Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Din presa romana
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Proiectul Betania
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei


Pagina de ştiri

 

 

Ştiri din presa română

 

 

 

Imperiul paralel al lui Tokes

Vox Vocis 25 Februarie 2008

de Andrei Bădin

Ziarul în limba maghiară Krónika spune că apropiaţii lui Tőkés László au depus un document la Administrația Prezidențială, spune Europa Liberă. În care, episcopul devenit europarlamentar schiţează principalele probleme ale comunităţii maghiare şi-i cere preşedintelui Băsescu să intervină pentru urgentarea acreditării Universităţii Creştine Partium, condusă în calitate de președinte de Laszlo Tokes.

 

A murit Wurmbrand ortodox sau luteran?

Vox Vocis 25 Februarie 2008

de Gheorghe Ruja

Unii zic că aceasta nu are importanţă, ci doar faptul că a fost un om al lui Dumnezeu. Într-un fel este adevărat acest lucru, pentru că Domnul Isus spune: „Dar când va veni Fiul omului, va găsi El credinţă pe pământ?" (Luca18:8). Dar ce fel de credinţă ni se cere? Un răspuns simplu ne dă Domnul: „Aveţi credinţă în Dumnezeu şi aveţi credinţă în Mine." De aici, eu înţeleg că la judecată nu vom fi traşi la răspundere în funcţie de ce etichetă am purtat: ortodox, luteran, baptist etc., ci dacă am avut credinţă în El. Oricât de banal ar suna, trebuie spus că etichetele mai sus amintite nu se găsesc nicăieri în Biblie. Nici în Rai nu vor fi astfel de compartimente. Durerea este că aici pe pământ ele există.

 

 

Protest sârbesc între cruci şi blindate

Vox Vocis 25 Februarie 2008

Horia Călăceanu / Oana Dobre
 
„Credem în Rusia", „Nu vă dăm Kosovo!" au fost mesajele de pe pancartele purtate în curtea mănăstirii din Gracanica de cele două mii de sârbi care au protestat ieri faţă de independenţă.

Cu lacrimi în ochi şi cu sufletul plin de tristeţe, oamenii au renunţat la prânzul în familie pentru un fel de parastas al fostei provincii sârbeşti, declarată duminică stat independent.

 

 

Relicve considerate sacre sunt scoase la vanzare pe Internet

Vox Vocis 25 Februarie 2008

Vaticanul cere mai multa sobrietate si rigoare in cazul beatificarilor si canonizarilor, urmand ca in acest sens sa fie promulgata o noua norma, intitulata „Sanctorul Mater", care va fi prezentata public lunea viitoare, informeaza site-ul Catholica.Masura noilor standarde se impune din doua motive principale: in primul rand, numarul-record de beatificari si canonizari inregistrat in perioada pontificatului anterior si, in al doilea rand, dezvoltarea ingrijoratoare a comertului cu relicve sacre, care au ajuns sa se vanda chiar si pe Internet.In randurile care urmeaza, vom discuta despre acest al doilea aspect mentionat mai sus.

 

 

Cuvânt al Episcopului Artemie de Ras - Prizren şi Kosovo - Metohia :Cel din urmă îndemn - un minut înainte de ceasul al 12-lea

Vox Vocis 25 Februarie 2008

Posted on by ARP

La întoarcerea din ultima Noastră misiune în Washington trebuie să vă aduc la cunoştinţă că Serbia se confruntă cu o situaţie care e în acelaşi timp plină de primejdii, dar şi de nădejdi cu privire la viitorul provinciei Kosovo şi Metohia. Conducerea SUA ce doreşte să amputeze Kosovo şi Metohia Serbiei şi să şteargă prezenţa, chiar şi amintirea neamului pravoslavnic Sârbesc din Kosovo şi Metohia, încă e puternică şi hotărâtă. Însă, pe de altă partea glasurile conştiinţei şi ale Americanilor cinstiţi, care sânt încredinţaţi de neruşinarea şi imoralitatea politicii oficiale ale guvernului lor, nu mai pot fi ignorate.

 

 

Pentagonul aproba credinta mayasa: In 2012, lumea se va sfårsi prin foc

Vox Vocis 25 Februarie 2008

În urma cu circa 70 de ani, celebrul Albert Einstein spunea: „Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana si totusi, în privinta universului nu sunt chiar atât de sigur...". Schimbarea climei si încalzirea globala ce ne ameninta din ce în ce mai puternic vin si întaresc pe cât posibil afirmatia plina de cinism a dragului nostru fizician. Cu mii de ani in urma, mayasii preconizau ca, in data de 21.12.2012, lumea noastra se va sfârsi prin foc. Apoi, pântecele cosmic Hunab Ku va da nastere unui nou soare, numit Cel de-al Saselea Soare, o alta lume mai evoluata urmând sa se nasca. Oamenii de stiinta, inclusiv Pentagonul, raspund afirmativ la toate acestea.

 

 

Guvernul ceh doreşte să plătească pentru proprietăţile ecleziale confiscate

Vox Vocis 25 Februarie 2008

Praga (Catholica)

Republica Cehă a decis să plătească 4,6 miliarde de euro pentru a recompensa Bisericile creştine pentru proprietăţile ce le-au fost confiscate de regimul comunist în 1948, informează agenţia KAI citată de CWNews. Compensaţia din partea guvernului va fi oferită la un total de 17 confesiuni creştine, plata efectivă urmând să înceapă în 2009.

 

 

Spitalul Mitropoliei a obtinut aviz de functionare

Vox Vocis 25 Februarie 2008

Spitalul Providenta a primit aviz de functionare din partea Ministerului Sanatatii Publice, urmand ca unitatea medicala sa incheie un contract cu Casa de Asigurari de Sanatate pentru decontarea serviciilor medicale. Spitalul Providenta, unitate medicala a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, are o capacitate de 43 de paturi, doua sali de operatie, o sectie de Anestezie si Terapie Intensiva, clinici de chirurgie generala, oftalmologie, medicina interna, ortopedie-traumatologie, recuperare medicala, cardiologie.

 

 

Premierul Daniel

Vox Vocis 25 Februarie 2008

FSN i-a propus actualului Patriarh, in 1991, sa preia fraiele Guvernului de la carma caruia minerii il inlaturasera pe Petre Roman

Ion Iliescu a marturisit recent ca, in septembrie 1991, Frontul Salvarii Nationale (FSN) i-a propus functia de prim-ministru Mitropolitului Moldovei si Bucovinei, Preafericitul Daniel, actualul Patriarh al Romaniei. Fesenistii i-au adresat propunerea in mod direct Inaltului Ierarh, dupa inlaturarea lui Petre Roman din fruntea Guvernului.

 

 

Biserica Ortodoxa cheama sarbii la arme

Vox Vocis 25 Februarie 2008

Dupa ce, sambata, isi indemna credinciosii la calm, duminica, episcopul Artemije a instigat la violente si a cerut ajutorul voluntarilor rusi

Serbia ar trebui sa-si convoace fortele militare, sa declare Kosovo "teritoriu ocupat" si sa cumpere arme din Rusia pentru a-l obtine inapoi, a declarat seful Bisericii Ortodoxe sarbe din Kosovo. "Declaratia generalului Zdravko Ponos, ca provincia Kosovo nu va fi aparata cu armele este o rusine", a spus episcopul Artemije, citat de Reuters. "Serbia ar trebui sa cumpere arme de ultima generatie de la Rusia si de la alte state si sa ceara Rusiei sa trimita voluntari si sa stabileasca o prezenta militara in Serbia", a spus el.

 

 

Vaticanul introduce norme mai riguroase in procesele de beatificare si canonizare

Vox Vocis 25 Februarie 2008

Vaticanul le cere episcopilor mai multa atentie in procesele de beatificare si canonizare si mai multa claritate in procedurile ce tin de atestarea miracolelor, se arata intr-un document prezentat de "Congregatia pentru Cauzele Sfintilor", informeaza publicatiile "Il Messaggero" si "La Stampa". Totusi, ritmul canonizarilor a fost departe de a inregistra o incetinire in primii ani ai pontificatului lui Benedict al XVI-lea. Potrivit agentiei ANSA, la ora actuala exista nu mai putin de 577 sfinti si preafericiti ridicati la onorurile altarelor cu decrete semnate de Papa Ratzinger.

 

 

Misionarii cosmici

Vox Vocis 25 Februarie 2008

"Oricat ar parea de ciudat, cei mai multi cosmonauti pregatiti sa plece in calatorii interstelare nu sunt nici in Statele Unite, nici in Rusia, nici in China. Sunt la Vatican. Biserica Catolica are, la aceasta ora, un numar impresionant de misionari cosmici si nu face un secret din asta". Afirmatia apartine col. dr. Emil Strainu, membru al Asociatiei pentru Studiul Fenomenelor Aerospatiale Neidentificate si autor al unor lucrari pe aceasta tema. Col. Emil Strainu, specialist in radiolocatie, a inregistrat traiectoriile mai multor OZN-uri pe radarele militare din Otopeni, inca din anii '80. "In ceea ce priveste Vaticanul, echipele speciale de misionari iezuiti, care sunt antrenate pentru a pleca in orice moment spre alte lumi, au drept scop eventuala crestinare a extraterestrilor", spune Strainu.

 

 

Islamul kosovar: detaliu cultural sau identitate nelinistitoare?

Vox Vocis 25 Februarie 2008

Dan Alexe, corespondent Bruxelles

» Contrar celor afirmate indeobste, Islamul nu joaca niciun rol in aspiratia spre independenta a kosovarilor, care apartin acelei branse tolerante a Islamului numita sufism.

» Identitatea albanezilor nu a avut niciodata o dimensiune religioasa, iar miscarile lor nationaliste nu au luat nicicand in seama factorul religios.

 

 

Episcopul ortodox din Kosovo cere decretarea stării de război

Vox Vocis 25 Februarie 2008

Serbia ar trebui să-şi convoace forţele militare, să declare Kosovo "teritoriu ocupat" şi să cumpere arme de la Rusia pentru a-l obţine înapoi, a declarat şeful Bisericii Ortodoxe sârbe din Kosovo, relatează NewsIn.

"Declaraţia generalului Zdravko Ponos că provincia Kosovo nu va fi apărată cu armele este o ruşine", a spus Artemije. "Serbia ar trebui să cumpere arme de ultimă generaţie de la Rusia şi de la alte state şi să ceară Rusiei să trimită voluntari şi să stabilească o prezenţă militară în Serbia", a spus el.

 

 

Iertarea păcatelor Sfântului Valentin

Vox Vocis 25 Februarie 2008

de Petre Munteanu

Sf. Valentin este tot un fel de Moş Crăciun - doar că exclude vârsta a treia. Altminteri e ceva global - ca şi Santa, este celebrat chiar şi în societăţile cele mai conservatoare, unde rozul se poartă doar pe dedesubt, iar sărutatul în public este penalizat.

 

 

"O lume fără islam" - un mesaj raţional sub un titlu incendiar

Vox Vocis 25 Februarie 2008

Este islamul inamicul numărul unu al Occidentului? Sau mai degrabă o necunoscută pentru occidentali? Este islamismul vinovat de toate turbulenţele zilei, care i se atribuie?

Sau e vorba mai curând de conflicte naţionaliste, interetnice ori pentru resurse decât adversităţi între religii. Acesta este mesajul articolului scos pe coperta Foreign Policy România nr. 2 şi punctul de plecare a dezbaterii FP România de la Constanţa, din 20 februarie, cu titlul "Este islamismul vinovat?".

sus

Notă:

Ştirile din acest număr sunt preluate din diferite site-uri. Folosite cu permisiune. Este interzisă folosirea, copierea sau distribuirea acestor articole fără acordul în scris din partea Vox Dei Baptist Ministries.

horizontal rule

Ce este nou?

 

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate