Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Din Presa Română
 

 

 

Arhiva
Contact
Colaboratori
Despre noi

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Hegeomai
Istorie
Pastorala
Site-uri Baptiste
Articole
Proiectul Betania
Media
Ştiri Internaţionale
Din Presa Română
Poşta Redacţiei


Pagina de ştiri

 

 

Ştiri din presa română

 

 

EDITORIALUL EVZ: Scurtă contraistorie a BOR

Acest articol are 101 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Ian. 28/10)

De Mirela Corlățan

Mirela Corlăţan: „«Sfântul Sinod al BOR a decis să fie restituite imediat confraţilor greco-catolici toate lăcaşurile de cult care le-au aparţinut până în 1948 şi care se află acum în posesia eparhiilor ortodoxe». Nu este un extras dintr-un comunicat de presă, ci doar rezultatul unui exerciţiu de imaginaţie, pe care mi l-a inspirat săptămâna de rugăciune pentru unitatea creştină, ce tocmai s-a încheiat ieri”.

Mi-ar plăcea să cred că seria de slujbe grupate în cea de-a treia săptămână din ianuarie nu reprezintă doar o paradă care să mimeze ecumenismul. 
 

Alcoolicii îşi vor plăti spitalizarea

Acest articol are 102 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Ian. 28/10)

De Cosmin Turcu

Tudor Ciuhodaru, coordonatorul UPU "Sf. Ioan"

Deputatul ieşean Tudor Ciuhodaru a iniţiat un proiect legislativ prin care doreşte ca pacienţii care ajung în unităţile de urgenţă din cauza alcoolului să suporte singuri costurile tratamentului.

„Ponderea pacienţilor cu etilism acut prezentaţi în urgenţă este semnificativă iar cheltuielile alocate terapiei acestor pacienţi sunt importante în contextul în care resursele materiale şi umane ale sistemului medical sunt limitate. Consumul excesiv de alcool reprezintă un act voluntar care dăunează sănătăţii", a spus doctorul Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Spitalului de Urgenţă „Sf. Ioan" din Iaşi. 
 

Contribuabilul ideal fumează, bea alcool şi moare tânăr

Acest articol are 99 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Ian. 28/10)

Contribuabilul ideal fumează, bea alcool şi moare tânăr, potrivit unui studiu recent realizat de Government Institute for Economic Research din Finlanda, informează yle.fi.

Persoanele cu studii superioare, harnice, care nu beau, nu fumează şi nu poluează reprezintă, în general, modelul societăţii actuale şi cetăţenii ideali. Însă profilul unui bun contribuabil este, din perspectiva statului, contrariul acestei descrieri.

Contribuabilul ideal finlandez este puţin educat, consumă alcool regulat, fumează şi se deplasează peste tot doar cu automobilul personal. Cu cât o persoană foloseşte mai multe produse care înglobează taxe de consum, cu atât ea va contribui mai mult la vistieria statului, în afară de plata TVA-ului şi a taxelor aferente.
 

Papa şi asasinul

Acest articol are 107 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Ian. 28/10)

Civitas Dei
Cornelia Dumitru

18 ianuarie 2010. A fost pus în libertate Ali Agca, fost militant al grupării ultranaţionaliste „Lupii cenuşii” din Turcia. La 13 mai 1981, pe atunci în vârstă de douăzeci şi trei de ani, proaspăt evadat dintr-o închisoare de maximă securitate din ţara sa, a încercat să-l asasineze cu două focuri de armă pe Ioan Paul al II-lea. A fost condamnat la închisoare pe viaţă în iulie 1981. Graţiat şi extrădat în Turcia în 2000, Ali Agca a mai avut de ispăşit zece ani de detenţie pentru uciderea în 1979 a jurnalistului Abdi Ipekci, asasinat pentru care fusese condamnat în contumacie la moarte, în 1982. La câteva zile după Crăciunul din 1983, în închisoare, a primit vizita papei, un fapt ce a stârnit multă vâlvă în întreaga lume şi care cu siguranţă l-a marcat mult pe Agca. În 2005, la moartea lui Ioan Paul al II-lea, deţinutul cere fără succes permisiunea de a participa la funeraliile „fratelui său spiritual”. 
 

Interviu cu Otniel Bunaciu, preşedintele Cultului Baptist

Acest articol are 108 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Ian. 28/10)

Interviu realizat de Nicoleta Pascu

Bucurându-se împreună cu tinerii… accesibil pentru oricine… aproape de fiecare suflet care dorea să spună ceva… sociabil, prietenos, plin de viaţă şi dornic de a sluji pe “câmpul de bătălie”… aşa l-am întâlnit pe Otniel Bunaciu, prof. univ. dr. la Facultatea de Teologie Baptistă din Universitatea din Bucureşti, la Institutul Teologic Baptist, şi actual Preşedinte al Uniunii Baptiste din România. Timp de câteva minute am stat cu el de vorbă aducând în actualitate

Problemele, nevoile şi atu-urile TÂNĂRULUi CREŞTIN ÎN GENERAŢIA MODERNĂ

Nicoleta Pascu: Din punctul dumneavoastră de vedere, care credeţi că sunt problemele cu care se confruntă tânărul creştin în această generaţie modernă? 
 

Vremea Taxelor-Tax Time

Acest articol are 99 vizualizari si Nici un comentariu

PRESA ROMÂNĂ (Ian. 28/10)

De Daniel Lucescu

Este vremea taxelor ! Este o ocazie de inchinare lui Dumnezeu. Atunci cand ne platim taxele de fapt ne inchinam lui Dumnezeu pentru ca ascultam de porunca Lui. “Dati Cezarului ce-i al Cezarului si lui Dumnezeu ce-i a lui Dumnezeu”.
Dumnezeu nu vrea sa-i dam lui ceva din ce-i al cezarului si nici sa ne pastram pentru noi o parte din ce-i a cezarului.
Citatul urmator este scris de cineva care a intalnit crestini care cred altfel decit spune Biblia : 
 

Celibatul preoţilor catolici, subiect de controversă

Acest articol are 108 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Ian. 28/10)

De Paul Ciocoiu

O problemă sensibilă a fost repusă pe tapet după ce belgienii s-au pronunţat, într-un sondaj, în favoarea căsătoriei clericilor.

Un sondaj realizat recent la comanda publicaţiei belgiene „Le Soir” a readus în discuţie un subiect des abordat în sânul Bisericii Catolice: renunţarea la celibatul preoţilor. 
 

NOUL PATRIARH AL SERBIEI, IRINEU: "Kosovo este pamantul nostru sfant, este Ierusalimul Serbiei"

Acest articol are 101 vizualizari si Nici un comentariu

PRESA ROMÂNĂ (Ian. 28/10)

Înaltpreasfinţitul Irineu de Niš, noul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Sârbe
Înaltpreasfinţitul Irineu de Niš este noul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Sârbe. Noul patriarh a declarat că rezultatul alegerii de astăzi este voința lui Dumnezeu și a Sfântului Sinod. Mai multe detalii a oferit părintele Boian Alexandrovici, parohul bisericii din Malainița, pentru Radio TRINITAS: „Noul patriarh al Bisericii Ortodoxe Sârbe, după cum a anunţat radio - televiziunea Serbiei, este episcopul Irineu de Niš, care este un om mai în vârstă, are 80 de ani. Acesta este un tradiţionalist şi ca episcop al Niš-ului s-a arătat un bun arhiereu”. 
 

LIBRIVOX

Acest articol are 95 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Ian. 28/10)

De ceva vreme am inceput sa tot adun carti audio. O parte din timp sunt pe drum, in masina, si nu intotdeuna programele radio imi ofera ceea ce as vrea sa aud. Atunci varianta este sa ascult ceva carti. Recent am descoperit LibriVox, un site online care pune al dispozitie o bogata varitate de carti audio. Toate sunt inregistrate de voluntari si acopera domenii precum teologic, filosofic, politic sau literatura clasica. 
 

Sunteţi de-acord cu pensiile obscen de mari ale foştilor securişti?

Acest articol are 12 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Ian. 28/10)

De Vaisamar

Societatea de Studii Istorice din România (http://ssir.org.ro) a iniţiat pe 12 ianuarie o petiţie pentru reducerea pensiilor foştilor activişti comunişti de rang înalt şi a responsabililor din aparatul represiv al Securităţii. Detalii AICI.

Ştiaţi că…?

„În prezent, pensiile foştilor activişti comunişti şi angajaţi ai Securităţii sunt de câteva ori mai mari decât pensia medie. Reamintim că angajaţii Securităţii au fost pensionaţi după o lege specială, care i-a favorizat în raport cu restul populaţiei. Activiştii şi securiştii au făcut parte dintr-un sistem de privilegii înainte de 1989 şi au rămas privilegiaţi şi după revoluţie. Considerăm că este profund imoral ca promotorii unui sistem criminal să se bucure de impunitate într-un regim democratic şi, în plus, să beneficieze de favoruri. Orice reformă care vizează modernizarea statului nu poate fi compatibilă cu onorarea acelora care au transformat statul în instrument de represiune politică, în perioada 1948-1989.” (Citat din textul petiţiei iniţiate de S.S.I.R) 
 

PORTRET/ Dan Zaharia - A creat Google-ul donatorilor de sânge

Acest articol are 9 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Ian. 28/10)

De Alexandra Butnaru
Dan Zaharia

Antreprenor şi consilier retail cu experienţă, ieşeanul a avut ideea creării www.donor.ro, primul motor de căutare al donatorilor de sânge din România.

Pe 11 ianuarie, primul site românesc care se vrea a fi un instrument eficient de încurajare a donării de sânge a fost lansat oficial. Ideea îi aparţine lui Dan Zaharia, un ieşean care, motivat de problemele celor din jur, a încercat să găsească o soluţie. „Cred că totul a început în 2008, când Florin Sîrbu, care a lucrat şi el la crearea donor.ro, a avut probleme cu fetiţa şi a trebuit să plătească o sumă imensă, pe care, până la urmă, a reuşit s-o strângă“, povesteşte Dan Zaharia. 
 

UNIREA MICA.

Acest articol are 9 vizualizari si Nici un comentariu

PRESA ROMÂNĂ (Ian. 28/10)

De Dr. George ENACHE

24 Ianuarie este un moment în care noi întrebăm istoria şi ea ne întreabă pe noi ce am făcut. 
Dr George Enache despre esenta sarbatorii nationale

Timpul sărbătorii: ce reprezintă, azi, 24 Ianuarie pentru români?

Proclamarea Unirii Principatelor la 24 Ianuarie 1859

 

"COMUNISTII AU FACUT REVOLUTIA" vs TEOLOGIA REVOLUTIEI DIN DECEMBRIE

Acest articol are 9 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Ian. 28/10)

Ion Iliescu, 22.01.2010: "Revolutia din 1989 a fost nu o revolutie antisocialista, nu de dreapta, dreapta n-a fost prezenta. Cine a fost factorul motor in Revolutie? Pai comunistii! Membrii de partid au fost majoritatea celor prezenti in acest proces." (Nota mea: se refera desigur la profitorii revolutiei, "emanatii" FSN)

 

Blogul unui avocat adventist slujeste atunci cand multi au cea mai multa nevoie – luni dimineata

Acest articol are 8 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Ian. 28/10)

De Ansel Oliver si Elizabeth Lechleitner/ANN

Cand Kent Hansen resimte deprimarea de luni (Monday Blue), el nu sta trist in birou, ci scrie pe blog despre descoperirea lui Dumnezeu in situatii "obisnuite" si care deseori ne testeaza credinta.

Hansen spune ca "s-a impiedicat de" slujirea on-line. Avocatul din Sudul Californiei al carui blog, Harul de luni, are acum 4000 de cititori, a inceput sa scrie devotionalele saptamanale despre credinta practica in 1998, atunci cand sora lui era in ultimul stadiu de cancer pancreatic.

"Am spus, “Doamne, voi scrie daca Tu-mi vei da despre ce sa scriu”", isi aminteste Hansen. Pe langa indeplinirea sarcinilor academice sau juridice, el nu mai scrisese nimic de 20 de ani, dupa ce logodnica lui a murit intr-un accident rutier atunci cand el era in primul an de facultate. 
 

Cazul Galileo: un mit cu priză la public

Acest articol are 10 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Ian. 28/10)

Autor: Dinesh D'Souza
Traducere: Radu Capan
Sursa: CatholicEducation.org 

Galileo Galilei

Mulţi oameni acceptă fără nici cea mai mică opunere ideea existenţei unui îndelung război între ştiinţă şi religie. Acest război îşi găseşte o substanţială reclamă prin activismul unor atei precum Richard Dawkins, Victor Stenger, Sam Harris sau Christopher Hitchens. La câteva luni câte o publicaţie importantă dedică un articol acest subiect, fără să conştientizeze că de fapt cade în plasa unei propagande ateiste începută cândva prin secolul al XIX-lea. 
 

Episcopul Irineu de Niš, noul Patriarh al Bisericii ortodoxe din Serbia

Acest articol are 10 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Ian. 28/10)

Civitas Dei
Otniel Vereş 

Biserica ortodoxă din Serbia şi-a ales vineri, 22 ianuarie 2010, noul Patriarh – cel de-al 45-lea – în persoana Preasfinţitului Episcop Irineu de Niš, ceremonia de întronizare a acestuia urmând să aibă loc la Catedrala ortodoxă din Belgrad.

Născut la 28 august 1930, în localitatea Vidova din Serbia, Episcopul Irineu (botezat Miroslav) a urmat cursurile Seminarului din Prizren, completându-şi studiile la Facultatea de Teologie din Belgrad. Înainte de a deveni profesor la Seminarul din Prizren, în 1959, a intrat în viaţa monahală şi a fost hirotonit preot, primind numele monastic Irineu. A obţinut doctoratul la Atena, iar în 1969 a fost numit la conducerea şcolii monastice a mănăstirii Ostrog, pentru ca apoi să fie desemnat rectorul Seminarului din Prizren. În 1974 a fost ales episcop vicar al Moraviei, iar în 1975 a devenit episcop de Niš, oraş din sudul Serbiei şi locul de naştere al împăratului Constantin. 
 

Poliţiştii creştini vor paşapoarte biometrice, nu şi "cipul Satanei"

Acest articol are 145 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Ian. 21/10)

De: Vlad Odobescu
Andrei Udişteanu

Eliberarea paşapoartelor cu cipuri biometrice – proces finalizat ieri, odată cu intrarea în sistem şi a ultimului judeţ, Vrancea nu-i bagă în sperieţi pe poliţiştii care şi-au dedicat viaţa Lui Dumnezeu. 

Actele au stârnit controverse încă de la apariţie printre creştinii radicali, pe motiv că ar fi un semn al Apocalipsei - codul de bare ar include „numărul satanic” 666. Membrii Asociaţei Poliţiştilor Creştini din România (APCR) sunt de acord să-şi facă aşa-numitul „paşaport al Diavolului”, fără frica unei Apocalipse iminente. 

N-ar accepta însă nici morţi un cip cu 666 în corp, indiferent de înlesnirea muncii în ordinea publică, pe motiv că Biblia e tranşantă în astfel de cazuri. Când cipurile cu 666 vor fi introduse în corp, poate să fie cea mai simplă cale de a prinde infractori, pentru ei e clar: abia atunci vine sfârşitul lumii cu Antichrist cu tot. 
 

"Dacă eşti rău, te trimit la cămin"

Acest articol are 137 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Ian. 21/10)

Autori: Birgit Augustin / Cristian Ştefănescu
Redactor: Robert Schwartz

Copiii germani chiar ştiau de frica unei astfel de ameninţări, în anii '50-'60. De aproximativ un an, bisericile din Germania, care au avut în administrare multe dintre aceste cămine, conduc o dezbatere despre destinul copiilor crescuţi în cămine. 

Un hotline. Un altul? Un hotline pentru copii. Pentru copiii căminelor. Nimic neobişnuit.

Hotline-ul acesta este pentru copiii crescuţi în căminele Germaniei imediat post-belice. Au, acum, ocazia să povestească, la nevoie sub protecţia anonimatului, despre metodele educaţionale brutale ce le erau aplicate, despre bătăile la care erau supuşi, despre, uneori, chiar abuzurile sexuale pe care le-au suferit. Sunt răni necicatrizate decenii întregi pentru că despre acest subuiect nu s-a vorbit deschis niciodată. Heidi Dettinger avea 15 ani când mama ei a abandonat-o într-un cămin, sub pretextul dificultăţilor de învăţare. I s-a băgat în cap că nu e bună de nimic, că nu valorează nimic, că este murdară şi decăzută. 
 

Senzaţional! La Craiova s-a descoperit unul dintre cele trei Tetraevangheliare din lume

Acest articol are 150 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Ian. 21/10)

De Irma Huculici

Muzeul Olteniei
Tetraevangheliar

Muzeul Olteniei din Craiova adăposteşte un Tetraevangheliar scris cu mai bine de 800 de ani în urmă. Cartea zăcea neştiută de nimeni în arhivele instituţiei. Este cea mai veche carte datată din Ţara Românească cu cea mai veche ferecătură. 
 

Sfânta Muceniţă Tatiana, cinstită la Craiova

Acest articol are 131 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Ian. 21/10)

De diac. Ioniţă APOSTOLACHE

Credincioşii craioveni şi-au îndreptat paşii către Catedrala mitropolitană din târgul Băniei, pentru a o cinsti pe Sfânta Muceniţă Tatiana. În cadrul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Olteniei a vorbit despre valoarea deosebită a martiriului Sfintei Muceniţe Tatiana în iconomia Bisericii noastre. 
 

Ankara, deschisă în privinţa Şcolii teologice de la Halki

Acest articol are 136 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Ian. 21/10)

Într-o declaraţie pentru cotidianul „Taraf“, preşedintele Direcţiei pentru afaceri religioase din Turcia, Ali Bardakoglu, şi vicepreşedintele aceluiaşi organism, Mehmed Gormez, s-au pronunţat în favoarea redeschiderii Şcolii teologice de la Halki, spunând că „este inacceptabil ca o minoritate religioasă să întâmpine dificultăţi în formarea clerului său şi în educaţia religioasă pe care vrea să o ofere copiilor săi“ şi adăugând că „indiferent de existenţa unor opinii divergente în această privinţă, Direcţia cultelor este datoare să privească problema din punctul de vedere al libertăţilor religioase“, informează amen.gr. 
 

Atac asupra creştinilor copţi

Acest articol are 136 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Ian. 21/10)

De Pr. Mihai GOJGAR

Un comando a atacat o biserică coptă din Cairo, săptămâna trecută, ucigând şapte persoane şi rănind trei, anunţă directionstoorthodoxy.org. 
 

„În această perioadă de vârf al modernităţii, avem tot mai multă nevoie de religie“

Acest articol are 152 vizualizari si Nici un comentariu

PRESA ROMÂNĂ (Ian. 21/10)

De Larisa şi Constantin Iftime

„O resacralizare a vieţii publice a familiei, în genere a vieţii publice, este acum în expansiune, fără nici un fel de discuţie. Sunt mai multe forme de realizare a resacralizării publice. Una este, de exemplu, resacralizarea vieţii private sau aprofundarea sacralizării vieţii private, care se realizează concomitent cu opţiunea individuală“ „Celor prinşi în cele mundane, Biserica, religia, credinţa le oferă posibilităţi de realizare. Acestea sunt transformări fundamentale în lumea spirituală. Să luăm Biserica noastră Ortodoxă: are canal de televiziune, are radio, are ziare şi, dacă mă duc la biserică, pot să iau programul de televiziune care oferă posibilităţi de petrecere a timpului liber, ca să mă îndepărtez de unele emisiuni care îmi atacă moralitatea“ Interviu cu profesorul Lazăr Vlăsceanu, şeful Catedrei de Sociologie din cadrul Universităţii Bucureşti, fost director adjunct al Centrului European UNESCO pentru Învăţământul Superior (UNESCO - CEPES) 
 

Începutul mandatului pentru noul secretar general al CMB

Acest articol are 136 vizualizari si Nici un comentariu

PRESA ROMÂNĂ (Ian. 21/10)

De Pr. Mihai GOJGAR

Rev. dr. Olav Fykse Tveit (foto), noul secretar general al Consiliului Mondial al Bisericilor (CMB), şi-a început mandatul cu o rugăciune, informează oikoumene.org. „Ne aflăm aici ca să facem ca totul să înceapă în numele lui Iisus: noul an şi noul deceniu pentru lume şi pentru mişcarea ecumenică şi, de asemenea, noua etapă din vieţile noastre - personală şi comunitară“, a spus Tveit într-o predică la Centrul Ecumenic de la Geneva, luni, 11 ianuarie, în momentul preluării mandatului. La serviciul religios au asistat membri ai comitetului de conducere al Consiliului şi reprezentanţii altor organizaţii bisericeşti care îşi au sediul în Centrul Ecumenic. Rev. Dr. Tveit a mai spus că trebuie „să ne reamintim unii altora cât de multe am primit în numele lui Iisus, mai ales când am înfruntat răul, nedreptatea, neajunsurile şi păcatele noastre“. 
 

Soldaţii americani au arme inscripţionate cu coduri biblice secrete despre Iisus

Acest articol are 139 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Ian. 21/10)

Compania din Michigan care livrează arme Pentagonului susţine că puştile sale întotdeauna au avut referiri la Noul Testament. Acestea apar de obicei pe lunetele armelor, care sunt folosite de trupe în Irak şi Afganistan, dar şi în antrenamentul soldaţilor.

Una din referiri este JN8:12 ce trimite la Ioan 8:12 - "Cel care mă va urma nu va păşi nicicând în întuneric, dar va avea lumina vieţii", cu trimitere la Iisus. În timp ce o alta, 2COR4:6, spune "Pentru Dumnezeu, care a poruncit luminii să iasă din întuneric, a luminat inimile noastre, pentru a da lumina cunoaşterii gloriei Domnului în faţa lui Iisus Hristos".
 

sus

Notă:

Ştirile din acest număr sunt preluate din diferite site-uri. Folosite cu permisiune. Este interzisă folosirea, copierea sau distribuirea acestor articole fără acordul în scris din partea Vox Dei Baptist Ministries.

 

Abonare gratuita!

Introdu adresa de email:

Delivered by FeedBurner

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate