Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

Un studiu care analizează abandonarea bisericilor de către tinerii vârstei de universitate

Publicată pe 7 august 2007 de Staff

NASHVILLE, Tenn. (BP)-un studiu realizat de LifeWay Research arată că mai mult de o treime din tinerii adulţi, care frecventează bisericile protestante, după mai puţin de un an de liceu, încetează să mai participe la biserică în mod regulat, pentu cel puţin de un an între 18 şi 22 de ani.

LifeWay Research a efectuat un sondaj, intervievând mai mul de 1,000 de adulţi cu vârste cuprinse între 18-30 de an, în perioada aprilie -mai. Fiecare a precizat ei participaseră la o biserică protestantă cel puţin un an în perioada liceului.

AR TREBUI SĂ STAU SAU SĂ MERG ?

Conform studiului, un procent de 70% dintre tinerii adulţi cu vârste între 23-30 de ani, au încetat să mai frecventaze bisserica regulat, cel puţin pentru un an între 18 şi 22 de ani.

"În cele mai multe cazuri, decizia de a părăsi biserica nu a fost planificată dinainte. Doar un procent de 20% dintre bisericile, care au fost părăsite, sunt de acord că în timp ce ei merg regulat la biserică în perioada liceului , au planificat să ia o pauză de la biserică până ce ei termină şcoala".

Printre cei care au hotărât să părăsească biserica, doar câţiva sunt care au spus cuiva despre dorinţa lor. Cineva exprima : "Eu tocmai, le-am spus părinţilor că nu îmi place acest lucru, mai mult decât să împărtăşesc intenţia de a părăsi biserica. Altcineva a spus că: "Eu îmi ţin sentimentele ascunse, de frică să nu îmi pierd prietenii".

"Mulţimi de numere înfricoşatoare s-au întors cu privire la bisericile abandonate, a spus Ed Stetzer, directorul de la LifeWay Christian Resources în cadrul Convenţiei baptiste de sud. Noi voiam să ajungem la situaţia reală cu cercetare reală şi este o veste rea că nu nu sunt întrebări. Dar, sunt soluţii importante care pot fi aflate prin cercetare. Când noi ştim cum oamenii renunţă, noi putem să ne adresăm lor, ajutându-i să se unească mai bine".

MOTIVE PENTRU CARE TINERII PĂRĂSESC BISERICA

Un procent de 99% dintre bisericile abandonate listează o aşa -numită schimbare a situaţiei vieţii ca motiv pentru părăsirea bisericii. Printre motivele listate de bisericile abandonate:

"Pur şu simplu, vreau ssă iau o pauză de la biserică (27%)"

"M-am mutat la colegiu şi am încetat să merg la biserică" (25%)

"Responsabilităţile de la serviciu m-au împiedicat să merg" (23%)

"M-am mutat prea departe de biserică pentru a continua să merg" (22%)

Un studiu anterior realizat de LifeWay Research despre schimbarea bisericilor confirmă că schimbarea reşedinţei este cel frecvent motiv pentru care adulţii se mută din biserici.

"O mutare în partea cealată a comunităţii locale rupe legăturile existente cu biserica locală, a spus Scott McConnell, directorul asociat de la LifeWay Research. Acest lucru necesită un efort intenţionat de a căuta o nouă biserică acasă care nu poate apărea imediat, chiar şi pentru cei interesaţi de biserică".
Cum îşi petrec oamenii timpul şi relaţiile pe care le aleg, pot, de asemenea, să îi conducă afară din biserică. 22% "devin prea ocupaţi, deşi încă vor să participe" şi 17% doresc să petreacă mai mult timp cu prietenii în afara bisericii".

"În cele trei studii ale noastre legate de participarea la biseerică: "Biserica în trecut, " "Mişcarea bisericii" şi acum "Tinerii care renunţă, " un lucru abundă în mod clar, a spus Brad Waggoner Brad Waggoner, vice preşedintele a Lucrării de cercetare şi dezvoltare a slujirii de la LifeWay. Relaţiil esunt liantul, care ţine pe oameni în biserică sau slujeşte ca atracţie pentru a începe să participe din nou , după o perioadă de absentism. Mulţi oameni sunt profound influenţaţi de prieteni şi de cei iubiţi".

Waggoner recomandă "Liderii bisericilor ar trebui să provoace cu pasiune şi cu consecvenţă membrii din biserică să mărească influenţa lor asupra tinerilor şi adulţilor tineri. Contactul frecvent şi intenţionat poate ori împiedica, ori contraataca tendinţa de a renunţa la biserică".

Un procent de 58% dintre bisericile abandonate au selectat cel puţin o biserică sau un pastor în legătură cu părăsire bisericii. Cel mai obişniut a fost membrii din biserică păreau judecători sau ipocriţi. (26%). Alt procent de 22% au spus că nu se simţeau uniţi cu oamenii din biserica mea"

Ultima categorie de motive sunt credinţe religioase, etice sau politice, care au contribuit la despratjarea celor 52 de procente ale bisericilor abandonate, două motive pentru părăsire bisericii reflectă următoare categorie: "nu sunt de acord cu poziţia bisericii referitoare la problemele politice şi sociale"(18%). Eu merg la biserică doar să plac altora" (17%).

MOTIVE PENTR CARE TINERII RĂMÂN

Deşi ei reprezintă doar un procent de 30% al celor care participă la bisericile protestante, mai puţin de un an în perioada liceului, tinerii adulţi care stau în biserică, datorită importanţei, vârstei de 18-22 de ani, beneficiilor şi scopourilor bisericii de acum şi pentru viitorul lor. Printre cele mai commune motive sunt:

"Biserica a fost parte vitală a relaţiei mele cu Dumnezeu"

"Voiam ca biserica să mă ghideze în deciziile mele în viaţa de zi cu zi". (58%)

"Şimţeam că biserica măajută să devin o persoană mai bună (50%)

"Eu m-am angajat scopului şi lucrării bisericii2 (42%)

DEJA ÎNTOARCEREA

Mulţi din cei care renunţă la biserică se întorc. Printre cei care renunţă la bisericile în trecut, care acum au vârste cuprinse între 20-30, 35% participă la biserrică o dată sau mai mult de două ori pe lună. Alt procent de 30% participă la biserică mai mult sporadic. Aşa că aproape două treimi din cei care părăsesc biserica se întorc la acelaşi nivel.

Această întoarcere la biserică după ce au plecat de mai bine de un an este în primul rând încurajarea din partea celorlalţi. Cele mai comune motive pentru care se întorc sunt:

"Părinţii sau membrii din familie m-au încurajat să particip"(39%)

"Prietenii mei sau cunoştinţele m-au încurajat să particip"(21%)

"Pur şi simplu am simţit dorinţa de a mă întoarce"(34%)

"Am simţit că Dumnezeu mă cheamă să mă întorc în biserică"(28%)

Femeile sunt mai potrivita decât bărbaţii să simtă dorinţa să se întoarcă (41% versus 22%) şi să simtă că: "Dumnezeu mă cheamă să întorc în biserică (34% versus18%).

În contrast cu schimbările vieţii, care conduc pe mulţi oameni în afara bisericii, evenimentele vieţii chiar aduc pe tinerii adulţi înapoi în biserică.

Un procent de 24% se întorc în biserică, pentru că "eu aveam copii şi simţeam că este timpul oentru ei să înceapă să particpe." Acest motiv este ăn mod semnifiactiv mai comun pentru femei decât pentru bărbaţi (31% versus 13%). 20% s-au căsătorit şi au vrut să participe cu soţul"

CEI ÎNTORŢI PRINTRE PARTICIPANŢI

Participarea imitată de tineri şi adulţi arată că în fiecare an mulţi se mută în şi în afara bisericii. Tinerilor adulţi li se cere să precizeze l ace vârstă ei frecventează biserica de două ori pe lună, când au sub 14 ani.

Cele mai multe arată că ei participă la cele mai fragedă vârstă: sub 14 ani (70%), 14 ani (66%), 15 ani(868%), 16 ani(68%). Totuşi în fiecare an unii încep să participe, alţii nu mai frecventaază biserrica decât de două ori pe lună. De fapt, 53% arată că ei participă la toate vârstele. Cel mai jos nivel de loialitate , datorat vârstei de 16 ani, care este un pas premergător spre declinul care urmează.

Cei care participă de două ori pe lună renunţă la repede la 17 , 18, 19 ani, doar un procent de 31% participă la 19 ani. Participarea rămânre scăzută la 22 de ani şi apoi usor începe să urce.

"Când, prin harul lui Dumnezeu, tinerii văd biserica ca pe un lucru esenţial în viaţa lor şi aleg să continue să participe, credincoişia lor rămâne puternică", a spus McConnell. Printre tinerii adulţi între 23-30 de ani, care au stat în biserică la vârsta de 23-30 de ani, doar un procent de 6% nu vor frecventa biserica în mod constant.

Nu este un mod uşor să spui asta, dar trebuie să fie, a spus Stetzer. Părinţi işi biserica nu acceptă o credinţă creştinmă robustă şi angajament care să ănsoţească frecventatea bisericii. Putem să ne consolom cu faptul că mulţi se întorc. Dar părinţii creştini şi bisericile au nevoie să-şi pună o întrebare dificilă: "Cum rămâne cu angajamentul de credinţă care nu a prins rădăcini în viaţa copiilor noştri"?

Pentru a asculta la .......cu Stetzer şi McConnell, discutând despre studiul făcut cu liderii care slujesc lucrarea cu elevii şi colegii, mergi la to www.lifeway.com/insidelifeway.

Material redactat de LifeWay

courtesy of Baptist Press News (http://bpnews.net )

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright ? 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate