirituala si Transformare. Intalnirea este organizata de Miscarea de Post si Rugaciune a Strajerilor si va avea loc la Hotelul „Polaris” din Falticeni.
Programul de inchinare va incepe in fiecare dimineata la ora 10:00 si se va termina seara la ora 21:00 (duminica 14 martie , programul se va incheia in jurul orelor 16:00).

Inscrierea se va face telefonic sau prin e-mail, pana la data de 1 martie 2010, la urmatorii frati: Sorin Bejinariu 0749821203, Mihai Croitoru 0742535679, e-mail: cromuzic[at]gmail.com

Miscarea de Post si Rugaciune a Strajerilor are ca temelie legatura de dragoste a celor care se pregatesc pentru/si pregatesc venirea Domnului Isus. De aceea informarea celor interesati si a celor care credeti ca trebuie sa participe se va face de catre dumneavoastra, care ati primit aceasta invitatie.
 

Catedrala Mântuirii Neamului este idealul românilor de peste 125 de ani

Acest articol are 111 vizualizari si Nici un comentariu

PRESA ROMÂNĂ (Feb. 25/10)

Patriarhia Română organizează astăzi, în sala Europa Christiana din Palatul Patriarhiei, de la orele 14:00, o conferinţă de presă pe tema proiectului Catedralei Mântuirii Neamului. Conferinţa va fi susţinută de către Preasfinţitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal, şi domnul prof. ing. Nicolae Noica, din partea Comisiei speciale pentru Catedrala Mântuirii Neamului a Patriarhiei Române. Cu acest prilej va fi prezentată macheta tematică ilustrativă a viitoarei catedrale, conform temei de proiectare. Această conferinţă de presă vine în contextul dezbaterilor din mass-media ultimelor zile legate de caledarul propriu-zis al lucrărilor. Despre acestea a vorbit domnul prof. ing. Nicolae Noica în cadrul emisiunii radio „Dialogurile TRINITAS“ (12 februarie), moderată de pr. cons. Ciprian Apetrei.
 

Niciun caz nou de gripa porcina in Romania

Acest articol are 105 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Feb. 25/10)

De I.O.

Se pare ca Romania iese de sub valul pandemic, tinand cont ca in ultimele 24 de ore nu s-a inregistrat niciun deces in randul pacientilor cu A/H1N1 si nu a fost confirmata nicio noua infectare cu acest virus.

Potrivit Ministerului Sanatatii, numarul total de cazuri confirmate pana in prezent este de 7.003, din care 122 cu deces.
 

Cum poţi aplica pentru un job la instituţiile europene

Acest articol are 115 vizualizari si Nici un comentariu

PRESA ROMÂNĂ (Feb. 25/10)

Oana NISTOR

În luna martie a acestui an, absolvenţii de facultate care vor să lucreze în instituţiile europene pot aplica online pentru domenii precum administraţie publică europeană, drept, economie, audit sau IT&C. Procedura de selecţie s-a modificat, noile reglementări putând fi accesate pe site-ul Oficiului European pentru Selecţia de Personal (EPSO), tot aici, după crearea unui cont, concurenţii pot aplica pentru un job de acest tip.

sus

Notă:

Ştirile din acest număr sunt preluate din diferite site-uri. Folosite cu permisiune. Este interzisă folosirea, copierea sau distribuirea acestor articole fără acordul în scris din partea Vox Dei Baptist Ministries.

 

Abonare gratuita!

Introdu adresa de email:

Delivered by FeedBurner

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate