Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Din presa romana
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
Proiectul Betania
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei


Pagina de ştiri

 

 

Ştiri din presa română

 

 

Criza economică alimentează rasismul şi xenofobia, avertizează agenţiile pentru drepturile omului

Criza economică alimentează rasismul şi xenofobia, mai ales faţă de populaţiile cele mai vulnerabile, au avertizat vineri agenţiile europene pentru drepturile omului, relatează AFP.

"Suntem preocupaţi de faptul că aceată criză economică ce loveşte acum societăţile ar putea alimenta intoleranţa rasistă şi xenofobia în Europa", potrivit unui comunicat comun al organizaţiilor.

Negarea prezervativului "reconciliaza istoric" Biserica Catolica si Biserica Ortodoxa Rusa

Biserica Ortodoxa Rusa sprijina pozitia Papei Benedict al XVI-lea, respingand ideea potrivit careia prezervativele ar putea duce la oprirea raspandirii infectiilor cu HIV, transmite Interfax-religion.com. Declaratia oficialilor BORu ar putea reprezenta primul pas spre o reconciliere intre cele doua mari biserici crestine, mai ales dupa schimbarea recenta care a avut loc la varful patriarhiei ruse.

„Ne vom împărţi. Pe de o parte Biserica, pe de altă parte, cluburile“

Paul Gherasim, pictor, membru al grupului „Prolog“, elev al maeştrilor Alexandru Steriadi şi Nicolae Dărăscu. Prima expoziţie personală a avut loc în 1965, la Galeria Galateeade Augustin Paunoiu

Paul Gherasim, pictor, membru al grupului „Prolog“, elev al maeştrilor Alexandru Steriadi şi Nicolae Dărăscu. Prima expoziţie personală a avut loc în 1965, la Galeria Galateea

Discuţiile despre păcat, virtute, moralitate, bun-simţ, decenţă etc. au astăzi, nu de puţine ori, un iz superficial. Păcatul şi virtutea erau, pentru bunicii şi străbunicii noştri, lucruri foarte clare. Astăzi, parcă fiecare tinde să înţeleagă ce vrea. Este posibilă relativizarea, adaptarea noţiunilor de păcat ori virtute, de vreme ce descrierile Sfinţilor Părinţi ne înfăţişează aceste noţiuni ca pe nişte realităţi foarte clar conturate? Pentru a mai lămuri aceste dileme, am vorbit despre tabloul lumii cu un artist - domnul Paul Gherasim - şi cu un sociolog - domnul Ilie Bădescu. „Cred că vom trăi o enclavizare. Ne vom împărţi. Pe de o parte Biserica, pe de altă parte, cluburile“, crede artistul. „Creşterea urbană nu a fost însoţită de o întărire pe măsură a respectului, ci din contra, de o prăbuşire a lui şi a sentimentului social“, afirmă sociologul.

Socrate, un gânditor creştin înainte de creştinism

Moartea lui Socrate, pictată de Jacques-Louis David - Metropolitan Museum of Art, New Yorkde Adrian Agachi

Moartea lui Socrate, pictată de Jacques-Louis David - Metropolitan Museum of Art, New York

„Stăpânirea pe care o avea asupra patimilor trupeşti este mereu subliniată. Rareori bea vin, dar când se întâmpla să o facă, dovedea pe oricine şi niciodată nu a fost văzut beat. În iubire, chiar şi când ispitele erau maxime, rămânea «platonic», dacă e să-i dăm crezare lui Platon. A fost un om desăvârşit: în dualismul dintre sufletul ceresc şi trupul pământesc dobândise o stăpânire deplină a sufletului asupra trupului. Dovada supremă a acestei stăpâniri este nepăsarea sa faţă de moarte.“ Cuvintele acestea îi aparţin marelui filosof englez Bertrand Russell. În minunata sa carte „Istoria filozofiei occidentale“, în 2 volume, el prezintă vieţile gânditorilor importanţi ai omenirii. La începutul acestei istorii, primul filosof prezentat este Socrate. El merită atenţia noastră, fiind considerat un gânditor creştin înainte de creştinism. Viaţa sa ne poate edifica dacă această opinie este corectă sau nu.

Treptele cunoaşterii, o scară către Dumnezeu

Universul pare mult prea mare pentru om. Lumina însă ne apropie până şi de zonele lui cele mai îndepărtatede diac. Sorin Mihalache

Universul pare mult prea mare pentru om. Lumina însă ne apropie până şi de zonele lui cele mai îndepărtate

Există multe situaţii limită în istoria ştiinţei, când obstacolele în drumul cunoaşterii par de netrecut, când resursele tehnologice se dovedesc a fi depăşite şi când cercetătorul nu întrevede prea multe posibilităţi pentru a merge mai departe. În aceste situaţii, fenomenele fizice înseşi oferă omului şanse şi indicii despre cum ar putea fi posibilă continuarea demersurilor lui. Natura iese la iveală, vine, într-un fel, în întâmpinarea omului, cu soluţii remarcabile pentru aceste provocări. Ceea ce dovedeşte că ea nu este menită doar să nască întrebări, ci posedă şi adevărate laboratoare de lucru, care pot facilita, într-un mod neaşteptat, investigaţiile asupra ei. Ea se dovedeşte asemenea unei scări destinate omului, creşterii lui.

De la 1 aprilie, romanii vor plati toate serviciile medicale

Medicii de familie, reuniti in sedinta extraordinara, au decis, sambata, in unanimitate, sa nu semneze contractul cadru pe 2009 intrucat acesta nu contine si propunerilor lor, astfel incat, de miercuri, pacientii vor trebui sa plateasca retetele compensate, consultatiile si analizele. Medicii de familie refuza semnarea contractului cadru pe anul 2009 intrucat forma actuala a documentului nu tine cont de propunerile avansate de medici si cuprinde prevederi care le incalca drepturile.

Cum sa echilibrati balanta job–familie

Pentru un echilibru corect intre familie si serviciu, trebuie sa va intrebati ce conteaza cel mai mult pentru dumneavoastrade Costin Burlacu

Pentru un echilibru corect intre familie si serviciu, trebuie sa va intrebati ce conteaza cel mai mult pentru dumneavoastra

Stati zi de zi peste program? Ajungeti acasa seara, tarziu, obosit si fara vlaga? Nu mai stiti daca astazi este vineri sau luni si va mirati cand aflati ca a venit din nou vacanta scolara? Daca da, atunci este timpul sa va reconsiderati prioritatile si sa va ganditi foarte serios la ceea ce, de fapt, vreti sa faceti in viata. si asta, pentru ca, asa cum spune si experta in resurse umane Mihaela Forgaciu, fiecare dintre noi, si nimeni altcineva, decide cat timp dintr-o zi aloca serviciului si cat familiei. "Multi gasesc explicatii sau vinovati referitor la tipul de nefericire cu care se confrunta. In fond, noi insine hotaram ce facem cu viata profesionala, cu cea personala si cat de bine le echilibram", considera Mihaela Forgaciu, vicepresedinte la compania Assess Finance, membra in HR Club.

 

Atentie la numerele de telefon care incep cu +39. Riscati sa platiti mii de euro la factura telefonica

Marija Kusity, presedintele Forumului impotriva inselatoriilor bancare, a  comunicat, la  Belgrad, pe 5 februarie, împreuna cu Raiffeisen Bank, ca au aparut la nivel european nou forme de inselatorii informatice care utilizeaza retelele GSM. Astfel, pe telefonul mobil al unui abonat apare o instiintare privind un apel nepreluat. Aceasta instiintare poate aparea chiar si atunci când telefonul nu a sunat fizic. In cazul in care proprietarul telefonului vede numarul, este sfatuit sa il stearga imediat din memoria aparatului. In situatia in care apelantul are un numar care incepe cu +39, +391, +392, +393 sau +394, iar apelatul face greseala sa raspunda, acesta risca sa devina victima infractorilor.  Marija Kusity a dat chiar exemplul unui caz concret. Astfel, titularul unui abonament GSM a fost apelat de pe numarul +393193260045. Omul a sunat inapoi, insa nu a mai avut posibilitatea sa întrerupa convorbirea, costurile înregistrate pe factura depasind 2.000 de euro.

"Numele corect al lui Dumnezeu este Evoluţie"

Charles Darwin, cercetatorul englez care a sustinut, printre altele, ca aparitia speciei umane se datoreaza unor modificari produse in generatii succesive de Andreea Dogar

Concursul pe teme de evoluţionism lansat de Asociaţia Umanistă Română a iscat dezbateri ample pe forumul evz.ro. Cititorii noştri, creaţionişti sau evoluţionişti, s-au contrazis pe acest subiect şi au încercat să aducă argumente şi dovezi prin care să îşi susţină poziţia.

“Tabăra evoluţioniştilor”

lego spune că evoluţionismul nu este o simplă teorie: “Evoluţionismul nu se bazează pe păreri. Evoluţionismul se bazează pe ştiinţă şi pe fapte clare. Evoluţionismul nu este religie şi nici nu este doar o 'teorie". Unii se leagă de acest cuvânt "teorie", crezând că în felul ăsta vor putea ignora genetica. Creaţionismul e doar o poveste frumoasă care mai şi diferă de la o cultură la alta sau de la o religie la alta”.

Istoria orei de vară

de Dan Arsenie

Duminică dimineaţă, ora 03:00 devine ora 04:00. Nu a fost însă mereu aşa. Evz.ro vă prezintă peripeţiile prin care au trecut dimineţile româneşti pentru a ajunge aşa cum sunt astăzi.

Până în 1932, în România nu exista oră de vară. Această găselniţă a venit pentru ca activităţile umane zilnice să se desfăşoare în condiţii de lumină naturală. O altă miză este economisirea de energie electrică.

În Duminica Ortodoxiei, ortodocşi de toate neamurile s-au rugat împreună la Londra

de Monica Dumitrescu

Cele opt Biserici Ortodoxe participante la Vecernia panortodoxă au fost reprezentate de: IPS Grigorios al Greciei pentru Marea Britanie şi Irlanda, IPS Ioan al Antiohiei pentru Europa Centrală şi de Vest, PS Elise al Rusiei, PS Vasile al Rusiei sub ascultarea Constantinopolului, PS Theodoret al Greciei, decan al Catedralei „Aghia Sophia“, PS Athanasie al Greciei, decan al Catedralei „Adormirea Maicii Domnului“, PS Kalistos Ware, auxiliar al Vicar Grigorios, şi PS Anatolie, auxiliar al PS Elisie al Rusiei.

După o tradiţie statornicită cu mai bine de 25 de ani în urmă la Londra, ortodocşi de toate naţiile se adună pentru a se ruga împreună, chiar în duminica ce prăznuieşte biruinţa Ortodoxiei asupra iconoclasmului. Anul acesta evenimentul a fost găzduit de Biserica Antiohiană, Vecernia fiind oficiată de un sobor de opt ierarhi şi nenumaraţi preoţi. Aşa se face că în Duminica Ortodoxiei s-au rugat împreună greci, ruşi, sârbi, antiohieni, români, bulgari, ucraineni, georgieni, englezi şi, nu în cele din urmă, japonezi şi chinezi convertiţi.

Zece necunoscuţi care au schimbat lumea

de Victor Popescu

Telescoapele, medicina modernă, Internetul sau benzina cu plumb n-ar fi existat fără nişte anonimi oameni de ştiinţă la fel de importanţi precum Einstein sau Newton.

Vreţi să ştiţi cine sunt vinovaţi pentru apariţia bombei atomice sau a benzinei cu plumb? Sau doriţi să aflaţi cui datoraţi Internetul şi televizorul? Site-ul askmen.com a realizat un clasament cu zece oameni de ştiinţă care-au transformat lumea din temelii, dar au fost, pe nedrept, uitaţi.

Cautatorii de comori, in alerta: Un preot de la manastirea Baia de Arama sutine ca a gasit aurul lui Brancoveanu in altarul bisericii

Biserica cu hramul "Sfintii Voievozi" a vechii manastirii din Baia de Arama (Foto: episcopiaseverinului.ro)

Un preot de la Manastirea Baia de Arama a fost surprins cu camera ascunsa cand povestea cum a descoperit in zidul altarului "o cutie cu mai multe acte" printre care se aflau testamentul lui Constantin Brancoveanu din 1703 si o harta a comorii cu aurul Brancovenilor, ravnit chiar si de Nicolae Ceasescu, noteaza Realitatea.net. Potrivit jurnalistilor de la "Adevar si provocare", la scurt timp dupa dezvaluiri, preotul a chemat rromii din Strehaia pentru a face "lucrari de reparatii", insa in zona au inceput sa apara tigani din toata tara in cautarea comorii. Fostul primar al localitatii a declarat ca au fost scoase obiecte de aur din biserica, iar, dupa aceea, groapa a fost acoperita cu un strat gros de ciment.

Pagina de Internet a Vaticanului va fi accesibila si in limba chineza

Site-ul internet al Vaticanului va fi disponibil incepand de joi si in limba chineza, potrivit unui comunicat al Biroului de presa al Vaticanului, transmite AFP, citata de Agerpres. ''Gratie acestui serviciu, internautii din intreaga lume vor putea avea acces la textele Papei Benedict al XVI-lea traduse in caractere chineze traditionale si simplificate'', comenteaza Vaticanul. Site-ul internet al Vaticanului (www.vatican.va) este deja tradus in sapte limbi: italiana, engleza, franceza, spaniola, germana, portugheza si latina.

Numarul chinezilor de religie catolica este estimat la cateva milioane.

Marea Moarta, intre disparitie si castigarea titulaturii de "noua minune a lumii"

Marea MoartaNivelul apei din Marea Moarta scade cu un metru anual, iar o interventie a celor trei tari care au iesire la ea se lasa asteptata, cu toate ca ar fi vitala pentru introducerea acesteia in topul "noilor minuni ale lumii", propunere venita din partea site-ului www.new7wonders.com. Marea Moarta are de suferit deoarece debitul raului Iordan, care o alimenteaza, a scazut drastic, apele sale fiind folosite masiv pentru irigarea terenurilor agricole. Unul dintre cele mai ambitioase proiecte pentru salvarea Marii Moarte este legarea ei de Marea Rosie, solutie propusa inca de acum peste 100 de ani, dar care se afla inca in stadiul "studiului de fezabilitate", relateaza Reuters.


 

Care este numărul Diavolului

de Dan Arsenie

Ordonanţa pentru introducerea paşapoartelor biometrice a stârnit câteva controverse: este numărul diavolului în noul document şi este acesta un motiv pentru respingerea noilor acte?

Istoria numărului 666 dateză din perioada domniei împăratului roman Nero, care a condus vestitul imperiu în primul secol de după Hristos. Printre altele, împăratul roman numit era cunoscut pentru atitudinea anti-creştină şi, după cum a scris istoricul Tacitus, a torturat şi ucis numeroşi creştini: unii au fost aruncaţi la fiare, alţii răstigniţi, iar alţii unşi cu răşină şi transformaţi în torţe vii.

Soc: In Romania s-ar putea face experimente pe persoanele cu handicap!

Un articol inclus in proiectul de cod civil le da voie medicilor sa faca interventii in scop de cercetare stiintifica asupra unui minor sau asupra unei persoane lipsite de discernamant din cauza unui handicap mintal, transmite ProTv.

Evreii pregatesc intens ridicarea celui de-al Treilea Templu

de Dumitru Manolache

De câtiva ani, Institutul Templului (infiintat cu peste doua decenii in urma) se pregateste intens pentru constructia celui de-al Treilea Templu pe Muntele Moriah din Ierusalim, unde Avraam a adus pe Isaac jertfa,  locul pe care se afla Domul Stâncii si moscheia Al-Aqsa. In acest sens, nu cu mult timp  in urma a fost inaugurat chiar si un atelier de confectionat vesminte preotesti. Ridicarea acestui Templu poate parea doar un vis din cauza implicatiilor politice si spirituale imprevizibile de care, pana acum, autoritatile israeliene au tinut cont: daca pentru mai bine de 50 la suta dintre evrei ridicarea Templului reprezinta o datorie nationala, ascultarea unei porunci divine pentru musulmani este un act imposibil, din moment ce domul si moscheia de pe Muntele Moriah reprezinta cel de-al treilea loc sfant al Islamului, iar pentru multi crestini va fi momentul cand pe pamant Anticrist se va aseza in Templu.

Spania are nevoie urgent de mii de medici

Anual, în Spania sunt angajaţi mii de medici străini, atraşi de dotările din spitale şi de salariile maride Laura Chiva

În spitalele din Comunitatea Valenciană există peste 4.000 de locuri de muncă libere. Lipsa personalului medical din sistemul de sănătate spaniol a obligat guvernul să propună o schimbare în legea echivalării diplomelor medicilor străini.

Spitalele şi centrele de sănătate din Comunitatea Valencienă trec printr-o criză acută de infirmieri şi medici de specialitate. Conform datelor furnizate de Consiliul de Sănătate al comunităţii, este nevoie urgent de peste 4.000 de persoane, dintre care 500 de infirmieri, 900 de medici de familie, 500 ajutori de infirmieri şi 400 de brancardieri.

Opiniile Papei despre SIDA agită lumea

de Paul Ciocoiu

La doar o lună după scandalul suspendării excomunicării unui episcop negaţionist, Vaticanul se confruntă din nou cu un val de critici, generate de o serie de declaraţii făcute de Suveranul Pontif privind eficienţa prezervativului în lupta împotriva maladiei SIDA.

Remarcile care au provocat reacţii virulente la nivel mondial au fost făcute de Papa Benedict al XVI-lea la bordul avionului care îl transporta marţi în Camerun, prima escală a turneului pe care liderul Bisericii Catolice îl efectuează în Africa.

Biserici în pribegie

de Andreea Ofiteru

Mănăstirea „Mihai Vodă“ în timpul procesului de translare din 1985 Foto Arhiva personală a inginerului IordăchescuCâteva biserici din Capitală au scăpat de furia demolărilor comuniste din anii ‘80 dosindu-se în spatele blocurilor. Construirea Casei Poporului a dus la dărâmarea a zeci de clădiri vechi, printre care şi multe biserici.  Unele au fost salvate prin mutarea cu căţiva metri de la locul iniţial.

Mănăstirea „Mihai Vodă“ în timpul procesului de translare din 1985 Foto: Arhiva personală a inginerului Iordăchescu

După cutremurul din 1977, comuniştii au început sistematizarea oraşului. Ca urmare, multe clădiri aflate în stare critică au fost dărâmate. Însă pe lista demolărilor  au fost incluse multe biserici vechi, pe care comuniştii nu le suportau.

Ateismul mai bântuie pe la uşile bisericilor?

Articol al Preasfinţitului Calinic, Episcopul Argeşului şi Muscelului, apărut în rubrica „Opinii” a Ziarului Lumina ( Nr. 57/ 11 martie 2009) despre satutul Bisericii „Sfântul Nicolae“ - Domnesc din Curtea de Argeş.

Dacă unora dintre noi ne-ar părea nefiresc, ca o biserică, fie ea şi monument istoric, cum este Biserica „Sfântul Nicolae“ - Domnesc din Curtea de Argeş, să fie în patrimoniul Eparhiei Argeşului şi Muscelului, pe teritoriul căreia se află, trebuie să arătăm că, potrivit Legii, orice biserică, cimitir, capelă, casă parohială, monumente istorice bisericeşti, troiţe, cruci de piatră şi de lemn fac parte din inventarul patrimonial al Bisericii.

Locul lui Dumnezeu în creierul uman

Religia pare mai degrabă un fenomen sociologicde Andreea Marin

Religia pare mai degrabă un fenomen sociologic

Dumnezeu există în creierul pioşilor, dar şi în cel al necredincioşilor. Descoperirea aparţine oamenilor de ştiinţă ai Institutului Naţional de Boli Neurologice din Maryland, SUA, care au scanat creierele a 40 de persoane, printre care s-au aflat credincioşi, musulmani, evrei şi atei, anunţă telegraph.co.uk.

Dovezile ştiinţei şi credinţa în Dumnezeu

Frumuseţile Universului ne pot îndruma convingerea până într-acolo încât să credem că există un Creatorde diac. Sorin Mihalache

Secolul al XX-lea a scos la iveală numeroase rezultate care semnalează faptul că ştiinţa are limite. Multe dintre acestea sunt identificate chiar prin metodele de investigaţie. O cunoaştere desăvârşită a Universului fizic este, în principiu, imposibilă. Teologia însă recunoaşte demult limitele puterilor omeneşti. Un gând întâlnit adesea în cugetarea patristică spune că, în mod autonom, omul nu poate să cunoască desăvârşit ceva, cât de mic. De fapt, nu e cu putinţă să cunoaştem complet nici lucrurile ieşite din mâna omului... „Dacă nu poţi cunoaşte, omule, acestea pe care le avem înaintea ochilor şi pe care le săvârşeşte priceperea omenească, datorită iubirii de oameni a lui Dumnezeu, cum poţi cunoaşte desăvârşit pe cele create de Dumnezeu? Ce iertare mai poţi avea? Ce cuvânt de apărare, când eşti atât de nebun de-ţi închipui cele mai presus de firea ta?“

Prima cădere a Ierusalimului

Poarta lui Ishtar de la Pergamonmuseum din Berlinde Alexandru Mihaila

Poarta lui Ishtar de la Pergamonmuseum din Berlin

16 martie constituie data formală pentru prima cădere a Ierusalimului din anul 597 î.Hr. Cronologia biblică rămâne, în general, deschisă discuţiilor, fapt datorat, pe de o parte, sistemului de datare relativă a evenimentelor în Sfânta Scriptură (se precizează în al câtelea an de domnie al unui rege se petrece un eveniment), iar pe de altă parte, sistemelor diferite de calculare a anilor de domnie.

În Mesopotamia, primul an de domnie se socotea cel din anul următor urcării pe tron, începând de primăvara, adică din luna nisan (martie-aprilie), când se serba anul nou, pe când în Iuda, anul nou începea toamna, adică în luna tişri (septembrie-octombrie). De asemenea, în Iuda se folosea şi o altă modalitate de calculare a anilor de domnie, în care chiar anul urcării pe tron, şi nu următorul, era considerat primul de domnie. Neprecizarea sistemului de datare folosit de cronicarii biblici a dat, astfel, naştere diferitelor ipoteze.

Dumnezeu a creat biologia

Editurile au pus pe piata numeroase auxiliare didactice neaviyate de Ministerul Educatieide Aida Danaila

"Biologie – Maiestrie si stralucire divina in biosfera", un auxiliar didactic (carte folosita de profesori ca material ajutator) pentru clasa a IX-a, semnat de profesoara de biologie Maria Popa, alaturi de alti biologi, dar si destui teologi, care a aparut la editura Casa Cartii din Oradea, a starnit valuri de nemultumire in randul Asociatiei Umaniste Romane. Remus Cernea, presedintele acestei organizatii neguvernamentale, acuza Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii ca prin avizarea respectivului material didactic elevii carora li se adreseaza sunt indoctrinati complet, iar abordarea stiintifica a disciplinei biologie este eliminata, totul reducandu-se doar la creationism.

Creştinismul a adus progresul, o arată şi viaţa Sf. Bonifaciu

12.03.2009, Vatican (Catholica)

Mărturia Sf. Bonifaciu ne aminteşte că creştinismul promovează progresul omenirii, sprijinind răspândirea culturii, a afirmat Papa Benedict al XVI-lea ieri, la audienţa generală din Piaţa San Pietro, în cadrul căreia a reflectat asupra "apostolului Germaniei". Sfântul Părinte a oferit o scurtă biografie a Episcopului martir, vorbind despre chemarea sa la viaţa monastică încă din tinereţe şi despre cum a lăsat în urmă o carieră strălucitoare în învăţământ pentru a-şi urma misiunea.

Prima încercare de evanghelizare a tânărului călugăr a eşuat, a amintit Pontiful, Bonifaciu mergând apoi la Roma pentru a obţine sfaturi de la Papa Grigore al II-lea. Acest Papă "i-a încredinţat scrisori oficiale şi misiunea de a predica Evanghelia între cetăţenii Germaniei". "Cu activitatea sa neobosită, cu darurile sale de organizator, cu caracterul său flexibil şi amiabil, dar totuşi ferm, Bonifaciu a obţinut rezultate importante."

Un pastor penticostal i-a pus la treabã pe agentii americani sub acoperire

de Patricia Fedorenco

Un clujean a participat la deconspirarea unei firme americane de avocatura, care a falsificat 500 de dosare pentru azilanti politic din România.

Un pastor penticostal din Cluj a contribuit la deconspirarea unei firme de avocatura americane care a falsificat peste 500 de dosare pentru obtinerea azilului politic în Statele Unite de catre cetatenii români. în urma depozitiilor date de pastorul clujean, cinci angajati ai firmei Sekhon & Sekhon din Sacramento, California, dintre care trei americani şi doi români, sunt acuzati de frauda împotriva Statelor Unite şi declaratii false.

Campania anti-Dumnezeu se mută în Canada

Sloganul ateist de pe autobuzele din Barcelona ajung si in Canada.de Ionut Dulamita

Sloganul ateist de pe autobuzele din Barcelona ajung si in Canada. Sursa: REUTERS

Autobuze şi tramvaie tapetate cu sloganul “Dumnezeu probabil că nu există. Aşa că nu vă mai îngrijoraţi şi bucuraţi-vă de viaţă” au început să circule de săptămâna aceasta şi în oraşele canadiene Montreal şi Toronto, după acţiuni similare în Marea Britanie, Spania, Australia şi Italia.

Acest mesaj ateist va rămâne inscripţionat până la sfârşitul lui martie pe zece autobuze care brăzdează centrul metropolei din provincia Quebec - Montreal -, pe câteva tramvaie şi în staţiile de metrou din Toronto, informează AFP.

Informaţia vine de la Michel Virard, preşedintele Asociaţiei Umaniste din Quebec, formată din 170 de membri. “Simplul fapt că ateii sunt batjocoriţi, insultaţi şi defăimaţi public şi că această formă de discurs este considerată şi acum normală arată importanţa rectificării acestei situaţii”, a declarat acesta.

Poziţia Bisericii Catolice cu privire la dezincriminarea prostituţiei şi incestului

10.03.2009, Bucureşti (Catholica)

Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti dezaprobă dezincriminarea prostituţiei şi incestului în Noul Cod Penal, considerând-o ca un drum liber şi justificabil spre dispreţul şi abuzul faţă de fiinţa umană. Biserica nu a încetat şi nu va înceta să apere demnitatea persoanei umane şi să dezaprobe prostituţia şi incestul. Astfel de fapte, spune Papa Benedict al XVI-lea, proliferează datorită "dictaturii relativismului moral", care caracterizează societatea modernă.

sus

Notă:

Ştirile din acest număr sunt preluate din diferite site-uri. Folosite cu permisiune. Este interzisă folosirea, copierea sau distribuirea acestor articole fără acordul în scris din partea Vox Dei Baptist Ministries.

horizontal rule

Ce este nou?

 

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate