Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Din Presa Română
 

 

 

Arhiva
Contact
Colaboratori
Despre noi

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Hegeomai
Istorie
Pastorala
Studiu Biblic
Site-uri Baptiste
Articole
Proiectul Betania
Media
Ştiri Internaţionale
Din Presa Română
Poşta Redacţiei


Pagina de ştiri

 

 

Ştiri din presa română

 

 

Arca lui Noe, descoperita in Turcia?

Acest articol are 64 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Mai 07/10)

Un grup de exploratori chinezi şi turci a anunţat luni că este posibil să fi descoperit arca lui Noe, pe muntele Ararat, la o înălţime de circa 4.000 de metri, în Turcia, informează AFP, potrivit Mediafax.

Cercetătorii spun că au descoperit bucăţi de lemn care au făcut parte din structura arcei, iar în urma datării cu carbon 14 s-a stabilit că acestea au o vechime de circa 4.800 de ani, epoca în care se presupune că a fost construită aceasta.

 

Păcatele preoţilor nu pot fi atribuite întregii Biserici

Acest articol are 62 vizualizari si Nici un comentariu

 

PRESA ROMÂNĂ (Mai 07/10)

Cardinalul Angelo Sodano  decan al Colegiului Cardinalilor, şi-a exprimat în ziua de marţi, 6 aprilie a.c., sprijinul şi solidaritatea faţă de Papa Benedict al XVI-lea. Prelatul a subliniat că, aşa cum Isus nu a fost vinovat pentru trădarea lui Iuda, nici Sfântul Părinte sau Episcopii nu pot fi acuzaţi pentru “greşelile grave” ale preoţilor.

Vorbind pentru ziarul Vaticanului, L’Osservatore Romano, Cardinalul a explicat că, “înaintea acestor atacuri (privind tăinuirea presupuselor abuzuri sexuale din partea unor preoţi - s.n.), ni s-a spus că facem greşeli de strategie, că ar trebui să reacţionăm diferit. Biserica are propriul ei stil şi nu adoptă metodele folosite astăzi împotriva Papei”. “Singura strategie pe care o avem vine din Evanghelie”, a spus el. Decanul Colegiului Cardinalilor a continuat spunând că comunitatea creştină se simte “pe drept rănită” când se încearcă implicarea ei în masă “în gravele şi dureroasele acte ale unor preoţi, transformând greşelile şi responsabilitatea individuală în greşeli colective”.

 

Patriarhul este nemulţumit că Legea educaţiei scade importanţa religiei între celelalte discipline

Acest articol are 66 vizualizari si Nici un comentariu

PRESA ROMÂNĂ (Mai 07/10)

Patriarhul Daniel s-a adresat preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, după ce mai multe amendamente din Legea Educaţiei prevăd că ora de religie se poate înlocui, la cerere, cu alte materii.

Patriarhul Daniel a trimis, miercuri, preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, o serie de amendamente la proiectul de Lege a Educaţiei, privind statutul orei de religie şi al cadrelor didactice care predau această disciplină.
 

Minunea nestiuta a Bucovinei: RASCA - Calatorie de suflet la manastirea lui Petru Rares

Acest articol are 54 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Mai 07/10)

De Valentin Iacob

Crucea vie

Printre petele tarzii de zapada, stralucind ca niste nestemate pe campuri, Bucovina imi apare ireal de frumoasa, in primavara care vine asa de greu: un taram dintr-un vis vechi, pe care nu credeam sa-l mai visez vreodata. Ma chemase in coltul asta magic de tara, numele unei manastiri, pe care nu o vazusem pana atunci: Rasca, ctitorie a domnului Petru Rares, una dintre bisericile cu care, dintr-un motiv ce nu-i stiut prea bine nici pana azi, fiul lui Stefan cel Mare a facut ce nu mai facuse nimeni in lume pana la el: a pus sa fie pictate si pe exterior. Asa s-au nascut bijuteriile in culoare si piatra din Nordul Moldovei. Din toata salba aceasta, manastirea Rasca a avut soarta cea mai rea. Daramata si pradata pe rand de toate neamurile barbare care au potopit tara Moldovei, apoi ridicata la loc si iar faramata, si iar si iar, ca sub un ciocan nemilos al timpului - dupa o vreme, nu s-a mai stiut aproape nimic despre ea. Parea ca neguri grele, pogorate de pe un alt taram, inghitisera biserica si zidurile. Apoi, in anii comunismului, Rasca a fost singura manastire cu pictura exterioara rupta din circuitul de minuni din Nordul Moldovei, cazand astfel intr-o uitare si mai grea. O uitare care mai apasa si astazi asupra ei, chiar daca manastirea a inflorit, fiind declarata monument UNESCO... Desi azi vin aici mii si mii de pelerini, inca sunt multi romani, chiar din apropiere, din Falticeni ori din Suceava - care nu stiu nimic despre manastirea lui Rares. Tocmai acest val delicat de mister si discretie, dublat insa de renumele neatinsei ei frumuseti, ma mana acum la Rasca. Acolo unde aveam sa descopar un loc binecuvantat, imbibat de amintiri, de cultura si de legende sfinte. Caci manastirea Rasca straluceste si azi ca o cruce vie, crucea care lumineaza satul nascut, candva, in jurul ei.
 

Marino, turnătorul lui Eliade şi Lovinescu

Acest articol are 60 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Mai 07/10)

De Mirela Corlățan

Criticul şi istoricul literar Adrian Marino a fost un informator prodigios al Securităţii şi al Direcţiei de Informaţii Externe, sub numele de cod „Brătescu” şi „Bratosin”.

12 ianuarie 1981, Rue de Sevigne, Paris. În faţa Bibliotecii istorice a oraşului, la doi paşi de Muzeul Carnavalet, un bărbat pe la 60 de ani îşi înfundă un ziar în buzunarul hainei. Se uită precaut în jur şi, ca din întâmplare, este salutat de cineva.

 

Preoţi din New York slujesc în engleză la Cluj

Acest articol are 67 vizualizari si Nici un comentariu

PRESA ROMÂNĂ (Mai 07/10)

De Sebastian Secan

Cluj | Terri Luper Church şi Michael Church s-au îndrăgostit de Cluj

Terri Luper Church şi Michael Church şi-au lăsat bisericile din SUA pentru a oficia în oraşul de pe Someş primul serviciu săptământal în limba engleză. Majoritatea celor ce participă la slujbele de la Biserica Evanghelică Luterană sunt fie studenţi străini, fie angajaţi ai unor multinaţionale. Printre aceştia se numără şi baschetbalistul de la U Mobitelco Rob Thomson.

 

Miliardarul Carabulea, în război cu Biserica

Acest articol are 75 vizualizari si Nici un comentariu

PRESA ROMÂNĂ (Mai 07/10)

De Traian Deleanu

Mitropolitul Ardealului le-a recomandat preoţilor să nu accepte ajutor din partea patronului Altlassib.

Înalt Preasfinţia Sa Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului, le-a cerut celor peste 550 de preoţi subordonaţi mitropoliei să rupă orice legătură cu magnatul sibian Ilie Carabulea, patronul holdingului Atlassib. Motivul: Carabulea are o datorie neachitată de aproape 500.000 de dolari către Mitropolia Ardealului, de la care a închiriat fostul Hotel Bulevard.

 

Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza a sfinţit apa de Bobotează la Sibiu

Acest articol are 65 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Mai 07/10)

Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza,  a sfinţit miercuri apa pentru Bobotează, în Piaţa Mare.  Slujba a început la ora 12, iar pe lângă Mitropolitul Laurenţiu Streza au fost încă 40 de preoţi.

În fiecare biserică din municipiul Sibiu a avut loc mai întâi Sfânta Liturghie, după care credincioşii şi preoţii s-au îndreptat către piaţa centrală pe opt trasee.

Sfinţirea aghiasmei la Sibiu / FOTO: emaramures.ro

 

Germanii evrei care au tradus testamentul politic al lui Hitler

Acest articol are 71 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Mai 07/10)

De Cristina Sbîrn

FOTO: BBC News

Claus Leopold Octavio Ascher, care a devenit ulterior Colin Edward Anson, a fost unul dintre germanii care au ales să lupte de partea britanicilor

În momentul izbucnirii celui de-al doilea război mondial, circa 10.000 de germani şi austrieci au trecut de partea Aliaţilor, luptând cot la cot cu britanicii pentru înfrângerea armatei naziste. Ei erau cunoscuţi sub numele de "armata celor mai loiali duşmani arieni ai Regelui", scrie BBC News.

 

ÎPS Laurenţiu Streza nu vrea să renunţe la moştenirea Gojdu

Acest articol are 62 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Mai 07/10)

Mitropolitul Ardealului, Înalt Prea Sfinţitul Laurenţiu Streza nu vrea să renunţe la moştenirea fundaţiei Gojdu. Streza se declară hotărât să meargă în instanţă şi chiar şi la Strasbourg pentru a recupera de la statul ungar banii rezultaţi din vânzarea a opt imobile din centrul Budapestei.

Clădirile au făcut parte din averea avocatului ardelean Emanuil Gojdu şi, pentru că nu mai pot fi restituite, fundaţia cere acum Ungariei despăgubiri în bani. Mitropolitul Ardealului, care este şi preşedintele Fundaţiei Gojdu, vrea să recupereze averea avocatului bazându-se pe testamentul făcut la Budapesta în noiembrie 1869.

 

Mitropolia Ardealului produce zeci de mii de litri de vin în fiecare an

Acest articol are 56 vizualizari si Nici un comentariu

PRESA ROMÂNĂ (Mai 07/10)

Mitropolia Ardealului produce în propria pivniţă câte zeci de mii de litri de vin anual. Chiar dacă îndeletnicirea este una foarte lumească, licoarea este apoi folosită în ritualurile bisericeşti. În acest an Mitropolia a obţinut cea mai bună producţie.
Preoţii folosesc pentru prepararea lui o metodă tradiţională, fără zahăr. Tocmai de aceea este foarte pur şi este folosit la liturghie şi la împărtăşania credincioşilor.
 
Foto:RTV

 

Biserica îl blestemă pe milionarul Carabulea: Mustrarea lui Dumnezeu trece din neam în neam

Acest articol are 61 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Mai 07/10)

Într-un comunicat de presă, Mitropolia Ardealului, cu sediul la Sibiu, le cere preoţilor să nu ceară, dar nici să primească vreun ajutor de la "păgubitorul Bisericii", Ilie Carabulea. “Mustrarea cea dreaptă a lui Dumnezeu e mai greu de purtat decât orice pedeapsă omenească, trecând din neam în neam!”. Miza afacerii: circa 400.000 de euro pe care patronul Atlassib ar trebui să-i plătească Bisericii.

 

Comisia de Învăţământ a admis sesizarea Patriarhului Daniel privind importanţa religiei în şcoli

Acest articol are 51 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Mai 07/10)

Deputaţii din Comisia de învăţământ au decis, la sesizarea Patriarhului Daniel, eliminarea din proiectul Legii educaţiei elaborat de Guvern a prevederii care dădea posibilitatea elevilor ca, la cerere, să poată urma alte cursuri în locul celui de religie.

Comisia de învăţământ a adoptat, vineri, cu modificări, articolul 17 din proiectul Educaţiei referitor la disciplina religiei. Membrii forului au stabilit, la alineatul 1 că religia, ca disciplină şcolară în învăţământul primar, gimnazial, liceal şi profesional, este parte a trunchiului comun.

 

Unde a fost Dumnezeu săptămâna trecută

Acest articol are 88 vizualizari si Nici un comentariu

PRESA ROMÂNĂ (Apr. 30/10)

de ALINA MUNGIU-PIPPIDI

De ce un grup de catolici dedicaţi, din cea mai catolică ţară din Europa, care au luptat contra comunismului, au introdus religia în şcoli, au dat subvenţii de la guvern presei religioase şi mergeau să se închine la mormântul martirilor lor, s-au prăbuşit cu avionul şi s-au făcut praf şi pulbere pe teritoriul duşmanilor lor tradiţionali - şi considerabil atei? Întrebarea e stupidă, deşi nu e uman cine nu şi-o pune. Am auzit răspunsuri cât se poate de variate, de la aristocraţi englezi la liberali polonezi şi la antropologi din Noua Zeelandă. În ultimele zece zile am făcut un fel de colectă de răspunsuri la Oxford şi Bruxelles, dar ferindu-mă să pun întrebarea.

Aproape o treime dintre tinerii români consumă alcool în exces, în fiecare săptămână

Acest articol are 73 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Apr. 30/10)

Peste 29 la sută dintre tinerii români, cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani, consumă excesiv alcool în fiecare săptămână, se arată într-un Eurobarometru privind consumul de alcool şi politicile publice menite să reducă afecţiunile provocate de acesta.

Aproape o treime dintre tinerii români consumă alcool în exces, în fiecare săptămână (Imagine: Mediafax Foto)

Consumul excesiv de alcool afectează persoanele de orice vârstă, însă cei mai predispuşi la a bea cantităţi mari de băuturi alcoolice în fiecare săptămână sunt tinerii cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani, arată Eurobarometrul.

Papa, îndemnat să deschidă o clinică pentru avorturi

Acest articol are 83 vizualizari si Nici un comentariu

PRESA ROMÂNĂ (Apr. 30/10)

de RL ONLINE

Papa Benedict al XVI-lea va efectua o vizită oficială în Marea Britanie, în luna septembrie (foto AP)

Un document oficial britanic îi sugerează Papei Benedict al XVI-lea, cunoscut pentru conservatorismul său, să deschidă o clinică pentru avorturi, să binecuvânteze o căsătorie între homosexuali şi să lanseze o marcă proprie de prezervative în timpul vizitei sale în Marea Britanie, ce va avea loc în luna septembrie, relatează publicaţia Sunday Times, citată de NewsIn.

Guvernul de la Londra şi-a cerut scuze Vaticanului în urma publicării acestui material, redactat de Ministerul de Externe în cadrul unui pachet de articole informative privind vizita Suveranului Pontif.

 

Sfatul britanicilor: prezervative marca "Papa Benedict"

Acest articol are 77 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Apr. 30/10)

Ministrul britanic al afacerilor externe şi-a cerut scuze, public, pentru un document oficial prin care îl sfătuia pe Suveranul Pontif să lanseze pe piaţa din Marea Britanie propria marcă de prezervative.

Papa Benedict al XVI-lea şi-a anunţat, pentru luna septembrie, o vizită în Marea Britanie.

Sub numele unei "vizite ideale", documentul îi mai sugera Papei să deschidă o clinică pentru avorturi şi să binecuvânteze mariajul unui cuplu de homosexuali.

 

Vrăjitoria ar putea fi inclusă în nomenclatorul de meserii

Acest articol are 89 vizualizari si Nici un comentariu

PRESA ROMÂNĂ (Apr. 30/10)

Ghicitul în cărţi, cafea sau tarot ar putea devenei o nouă meserie, introdusă chiar în nomenclator, potrivit unei propuneri legislative privind practicile oculte, iniţiate de 25 de deputaţi.

Parlamentarii vor ca propunerea legislativă, depusă pe 9 aprilie la Senat, să reglementeze activităţile şi practicilor oculte, dar mai ales să-i protejeze pe naivi.

"Pragul palatelor aurite, în care sălăşluiesc aşa-zisele vrăjitoare, este trecut zi de zi de oameni naivi, dispuşi să lase sute şi chiar mii de euro, în speranţa că persoana iubită va reveni în viaţa lor, copilul se va însănătoşi, în ciuda faptului că suferă de o boală incurabilă, sau că nu îşi vor pierde slujba", se arată în expunerea de motive a iniţiatorilor proiectului.

 

Vaticanul încearcă să lege pedofilia de homosexuali

Acest articol are 80 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Apr. 30/10)

de RL ONLINE

Cardinalul Tarcisio Bertone, secretarul de Stat al Vaticanului (foto AP)

Afirmaţia secretarului de Stat al Vaticanului, cardinalul Tarcisio Bertone, potrivit căreia pedofilia este legată de homosexualitate, deschide un alt front în polemicile din zilele acestea privind abuzurile unor preoţi asupra unor minori, dar mai ales redeschide o rană veche, comentează cotidianul Corriere della Sera în ediţia de marţi, citat de Agerpres.

Papa ar putea veni în vizită în România cel târziu anul viitor

Acest articol are 75 vizualizari si Nici un comentariu

PRESA ROMÂNĂ (Apr. 30/10)

de RL ONLINE

Papa Benedict al XVI-lea ar putea veni în vizită în România cel târziu anul viitor, dar, după invitaţia adresată de preşedintele Traian Băsescu şi transmisă miercuri de ministrul Teodor Baconschi, ar mai fi nevoie de o invitaţie şi din partea Patriarhului Daniel, transmite RRA, preluat de RADOR.

"E un proiect diplomatic la care lucrăm. Sperăm să îl putem realiza, dacă nu anul acesta, în 2011. Cred că o vizită a Papei Benedict al XVI-lea ar scoate din nou în relief vocaţia de dialog a Bisericii majoritare din România şi totodată dorinţa naţiunii noastre de a fi parte din această Europă, care nu este doar politică, economică şi financiară, ci şi spirituală", a declarat pentru Radio România Actualităţi ministrul de externe, Teodor Baconschi, aflat într-o vizită oficială de două zile în Italia şi la Sfântul Scaun. Potrivit NewsIn, ministrul de externe a mai declarat că invitaţia adresată de preşedintele României, Traian Băsescu, a fost deja trimisă Papei Benedict al XVI-lea şi ar mai fi nevoie de încă una din partea Preafericitului Patriarh Daniel.

 

Legea rugăciunii propusă de PDL, neconstituţională în SUA

Acest articol are 87 vizualizari si Nici un comentariu

PRESA ROMÂNĂ (Apr. 30/10)

De Andreea Dogar

Doi parlamentari democrat-liberali au anunţat la sfârşitul acestei săptămâni că propun ca în România să se introducă Ziua Naţională de Rugăciune ca sărbătoare legală nelucrătoare.

Senatorul PDL Gheorghe David şi deputatul Mircea Lubanovici au depus în acest sens o propunere legislativă de modificare a Codului Muncii.
 

Papa a aţipit în timpul slujbei

Acest articol are 89 vizualizari si Nici un comentariu

PRESA ROMÂNĂ (Apr. 30/10)

Într-o înregistrare difuzată pe internet, Papa Benedict al XVI-lea este surprins adormind în timpul unei Liturghii oficiate în aer liber.

S-a întâmplat la sfârşitul săptămânii trecute, în Malta, una dintre ţările afectate de scandalul preoţilor suspectaţi de pedofilie. Suveranul Pontif a fost trezit din moţăială de Maestrul Celebrărilor Liturgice Pontificale, Guido Marini, care se afla în apropierea sa, scrie huffingtonpost.com.

 

Demisie la vârful Bisericii Catolice, după scandalul abuzurilor sexuale

Acest articol are 72 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Apr. 30/10)

De Oana Ţepeş Greuruş

Un episcop german din Augsburg, acuzat că a lovit mai mulţi copii la un orfelinat catolic, şi-a prezentat demisia într-o scrisoare adresată Papei Benedict al XVI-lea, relatează BBC.

Incidentul pică într-un moment cum nu se poate mai prost. În ultima perioadă plouă cu acuzaţii la adresa Bisericii Catolice. Tot mai mulţi copii s-au plâns că au fost abuzaţi sexual de preoţii catolici.

 

EDITORIALUL EVZ: Doamne, Dumnezeule, am o afacere bună!

Acest articol are 77 vizualizari si Nici un comentariu

PRESA ROMÂNĂ (Apr. 30/10)

De Florian Bichir

„Este incompatibilă calitatea de «ctitor şi binefăcător» cu cea de «păgubitor al Bisericii!». Mustrarea cea dreaptă a lui Dumnezeu e mai greu de purtat decât orice pedeapsă omenească, trecând din neam în neam!” scrie, cu dreaptă mâhnire, Mitropolitul Ardealului, Înalt Prea Sfinţitul Laurenţiu Streza, într-un comunicat de presă.

Grele cuvinte! Mai ales din partea unui ierarh strălucit, care se luptă ca un leu pentru a proteja avutul, şi aşa sărăcăcios, al Bisericii.

 

Genocid: Ucise, avortate sau neglijate, cel puţin 100 de milioane de fete au dispărut, şi numărul este în creştere

Acest articol are 155 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Apr. 22/10)

4 martie 2010, din The Economist, ediţia tipărită

Articolul în limba engleză aici:

http://www.economist.com/opinion/displaystory.cfm?story_id=15606229

Imaginaţi-vă că sunteţi jumătatea unui cuplu, aşteptând primul dvs. copil într-o ţară săracă, cu o populaţie rapid crescătoare. Faceţi parte din noua clasă de mijloc, veniturile dvs. cresc şi vreţi o familie mică. Normele tradiţionale însă au o mare influienţă în jurul dvs., în special în ceea ce priveşte preferarea fiilor mai degrabă decât a fiicelor. Poate că o muncă fizică grea este încă necesară pentru familie pentru a-şi asigura traiul. Poate doar fiii pot moşteni pământul. Poate că o fiică ar urma să se unească cu altă familie prin căsătorie şi dvs. vreţi să aveţi pe cineva care să vă aibă în grijă când sunteţi batrân(ă). Poate că ea are nevoie de zestre.
 
Acum imaginaţi-vă că aţi fost la un test cu ultrasunete; costă 12 dolari, însă v-o puteţi permite. Testul spune că copilul nenăscut este o fetiţă. Dvs. înşivă aţi prefera un băiat; restul familiei dvs. cere vociferând unul. Niciodată nu aţi visa să ucideţi o fetiţă, aşa cum se face prin sate. Însă un avort pare ceva diferit. Ce veţi face?

sus

Notă:

Ştirile din acest număr sunt preluate din diferite site-uri. Folosite cu permisiune. Este interzisă folosirea, copierea sau distribuirea acestor articole fără acordul în scris din partea Vox Dei Baptist Ministries.

 

Abonare gratuita!

Introdu adresa de email:

Delivered by FeedBurner

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate