Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Din Presa Română
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Hegeomai
Istorie
Pastorala
Site-uri Baptiste
Articole
Proiectul Betania
Media
Ştiri Internaţionale
Din Presa Română
Poşta Redacţiei


Pagina de ştiri

 

 

Ştiri din presa română

 

 

Magii de la Rasarit. Cele mai misterioase personaje ale Bibliei

Acest articol are 114 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Dec. 30/09)

Nasterea Domnului Iisus Hristos este, alaturi de Invierea Domnului si Pogorarea Duhului Sfant, unul dintre cele mai importante praznice ale crestinismului. Taina intruparii aduce in prim plan insa cel putin trei personaje misterioase, despre care cercetatorii au emis ipoteze dintre cele mai diverse. Este vorba despre Magii de la Rasarit, martori importanti ai evenimentului divin care avea sa schimbe istoria si evolutia omenirii. Despre ei vom discuta in randurile care urmeaza. 
 

Papa Benedict al XVI-lea, agresat. Tanara susţine că nu dorea să-i facă rău

Acest articol are 99 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Dec. 30/09)

Festivităţile de Crăciun au cunoscut un început dramatic, după ce o femeie "cu aparente probleme psihice" l-a aruncat la pământ pe Papă în Bazilica Sfântul Petru, unde acesta se pregătea să celebreze tradiţionala mesă de la miezul nopţii, transmite Mediafax. 
 

 

Crăciunul, între uitare şi indiferenţă

Acest articol are 92 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Dec. 30/09)

Cosmina Ioniţă Luni, 28 Decembrie 2009 

Apropierea Crăciunului este prilej de bucurie pentru bătrânii de la unităţile de Asistenţă medico-socială. 

În această perioadă, necazurile sunt lăsate de-o parte, iar grija cea mai mare a pacienţilor este să întâmpine aşa cum se cuvine Sărbătoarea Naşterii Domnului. 
 

Şpaga, “obicei ortodox” la morgă şi la cimitir

Acest articol are 94 vizualizari si Nici un comentariu

PRESA ROMÂNĂ (Dec. 30/09)

Dollores Benezic
Marţi, 29 Decembrie 2009 
O româncă emigrată în Austria a fost nevoită să-şi revadă ţara prin prisma cioclilor care i-au îmbălsămat şi îngropat mama, cerându-i spagă de la obraz. Revoltată, femeia a făcut reclamaţii la morgă şi la cimitir, acuzând comportamentul abuziv şi imoral al angajaţilor statului. 
 

Papa Benedict al XVI-lea a luat masa alaturi de o familie de tineri romani

Acest articol are 87 vizualizari si Nici un comentariu

PRESA ROMÂNĂ (Dec. 30/09)

Rl online
Luni, 28 Decembrie 2009
Papa Benedict al XVI-lea a participat la o actiune caritabila, in prima deplasare in afara Vaticanului dupa agresiunea din Ajunul Craciunului, luand masa, in mijlocul unei comunitati nevoiase, alaturi de o familie de tineri din Romania, informeaza BBC News Online consultat de Mediafax. 
 

Obiceiuri de Craciun

Acest articol are 85 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Dec. 30/09)

Adrian A. Giurgea
Joi, 24 Decembrie 2009
Obiceiurile din strabuni se mai pastreaza pe alocuri in satele muresene. De exemplu, in satul Dulcea de pe Valea Gurghiului localnicii merg la biserica duminica imbracati in portul traditional.

In Dulcea, an de an, dupa traditionalele colinde, turca iese in sat pentru a vesti la randu-i nasterea Domnului. Dar ce este turca? Un obicei stravechi, cunoscut si sub numele de capra, din categoria jocurilor de iarna cu masti, al carui nume este dat de masca de lemn pe care ceata de tineri care joaca turca pe strazi o poarta 
 

De unde a plecat si unde a ajuns. Craciunul, intre paganism, crestinism si consumism

Acest articol are 98 vizualizari si Nici un comentariu

PRESA ROMÂNĂ (Dec. 30/09)

Nu se numea Craciun, dar unele din traditiile sfarsitului de decembrie isi au radacinile inainte de aparitia crestinismului. Impodobirea bradului, cu aceeasi semnificatie a vietii eterne, este o traditie foarte bine inradacinata in istorie, una pagana, dar crestinizata in secolul al VII-lea. Astfel, simbolisticii pagane i se adauga cea crestina, legata de nasterea lui Iisus Hristos, dar care pierde din valoare tot mai mult din cauza consumismului legat de cadourile din ce in ce mai sofisticate. 
 

 

Martin Luther ar fi introdus traditia impodobirii bradului

Acest articol are 85 vizualizari si Nici un comentariu

PRESA ROMÂNĂ (Dec. 30/09)

Una din legendele cele mai populare legate de bradul de Craciun povesteste cum intr-o noapte friguroasa de iarna, Martin Luther, fondatorul religiei protestante (vezi foto), se intorcea acasa traversand o padure. In acel moment a ramas impresionat de reflectia stelelor pe brazii inghetati din padure. Legenda spune ca ar fi ramas atat de impresionat, incat a dorit sa recreeze aceasta imagine acasa, unde a impodobit un brad cu lumanari. 
 

Papa e bine după incidentul de aseară

Acest articol are 84 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Dec. 30/09)

Papa Benedict al XVI-lea nu a fost rănit în incidentul de aseară, când a fost doborât la pământ la intrarea în Bazilica San Pietro, înaintea celebrării Liturghiei din noaptea de Crăciun, informează purtătorul de cuvânt al Vaticanului. Pr. iezuit Federico Lombardi, directorul biroului de presă al Sfântului Scaun, a spus reporterilor că o femeie "aparent instabilă psihic" a sărit peste barieră şi a alergat spre Papa, dărâmându-l, în timp ce acesta se îndrepta spre altar. Femeia s-a ciocnit şi de Cardinalul Roger Etchegaray, de 87 de ani, care de asemenea a căzut la pământ. 
 

Patriarhul de Constantinopol crede în unitatea cu Biserica Catolică

Acest articol are 81 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Dec. 30/09)

Prezenţa delegaţiei Sfântului Scaun la Istanbul pentru sărbătoarea Sf. Andrei este "o confirmare a dorinţei de a elimina impedimentele acumulate în decursul unui mileniu şi de a ajunge la deplinătatea comuniunii", consideră Patriarhul ecumenic Bartolomeu I. Arhiepiscopul de Constantinopol i-a primit luni, 30 noiembrie 2009, cu căldură, pe Cardinalul Walter Kasper, preşedinte al Consiliului Pontifical pentru Unitatea Creştinilor, pe Episcopul Brian Farrell, secretar al dicasterului, pe rev. Andrea Palmieri şi pr. Vladimiro Caroli, oficiali ai secţiunii orientale, trimişi de Papa Benedict al XVI-lea la Istanbul pentru celebrarea sfântului patron al Patriarhiei ecumenice. 
 

 

CMB se opune construirii a 900 de case noi evreiesti in Ierusalimul de Est

Acest articol are 181 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Dec. 18/09)

de Dumitru Manolache

 

Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB) de la Geneva a solicitat “membrilor sai si publicului sa se mobilizeze pentru a se opune deciziei Israelului de a aproba construirea a 900 de case noi” în Ierusalimul de Est, informeaza Lacasuri Ortodoxe. Secretarul general CMB, Samuel Kobia, a invitat organizatiile membre ale Consiliului sa actioneze (...) concertat, pentru ca guvernul israelian sa revina asupra deciziei sale. Într-o declaratie, Kobia si-a exprimat “marea” dezamagire si a spus ca organizatia sa “condamna cu fermitate decizia Israelului de a extinde colonia ilegala Gilo. Ministrul israelian de interne, Elie Yishai, a decis sa autorizeze construirea a aproape 1.000 de case noi în Gilo, un cartier evreiesc din Ierusalimul de Est, provocând astfel o miscare internationala de protest. Partea de est a Ierusalimului, unde vietuiesc 200.000 de israelieni, instalati în zeci de cartiere noi, si 270.000 de palestinieni, a fost cucerita în timpul razboiului din iunie 1967 si apoi anexata. Aceasta anexare nu a fost niciodata recunoscuta de catre comunitatea internationala. Fondat în 1948, CMB, care are sediul la Geneva, reuneste 347 de biserici: protestanti, ortodocsi, anglicani si membri ai altor biserici, încercând sa-i reprezinte pe cei 560 de milioane de crestini, din peste 110 tari. Biserica Romano-Catolica nu face parte din aceasta organizatie.


 

Infectat la biserica. Un bebelus a ajuns in stare grava la spital dupa ce a fost tratat de un homeopat si de un preot

Acest articol are 174 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Dec. 18/09)

de Laurentiu Musoiu

Un baietel de 7 luni a fost internat cu febra puternica la Institutul de Boli Infectioase “Prof. Dr. Matei Bals“ din Bucuresti, dupa ce a fost impartasit la o biserica din cartierul Ferentari. Medicii de specialitate sustin ca riscul de a transmite diverse afectiuni de la o persoana la alta in timpul slujbei de impartasanie este foarte bine cunoscut, dar ca nimeni nu-i obliga pe parinti sa-si trimita copiii la biserica. Parintii nu exclud ca dermatita atopica (o afectiune a pielii) sa fie agravata si de un tratament medical gresit.


 

Cei care refuza vaccinul vor vor plati spitalizarea daca se imbolnavesc de gripa noua

Acest articol are 177 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Dec. 18/09)

Toate persoanele care fac parte din grupele de risc stabilite de Ministerul Sanatatii pentru campania de vaccinare împotriva gripei pandemice si care refuza imunizarea vor fi obligate sa plateasca tratamentul, eventual spitalizarea, daca se îmbolnavesc, a anuntat, ieri, Adrian Streinu Cercel, secretar de stat in Ministerul Sanatatii. El a declarat ca exista un ordin al ministrului sanatatii în acest sens. Streinu Cercel a aratat ca un vaccin costa 4 lei, în timp ce testul pentru diagnosticarea gripei pandemice costa 200 de lei, la care se adauga costul antibioticelor si al celorlalte tratamente de care este nevoie în momentul spitalizarii. Secretarul de stat sustine ca vaccinarea este sigura si reprezinta singura modalitate de a preveni aceasta boala. El a subliniat ca la Institutul Cantacuzino se prepara de 30 de ani vaccin antigripal, laboratorul institutului fiind recunoscut la nivel mondial, România având sansa sa figureze în primele 11 tari din lume care poate produce vaccin pandemic. 
 

Biserica “Emanuel” din Oradea, după 100 de ani de har.

Acest articol are 170 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Dec. 18/09)

de Doina Bejenaru

Dumincă, 13 decembrie 2009, Biserica “Emanuel” din Oradea a sărbătorit 100 de ani de har împreună cuEmanuel la 100 de ani de har Domnul. Familia mare a Bisericii sau bucurat de mulţi oaspeţi. Aceasta a fost o zi de mulţumire pentru Harul nespus a lui Dumnezeu manifestat pe parcursul acestui secol.

În evidențele Bisericii Emanuel sunt în prezent 4.526 de membri, fiind cea mai mare biserică baptistă din Europa, atât ca număr de membri cât și ca proporții ale noii clădiri.


 

Micul Dejun cu Rugaciune la Parlament

Acest articol are 192 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Dec. 18/09)

Intre 9 si 11 decembrie s-a desfasurat la Palatul Parlamentului editia a patra a Micului Dejun cu Rugaciune. Pe langa reprezentantii principalelor biserici si culte din Romania si ai multor organizatii ale societatii civile, au participat si domnii Adrian Nastase, Teodor Melescanu si Mark Gitenstein, ambasadorul SUA, si dna Ecaterina Andronescu. Tema evenimentului a fost „Criza in familie”. AFR a fost reprezentata prin dl Bogdan Mateciuc si pr. Emil Ember, care au prezentat doua materiale in cadrul atelierului „Legislatia familiei”. Acestea s-au bucurat de o buna receptie in randul auditoriului, data fiind dezbaterea pe marginea lor. Evenimentul a fost un prilej de publicitate si conectare pentru AFR cu alte asociatii si cu p arlamentari pro-familie. In numarul urmator al buletinului nostru va vom prezenta imagini de la aceasta manifestare (articol).

Pentru StiriCrestine.ro, AFR


 

Botez nou testamental la Biserica “Isus Salvatorul” Chişinău, Republica Moldova

Acest articol are 161 vizualizari si Nici un comentariuDaniela şi Inga în apa botezului
 

PRESA ROMÂNĂ (Dec. 18/09)

de Doina Bejenaru

Biserica “Isus Salvatorul” din Chişinău a îmbrăcat straie albe de sărbătoare. Patruzeci de noi convertiţiau mărturisit credinţa lor în apa botezului, şi împreună cu cei peste 1400 de membri ai familiei Isus Salvatorul au stat pentru prima dată la Masa Domnului.

Bucuria şi zâmbetul a dominat astăzi adunarea. Majoritatea noilor membri a Bisericii, care au intrat astăzi în apa botezului sunt tineri. Aglomeraţia nu a lipsit de la eveniment, care de altfel este deja o tradiţie la cele două botezuri anuale ale Bisericii. După 19 ani de viaţă activă, astăzi în Biserica “Isus Salvatorul” s-a oficiat cel de-al 33-lea botez Nou Testamental.


 

Patriarhul Rusiei critica scoaterea lui Dumnezeu din imnul national

Acest articol are 189 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Dec. 18/09)

de Dumitru Manolache

Kirill, Patriarhul Moscovei si al Întregii Rusii, a luat atitudine împotriva propunerii de a scoate cuvintele despre Dumnezeu din imnul national rus, informeaza Lacasuri Ortodoxe. “Aparati de cine, daca nu de Dumnezeu?”, a spus Patriarhul într-un interviu acordat programului Nationalnii Interes, comentând pe marginea propunerii facute de un deputat comunist Dumei de Stat, de a înlocui cuvântul “Dumnezeu” cu cuvântul “noi” in versul “Tu esti unic în lume! Esti singurul asa – tarâmul nostru drag, aparat (pastrat în siguranta) de Dumnezeu!” “L-am mai pastrat noi odata în conditii de siguranta si am ajuns la o mare varsare de sânge. Istoria a aratat, deci, ca uneori încercam sa ne pastram tara în siguranta, sa o aparam, fara a ne raporta la o autoritate morala înalta. Este o filozofie istorica foarte periculoasa. Veti vedea ca vom repeta aceeasi greseala”, a mai spus Patriarhul Kirill.


 

Coaliţia Pro-familia prezintă versiunea română a Declaraţiei de la Manhattan

Acest articol are 72 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Dec. 18/09)

de Doina Bejenaru

Coalitia “Pro-Familia” va prezenta versiunea română a Declaraţiei de la Manhattan, făcută public la 20 Noiembrie 2009.

Declaraţia de la Manhattan este un document, prin care liderii Ortodocsi, Catolici şi Evanghelici se pronunţă asupra celor mai importante subiecte legate de demnitatea fiinţei umane, familiei şi libertăţii religioase.

Faceţi cunoştinţa şi descărcaţi de pe site-ul nostru oficial www.profamilia.md acest document.

Facem apel către toti liderii creştini din Republica Moldova şi România să urmeze acest exemplu frumos şi să se afirme univoc pe marginea adevărurilor creştine legate de familie.


 

Avortul in Statele Unite, Noua Zeelanda si Anglia

Acest articol are 145 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Dec. 18/09)

Statele Unite. Potrivit unui raport emis recent in SUA, din 1991, aproape 1.500 de clinici de avort s-au inchis in Statele Unite. In 1991 erau 2.000, iar in prezent sunt doar 713. Succesul acestei reusite se datoreaza, spun expertii, anvergurii miscarii pro-vita din SUA. Nadajduim si ne rugam pentru un trend similar si in Romania.
 

Noua Zeelanda. Rata avortului in Noua Zeelanda e in scadare, cu 4,8% din 2007 in 2008. Din nefericire insa, rata avorturilor copiilor cu malformatii fizice e in crestere (articol).
 

Anglia. Un raport recent arata ca 5.000 de adolescente britanice fac cel putin doua avorturi pe an. Acum o generatie, lucrul acesta era de neconceput.

Pentru StiriCrestine.ro, AFR


 

Raport cutremurator. 320 de cazuri de abuzuri sexuale comise de preotii din Dublin

Acest articol are 187 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Dec. 18/09)

de Dumitru Manolache

La sfarsitul lunii noiembrie 2009, a fost publicat raportul asupra abuzurilor sexuale împotriva minorilor din partea clerului Arhidiecezei de Dublin, informeaza Radio Vatican. Rezultatul cercetarilor, prezentat de ministrul de justitie irlandez Dermont Ahren, ilustreaza abuzuri comise asupra minorilor de catre 46 de preoti, între anii 1975 si 2004.

 “Sunt socat si îmi este rusine... cer scuze tuturor celor carora li s-a facut rau si familiilor lor”, a declarat Cardinalul Sean Brady, primat al întregii Irlande, într-un comunicat dupa publicarea raportului de 700 de pagini - rod al muncii unei comisii instituite în 2006 - în care se vorbeste de 320 de cazuri de abuzuri asupra minorilor.


 

Sentinţa severa de închisoare pentru un lider chinez al unei case de rugăciune

Acest articol are 194 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Dec. 18/09)

Alimujiang Yimiti (36 de ani), un lider al unei case de rugăciune Uyghur, care a fost arestat şi închis în ianuarie 2008, (click aici pentru mai multe informaţii), a primit o sentinţă de 15 ani de închisoare, fiind bănuit de “furnizarea unor secrete de stat anumitor organizaţii”. Verdictul, care i-a şocat pe avocaţii lui Yimiti şi membrii familiei acestuia, a fost citit în închisoare în data de 27 octombrie. Unul dintre avocaţii lui Yimiti, Li Dunyong, a făcut apel pentru Yimiyi. Li Dunyong a declarat de asemenea, că trecutul lui Yimiti în care acesta a fost musulman, a fost un factor în această bătălie cu justiţia. “Tot cazul este despre probleme religioase care sunt folosite împotriva lui datorită convertirii sale de la islam la creştinism, prin legi folosite în defavoarea lui Yimiti, agenţi de forţă, persecutori şi curtea de judecată.” 
 

Negarea misiunii lui Iisus. A inventat Apostolul Pavel crestinismul?

Acest articol are 174 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Dec. 18/09)

de Dumitru Manolache

Dupa cum se cunoaste, in anul 67 d.Hr., pe 29 iunie, Apostolii Petru si Pavel au fost martirizati (primul pe Colina Vaticana, iar al doilea pe locul numit Tre Fontane) pentru marturisirea credintei in adevarul Mantuitorului Iisus Hristos. Cu toate acestea, astazi, poate mai mult decat in alte epoci, cativa intelectuali cu staif ridica falsa problema a fondatorului crestinismului, indicandu-l pe Pavel ca “inventator” al unei “mitologii elaborate - nerusinata si cautand propriile interese - care a denaturat invataturile autentice ale lui Iisus”. Cine sunt ei si mai ales ce urmaresc cu asemenea ineptii? Un articol publicat recent de revista “Lumea catholica” incearca sa ne lamureasca.


 

Exorcişti de Cluj. Acuzaţii la adresa mişcării spiritualiste Ellel

Acest articol are 107 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Dec. 18/09)

de Nicoleta Nap

Se pare că o parte din întrunirile Ellel la Cluj au loc pe Bld. Eroilor, nr.22.Se pare că o parte din întrunirile Ellel la Cluj au loc pe Bld. Eroilor, nr.22.

Mişcările religioase apărute în SUA şi în ţările vest-europene, apropiate de curentul New Age, au prins contur şi în România, cu precădere în ultimii ani. După apariţia scientologilor la Cluj, îşi face loc o altă mişcare spiritualistă, numită Ellel. Gruparea Ellel se revendică din creştinismul neoprotestant, însă practicile dezvăluite de sursele Cetăţeanului Clujean în cazul acestei mişcări ar putea duce mai degrabă cu gândul la ocultism. Potrivit mărturiei unui clujean a cărui soţie participă la întrunirile acestei organizaţii, în rândul practicanţilor Ellel, exorcizările sunt la ordinea zilei, întrucât cei proaspăt recrutaţi trebuie să treacă printr-o „purificare” de demonii strămoşeşti. Pe de altă parte, Ellel Ministries din România face bani neimpozabili prin vânzarea unor module către noii adepţi.


Ce nu stia Darwin

Acest articol are 111 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Dec. 18/09)

de Dumitru Horea Ionescu

Heinrich Bronn, profesor de ştiinţele naturii la Heidelberg, avea o concepţie foarte personală despre traduceri. Când în 1860 a tradus „Originea speciilor“, el, ateist militant, a găsit cartea lui Darwin ca insuficient de atee. De aceea a schimbat multe din afirmaţiile omului de ştiinţă britanic. Mai mult, el a scos ultimul capitol al lucrării, înlocuindu-l cu unul scris de el. Astfel, în această primă ediţie germană apar referiri directe la evoluţia fiinţei umane, pe care Darwin le evitase în lucrarea sa. „Originea speciilor“ se ocupă aproape exclusiv cu porumbeii. Patru ani mai târziu a apărut în Germania o traducere corectă, dar lui Darwin i se dusese deja faima de ateist convins. Traducerea franceză cuprinde chiar o tentă anecdotică. Fiindcă Clémence Royale, traducătoarea, trăia despărţită de soţul ei, dar alături de un bărbat căsătorit, ea a introdus un pasaj unde se vorbea despre efectele nefaste ale căsătoriei. Alături a mai adăugat şi câteva rânduri anticlericale.


 

Un lăcaş închinat Domnului la Bucovăţ, Republica Moldova

Acest articol are 186 vizualizari si Nici un comentariu

PRESA ROMÂNĂ (Dec. 09/09)

de Doina Bejenaru

Duminică, 06 decembrie 2009, satul Bucovăţ a îmbrăcat haine de sărbătoare. Deşi a fost o zi posomorâtă, bucuriasfinţilor a domnit peste satul Bucovăţ. Biserica locală a găzduit oaspeţi din Chişinău, Străşeni, Germania şi satele vecine. Sala a fost arhiplină, iar mulţi au fost nevoiţi să stea în picioare.

În program au participat Familia Bragaru, grupul intrumental “Iunasti Bogu”(Tinereaţea Domnului), un grup de tineri de la Biserica mamă “Isus Salvatorul”, tinerii de la Străşeni, Anghelina şi alţii. La serviciul şi rugăciunea de dedicare au participat: episcopul Uniunii Bisericii Creştine Evanghelice Baptiste din Republica Moldova, Ion Miron, coordonatorul echipelor de misionari din Brazilia în Europa de Est, Tomaz Gerson, pastorul Bisericii din Făgureni, Petru Chirica, şi pastorul Bisericii “Isus Salvatorul”, Vitalie Fedula.

sus

Notă:

Ştirile din acest număr sunt preluate din diferite site-uri. Folosite cu permisiune. Este interzisă folosirea, copierea sau distribuirea acestor articole fără acordul în scris din partea Vox Dei Baptist Ministries.

 

Abonare gratuita!

Introdu adresa de email:

Delivered by FeedBurner

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate