Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Istorie
Pastorala
Cartea Crestina
Eseuri Crestine
Umor
Marturisiri
Proiectul Betania
Pagina Femeii
Mass-Media
Stiri
Lectura Crestina
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri baptiste

 

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Copii chinezi din cadrul unui festival cultural sărbătoresc apropierea Jocurilor Olimpice din 2008 din Beijing. Baptiştii Sudici speră să listeze mii de voluntari pentru a împărtăşi Evanghelia prin evenimente relatate Olimpiadei. Având în vedere Olimpiada din China 2008, Baptiştii plănuiesc lucrări

Oct 31, 2006

By Staff

Baptist Press

 

RICHMOND, Va. (BP) – În timp ce China aleargă îmbrăcată în costume pentru Olimpiada de Vară 2008 din Beijing, lucrătorii Baptist Sudici se pregătesc pentru un tip diferit de aur.

 

Echipele de misiune lucrează cu bisericile din Statele Unite ca mii de voluntari să planteze seminţe ale Evangheliei prin evenimente de slujire relatate Olimpiadelor.

 

„Este încurajator şi încântător să vezi nivelul de interes din cadrul bisericilor Baptist Sudice”, a spus Richard Darby*, un lucrător Baptist Sudic care ajută la organizarea lucrărilor pentru jocuri. „Oamenii noştri înţeleg că a veni în China pentru Olimpiadă este mai mult decât jocuri. E cu privire la a avea un impact în ţară şi în poporul Chinei. Pentru mine, cam asta contează”.

 

Anticiparea este febra de vârf din Beijing. Reclamele care afişează „Prietenoşii”, cele cinci mascote ale Olimpiadei Beijing, acoperă autobuzele şi pancartele imense din oraş. O încurcătură de macarale de construcţie din tot oraşul semnalează progresul a noului loc de sport. Guvernul a mobilizat chiar o trupă de „poliţie igienă” care percep amenzi împotriva rezidenţilor din Beijing ce sunt prinşi că scuipă sau aruncă gunoaie.

 

Şi în timp ce China se pregăteşte pentru o Olimpiadă ca niciuna alta, echipele de lucrare creştină se pregătesc pentru o recoltă spirituală ca niciuna alta, Darby notând că jocurile au motivat o concentrare asupra Chinei între congregaţiile U.S. mari şi mici, multe dintre care s-au ferit de magnitudinea sarcinii Chinei.

 

„Vedem o trezire a poporului nostru de a merge prin acea fereastră de oportunitate în ceea ce mult timp a fost precum un loc închis”, a spus el.

 

Pe măsură ce Jocurile Olimpice se apropie, organizaţiile chineze din toate sectoarele caută căi inovative de a se conecta cu lumea. Pentru Baptiştii Sudici, aceste relaţii sunt un pod natural de a împărtăşii pe Hristos cu o naţiune înfometată din punct de vedere spiritual.

 

Oportunităţile abundă pentru implicare înainte, în timpul şi după jocuri. Posibilităţile includ intervenţia în caz de criză, consilierea, primul ajutor, tabere de sport şi clinici, drame, evenimente muzicale, pictări faciale şi lucrare umanitară.

 

Liderii de proiect accentuează faptul că este o nevoie disperată de voluntari înainte ca torţa să fie aprinsă în 2008. Echipele de marş de rugăciune sunt un precursor necesar către o lucrare de succes în cadrul Olimpiadelor. Vorbitorii de engleză sunt şi ei în mare cerere pentru a ajuta lucrătorii din sectorul public care se luptă cu împlinirea cererilor obligatorii de engleză înainte de începerea jocurilor.

 

Personalul militar chinez trece prin Piaţa Tiananmen din Beijing, care se pregăteşte să primească atleţii din jurul lumii în cadrul Olimpiadei de Vară din 2008. Darby îi încurajează pe cei interesaţi în a conduce echipe de voluntari în timpul verii lui 2008 să participe în una din cele câteva călătorii de familiarizare din 2007. Liderii trebuie să fie pregătiţi să-şi administreze echipele cu puţină supraveghere din cadrul echipei de slujire Olimpic Baptist în cadrul înghesuielii de voluntari care se aşteaptă în 2008.

 

„Oamenii care aduc grupe în China [în timpul Olimpiadelor] fără să mai fi fost înainte în China vor limita potenţialul lor de slujire”, a spus Darby.

 

Participanţii în călătoriile de familiarizare pre-2008 nu numai că vor primi pregătirea necesară dar vor şi avea şansa dea  dezvolta o povară spirituală pentru poporul chinez în timp ce călătoresc spre diferite oraşe şi regiuni.

 

„Vreau ca ei să se uite în feţele celor din China şi să înţeleagă nevoia lor după Isus”, a spus Darby. „Apoi îşi pot conduce echipa lor cu o inimă zdrobită ca să îi putem ajuta pe chinezi să-şi vadă nevoia lor pentru Isus”.

 

Semnele care indică Olimpiada de Vară din 2008 sunt destul de evidente în Beijing, China. Baptiştii Sudici, între timp, listează mii de voluntari pentru a împărtăşii ceva mult mai valoros decât o medalie de aur – Evanghelia – prin evenimente relatate Olimpiadei. Lucrătorii Baptişti Sudici anticipează o mare recoltă spirituală prin slujirea din Olimpiadă, dar ei ştiu că nu se poate întâmpla nimic fără o puternică încingere a rugăciunii. Câteva biserici au deja echipe de rugăciune dedicate să se întâlnească săptămânal până ce se încheie jocurile. Echipa vrea atât ca bisericile cât şi indivizii să se dedice rugăciunii credincioase ca Duhul lui Dumnezeu să aprindă calea pentru mesajul Său în China.

 

În timp ce organizatorii Baptişti Sudici sunt încântaţi în privinţa posibilităţilor, ei recunosc că lucrarea din China va fi diferită de alte scene.

 

„În Atena sau în Australia, echipele aveau deja suportul puternic din partea reţelei de biserici Baptiste din loc. Noi nu avem aceasta”, a spus Darby. „Însă Dumnezeu face deja ceva lucruri miraculoase pentru a pregăti calea”.

 

*****

*Nume schimbate pentru motive de securitate. Pentru a afla mai multe despre cum să deveniţi voluntar la Olimpiadele de Vară 2008 din Beijing, vizitaţi easia.imb.org sau contactat volunteer2008@topicbox.com

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Misiunea Vox Dei vă urează Sărbători Fericite alături de cei dragi!

CHAT Creştin!

 

FORUM

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate