Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

 

Susţinerea unei identităţi baptiste a lui McClain ridică semne de întrebare reporterilor şi blogărilor

By Robert Marus
Publicată pe 18 septembrie 2007

WASHINGTON (ABP) -candidatul presidential din partea organizatiei GOP, John McCain, ridică semne de întrebare cu privire la afilierea religioasă legată de comentariul pe care el l-a făcut pe 16 septembrie la încheierea campaniei baptiste din Carolina de sud.

Potrivit Presei Asociate, senatorul Arizonei, a răspuns la întrebarea referitoare la modul cum credinţa lui episcopală afectează decizia luată spunând: "Acest lucru joacă un rol important în viaţa mea, apropo eu nu sunt un episcopal, eu sunt baptist."

El a continuat.: "Fac eu reclamă religiei mele? Vorbesc eu despre ea mereu? Nu."

McCain, într-un interviu recent cu ziarele McClatchy, s-a descris pe sine ca fiind episcopal. El a fost înaintat în funcţie în cadrul confesinii şi a urmat cursurile şcolii episcopale de prestigiu din Alexandria, Va. Schitele bibliografice sunt luate de la unele dintre consiliile congreesionale- informaţia este furnizată, de obicei, de memebrii congresului sau de personalul-înşiruim credinţa lui McCain ca pe cea a bisericii episcopale.

Dar, de asemenea, el a recunoscut că timp de patru ani, el si familia lui au participat la Biserica Baptista din Arizona. Biserica din Phoenixul de nord are cea mai mare congregatie din acea zona.

În interviul din iunie, McCain a spus că "atunci când sotia si copii lui fuseseră botezati în credinţa baptistă, el nu alesese să facă lucrul acesta. Nu am considerat că este necesar să fac lucrul acesta pentru nevoile mele spirituale", a spus el.

Totusi, Presa Asociata a relatat că McCain a arătat în cometariile sale de la Carolina de sud că el a fost un "membru activ" în biserica din Phoenixul de nord, totuşi, marea majoritatea a bisericilor baptiste care stipulează cu scopul de a infecta membralitatea indivizilor, trebuia să fi facut o declaraţie publică a credinţei urmată de botezul prin scufundare.

Dar insistând asupra acestei povestirii, Dan Yeary, pastorul bisericii nu a a raspuns la unele telefoane şi întrebarilor adresate prin internet despre membralitatea lui McCain sau despre politica botezului din biserică.

O declaraţie de credinţă publicată pe site-ul bisericii din North Phoenix spune "În Scriptură botezul este urmat de o decizie personală de se preda lui Dumnezeu pentru salvarea în Isus Cristos. Prin botez, noi declarăm legământul nostru în biserică si dorinta noastră de a trăi o viaţă urmând exemplul lui Isus Cristos."

De asemenea, campania lui McCain nu raspunde intrebarilor despre memebralitatea bisericii lui.

Incidentul de pe 17 septembrie a fost mediatizat in ziar şi pe unele programe de televiziune naţională de reporterii de la CNN. McCain a reamintit faptul că el crescuse ca ca epicopal, dar participase la biserica din North Phoenix pentru mulţi ani. El a continuat,"Şi cel mai important lucru este că sunt creştin si nu mai am nimic de zis in legatura cu acest subiect".

Dar unii blogări si invaţaţi au sugerat ca McCain să se descrie pe sine ca baptist, fiind motivaţi de apariţia lui în primul stat unde baptiştii depaşesc ca număr pe oricare din grupurile religioase. Ceea ce este crucial pentru prima biserică din Carolina de sud, este faptul că , în primul rând, baptiştii vor juca un rol semnificativ, în special pentru susţinătorii republicani.

Potrivit relatării facute de AP. pe 18 septembrie, McCain a învins sugestia că identitatea lui baptistă va dispune de sprijinul celor din Carolina de sud, observând înfrângerea altui fost episcopian George W. Bush în întâlnirea preelectorală din 2000 din Carolina de sud.

"Eu am fost un membru al acelei biserici din Phoenix în 2000 şi acest lucru nu m-a salvat, apoi", a spus McCain.

courtesy of Associated Baptist Press (http://www.abpnews.com)

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Crestin Baptist - stiri de interes pentru crestinatatea rom?a.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizata la versiunea 1.0! Sunteti invitati sa o vedeti - si sa o folositi! Acum ?tr-o noua interfata, cu motor de cautare propriu si plan de citire a Bibliei ?tr-un an!

 

Grup de Discutii Apologetica - te poti abona si scrie mesaje care sa fie dezbatute, discutate ? acest grup de catre membrii sai.

 

Forum - actualizat si diversificat, securitate crescuta, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Crestin! - aici intri daca vrei sa discuti cu prietenii sau sa ?i faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veti gasi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetica

Biografii

Etica

Istorie Crestina

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematica

 

Pe pagina de Teologie Sistematica puteti gasi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sf?t si alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, asa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre pacat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre m?tuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creatie si istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sf?situl)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright ? 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate