Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Din presa romana
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
Proiectul Betania
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei


Pagina de ştiri

 

 

Ştiri din presa română

 

 

Oferta pentru pacatosi: Biserica Catolica reintroduce faimoasele ''indulgente''

Pentru credinciosii care isi marturisesc pacatele si sunt de acord sa se roage in plus sau sa faca pelerinaje si donatii, Biserica Catolica a reintrodus faimoasele ''indulgente'', care au rolul de a reduce partial sau total timpul petrecut in Purgatoriu inainte de a ajunge in Rai. Cele partiale reduc timpul in Purgatoriu printr-un numar clar de zile sau ani, iar cele plenare elimina cu totul Purgatoriul, pana la comiterea unui alt pacat. Pacatosii nu au dreptul insa decat la o indulgenta plenara pe zi.


 

Noile buletine 666 intra in Romania

Desi vorbim de mai multa vreme despre posibila introducere a buletinelor electronice de identitate, lucrurile pareau a avea desfasurare lenta. Cel putin pentru romani. Dar, ca un traznet din senin, a venit vestea ca vor fi introduse noile documente, numite carti electronice de identitate, imediat. Aceasta imediatete are caracterul unei alergari pe suta de metri. Iata cum au evoluat (ametitor de repede) lucrurile!

 

La 27 august anul curent o delegatie de la doua firme germane din cadrul unui mare trust, Deutsche Telecom, a vizitat Guvernul Romaniei. Dupa numai doua zile, la 29 august, premierul Adrian Nastase a emis Ordonanta de urgenta nr. 69 privind regimul juridic al cartii electronice de identitate, document care a fost publicat in Monitorul oficial peste alte doua zile, la 31 august. Ce vor fi discutat nemtii cu guvernantii nostri nu stim, dar viteza naucitoare a aplicarii in Romania a cartelelor electronice de identitate este un simptom care ne pune pe ganduri, daca nu ne inspaimanta.
 

In plina criza, salariile preotilor vor fi marite cu 50%

 

In proiectul de buget pentru Ministerul Culturii si Cultelor sunt prevazute pe 2009 cu 50% mai multi bani pentru salariile preotilor, ale profesorilor la facultatile de teologie si ale personalului neclerical.

Suma prevazuta pentru aceste cheltuieli este de aproape 284 de milioane de lei, fata de aproape 190 de milioane anul trecut, informeaza ziare.com.

 

806 biserici bugetate pentru mântuirea crizei

Veniţi cu comandă din teritoriu, deputaţii şi senatorii au impus, în plină criză, în comisiile de buget finanţarea pentru construirea sau renovarea a sute de biserici.

În jur de 1.500 de amendamente au trecut de Comisia de buget-finanţe şi sunt 90% şanse să fie adoptate şi în plen de senatori şi deputaţi. Deputatul UDMR, Erdei Doloczki Istvan, membru în Comisia de buget-finanţe, ne-a explicat că “doar dacă primul-ministru sau ministrul de Finanţe vin cu o poziţie de ultimă oră, ceea ce e greu de crezut, s-ar putea ca unele dintre aceste amendamente admise la comisie să nu fie votate”.

Amendamentele admise vizează alocarea de sume de bani pentru 806 lăcaşe de cult, 242 şcoli generale, licee şi grădiniţe, 36 de spitale şi 37 de cămine culturale.

 

De ce se vor parlamentarii ctitori de biserici

De ce se vor parlamentarii ctitori de biserici

de Bogdan Cristea, Raluca DUMITRIU

 

Senatorii şi deputaţii au cerut fonduri de milioane de euro pentru construirea sau repararea bisericilor din colegiile lor

 

Conştienţi de importanţa bisericii în rândurile alegătorilor, aleşii au cerut sume mari de la buget pentru lăcaşurile de cult din colegiul pe care-l reprezintă. Ceea ce i-a mânat în lupta pentru biserică au fost sentimentele religioase, importanţa istorică a monumentelor sau, pur şi simplu, dorinţa de a amenda bugetul Guvernului. 

Nici in Iad nu exista egalitate intre sexe

Intre barbati si femei nu exista egalitate sexuala nici macar in Infern, potrivit unui studiu recent realizat de Vatican. Astfel, barbatii sunt mai inclinati sa comita pacate trupesti, in vreme ce femeile se fac vinovate de mandrie.

 

Monseniorul Wojciech Gier-tych, teologul personal al Papei Benedict al XVI-lea, a declarat ca nu exista "egalitate sexuala" atunci cand vine vorba de pacate. "Barbatii si femeile pacatuiesc in moduri diferite", a notat acesta in ziarul Vaticanului, "L'Osser-va­tore Romano".

 

Proiectul european de 500.000 de euro al unui preot de ţară

Părintele Marius Nica slujeşte enoriaşilor din satul Bâcu din anul 1999

de Oana Nistor

 

Un an şi jumătate de zbucium între instituţiile statului, 520 de pagini semnate şi ştampilate şi 67.000 de euro cheltuiţi pe hârtii, specialişti, arhitect şi firmă de consultanţă. Cam aşa s-ar putea „traduce“ eforturile unui preot de ţară dornic să obţină pentru lăcaşul de cult declarat monument istoric o finanţare europeană de 498.186 de euro prin intermediul „Măsurii 322. Renovarea şi dezvoltarea satelor“. Teoretic, parohiile pot primi finanţări pentru renovarea şi consolidarea bisericilor, dar de multe ori pornesc cu a doua şansă, întrucât intră în competiţie cu proiectele depuse de consiliile locale. „Dacă făceam proiectul doar pentru renovarea şi consolidarea bisericii, nu am fi bifat mai mult de 30 de puncte. Am înţeles că trebuie să îmbogăţim proiectul şi atunci am ales să ridicăm un centru de zi pentru copiii ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate“, ne-a declarat părintele Marius Nica, preot paroh la Biserica „Sfântul Nicolae“ din satul Bâcu, comuna ieşeană Ipatele.
 

Max Weber, întemeietorul sociologiei creştine

Max Weber, în 1917

de Adrian AGACHI

 

Bogăţia este adesea considerată mai mult o povară decât o binecuvântare. Poate ridica faima unui om la cote inimaginabile, dar îi poate prăbuşi sufletul în adâncurile iadului. Exemplele moderne nu lipsesc. Marea întrebare care se pune este: cum te poţi mântui fiind bogat? Răspunsul este mult mai simplu decât pare. Atâta vreme cât te consideri un iconom al binefacerilor lui Dumnezeu şi dăruieşti mai departe cu inimă bună şi celor săraci, bogăţia devine cale spre mântuire. Max Weber (1864-1920) ne oferă posibilitatea dreptei socoteli în această privinţă. El a rămas cunoscut în istorie nu doar drept părintele sociologiei germane, ci şi reformatorul lumii afacerilor, prin introducerea raportului dintre calitatea muncii prestate şi tăria credinţei muncitorului.

 

Cursa pentru “Particula lui Dumnezeu” se înteţeşte

Acceleratorul Tevatron

de Ionut Dulamita

 

Principalii “rivali” ai Laboratorului European pentru Fizica Particulelor, cercetătorii de la Fermilab, Chicago, susţin că au şanse de până la 96% de a identifica bozonul Higgs înaintea LHC, cu acceleratorul Tevatron. Specialiştii români care lucrează la aceste două experimente explică pentru cotidianul.ro că “lupta” ştiinţifică e benefică pentru ambele tabere.

 

Oficialii Fermilab, laborator ce găzduieşte acceleratorul de particule Tevatron, susţin că Large Hadron Collider (LHC), construit de CERN (http://public.web.cern.ch/public/) lângă Geneva şi pus în stand-by pierde repede teren în cursa identificării bozonului Higgs, despre care se crede că ar explica de ce materia are masă şi supranumit “Particula lui Dumnezeu”, informează BBC News .

 

Instanta a decis: Vom avea pasapoarte cu cip biometric

ULTIMA ORA: Contestarea pasapoartelor biometrice continua atat in Instanta,cat si la Parlamentul Romaniei. Asociatiile care au declansat demersul in Justitie vor face recurs in termen de cinci zile

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au respins, miercuri, cererea mai multor ONG-uri pentru suspendarea ordonantei privind introducerea pasapoartelor biometrice, anunta ProTv. Coalitia Impotriva Statului Politienesc, prin reprezentantii sai, Asociatia Adevar si Dreptate, Asociatia Civic Media si Cabinetul de Avocatura Mihai Rapcea au sustinut, in urma cu o saptamana, in fata judecatorilor, ca ordonanta privind introducerea pasapoartelor biometrice incalca drepturi din Constitutia Romaniei, precum cel la viata privata si dreptul la religie.
 

Argentina i-a pus la dispozitie episcopului care a declarat ca nu crede ca au existat camere de gazare zece zile sa paraseasca tara

Argentina i-a pus la dispozitie episcopului Richard Williamson, care a declarat pentru un post suedez de televiziune ca nu crede ca au existat camere de gazare naziste, zece zile, incepand de joi, pentru a parasi tara, subliniind ca declaratiile sale "ranesc profund societatea argentiniana, poporul israelian si omenirea", relateaza AFP, preluata de NewsIn.

 

"Ministrul de interne Florencio Randazzo a anuntat (joi - n.red.) ca Directia Nationala de Imigrari il someaza pe Richard Williamson sa paraseasca tara in termen de zece zile", altfel va fi expulzat, a anuntat ministerul intr-un comunicat. Argentina, unde episcopul negationist locuieste din 2003, si-a justificat decizia de a-l expulza prin faptul ca documentele acestuia nu erau in regula.
 

Mitropolia Clujului: Prin introducerea pasapoartelor biometrice, romanii sunt tratati ca o banda de infractori

IPS Bartolomeu

Sinodul Mitropolitan al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului a anunţat, joi, că introducerea paşapoartelor biometrice aduce ofensă intregului popor roman, care este tratat ca o bandă de infractori. Sindodul, condus de IPS Bartolomeu, Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, susţine că sistemul de supraveghere pe care se bazează paşapoartele biometrice este un atentat la libertarea oamenilor şi il compară cu trădarea secretului spovedaniei.

 

"Argumentul că acest sistem de supraveghere contribuie la identificarea şi urmărirea delicvenţilor constituie o ofensă la adresa intregului popor roman, care nu poate fi tratat ca o bandă de infractori.
 

Naturalistul britanic Charles Darwin suferea de o forma de autism

Charles Darwin, autorul controversatei teorii despre evolutia si originea speciilor, ar fi suferit de o forma de autism corelata cu creativitatea si originalitatea de geniu, a afirmat profesorul de psihiatrie Michael Fitzgerald de la Colegiul Trinity din Dublin, citat de The Telegraph. Fitzgerald sustine ca are argumente sa creada ca Charles Darwin, care s-a nascut în urma cu 200 de ani, suferea de o serie de tulburari de comportament ce se regasesc descrise într-o forma aparte de autism, sindromul lui Asperger. El si-a sustinut teza ieri, cu ocazia unei conferinte organizate de Colegiul Regal al Psihiatrilor din Marea Britanie. 

Reflecţia unui duhovnic augustinian despre spovadă


18.02.2009, Roma (Catholica)

Duminica trecută, 15 februarie 2009, la întâlnirea pentru rugăciunea Îngerul Domnului, Papa Benedict al XVI-lea a invitat credincioşii la redescoperirea importanţei sacramentului Pocăinţei. Comentând fragmentul evanghelic despre vindecarea unui lepros, Papa Benedict al XVI-lea a spus că "nu boala fizică ci păcatele îl îndepărtează pe om de Dumnezeu, şi atunci când nu sunt mărturisite cu umilinţă şi încredere în milostivirea divină ajung până la a produce moartea sufletului". În sacramentul Pocăinţei, a adăugat Papa, "Cristos răstignit şi înviat, prin intermediul slujitorilor săi, ne purifică prin îndurarea sa nemărginită, ne redă comuniunea cu Tatăl ceresc şi cu fraţii, ne oferă darul iubirii, al bucuriei şi păcii sale". 
 

Prezentarea unui congres despre genetică şi eugenie

18.02.2009, Vatican (Catholica)

Congresul internaţional cu tema "Noile frontiere ale geneticii şi riscurile eugeniei", ce va avea loc în zilele de 20 şi 21 februarie 2009, în Vatican, are ca obiectiv a analiza dacă în cadrul experimentelor genetice sunt prezente aspecte care concretizează de fapt o acţiune eugenetică. Evenimentul, promovat de Academia Pontificală pentru Viaţă, a fost prezentat marţi, 17 februarie, În Biroul de Presă al Sfântului Scaun. La conferinţa de presă au participat Arhiepiscopul Rino Fisichella, preşedintele Academiei Pontificale pentru Viaţă, Mons. Ignacio Carrasco de Paula, cancelar al aceluiaşi dicaster, şi Bruno Dallapiccola, profesor de genetică medicală la Universitatea "Sapienza" din Roma. Cuceririle genetice, a spus Mons. Fisichella, citat de Radio Vatican, aparţin unui constant şi deseori frenetic progres tehnologic ce pare să nu aibă limite: astăzi este posibilă identificarea a mii de gene, fapt ce permite cunoaşterea diferitelor tipuri de boli, oferindu-se deseori posibilitatea concretă de a depăşi o maladie ereditară.

 

DE ZIUA PARINTELUI - Cantare a Maicilor de la Petru Voda

Parintele Iustin si Maicile de la Petru Voda

Imn Parintelui Iustin la aniversarea a 90 de ani

1.Leru-i ler, a fost odată
Ţara asta minunată
Căci nici basmul n-o cuprinde
Ţara asta minunată.
Din adâncuri care pier
Veneau arhangheli din cer
Peste ţară să vegheze
Duşmanii să-i depărteze.

 

UN OSTEAN BATRAN CA UNIREA. Amintiri din copilăria Părintelui Justin

Parintele Iustin Parvu tanar

„Copilăria asta frumoasă şi bogată pe care am trăit-o eu m-a ajutat să îndur multe din încercările puşcăriei”  (Părintele Justin).

 

Mult face rugăciunea mamei pentru copiii ei, mai mult decât o educaţie aleasă. Mama care-şi creşte copiii cu dragoste şi în frica lui Dumnezeu naşte nu numai trup, ci suflet viu asemănător lui Dumnezeu, înalţă neamul din care s-a născut, aducându-i jertfă ostaşi destoinici şi nebiruiţi. Aşa au fost aproape toate mamele sfinţilor şi voievozilor binecredincioşi. Aşa viază şi dăinuie o naţiune pentru Dumnezeu. Aşa a fost şi mama Părintelui Justin.


 

Iuda sau destinul omului european ateu

De cele mai multe ori proştii sunt atei, intelectualişti, peste toate, comunitarişti şi foarte toleranţi, în sensul unui dezmăţ al libertăţii. Au o foarte mare rezervă faţă de cei care vorbesc în termenii credinţei şi ai naţiunii. - Petre Ţuţea

 

În cartea Întoarcerea la Hristos se povesteşte despre un tânăr care a fost răstignit pe perete în Săptămâna Mare a Paştelui anului 1950 unde a fost lăsat până când sufletul a părăsit un trup atât de îngreuiat de suferinţă. Numele nu îi este amintit, şi, poate nu întâmplător, a rămas cumva necunoscut până în ziua de astăzi. A rămas un anonim, pentru că în el a fost răstignit simbolic tot tineretul român care, urmându-i lui Hristos, a suferit în închisorile comuniste. Prin răstignirea acelui tânăr torţionarii încercaseră batjocorirea Crucii şi a jertfei Mântuitorului, dar efectul a fost contrar. Crucea a fost sfinţită prin jertfă.
 

PĂRINTELE IUSTIN NONAGENAR

PĂRINTELE ARHIMANDRIT IUSTIN PÂRVU

Noi nu avem nevoie de libertatea lor democratică, ci de libertatea deplină a conştiinţei, să fii un om liber moral, despătimit... Pentru că nouă în conştiinţă ne vorbeşte Dumnezeu. (Părintele Iustin)

PACE, SĂNĂTATE ŞI LA MULŢI ANI !


 

"Fiul Cerului", Parintele Justin Parvu, la 90 de ani!

„MINUNAT ESTE DUMNEZEU INTRU SFINTII LUI !”

(Psalm 67, 36)

 

„În ciuda vârstei înaintate (sfântul avea 113 ani), aceştia l-au supus la torturi inimaginabile. I-au rupt carnea cu cârlige de fier şi l-au jupuit de piele, timp în care sfântul le mulţumea torţionarilor săi, spunând: “Vă mulţumesc, fraţilor, că mi-aţi reînnoit sufletul care doreşte să se unească cu veşnicia!” (Sinaxar 10 februarie – Viata sfântului sfinţitului mucenic Haralambie)


 

Îndemn al lui Ioan Ianolide: Întoarceţi-vă la Hristos!

 

Postez în rândurile de mai jos o istorioară scrisă de Virgil Maxim, precum şi un îndemn al lui Ioan Ianolide adresat drept măritorilor creştini. Textele sunt preluate din excepţionalul album “Fericiţi cei prigoniţi – martiri ai temniţelor româneşti”, un răspuns creştin al rezistenţei anticomuniste, care restaurează o dimensiune nelijată vinovat de către Comisia Tismăneanu. (F.P.)

După eliberare, Ioan Ianolide, grav bolnav, îngrijit de părinţi şi de soţia lui, a lucrat tot timpul, sculptând în os medalioane şi cruciuliţe pe care le împărţea celor din jur. Nea Doncea, unul dintre muncitorii legionari bucureşteni arestat şi eliberat de mai multe ori de-a lungul anilor, a luat parte la înmormântarea lui.
 

Câteva gânduri la 90 de ani de la naşterea Părintelui Justin Pârvu. La mulţi ani, Părinte Arhimandrit!

de Florin Palas

 

Părintele Arhimandrit Justin Pârvu împlineşte astăzi 90 de ani. Se întâmplă ca marele duhovnic al Neamului Românesc să împlinească această vârstă la scurt timp după apelul la mucenicie pe care l-a adresat românilor în data de 14 ianuarie, de ziua Cuvioşilor Mucenici ucişi în Sinai şi Raith. Vrăjmaşii, văzuţi sau nevăzuţi, s-au năpustit năpraznic asupra Părintelui. Sfinţia Sa ştia că aşa se va întâmpla. Pentru că, aşa cum ne-a spus, trăim vremuri apocaliptice, în care forţele vrăjmaşe au ajuns la apogeu, atacându-ne pe toate planurile (biologic, educaţional, spiritual, religios).
 

Vaticanul luptă pentru respectarea dogmelor

In viziunea Vaticanului, avortul echivaleaza cu o crima

de Alina Vataman

 

Secretarul de stat al Vaticanului, Cardinalul Tarcisio Bertone, a reconfirmat la Madrid opoziţia Bisericii Catolice cu privire la avort, în contextul în care Spania este pe punctul de a legaliza întreruperea voluntară a sarcinii.

"Demnitatea umană, valoarea principală a întregii doctrine bisericeşti, implică, în primul rând, respect pentru viaţă, de la concepţia şi până la sfârşitul acesteia pe cale naturală", a declarat înaltul prelat în cadrul discursului susţinut la Madrid cu ocazia celei de-a 60-a aniversări a Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului.

 

Intrebuintarea termenului "eretic"

de Patrick Barnes

 

Socotim ca n-ar fi in zadar daca am spune cateva cuvinte despre intrebuintarea unui termen care din nefericire a dobandit o reputatie peiorativa. Cele ce urmeaza au fost scrise de parintele Serafim de la Platina, intr-o scrisoare catre o femeie care era interesata sa devina ortodoxa, dar care se nedumerea de modul in care unii din Biserica Ortodoxa (de obicei cei convertiti) se raportau la cei din afara ei, persoane care recurgeau si la ocari jignitoare:
 

Drepturile copilului, încălcate acasă şi la şcoală

Dreptul la opinie este mai putin respectat in mediul familial, spun ONG-urile

de Oana Craciun

 

Un raport alternativ al ONG-urilor din domeniul protecţiei copilului şi care este discutat zilele acestea la Geneva arată că drepturi precum cel la opinie, religie sau la libertatea de expresie sunt încă ignorate.

 

„Raportul alternativ privind respectarea drepturilor copilului în România“ este dezbătut zilele acestea la Comitetul Naţiunilor Unite pentru Drepturile Copilului, la Geneva. Potrivit reprezentanţilor Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC), care au prezentat documentul joi, la Geneva, acesta reprezintă varianta alternativă la raportul de ţară prezentat de România, în 2007, Comisiei Europene, în condiţiile în care ţara noastră este în continuare sub monitorizare europeană pe această temă.

 

Andrei Postelnicu: Adevăratul 666

Andrei Postelnicu

de Andrei Postelnicu

 

Cam în acelaşi timp în care o adunătură de exaltaţi uşor de dus de nas manifestau duminică împotriva secolului 21, Ion Iliescu declara nici mai mult nici mai puţin decât sfârşitul a 500 de ani de capitalism.

Cele două evenimente au elemente comune care oferă o explicaţie asupra gradului de subdezvoltare a României de după 1989 încoace. Ca de obicei, acea explicaţie nu e tocmai comodă.

 

Vesmintele liturgice - origine si semnificatie

de Arhim. Lect. dr. Vasile Miron

 

Utilitatea si importanta lor in cult

Intotdeauna, in toate locurile si epocile istorice, aspectul exterior si tinuta vestimentara a reprezentat criteriul dupa care s-a carcterizat personalitatea omului, gradul de cultura si civilizatie, conditia sociala, dispozitia sufleteasca, demnitatea, decenta, preferintele, bunele moravuri si atitudinea fata de semeni si fata de superiori.

 

Azi mergem sau nu la biserică?

Marta Luksza, Polonia apostolat

A participa la Sfânta Liturghie în fiecare duminică şi sărbătoare este una din cele nouă porunci bisericeşti. Excepţiile sunt doar în caz de boală şi serviciu. De ce trebuie să participăm? Mi-a plăcut ce am auzit odată la o predică a unui părinte: pentru că, Biserica fiind un organism real, în care fiecare suntem un organ, cu rolul propriu, orice lipsă a noastră de la orice chemare a Sfintei Liturghii e ireversibilă şi irecuperabilă. Putem începe acum să mergem, dar nu vom înlocui, nu vom acoperi spaţiile în care nu am fost. Ele vor rămâne în veşnicie spaţii goale, momente în care nu ne-am respectat rostul.

 

Miracole Crestine. Minunile De La Hadambu...

de Marius Petrescu

 

Intr-o manastire din Podisul Moldovei, patru icoane plang cu lacrimi de mir . De la Vaslui catre Iasi, Podisul inalt al Moldovei urca spre cerul albastru al toamnei ca o golgota de lut. Drumul trece la inceput prin campie, dupa care se desprinde si se inalta,...

Miracole Crestine

Minunile De La Hadambu

Intr-o manastire din Podisul Moldovei, patru icoane plang cu lacrimi de mir
 

NEW AGE ŞI BISERICA ORTODOXĂ

Curentele de tip New Age care se lansează în ultima vreme puternic pe „piaţa” românească, ne propun modele de gîndire novatoare, ce combină concepţii psihologice cu aspecte ale spiritualităţii orientale, toate adunate într-un creuzet din care ni se promit soluţii concrete de îmbunătăţire a vieţii, a relaţiilor cu ceilalti şi a întregii noastre existenţe fizice şi spirituale.

 

Auzim denumiri ca „scientologie”, „sinergie”, „holism”, „ecumenism”, „sincretism”, „monism”, „tantra”, „mantra”, „relaxare”, „hipnoză”, „bioenergie”, „gîndire pozitivă”, „tarot”, horoscop”, „programare neurolingvistică”, „acupunctură”, „homeopatie”, „ecologie”, „paranormal”, „feng-shui”, „planning familial”, „reiki” ş.a.m.d. Se poate observa ca toate aceste curente au un lucru în comun: dorinţa de a face bine omului. Niciuna dintre ele nu pare să promoveze răul sau traumatizarea fiinţei umane.

sus

Notă:

Ştirile din acest număr sunt preluate din diferite site-uri. Folosite cu permisiune. Este interzisă folosirea, copierea sau distribuirea acestor articole fără acordul în scris din partea Vox Dei Baptist Ministries.

horizontal rule

Ce este nou?

 

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate