Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Din Presa Română
 

 

 

Arhiva
Contact
Colaboratori
Despre noi

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Hegeomai
Istorie
Pastorala
Studiu Biblic
Site-uri Baptiste
Articole
Proiectul Betania
Media
Ştiri Internaţionale
Din Presa Română
Poşta Redacţiei


Pagina de ştiri

 

 

Ştiri din presa română

 

 

Crucea Europei

Acest articol are 90 vizualizari si Nici un comentariu

PRESA ROMÂNĂ (Apr. 01/10)

De Mihai Idu

„Curtea Europeană a Drepturilor Omului a hotărât că expunerea crucifixului în şcolile publice din Italia încalcă dreptul la educaţie şi la libertate religioasă. CEDO a precizat că prezenţa crucifixului este deranjantă pentru copiii care au o altă religie decât cea creştină sau care sunt atei”. (Ştire apărută în presă, în data de 4 noiembrie 2009).

 

Nu am cunoştinţe despre sistemul de învăţământ din Italia, dar inspiraţia - bună-rea, cum o fi - îmi spune că lucrurile se leagă mai puţin de şcoală, ca instituţie unde se formează destine, cât de locul acela cenuşiu, unde politicul, prin demisie din postura de persoană publică responsabilă, lasă loc evenimentelor pe care nu este capabil să le controleze. Sau nu doreşte să o facă. Şi mă simt dator să comentez conţinutul textului de mai sus, în zona aceasta, tot atât de publică pe cât sunt şcolile citate. Mă declar, deci, contrariat de lipsa de consecvenţă în atribuirea sensului unei noţiuni care trăieşte împreună cu noi în cotidian. E vorba de toleranţă, calitate în măsură să ilustreze, cu chip zâmbitor, eleganţa civică. Şi care, în viziunea textului citat, este nuanţată artificial, cu bună ştiinţă, în „toleranţă în minus”, faţă de sensul natural, de „toleranţă în plus”. Să mă explic.


Dicţionar de Istoria şi Filosofia Religiilor

Acest articol are 164 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Martie 25/10)

După apariţia Enciclopediei Ortodoxiei Româneşti, Permanenţa Consiliului Naţional Bisericesc a aprobat, în şedinţa de lucru de astăzi, 18 martie, şi realizarea unui „Dicţionar de istoria şi filosofia religiilor”, sub coordonarea Pr. Prof. Dr. Nicolae Achimescu. 

Mai multe informaţii a oferit pentru TRINITAS TV, Pr. Prof. Dr. Nicolae Achimescu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iaşi care este şi coordonatorul acestui Dicţionar: „Este vorba de o lucrare amplă, dar şi rezumativă în acelaşi timp. După cum se ştie domeniul acesta al Istoriei şi Filosofiei Religiilor este un domeniu foarte vast. S-au elaborat de altfel după cum se ştie Enciclopedii şi Dicţionare în mai multe volume şi să nu mai amintesc de câte Enciclopedii a coordonat marele Mircea Eliade în 16 volume. De această dată este vorba despre un Dicţionar într-un singur volum mai amplu care va trebui să rezume marile religii contemporane universale şi acele religii din Antichitate care au creat contextul apariţiei, cât şi mediul în care apărut creştinismul după aceea”.


„Teologia după Google” anunță necesitatea unei Biserici 2.0

Acest articol are 119 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Martie 25/10)

„E o nouă lume dincolo de noi. Bisericile o vor ignora cu riscul propriei existențe,” acesta a fost principalul mesaj al conferinței „Teologia după Google” organizată de Școala Eclectică de Teologie din Claremont (SUA). Evenimentul a reunit aproximativ 150 de participanți printre care teologi, reprezentanți ai clerului, sau alte persoane interesate de tematică, informează publicația LA Times. Pe parcursul celor 3 zile de dezbateri, participanții au discutat despre viitorul creștinătății americane. Concluzia celor prezenți a fost că, pentru a supraviețui, creștinătatea are nevoie să îmbrățișeze tehnologia.

 

Femeile cu copii ar putea ieşi la pensie mai devreme

Acest articol are 152 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Martie 25/10)

Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Mihai Şeitan, le-a propus sindicaliştilor, la negocierile de luni (15 martie 2010) ca vârsta de pensionare pentru femeile cu cel puţin un copil să scadă cu un an faţă de vârsta standard, de 65 de ani, prevăzută în Proiectul Legii pensiilor.

 

‘Am cerut ca vârsta de pensionare a femeilor şi bărbaţilor să ajungă în 2030 la 63 de ani, însă ministrul ne-a propus o soluţie de compromis. La întâlnirea de vineri, cu premierul Emil Boc, s-ar putea accepta ca femeile să poată ieşi la pensie mai devreme de vârsta de pensionare standard, cele cu un copil cu un an mai devreme, iar cele cu doi sau mai mulţi copii la 63 de ani’, a declarat luni, la finalul negocierilor, Petru Dandea, vicepreşedinte CNS Cartel Alfa.

 

Ştiri din categoria * Toate o Economic o Educație o Mediu o Religie o Politic o Social o Sănătate o Tehnologie o Ultima oră „Biblia neagră” e verde cu portocaliu

Acest articol are 142 vizualizari si Nici un comentariu

PRESA ROMÂNĂ (Martie 25/10)

O editură din Statele Unite a lansat o versiune a Bibliei pentru adolescenții afro-americani. Dedicată tinerilor de 13-16 ani, versiunea Our Heritage and Faith Holy Bible for African-American Teenseste o traducere în limbaj modern - New International Version - cu 100 de pagini de comentarii dedicate în mod special adolescenților americani de culoare. Editorul care a îngrijit apariția volumului, Wade Hudson, diacon în cadrul unei biserici din New Jersey, a declarat pentru TheGrio.com că volumul cuprinde comentarii care răspund la 50 de întrebări ale tinerilor legate de istoria și tradițiile comunității creștine afro-americane.

 

Prima pagină a traducerii conține versurile imnului The Negro National Anthem. Biblia este ilustrată cu numeroase imagini reprezentând adolescenți americani de culoare. De asemenea, traducerea conține și 8 pagini cu hărți care să îi ajute pe cititori să vizualizeze locurile biblice despre care studiază.

 

COMUNICAT DE PRESĂ: Cooperare practică pentru o mărturie comună în Europa

Acest articol are 107 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Martie 25/10)

În ziua de 15 martie 2010, la Reşedinţa patriarhală, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit în audienţă delegaţia Bisericii Evanghelice din Germania (EKD) condusă de Episcopul Martin Schindehütte, care a participat la cea de a XII – a sesiune de dialog teologic cu Biserica Ortodoxă Română cu tema „Apostolicitatea Bisericii şi mărturia ei în Europa de astăzi” (Mănăstirea Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus, 11-14 martie 2010). La întrevedere a fost prezent şi Părintele profesor Viorel Ioniţă, membru în Comisia de dialog a Bisericii Ortodoxe Române şi secretar general interimar al Conferinţei Bisericilor Europene (KEK), informează Biroul de Presă al Patriarhiei Române. 

La începutul întâlnirii, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a mulţumit oaspeţilor pentru sprijinul constant acordat de Biserica Evanghelică din Germania Arhiepiscopiei Ortodoxe Române pentru Germania, Austria şi Luxemburg, cu sediul la Nürenberg şi a subliniat relaţiile tradiţionale de prietenie şi conlucare dintre Biserica Ortodoxă Română şi Biserica Evanghelică din Germania. În acest context, Patriarhul României a subliniat faptul că cele două Biserici au argumente solide pentru a întări aceste relaţii tradiţionale într-o societate europeană marcată de secularism, dar şi de pluralism cultural şi religios, în care lucrarea creştină nu mai constituie o simplă modă a zilei, ci o datorie morală şi misionară.

 

Un român ajută 100 de oameni să scape de cancer

Acest articol are 126 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Martie 25/10)

De Georgeta Petrovici

Un om de afaceri care doreşte să-şi păstreze anonimatul plăteşte tratamentul pentru cancer pulmonar, boală de care el s-a vindecat la o clinică din Serbia.

Cei o sută de români care suferă de cancer la plămâni şi vor să meargă la Belgrad pentru a beneficia de tratamente naturiste la Clinica Nova Vita pot depune dosarele medicale la sediul farmaciilor Vlad din Timişoara.
 
O altă variantă este să trimită actele medicale direct la clinica din Serbia, prin poştă sau e-mail. Tratamentul este asigurat dintr-o donaţie de un milion de euro făcută de un român care s-a vindecat la Belgrad. 

 

„Copiii Domnului”, şapte mirese pentru şapte sectanţi

Acest articol are 152 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Martie 25/10)

De Andreea Strachină

Una dintre cele mai controversate secte internaţionale, „Copiii Domnului”, şi-a făcut „cuib” în România. Cea mai mare comunitate, formată din 21 de oameni, se află în Timişoara. 

Şapte bărbaţi îşi împart la propriu şapte femei. Împreună cresc şapte copii. Cel mai mic e un băieţel de un an şi jumătate, iar decanul de vârstă are 64 de ani. Adepţii cultului trăiesc la comun. Pretind că Dumnezeu le-a zis să vină în România pentru a răspândi „legea iubirii”. Sectanţii sunt cu toţi străini, din Statele Unite ale Americii, Spania, Bulgaria şi Germania. Legea cultelor din România le-a asigurat liniştea, departe de scandalurile sexuale pentru care „Copiii Domnului” sunt acuzaţi în Occident. 
 

Şocant: sectanţii ELTA resping apa şi mănâncă doar hrană crudă

Acest articol are 132 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Martie 25/10)

De Andreea Strachină

ELTA numără 20.000 de membri, o comunitate despre care nu se ştie aproape nimic. Ion Dumitrescu, adversar declarat al lui Bivolaru, a impus „turmei” sale valori la fel de stranii. 

Nu fierb, nu prăjesc, nu coc, nu încălzesc niciun fel de mâncare. Bagă în gură numai alimente crude. Carnea este exclusă. Chiar şi ouăle le înghit crude. Nu se spală pe dinţi, iar igiena corporală e facultativă. Put a transpiraţie acră şi mahoarcă. Amintirea dinţilor e păstrată în găurile din gingiile veştede. Nu iau nici medicamente.
 

Pro şi contra finanţării bisericilor de stat

Acest articol are 168 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Mar. 18/10)

In Romania, ca de altfel in multe alte tari din Europa, statul finanteaza cultele religioase. Unul dintre principalele argumente pro oferit de Biserica Ortodoxa Romana in favoarea acestei practici sunt cei peste 87% de contribuabili ortodocsi pe care ii reprezinta. Cu toate acestea, o patura a societatii care ii include pe atei sau pe ortodocsii nepracticanti considera aceasta practica discriminatorie si contesta dominatia BOR.

De la Iluminism incoace, trecand prin Revolutia Franceza, unul dintre procesele de capatai in modernizarea Vestului e separatia puterilor in stat. Insusi statul modern apare prin delegitimarea originii divine a puterii. Conducatorul unui stat nu mai este unsul lui Dumnezeu pe pamant, ci ales al poporului.

 

Magnus Svenningson: Paşapoartele biometrice pot fi falsificate

Acest articol are 151 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Mar. 18/10)

De Afrodita Cicovschi / afrodita.cicovschi@curierulnational.ro

Într-un interviu acordat Euobserver, Magnus Svenningson, CEO al Speed Identity, compania care furnizează capturile de date biometrice pentru guvernele Suediei, Luxemburgului şi Lituaniei, a declarat că se pot contraface amprentele digitale şi chiar ale retinei

Aşteptate cu nerăbdare şi interes de români, mai ales că ni s-a spus tot timpul că paşapoartele biometrice nu pot fi falsificate datorită multiplelor elemente de securitate incluse, e-pass-urile par să nu mai fie atât de sigure. Într-un interviu acordat Euobserver, Magnus Svenningson, CEO al Speed Identity, compania care captează date biometrice şi le furnizează guvernelor Suediei, Luxemburgului şi Lituaniei, a declarat că, deşi paşapoartele biometrice sunt foarte sigure, asta nu înseamnă că nu pot fi falsificate. "Paşapoartele biometrice sunt documente foarte, foarte sigure. Ţările UE au investit foarte mult în aceste documente. Sunt extrem de scumpe şi dificil de falsificat, dar nu imposibil", a afirmat Svenningson, precizând că nivelul de dificultate al falsificării variază de la ţară la ţară. "În unele ţări, este foarte uşor, în altele nu, dar fiecare stat are lacunele lui", a mai spus el.

 

Au transformat spinul în dragoste

Acest articol are 154 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Mar. 18/10)

De Emil Neia Lăcătuş

Preşedintele Partidei Romilor “Pro-Europa” Bistriţa-Năsăud, Emil Neia Lăcătuş, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că, în curând  se va demara o campanie naţională cu denumirea C.R.E.D (Cetăţean  Român Egal în Drepturi) prin care se va încerca  înlăturarea discriminării de orice tip.

De exemplu, romii vor să arate că infracţiunile săvârşite în ţară sau în străinatate, inclusiv cele minore, sunt atribuite  automat romilor, chiar dacă, de multe ori, acestea au fost opera unor cetăţeni români. Alte discriminări sunt acelea că romii nu sunt agreaţi de angajatori, că au probleme la înscrierea în şcoli şi nu primesc ajutorul social de la unele primării. 
 

Cartoon Network şi Jetix - cele mai violente posturi de desene animate

Acest articol are 173 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Mar. 18/10)

De Cristina Ancuţa Pocora

Cartoon Network şi Jetix - cele mai violente posturi de desene animate

Posturile Cartoon Network şi Jetix - care, pe 19 septembrie 2009, s-a transformat în Disney Channel - au fost, în 2009, cele maiviolente dintre televiziunile de desene animate care retransmit programe pe teritoriul României, potrivit unui studiu realizat de CNA şi UNICEF şi prezentat miercuri. 

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a prezentat studiul "Reprezentarea violenţei televizuale şi protecţia copilului", miercuri, într-o conferinţă de presă. Acest studiu a fost coordonat de Ioan Drăgan, directorul Centrului de Studii Media şi Noi Tehnologii de Comunicare al Universităţii Bucureşti, cu sprijinul UNICEF - România. La conferinţă au participat şi Eugen Crai, directorul de programe din cadrul Biroului regional UNICEF din România, şi deputatul Cristina Ancuţa Pocora.
 

Political correctness – un alt fel de ipocrizie?

Acest articol are 160 vizualizari si Nici un comentariu

PRESA ROMÂNĂ (Mar. 18/10)

Autor: Lavinia Piţu
Redactor: Cristian Ştefănescu

Subiectele „discriminare“ şi „rasism“ au revenit pe agenda politică germană. Cum afectează criza economică relaţiile interumane a fost subiectul unei conferinţe organizate de fundaţia social-democrată Friedrich Ebert.

Atunci când nivelul de trai este ameninţat, solidaritatea cu membrii cei mai slabi ai comunităţii scade semnificativ, indiferent de stratul social din care fac parte indivizii. Aşa consideră şi 75,2% dintre germani, după cum rezultă dintr-un studiu realizat la universitatea din Bielefeld, studiu care a readus în prim planul dezbaterilor publice subiectele "discriminare" şi "rasism". 
 

Tiganii vor gratuitati, subventii si autonomie

Acest articol are 171 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Mar. 18/10)

De George Tarata

Invataturile Uniunii Rromilor Crestini pentru Guvern si parlamentari

Un ONG al rromilor cere acte, autorizatii si chiar locuinte gratis * URCR vrea scuze pentru Robie si Holocaust * Alte recomandari: impozite mici, translatori in institutii si autonomie culturala * Regele Cioaba vorbeste si despre instalarea unor tablite bilingve

De ani de zile, unul dintre principalele subiecte care revin periodic in discutie priveste asa-zisa discriminare a rromilor. Diverse ONG-uri sustin ca, in continuare, in Romania tiganii sunt marginalizati si nu beneficiaza de aceleasi drepturi ca restul populatiei. O organizatie a rromilor a gasit insa solutia pentru oprirea acestui "ingrijorator fenomen". Uniunea Rromilor Crestini din Romania (URCR) a elaborat o serie de masuri, de-a dreptul hilare, pentru prevenirea si combaterea discriminarii rasiale. Rromii vor gratuitati pentru obtinerea de acte de identitate, autorizatii de constructie si achizitionare de locuinte, sa beneficieze de scutiri de impozite si sa primeasca ajutoare de la stat in vederea accesului la utilitati precum instalatii sanitare, de incalzire sau de iluminat. Nu in ultimul rand, tiganii solicita ca statul sa isi ceara scuze pentru “Robia si Holocaustul rromilor” si sa adopte masuri reparatorii si compensatorii.

Sfaturi practice în biserică: Să nu dialogăm cu răstălmăcitorii credinţei!

Acest articol are 139 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Mar. 18/10)

pr. lect. dr. David PESTROIU

Adesea, creştinul ortodox este pus în faţa unei situaţii neaşteptate: la uşa casei sună vizitatori nepoftiţi, care insistă să-şi prezinte oferta religioasă, alta decât învăţătura sfântă a Bisericii. De cele mai multe ori, cei în cauză încearcă să-şi mascheze intenţiile prin debutul unor conversaţii „inofensive“, pornind de la realităţi sociale, economice sau politice problematice, cărora un „studiu biblic la domiciliu“ le-ar oferi soluţii. Puţini însă ştiu că în spatele figurilor amabile ale musafirilor (în unele cazuri familii întregi, incluzând şi copii) stă un puternic şi abil sistem de manipulare, folosindu-se de tactici prozelitiste redutabile.
 

Ecranul-doică

Acest articol are 117 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Mar. 18/10)

Autor: Vlad Mixich
Redactor: Cristian Ştefănescu

O doică mai aparte, care nu comentează, nu cere bani şi nu îţi pălmuieşte copilul, se află de câteva decenii la dispoziţia familiilor occidentalizate şi aflate mereu în criză de timp. Cu cât neastâmpărul copilului este mai mare cu atât mai repede apare porunca părintească: „Treci la televizor!”. Cât de sănătos este să renunţăm la bona clasică în favoarea ecranului-doică?

Pironit în faţa ecranului, pielea netedă şi îmbujorată a ţâncului prinde repede nuanţele albăstrii ale imaginilor: clipuri publicitare, desene animate robotizate, clipuri muzicale. Orice este absorbit de creierul avid de informaţii al copilului cuminţit prin puterea hipnotică a ecranului.
 

Criza Greciei rezultat al succesului european

Acest articol are 125 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Mar. 18/10)

De mr_artzar@yahoo.ca

Evenimentele din Grecia, cu falimentul tarii si nemultumirea populatiei, precum si spaima unui alt cutremur economic financiar global, tin capul de afis in lumea analizelor economice.

Mi-am amintit de doua analize financiar-politice aparute in Financial Times (Feb. 10, 2010 Niall Ferguson, scrie “A Greek Crisis Is Coming to America“) si  Stratfor din Feb. 8, 2010 (”Germany’s Choice,” scrisa de Marko Papic si Peter Zeihan);

 

Primul model şi lumina vieţii

Acest articol are 124 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Mar. 18/10)

De Carmen Anghel-Dobre

Foto: Arhiva Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”

La începutul secolului al XX-lea, în satul tradiţional a fi femeie însemna să ai obligaţii şi cerinţe de ordin economic, dar nu se uita nici ceea ce înseamnă feminitate.

"Femeia în lumea satului tradiţional, ne spune doamna Doina Işfănoni, director ştiinţific al Muzeului Naţional al Satului «Dimitrie Gusti», era o foarte armonioasă şi complexă îmbinare între ceea ce prin statut biologic înseamnă femeia privită totdeauna ca entitate fragilă, ca entitate bucurătoare a sufletului şi a privirii, ca prezenţă stimulatoare în orice context, prin frumuseţea sa, prin aspectul fizic în general, de la haină la înfăţişare, dar totodată alături de aceste componente, femeia era totdeauna privită ca maternitate.
 

Firmele, obligate sa aiba doi contabili cu norma intreaga

Acest articol are 132 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Mar. 18/10)

De C. C.

Cele 700.000 de mii de firme existente în România vor trebui să se conformeze şi să aibă angajaţi doi contabili cu normă întreagă, potrivit unei propuneri legislative ce aparţine unor deputaţi PD-L, relatează realitatea.net.

Reacţiile firmelor nu au întârziat să apară.
 

Tristul record la avorturi revine Marii Britanii şi României

Acest articol are 122 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Mar. 18/10)

De Radio Vatican,

04.03.2010, Roma (Catholica) - Cu 2,9 milioane de avorturi practicate şi înregistrate în 2008 în toată Europa, avortul este principala cauză a morţii pe Bătrânul Continent, se afirmă în raportul “Avortul în Europa şi în Spania”, prezentat marţi la Bruxelles de “Institutul spaniol de Politică Familială”. Raportul este departe de a fi o simplă statistică despre populaţia continentului pentru că seamănă mai mult cu un buletin de război, cu o fotografie neorealistă după un masacru ascuns, se afirmă pe situl Radio Vatican. În cele 27 de ţări UE, căderea demografică în curs ar ajunge la zero dacă s-ar permite naşterea copiilor concepuţi. În prezent, numai în două ţări europene – Irlanda şi Malta – avortul este ilegal, în timp ce în 14 ţări este permis în anumite circumstanţe, iar în alte 11 este liber.

 

Părinţi străini pentru orfanii români

Acest articol are 116 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Mar. 18/10)

De Oana Crăciun

Autorităţile locale cer statului deblocarea adopţiilor internaţionale pentru copiii abandonaţi cu vârste mai mari de 5 ani cărora nu li se pot găsi familii în ţara natală.

Părinţii români caută pentru adopţie doar bebeluşi perfecţi. Foarte puţini sunt cei care se arată interesaţi de un copil abandonat mai mare de 5 ani, mai ales dacă micuţul are vreun handicap sau e de etnie romă. Aşa susţin reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) din sectorul 1 al Capitalei, care le cer acum guvernanţilor reluarea adopţiilor internaţionale, pentru a le găsi familii şi acestor micuţi respinşi de societate în România.
 

Comunicate de Presa

Acest articol are 75 vizualizari si Nici un comentariu

PRESA ROMÂNĂ (Mar. 18/10)

Raportul International privind Libertatea de Religie

ROMANIA

Constitutia si legile contin prevederi referitoare la libertatea religioasa. Desi in general guvernul a respectat acest drept in practica, unele restrictii au afectat drepturile unor grupuri religioase. 


In perioada la care se face referire in acest raport, nu a aparut nicio schimbare in ceea ce priveste respectarea libertatii religioase de catre guvern. Grupuri religioase minoritare s-au plans mai rar decat in anii anteriori ca autoritatile guvernamentale de rang inferior le impiedica eforturile de prozelitism si se amesteca in alte activitati religioase. Guvernul a facut, in continuare, diferenta dintre cultele recunoscute si cele nerecunoscute oficial, iar conditiile de inregistrare si recunoastere au continuat sa ridice probleme grupurilor religioase minoritare.

 

Cum isi dau doi milionari viata de lux pe un trai simplu

Acest articol are 124 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Mar. 18/10)

De, Ziarul de Vrancea

Un milionar britanic se pregateste sa se mute intr-o casa de chirpici din Uganda pentru a lucra intr-o organizatie umanitara dedicata copiilor n un austriac la fel de bogat a decis sa-si dea averea in schimbul mai multor programe caritabile pe care le-a programat deja in America Centrala si Latina

 

Harta Noii Ordini Europene

Acest articol are 76 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Mar. 18/10)

De Mihaela G.

Biblioteca Miscarii Legionare detine un document cutremurator

Oltenia se va transforma in tara tiganilor * Ardealul va ajunge la Ungaria * O parte din Basarabia se va uni cu ce va ramane din Romania * Majoritatea evenimentelor descrise in ciudatul document s-au produs sau sunt pe cale sa se produca * Spionul care a furnizat harta a murit in accidentul aviatic de la Balotesti

 

La inceputul lunii decembrie 1989, presedintele Romaniei socialiste, Nicolae Ceausescu, a primit din partea lui Iulian Vlad un raport despre discutiile din Malta dintre celor doua mari super-puteri de la acea vreme, Statele Unite si URSS. Raportul vorbeste despre ”un nou echilibru pe continentul european”, respectiv ”redefinirea sferelor de influenta”. Documentul a fost facut public si nu insistam asupra lui. Ceea ce nu se stie, este faptul ca alaturi de informatiile mai sus amintite, spionii romani care s-au ocupat de operatiunea ”Malta” au mai adus si o harta. Acest document a produs pe plan intern, in timp, demisia unui sef de Mare Stat Major al Armatei Romane si o catastrofa aeronautica: cea de la Balotesti, din 1995. Pe plan extern, tot ceea ce continea la acel moment harta s-a produs sau este pe cale sa se produca. Va prezentam o reproducere a documentului care se afla la biblioteca din Bucuresti a Miscarii Legionare.

sus

Notă:

Ştirile din acest număr sunt preluate din diferite site-uri. Folosite cu permisiune. Este interzisă folosirea, copierea sau distribuirea acestor articole fără acordul în scris din partea Vox Dei Baptist Ministries.

 

Abonare gratuita!

Introdu adresa de email:

Delivered by FeedBurner

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate