Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Din Presa Română
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
Proiectul Betania
Media
Ştiri Internaţionale
Din Presa Română
Poşta Redacţiei


Pagina de ştiri

 

 

Ştiri din presa română

 

 

Negarea misiunii lui Iisus. A inventat Apostolul Pavel crestinismul?

Acest articol are 23 vizualizari

PRESA ROMÂNĂ (Dec. 18/09)

de Dumitru Manolache

Dupa cum se cunoaste, in anul 67 d.Hr., pe 29 iunie, Apostolii Petru si Pavel au fost martirizati (primul pe Colina Vaticana, iar al doilea pe locul numit Tre Fontane) pentru marturisirea credintei in adevarul Mantuitorului Iisus Hristos. Cu toate acestea, astazi, poate mai mult decat in alte epoci, cativa intelectuali cu staif ridica falsa problema a fondatorului crestinismului, indicandu-l pe Pavel ca “inventator” al unei “mitologii elaborate - nerusinata si cautand propriile interese - care a denaturat invataturile autentice ale lui Iisus”. Cine sunt ei si mai ales ce urmaresc cu asemenea ineptii? Un articol publicat recent de revista “Lumea catholica” incearca sa ne lamureasca.


 

CMB se opune construirii a 900 de case noi evreiesti in Ierusalimul de Est

Acest articol are 23 vizualizari
 

PRESA ROMÂNĂ (Dec. 18/09)

de Dumitru Manolache

 

Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB) de la Geneva a solicitat “membrilor sai si publicului sa se mobilizeze pentru a se opune deciziei Israelului de a aproba construirea a 900 de case noi” în Ierusalimul de Est, informeaza Lacasuri Ortodoxe. Secretarul general CMB, Samuel Kobia, a invitat organizatiile membre ale Consiliului sa actioneze (...) concertat, pentru ca guvernul israelian sa revina asupra deciziei sale. Într-o declaratie, Kobia si-a exprimat “marea” dezamagire si a spus ca organizatia sa “condamna cu fermitate decizia Israelului de a extinde colonia ilegala Gilo. Ministrul israelian de interne, Elie Yishai, a decis sa autorizeze construirea a aproape 1.000 de case noi în Gilo, un cartier evreiesc din Ierusalimul de Est, provocând astfel o miscare internationala de protest. Partea de est a Ierusalimului, unde vietuiesc 200.000 de israelieni, instalati în zeci de cartiere noi, si 270.000 de palestinieni, a fost cucerita în timpul razboiului din iunie 1967 si apoi anexata. Aceasta anexare nu a fost niciodata recunoscuta de catre comunitatea internationala. Fondat în 1948, CMB, care are sediul la Geneva, reuneste 347 de biserici: protestanti, ortodocsi, anglicani si membri ai altor biserici, încercând sa-i reprezinte pe cei 560 de milioane de crestini, din peste 110 tari. Biserica Romano-Catolica nu face parte din aceasta organizatie.


 

Exorcişti de Cluj. Acuzaţii la adresa mişcării spiritualiste Ellel

Acest articol are 27 vizualizari
 

Se pare că o parte din întrunirile Ellel la Cluj au loc pe Bld. Eroilor, nr.22.PRESA ROMÂNĂ (Dec. 18/09)

de Nicoleta Nap

Se pare că o parte din întrunirile Ellel la Cluj au loc pe Bld. Eroilor, nr.22.

Mişcările religioase apărute în SUA şi în ţările vest-europene, apropiate de curentul New Age, au prins contur şi în România, cu precădere în ultimii ani. După apariţia scientologilor la Cluj, îşi face loc o altă mişcare spiritualistă, numită Ellel. Gruparea Ellel se revendică din creştinismul neoprotestant, însă practicile dezvăluite de sursele Cetăţeanului Clujean în cazul acestei mişcări ar putea duce mai degrabă cu gândul la ocultism. Potrivit mărturiei unui clujean a cărui soţie participă la întrunirile acestei organizaţii, în rândul practicanţilor Ellel, exorcizările sunt la ordinea zilei, întrucât cei proaspăt recrutaţi trebuie să treacă printr-o „purificare” de demonii strămoşeşti. Pe de altă parte, Ellel Ministries din România face bani neimpozabili prin vânzarea unor module către noii adepţi.


 

Ce nu stia Darwin

Acest articol are 25 vizualizari
 

PRESA ROMÂNĂ (Dec. 18/09)

de Dumitru Horea Ionescu

Heinrich Bronn, profesor de ştiinţele naturii la Heidelberg, avea o concepţie foarte personală despre traduceri. Când în 1860 a tradus „Originea speciilor“, el, ateist militant, a găsit cartea lui Darwin ca insuficient de atee. De aceea a schimbat multe din afirmaţiile omului de ştiinţă britanic. Mai mult, el a scos ultimul capitol al lucrării, înlocuindu-l cu unul scris de el. Astfel, în această primă ediţie germană apar referiri directe la evoluţia fiinţei umane, pe care Darwin le evitase în lucrarea sa. „Originea speciilor“ se ocupă aproape exclusiv cu porumbeii. Patru ani mai târziu a apărut în Germania o traducere corectă, dar lui Darwin i se dusese deja faima de ateist convins. Traducerea franceză cuprinde chiar o tentă anecdotică. Fiindcă Clémence Royale, traducătoarea, trăia despărţită de soţul ei, dar alături de un bărbat căsătorit, ea a introdus un pasaj unde se vorbea despre efectele nefaste ale căsătoriei. Alături a mai adăugat şi câteva rânduri anticlericale.


 

Raport cutremurator. 320 de cazuri de abuzuri sexuale comise de preotii din Dublin

Acest articol are 23 vizualizari
 

PRESA ROMÂNĂ (Dec. 18/09)

de Dumitru Manolache

La sfarsitul lunii noiembrie 2009, a fost publicat raportul asupra abuzurilor sexuale împotriva minorilor din partea clerului Arhidiecezei de Dublin, informeaza Radio Vatican. Rezultatul cercetarilor, prezentat de ministrul de justitie irlandez Dermont Ahren, ilustreaza abuzuri comise asupra minorilor de catre 46 de preoti, între anii 1975 si 2004.

 “Sunt socat si îmi este rusine... cer scuze tuturor celor carora li s-a facut rau si familiilor lor”, a declarat Cardinalul Sean Brady, primat al întregii Irlande, într-un comunicat dupa publicarea raportului de 700 de pagini - rod al muncii unei comisii instituite în 2006 - în care se vorbeste de 320 de cazuri de abuzuri asupra minorilor.


 

Cei care refuza vaccinul vor vor plati spitalizarea daca se imbolnavesc de gripa noua

Acest articol are 23 vizualizari
 

PRESA ROMÂNĂ (Dec. 18/09)

Toate persoanele care fac parte din grupele de risc stabilite de Ministerul Sanatatii pentru campania de vaccinare împotriva gripei pandemice si care refuza imunizarea vor fi obligate sa plateasca tratamentul, eventual spitalizarea, daca se îmbolnavesc, a anuntat, ieri, Adrian Streinu Cercel, secretar de stat in Ministerul Sanatatii. El a declarat ca exista un ordin al ministrului sanatatii în acest sens. Streinu Cercel a aratat ca un vaccin costa 4 lei, în timp ce testul pentru diagnosticarea gripei pandemice costa 200 de lei, la care se adauga costul antibioticelor si al celorlalte tratamente de care este nevoie în momentul spitalizarii. Secretarul de stat sustine ca vaccinarea este sigura si reprezinta singura modalitate de a preveni aceasta boala. El a subliniat ca la Institutul Cantacuzino se prepara de 30 de ani vaccin antigripal, laboratorul institutului fiind recunoscut la nivel mondial, România având sansa sa figureze în primele 11 tari din lume care poate produce vaccin pandemic.
 

Sentinţa severa de închisoare pentru un lider chinez al unei case de rugăciune

Acest articol are 23 vizualizari
 

PRESA ROMÂNĂ (Dec. 18/09)

Alimujiang Yimiti (36 de ani), un lider al unei case de rugăciune Uyghur, care a fost arestat şi închis în ianuarie 2008, (click aici pentru mai multe informaţii), a primit o sentinţă de 15 ani de închisoare, fiind bănuit de “furnizarea unor secrete de stat anumitor organizaţii”. Verdictul, care i-a şocat pe avocaţii lui Yimiti şi membrii familiei acestuia, a fost citit în închisoare în data de 27 octombrie. Unul dintre avocaţii lui Yimiti, Li Dunyong, a făcut apel pentru Yimiyi. Li Dunyong a declarat de asemenea, că trecutul lui Yimiti în care acesta a fost musulman, a fost un factor în această bătălie cu justiţia. “Tot cazul este despre probleme religioase care sunt folosite împotriva lui datorită convertirii sale de la islam la creştinism, prin legi folosite în defavoarea lui Yimiti, agenţi de forţă, persecutori şi curtea de judecată.”
 

Patriarhul Rusiei critica scoaterea lui Dumnezeu din imnul national

Acest articol are 26 vizualizari
 

PRESA ROMÂNĂ (Dec. 18/09)

de Dumitru Manolache

Kirill, Patriarhul Moscovei si al Întregii Rusii, a luat atitudine împotriva propunerii de a scoate cuvintele despre Dumnezeu din imnul national rus, informeaza Lacasuri Ortodoxe. “Aparati de cine, daca nu de Dumnezeu?”, a spus Patriarhul într-un interviu acordat programului Nationalnii Interes, comentând pe marginea propunerii facute de un deputat comunist Dumei de Stat, de a înlocui cuvântul “Dumnezeu” cu cuvântul “noi” in versul “Tu esti unic în lume! Esti singurul asa – tarâmul nostru drag, aparat (pastrat în siguranta) de Dumnezeu!” “L-am mai pastrat noi odata în conditii de siguranta si am ajuns la o mare varsare de sânge. Istoria a aratat, deci, ca uneori încercam sa ne pastram tara în siguranta, sa o aparam, fara a ne raporta la o autoritate morala înalta. Este o filozofie istorica foarte periculoasa. Veti vedea ca vom repeta aceeasi greseala”, a mai spus Patriarhul Kirill.


 

Infectat la biserica. Un bebelus a ajuns in stare grava la spital dupa ce a fost tratat de un homeopat si de un preot

Acest articol are 24 vizualizari
 

PRESA ROMÂNĂ (Dec. 18/09)

de Laurentiu Musoiu

Un baietel de 7 luni a fost internat cu febra puternica la Institutul de Boli Infectioase “Prof. Dr. Matei Bals“ din Bucuresti, dupa ce a fost impartasit la o biserica din cartierul Ferentari. Medicii de specialitate sustin ca riscul de a transmite diverse afectiuni de la o persoana la alta in timpul slujbei de impartasanie este foarte bine cunoscut, dar ca nimeni nu-i obliga pe parinti sa-si trimita copiii la biserica. Parintii nu exclud ca dermatita atopica (o afectiune a pielii) sa fie agravata si de un tratament medical gresit.


 

Micul Dejun cu Rugaciune la Parlament

Acest articol are 28 vizualizari
 

PRESA ROMÂNĂ (Dec. 18/09)

Intre 9 si 11 decembrie s-a desfasurat la Palatul Parlamentului editia a patra a Micului Dejun cu Rugaciune. Pe langa reprezentantii principalelor biserici si culte din Romania si ai multor organizatii ale societatii civile, au participat si domnii Adrian Nastase, Teodor Melescanu si Mark Gitenstein, ambasadorul SUA, si dna Ecaterina Andronescu. Tema evenimentului a fost „Criza in familie”. AFR a fost reprezentata prin dl Bogdan Mateciuc si pr. Emil Ember, care au prezentat doua materiale in cadrul atelierului „Legislatia familiei”. Acestea s-au bucurat de o buna receptie in randul auditoriului, data fiind dezbaterea pe marginea lor. Evenimentul a fost un prilej de publicitate si conectare pentru AFR cu alte asociatii si cu p arlamentari pro-familie. In numarul urmator al buletinului nostru va vom prezenta imagini de la aceasta manifestare (articol).

Pentru StiriCrestine.ro, AFR


 

Botez nou testamental la Biserica “Isus Salvatorul” Chişinău, Republica Moldova

Acest articol are 12 vizualizari
 

PRESA ROMÂNĂ (Dec. 18/09)Daniela şi Inga în apa botezului

de Doina Bejenaru

Biserica “Isus Salvatorul” din Chişinău a îmbrăcat straie albe de sărbătoare. Patruzeci de noi convertiţiau mărturisit credinţa lor în apa botezului, şi împreună cu cei peste 1400 de membri ai familiei Isus Salvatorul au stat pentru prima dată la Masa Domnului.

Bucuria şi zâmbetul a dominat astăzi adunarea. Majoritatea noilor membri a Bisericii, care au intrat astăzi în apa botezului sunt tineri. Aglomeraţia nu a lipsit de la eveniment, care de altfel este deja o tradiţie la cele două botezuri anuale ale Bisericii. După 19 ani de viaţă activă, astăzi în Biserica “Isus Salvatorul” s-a oficiat cel de-al 33-lea botez Nou Testamental.


 

Avortul in Statele Unite, Noua Zeelanda si Anglia

Acest articol are 10 vizualizari
 

PRESA ROMÂNĂ (Dec. 18/09)

Statele Unite. Potrivit unui raport emis recent in SUA, din 1991, aproape 1.500 de clinici de avort s-au inchis in Statele Unite. In 1991 erau 2.000, iar in prezent sunt doar 713. Succesul acestei reusite se datoreaza, spun expertii, anvergurii miscarii pro-vita din SUA. Nadajduim si ne rugam pentru un trend similar si in Romania.
 

Noua Zeelanda. Rata avortului in Noua Zeelanda e in scadare, cu 4,8% din 2007 in 2008. Din nefericire insa, rata avorturilor copiilor cu malformatii fizice e in crestere (articol).
 

Anglia. Un raport recent arata ca 5.000 de adolescente britanice fac cel putin doua avorturi pe an. Acum o generatie, lucrul acesta era de neconceput.

Pentru StiriCrestine.ro, AFR


 

Coaliţia Pro-familia prezintă versiunea română a Declaraţiei de la Manhattan

Acest articol are 9 vizualizari
 

PRESA ROMÂNĂ (Dec. 18/09)

de Doina Bejenaru

Coalitia “Pro-Familia” va prezenta versiunea română a Declaraţiei de la Manhattan, făcută public la 20 Noiembrie 2009.

Declaraţia de la Manhattan este un document, prin care liderii Ortodocsi, Catolici şi Evanghelici se pronunţă asupra celor mai importante subiecte legate de demnitatea fiinţei umane, familiei şi libertăţii religioase.

Faceţi cunoştinţa şi descărcaţi de pe site-ul nostru oficial www.profamilia.md acest document.

Facem apel către toti liderii creştini din Republica Moldova şi România să urmeze acest exemplu frumos şi să se afirme univoc pe marginea adevărurilor creştine legate de familie.


 

Biserica “Emanuel” din Oradea, după 100 de ani de har.

Acest articol are 10 vizualizari
 

PRESA ROMÂNĂ (Dec. 18/09)

de Doina Bejenaru

Dumincă, 13 decembrie 2009, Biserica “Emanuel” din Oradea a sărbătorit 100 de ani de har împreună cuEmanuel la 100 de ani de har Domnul. Familia mare a Bisericii sau bucurat de mulţi oaspeţi. Aceasta a fost o zi de mulţumire pentru Harul nespus a lui Dumnezeu manifestat pe parcursul acestui secol.

În evidențele Bisericii Emanuel sunt în prezent 4.526 de membri, fiind cea mai mare biserică baptistă din Europa, atât ca număr de membri cât și ca proporții ale noii clădiri.


 

Un lăcaş închinat Domnului la Bucovăţ, Republica Moldova

Acest articol are 134 vizualizari
 

PRESA ROMÂNĂ (Dec. 09/09)

de Doina Bejenaru

Duminică, 06 decembrie 2009, satul Bucovăţ a îmbrăcat haine de sărbătoare. Deşi a fost o zi posomorâtă, bucuriasfinţilor a domnit peste satul Bucovăţ. Biserica locală a găzduit oaspeţi din Chişinău, Străşeni, Germania şi satele vecine. Sala a fost arhiplină, iar mulţi au fost nevoiţi să stea în picioare.

În program au participat Familia Bragaru, grupul intrumental “Iunasti Bogu”(Tinereaţea Domnului), un grup de tineri de la Biserica mamă “Isus Salvatorul”, tinerii de la Străşeni, Anghelina şi alţii. La serviciul şi rugăciunea de dedicare au participat: episcopul Uniunii Bisericii Creştine Evanghelice Baptiste din Republica Moldova, Ion Miron, coordonatorul echipelor de misionari din Brazilia în Europa de Est, Tomaz Gerson, pastorul Bisericii din Făgureni, Petru Chirica, şi pastorul Bisericii “Isus Salvatorul”, Vitalie Fedula.


 

La Copenhaga a început summitul climei

Acest articol are 79 vizualizari
 

PRESA ROMÂNĂ (Dec. 09/09)

Oana NISTOR

Conferinţa asupra climatului a început ieri, la Copenhaga şi se va desfăşura timp de aproape două săptămâni Până pe 15 decembrie 2009 vor avea loc discuţii şi negocieri la nivel de experţi, iar în perioada 16-18 decembrie negocierile se vor desfăşura şi între reprezentanţi la nivel înalt Un eventual acord pentru combaterea încălzirii globale este susţinut şi la nivelul opiniei publice, 88% dintre subiecţii care au răspuns unui sondaj efectuat în 15 ţări ale lumii estimând că ţara lor ar trebui să acţioneze în acest sens, iar procentajul se apropie de 100% în ţări din Asia, precum China, Vietnam şi Bangladesh

 


 

Financial Times: Criza din Romania s-a accentuat luni, in urma victoriei la diferenţă mică a lui Băsescu

Acest articol are 82 vizualizari

PRESA ROMÂNĂ (Dec. 09/09)

Romania s-a scufundat şi mai mult in incertitudinea politică luni, după ce preşedintele Traian Băsescu a fost declarat invingător la diferenţă foarte mică la alegerile de duminică, in timp ce susţinătorii adversarului său au refuzat să accepte rezultatul şi au evocat fraude,comentează Financial Times, citat de NewsIn. Rezultatul surpriză a contrazis exit-pollurile şi a trimis unde de şoc pe pieţele financiare din Romania, ducand la o scădere cu 3% a acţiunilor şi o uşoară depreciere a leului faţă de euro.


 

Bisericile devin partenere oficiale de dialog cu UE

Acest articol are 96 vizualizari
 

PRESA ROMÂNĂ (Dec. 09/09)

01.12.2009, Lisabona (Catholica)

Ziua de 1 decembrie marchează intrarea în vigoare a Tratatului de la Lisabona. Pe lângă reforma Instituţiilor din cadrul Uniunea Europeană (UE), Tratatul introduce în dreptul primar al UE un articol de o importanţă deosebită pentru Biserici. Prin articolul 17 al Tratatului asupra funcţionării UE, aceasta recunoaşte identitatea şi contribuţia specifică a Bisericilor şi începe cu ele, pe această bază, un dialog "deschis, transparent şi constant" (articolul 17 al Tratatului despre funcţionarea Uniunii europene).

În virtutea acestui articol, Bisericile şi Comunităţile religioase vor putea să întărească dialogul lor cu Comisia Europeană, cu Consiliul şi cu Parlamentul european şi să contribuie mai eficient la reflecţia politică europeană. Inspirate de doctrina socială a Bisericii şi întărite de experienţa lor în domeniu, vor putea să ducă un dialog critic şi constructiv cu factorii de decizie europeni asupra politicilor elaborate de UE. Astăzi, în ajunul unui nou deceniu, aceleaşi provocări urgente preocupă UE şi Bisericile: promovarea demnităţii fiecărei fiinţe umane, solidaritatea cu cei mai slabi din cadrul societăţilor noastre, economia pusă în slujba omului, solidaritatea dintre generaţii şi cu ţările în curs de dezvoltare, schimbările climatice şi conservarea Creaţiei, primirea migranţilor şi dialogul intercultural.


 

Mos Craciun de inchiriat, jobul lunii decembrie

Acest articol are 87 vizualizari
 

PRESA ROMÂNĂ (Dec. 09/09)

Eugenia Mihalcea, Florin Taranu

Companiile cauta persoane mai in varsta pentru Mosi, dar tinerii talentati sunt acceptati Tinerii, dar si pensionarii pot face bani de sarbatori, angajandu-se pe post de personaje de sezon pentru sume intre 50 si 200 de lei pe zi.

 

"Angajam personaje de poveste. Numai pentru luna decembrie. Doua-trei petreceri pe zi". Ultima luna a anului vine cu oferte de joburi specifice Sarbatorilor, in general pentru tineri care sunt dispusi sa stea cateva ore in frig pentru a imparti fluturasi publicitari sau in picioare, in marile magazine, imbiindu-i pe oameni cu diverse produse promotionale. Cei mai cautati in aceasta perioada a anului sunt insa Mosi, prezentabili, dar de preferat mai in varsta, poate chiar pensionari, ca sa semene cat mai mult cu originalul. O slujba pentru domnisoare poate fi si costumarea in Craciunite, o varianta mult mai sexy a celebrei neveste a Mosului. Pentru o serbare, un eveniment la firma sau o zi de stat in strada se pot primi intre 50 si 200 de lei.


 

Dupa modelul medicilor, elevii refuza vaccinarea impotriva virusului H1N1. Numarul deceselor datorate gripei a ajuns la 8

Acest articol are 90 vizualizari
 

PRESA ROMÂNĂ (Dec. 09/09)

Alexandru Calmacu

Vaccinul împotriva gripei noi e distribuit în toata tara, însa nimeni nu se înghesuie sa se vaccineze. În Cluj, doar o treime dintre medici si-au facut vaccinul, iar în Brasov, elevii nu au fost înca vaccinati. Chiar daca mai e o saptamâna pâna la vacanta de iarna, dozele nu au ajuns în toate scolile, iar acolo unde au ajuns, elevii nu au fost înca vaccinati pentru ca scolilor le lipsesc trusele de urgenta, fara de care nu se poate efectua vaccinul.


 

Comunistii rusi doresc eliminarea referintei la Dumnezeu din imnul national

Acest articol are 89 vizualizari
 

PRESA ROMÂNĂ (Dec. 09/09)

Dumitru Manolache

Partidul Comunist din Federatia Rusa (KPRF) doreste sa elimine referinta la Dumnezeu din textul imnului national, informeaza Catholica. Boris Kashin, membru al Dumei de la Moscova, a înaintat un proiect de lege pentru înlocuirea expresiei din imn care spune “aparata de Dumnezeu ca patria noastra iubita”, cu “aparata de noi ca patria noastra iubita”.

Pentru Kashin, referinta la Dumnezeu submineaza unitatea nationala si dezbina societatea multietnica din Rusia. Kashin a deplâns faptul ca imnul nu respecta diferitele religii necrestine recunoscute în Federatie si raneste sentimentele ateistilor. Înca din 2005, Alexander Nikonov, presedintele Societatii Ateiste din Moscova, a declarat ca expresia ofensatoare este în discordanta cu drepturile constitutionale ale cetatenilor si a depus o plângere la Curtea Constitutionala. Astazi, ca si atunci, nimeni nu crede ca imnul va fi schimbat si pentru faptul ca propunerea lui Kashin nu a obtinut sprijinul nici unuia dintre liderii politici din Rusia.


 

România se pregăteşte pentru trecerea la televiziunea digitală

Acest articol are 35 vizualizari
 

PRESA ROMÂNĂ (Dec. 09/09)

Strategia privind trecerea la televiziunea digitală prevede că procesul ar fi trebuit să înceapă până la 31 decembrie 2009, prin acordarea a două multiplexuri pe care vor fi retransmise posturile publice cu acoperire naţională, precum şi televiziunile private cu acoperire şi indici de audienţe semnificativi. Procesul de trecere de la televiziunea analogică la cea digitală trebuie să fie definitivat până la 1 ianuarie 2012, în conformitate cu obligaţiile pe care România şi le-a asumat faţă de Uniunea Europeană.


 

Vacanta de iarna a elevilor incepe cu o saptamana mai devreme

Acest articol are 77 vizualizari
 

PRESA ROMÂNĂ (Dec. 09/09)

Vacanta de iarna va incepe pe 14 decembrie si nu pe 21, asa cum era stabilit, iar la sfarsitul lunii noiembrie elevii vor avea un week-end prelungit, din cauza zilelor de concediu fara plata pe care profesorii si le vor lua in perioada mentionata, a anuntat, vineri, Ministerul Educatiei, citat de NewsIn.


 

Stanislav Belkovski: Unirea Republicii Moldova cu Romania, tot mai reala. Bucurestiul va recunoaste printre primii independenta Transnistriei

Acest articol are 81 vizualizari
 

PRESA ROMÂNĂ (Dec. 09/09)

Stanislav BelkovskiUnirea Republicii Moldova cu Romania devine tot mai reala, dupa schimbarea de putere produsa la Chisinau, desi, la nivel oficial, este respinsa o asemenea perspectiva, considera influentul politolog rus Stanislav Belkovski, presedintele Institutului moscovit pentru Strategie Nationala, transmite Agerpres.

"In prezent, in Moldova sunt oameni care nu ascund ca unirea cu Romania este o problema a viitorului apropiat. Seful parlamentului si presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, vorbeste deschis despre acest lucru. Si cu toate ca, la nivel oficial, se neaga acest lucru, eu cred ca, dupa evenimentele din aprilie, dupa schimbarea de putere, dupa ce Partidul Comunistilor a trecut in opozitie, unirea Republicii Modova cu Romania devine tot mai reala", a declarat politologul rus intr-un interviu pentru agentia Lenta PMR (n.r. - din Transnistria).


 

BOR a deschis un centru spiritual si de cultura la Bruxelles

Acest articol are 74 vizualizari
 

PRESA ROMÂNĂ (Dec. 09/09)

de Dumitru Manolache

La 1 decembrie a.c., la Bruxelles a fost inaugurat Centrul de spiritualitate si cultura „Sfantul Apostol Andrei”. Cu acest prilej, Patriarhul Daniel a adresat un mesaj in care se arata ca evenimentul reprezinta „un moment de bucurie deosebita”, deoarece „una dintre coordonatele principale ale misiunii este aceea de a contribui la promovarea valorilor spirituale si culturale ale poporului român profund religios, în context european si international...

 

Totodata, va promova legatura dintre credinta si cultura, dintre viata liturgica si viata sociala. Sfintirea altarului acestei frumoase capele „Sainte Julienne”, din Bruxelles, marcheaza tocmai vocatia sa de spatiu sacru... chemat sa cunoasca si sa marturiseasca „harul Domnului nostru Iisus Hristos, dragostea lui Dumnezeu Tatal si comuniunea Sfântului Duh“ (II Corinteni 13, 13), pentru toti oamenii dornici de pace si bucurie sfânta, de dialog si cooperare sociala”.

 

sus

Notă:

Ştirile din acest număr sunt preluate din diferite site-uri. Folosite cu permisiune. Este interzisă folosirea, copierea sau distribuirea acestor articole fără acordul în scris din partea Vox Dei Baptist Ministries.

Ce este nou?

 

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate