Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Din presa romana
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
Proiectul Betania
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei


Pagina de ştiri

 

 

Ştiri din presa română

 

 

Noua americani din zece cred in Dumnezeu si opt din zece in miracole

Noua americani din zece cred in Dumnezeu si aproximativ opt din zece cred in miracole, potrivit unui studiu al Centrului de cercetare Pew care a fost publicat luni, relateaza AFP, potrivit NewsIn.
Americanii cred in Paradis (74%) mai mult decat in Infern (59%), insa, cea mai mare parte au o perspectiva toleranta asupra diferitelor forme de iertare a pacatelor. Aproximativ 70% dintre americanii care apartin unui cult religios considera ca religia poate conduce la viata eterna.

Copiii britanici primesc la şcoală prezervative şi pilule contraceptive

Copiii britanici primesc la şcoală prezervative şi pilule contraceptiveNu toţi părinţii ştiu însă ce reţete le sunt prescrise şcolarilor

Sute de mii de copii care abia dacă au împlinit vârsta de 11 ani primesc în şcoală prezervative, teste de sarcină sau pilula de a doua zi, relatează „The Guardian”. Conform unui studiu efectuat de Sex Education Forum, 29% dintre şcolile generale din Anglia au acum şi clinici pentru sănătatea sexuală. Câteva dintre aceste clinici le prescriu copiilor reţete pentru diferite contraceptive – pilule, injecţii, implanturi – fără ca părinţii lor să fie informaţi. Cifrele au fost oferite publicităţii la câteva zile după ce guvernul a anunţat pentru Anglia şi Ţara Galilor o creştere cu 10% a numărului de avorturi la fetele sub 16 ani şi cu 21 de procente în cazul celor sub 14 ani. Autorităţile au cerut ca şcoala să facă mai mult în materie de educaţie sexuală şi chiar şi copii de cinci ani să înveţe despre relaţiile afective. În unele instituţii din Marea Britanie, tot ce învaţă copii despre sex se rezumă la informaţiile primite la ora de ştiinţă: mecanism de reproducere umană.

Biserica luptă pentru copilul copilei

ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, s-a implicat de la început în cazul minorei gravide din Neamţ

Mitropolia Moldovei promite că va creşte copilul fetiţei de 11 ani

Cazul minorei din Neamţ este o prioritate pentru ÎPS Teofan, care încearcă să convingă familia acesteia să renunţe la avort. 20 de ONG-uri sunt interesate de acelaşi lucru.

În timp ce tatăl copilei însărcinate în luna a cincea aleargă după bilet de avion către Marea Britanie, unde fiica lui ar urma să facă avort, Biserica Ortodoxă Română şi o armată de ONG-uri încearcă să găsească o altă soluţie.

Romania condamnata de UE pentru discriminare religioasa

Bucurestii au fost parati la Bruxelles pentru "discriminare religioasa"

O delegatie a "Biseri­cilor ecumenice isto­rice din Transilvania"- Reformate, [Greco]Catolice, Baptiste, condusa de euro-parla­mentarul Laszlo Tokes a reclamat Romania la Comisia Europeana si Parlamentul European pentru discriminarea "minoritatilor religioase"

Laszlo Tökes reclama B.O.R. la Bruxelles

Intr-o conferinta de presa desfasurata la Parlamentul European, pastorul reformat a anuntat ca a reclamat Romania la Comisia Europeana, in problema "discriminarii religioase a minoritarilor"

O conferinta de presa desfa­surata ieri dimineata la Parlamentul European ne-a invitat sa luam cunostinta de problematica "Bisericilor istorice si valorilor crestine in Transilvania si dincolo de acest teritoriu" cu partici­parea domnilor Laszlo Tokes (foto), Istvan Csury, episcop in exercitiu al Episcopiei Reformate de pe langa Piatra Craiului, Mathe Denes, prim curator al Bisericii Unita­riene din Transilvania, Ko­vacs Gyula, vicepresedintele Comunitatii Baptiste din Romania, Nico­lae Anusca, prim consilier al Arhiepis­copiei majore Greco-Catolice din Romania.

Apa îmbuteliată – o aberaţie ecologică ce ne arde la buzunar

Americanii au declarat război apei la sticlă  

De multe ori, apa din peturi provine de la aceeaşi sursă ca şi apa de la robinet

Apă în recipiente de plastic ori de sticlă de diferite mărimi, forme şi culori: întreaga lume civilizată s-a obişnuit să îşi ia lichidul vital din comerţ. Nu mai contează că marile firme de îmbuteliere îşi iau apa din acelaşi loc din care provin şi rezervele de apă pentru marile oraşe care ajung la fiecare robinet, din fiecare apartament. Comoditatea părea până recent că a învins, chiar şi cu preţuri exorbitante – o sticlă de apă îmbuteliată costă de 4000 de ori mai mult decât aceeaşi cantitate de apă luată de la robinet.

Avort infierat de biserica poloneza

VARŞOVIA. Un arhiepiscop polonez l-a ameninţat cu excomunicarea pe ministrul sănătăţii, Ewa Kopacz, pentru că a ajutat o adolescentă în vârstă de 14 ani să facă avort, după ce mai multe spitale au refuzat să îi acorde sprijinul.

Tânăra a cerut ajutorul ministrului, iar aceasta a trimis-o la o instituţie unde întreruperea de sarcină este posibilă. „În virtutea Constituţiei, în situaţia în care o fată, împreună cu mama sa, se adresează Ministerului Sănătăţii, sunt obligată să le asigur accesul echitabil la serviciile medicale, indiferent care ar fi acestea“, a explicat Ewa Kopacz. Avortul nu este autorizat în Polonia decât în caz de viol, incest sau punere în pericol a vieţii sau sănătăţii mamei, ori în cazul unor malformaţii ireversibile ale fătului.

Problemele românilor din Italia: jurnalul Renatei Weber

Eurodeputata Renate Weber a făcut o vizită în Italia, la invitaţia asociaţiilor românilor de la Roma, între 13-15 iunie 2008.

Doamna Weber a ţinut un jurnal al vizitei şi l-a publicat pe pagina sa de internet de la Parlamentul European.

Republicăm mai jos jurnalul şi fotografiile realizate de Mirela Rus şi aşteptăm comentariile dumneavoastră la rom.dept@bbc.co.uk

Angela Gheorghiu i-a încântat pe newyorkezi

Angela Gheorghiu i-a încântat pe newyorkezi (Imagine Mediafax Foto)
NEW YORK / 16:41, 22.06.2008

Câteva zeci de mii de spectatori au asistat, vineri seara, la concertul verii, suţinut în aer liber, la New York, de soprana Angela Gheorghiu şi tenorul Roberto Alagna, alături de corul şi orchestra Operei Metropolitan, care au interpretat arii din opere celebre, inclusiv în limba română.

Concertul, care a inaugurat sezonul estival de evenimente culturale şi artistice la New York, a fost totodată parte din seria anuală de manifestări în aer liber oferite de Metropolitan Opera publicului newyorkez.

Killerul Revolutiei din Timisoara-Arad a pierdut din primul tur

Generalul comunist Eugen Badalan, fostul sef de Stat Major al Armatei si Killerul Revolutiei din '89 Timisoara-Arad, a pierdut din primul tur al alegerilor locale

Consilierii lui Basescu, Felix Tataru si sotii Saftoiu, doua mituri dezumflate la alegeri

Consilierii de imagine cu cele mai impresionante CV-uri au dat rateuri spectaculoase la alegerile locale. Topul esecurilor este dominat de echipa care acum patru ani il ajuta pe Traian Basescu sa ocupe Palatul Cotroceni.

Felix Tataru, omul despre care s-a spus ca a contribuit esential la victoria lui Traian Basescu si a Aliantei PNL-PD in 2004 datorita campaniei ingenioase si agresive puse la cale de firma sa, GMP, a inregistrat la localele de anul acesta doua esecuri rasunatoare si mai ales surprinzatoare: cel al lui Vasile Blaga, la Bucuresti, si cel al lui Dumitru Oprea, candidatul PD-L la Primaria Iasi. De asemenea, Tataru a ratat si victoria clientului sau Alin Trasculescu, candidat al PD-L pentru Primaria Focsani, in fieful lui Oprisan. Tataru a explicat pentru Cotidianul care au fost motivele esecurilor de la locale.

Legea avorturilor – in dezbatere publica

Cazul fetitei de 11 ani care este obligata sa duca sarcina pana la capat provoaca o dezbatere publica pe tema modificarii legii avorturilor. Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, este de parere ca pe aceasta tema trebuie sa-si spuna cuvantul societatea civila, lumea medicala, dar si Biserica.

Posturile didactice din învăţământul superior pot fi ocupate şi de cetăţeni străini

Guvernul a aprobat în şedinţa de marţi, o Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, informează un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, remis AMOS News.  Documentul aduce prevederi noi în ceea ce priveşte ocuparea posturilor didactice din învăţământul superior.

"Societatea civila crestina" propune o solutie in cazul fetei de 11 ani, insarcinate

Douazeci de organizatii non-guvernamentale crestine au remis, in aceasta dimineata (26 iunie 2008), un punct de vedere comun Comisiei interministeriale de analiza a cazului fetei de 11 ani insarcinate. Semnatarii se ofera sa preia, legal, spre crestere si ingrijire, copilul rezultat din viol si sa ofere asistenta psihologica, spirituala si materiala familiei tinerei mame, pentru a o ajuta sa depaseasca momentul dificil. Conform opiniei sematarilor scrisorii, initiate de FEDERATIA ORGANIZATIILOR ORTODOXE PRO-VITA DIN ROMANIA (alcatuita din 12 Asociatii si Fundatii), avortul la o varsta atat de inaintata a sarcinii nu este permis de lege si oricum acesta nu constituie niciodata o solutie la astfel de probleme.

Cristian Badilita: 12 mirari despre "cazul Corneanu"

 1) Ce-a produs BOR in ultimii douazeci de ani, de cand se bucura de libertatea daruita pe tava de jertfa catorva sute de tineri nevinovati? Pe plan religios, carturaresc, etic, artistic? Bilantul este mai mult decat jenant. E revoltator! Pe plan religios, talibanizarea e in toi: Statul se va trezi foarte curand cu o armata in sutane, platita de la buget, care-si va revendica autonomia cu spume la gura si crucea la piept. Pe planul eticii: o nesfarsita lista de securisti-informatori nepocaiti, cu exceptia unuia singur, Nicolae Corneaunu, caruia nu i se va ierta niciodata curajul, cinstea si mai ales frica de Dumnezeu. Pe plan carturaresc, in afara de seria de traduceri ingrijite de Ica jr., in afara de cateva teze de doctorat sustinute in strainatate de credinciosi ortodocsi laici, in afara de cateva proiecte ingrijite tot de laici, nimic valabil. Pe plan artistic: trei corale acceptabile, deteriorarea catorva biserici „stramosesti” prin termopanizare si „marmorizare”, plus exploatarea mercantila a kitschului.

Europa profeţită de Daniel

Destinata sa fie ultima “mare putere” mondiala, Europa refacuta in stravechile tipare ale imperiului roman traieste chinurile imposibilitatii de a instaura un climat de unitate si uniformitate continentala.

Imaginile dezbaterilor sunt un rechizitoriu la adresa celor care “forteaza” unirea superstatului europea, dar sunt si o mostra de oratorie exceptionala irlandeza. Ascultati si admirati !!!

Teologi şi filosofi au discutat două zile la Bucureşti, „pe aceeaşi limbă“

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel - „Punctul comun de interferenţă între teologie şi filosofie este înţelepciunea, înţeleasă ca inteligenţă care protejează şi promovează viaţa umană în armonie. Diferenţa dintre inteligenţă şi înţelepciune este că inteligenţa pusă în slujba vieţii, a armoniei, devine înţelepciune“Patriarhia Română, în colaborare cu Ministerul Culturii şi Cultelor, Universitatea din Bucureşti şi Universitatea „Al. I. Cuza“ din Iaşi, a organizat la sfârşitul acestei săptămâni, la Patriarhia Română, a II-a ediţie a simpozionului „Dialogul dintre teologie şi filosofie“, a cărui primă ediţie s-a desfăşurat anul trecut la Durău, Neamţ. Întâlnirea, ce a avut loc în sala „Conventus“ a Palatului patriarhal, a reunit teologi şi filosofi din Bucureşti şi Iaşi, care au luat în discuţie abordarea problemelor religioase de către filosofi români. Astfel, s-au evaluat perspectivele comune ale teologiei şi filosofiei cu privire la relaţia dintre raţiune şi credinţă, problema existenţei lui Dumnezeu şi a înţelesurilor creaţiei. Discuţiile s-au desfăşurat pe parcursul a două zile de sesiuni ştiinţifice, timp în care s-a punctat preocuparea filosofică şi teologică în abordarea acestor teme de către mari gânditori români, precum: Dimitrie Cantemir, Titu Maiorescu, Constantin Rădulescu Motru, Ioan Petrovici, Mircea Florian, Nae Ionescu, Lucian Blaga, Mircea Vulcănescu, Mircea Eliade, Constantin Noica, Emil Cioran ş.a.

Secretele Capelei Sixtine

Dumnezeu intinde mana spre Adam reprezentat in interiorul unei mantii care pare a fi sectiunea unui creier umanIn 1975, atunci cand chirurgul Frank Mershberger din statul Indiana a intrat pentru prima data in Capela Sixtina si a privit fresca "Crearea lui Adam"a avut o senzatie de familiaritate stranie. Apoi a ramas stupefiat sa constate ca Dumnezeu intinde mana spre Adam reprezentat in interiorul unei mantii care nu este altceva decat sectiunea fidela a unui creier uman, ca si cum ar fi fost copiat din manualul unei scoli de medicina, scrie ziarul La Stampa.

Şcolile de Teologie: tradiţie, seriozitate, performanţă

Şcolile de Teologie - tradiţie, seriozitate, performanţăDupă 50 de ani de marginalizare totală, teologia a redevenit parte integrantă a învăţământului de stat, dovedindu-se a fi o componentă importantă a vieţii cultural-sociale româneşti. Toţi factorii decizionali au înţeles, după '89, importanţa prezenţei învatamantului teologic în sfera culturii şi a educaţiei din România. Astăzi, în ţară, există 33 de seminarii teologice liceale ortodoxe, trei licee teologice ortodoxe şi trei licee pedagogice cu clase de profil teologic, precum şi 14 facultăţi de Teologie ortodoxă. Vă oferim câteva informaţii privind oferta educaţională, perspectivele şi formarea pe care aceste instituţii de învăţământ le oferă candidaţilor, pe care le-am obţinut de la reprezentanţii celor mai cunoscute şcoli teologice din Iaşi şi din Bucureşti.

România, record de site-uri porno cu minori

România este ţara cu cele mai multe site-uri de pornografie infantilă, potrivit poliţiei daneze care monitorizează furnizorii de servicii de internet din întreaga lume.

sus

Notă:

Ştirile din acest număr sunt preluate din diferite site-uri. Folosite cu permisiune. Este interzisă folosirea, copierea sau distribuirea acestor articole fără acordul în scris din partea Vox Dei Baptist Ministries.

horizontal rule

Ce este nou?

 

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate