Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Ştiri
 


Home
Arhiva editurii

Înapoi la titlurile principale

Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Literatură
Mărturisiri
Proiectul Betania
Mass-Media
Ştiri

 

 

 

 

Pagina de ştiri baptiste

 

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Compendiu: 24 de olimpici şi sportivi susţin candidatura lui Bush

Oct 27, 2004

By Erin Curry

 

NASHVILLE, Tenn. (BP)—Gimnasta Mary Lou Retton, jucătorul de golf Jack Nicklaus şi John Elwaz sunt printre cei 24 de olimpici şi sportivi profesionişti care împreună, printr-o scrisoare deschisă susţin realegerea preşedintelui Bush.

 

„În aceşti ani de antrenamente şi competiţii epuizante, am identificat valorile necesare pentru a participa şi a învinge – valori precum tărie de caracter, hotărâre, simţul fair-play-ului şi credinţa”, se spune în scrisoare.

 

Sportivii precizează că aceleaşi calităţi care îl fac pe un sportiv un bun performer se regăsesc şi în cazul unui preşedinte bun, calităţi precum hotărârea de a face ceea ce e drept, tăria de caracter în a lua povara naţiunii pe umerii proprii şi „credinţa că o putere mai mare va îndruma faptele oamenilor buni.” Ei spun că au găsit aceste calităţi la Bush.

 

Deşi economia Statelor Unite a fost zguduită de atacurile teroriste de la 11 septembrie şi de „indiferenţa nepăsătoare în faţa regulilor a câtorva directori mârşavi”, sportivii au spus că „prin conducerea sa decisă şi principială Bush a dus America mai departe.”

 

„În aceste momente critice, preşedintele nostru a avut curajul să ia atitudine şi să facă ceea ce e corect”, se mai spune în scrisoare. „... El este un lider în care ne putem încrede că va lua decizii drepte şi calculate. Alăturaţi-vă  nouă în susţinerea unui candidat curajos, preşedintele Bush -- un lider care e alături de soldaţii ce ne apără naţiunea şi care împărtăşeşte valorile noastre.

 

Printre sportivii care au semnat această scrisoare se numără şi Carlos Beltran, cunoscutul baschetbalist Karl Malone, titratul fotbalist american Roger Staubach, Nolan Ryan şi medaliatul cu aur olimpic Kerri Strug.

 

SPORTIVA USF SE REÎNTOARCE LA CREŞTINISM

Andrea Armstrong a făcut mare vâlvă atunci când s-a adresat Universităţii din Florida de Sud (USF) cerând aprobarea în a purta veşmintele islamice în timp ce joacă baschet pentru şcoala ei. După ce a câştigat apelul, ea a părăsit echipa şi a declarat pentru ziarul din localitatea ei natală că a recunoscut calea greşită pe care mergea şi s-a întors la creştinism.

 

„Din cauza singurătăţii şi a uitării învăţăturilor primite în trecut m-am convertit la islamism”, a scris ea într-un email din 6 octombrie adresat editorului ziarului The Oregonian conform Association Press. „Ştiu că acţiunile mele au stârnit mari controverse în ultimele săptămâni. Nu aveam nici cea mai mică idee că o decizie pe care eu credeam că o iau pentru mine va trece mult mai departe de mine şi îi va afecta pe atâţia.”

 

Antrenorul USF i-a spus iniţial lui Armstrong că nu poate purta îmbrăcămintea islamică—pantaloni lungi, bluză cu mânecă lungă şi batic—în timpul antrenamentelor sau meciurilor. Dar după o întâlnire dintre oficialii universităţii şi reprezentanţi ai Consiliului pentru relaţii Americano-Islamice, lui Armstrong i s-a permis să poarte această îmbrăcăminte.

 

O săptămână mai târziu, Armstrong a părăsit echipa şi s-a mutat acasă, în Oregon.

 

„La acel moment, credeam că Florida e ceea ce îmi doresc”, a scris ea. „Nu mi-am dat seama că o prin această mutare mă voi depărta de Dumnezeu, familie şi prieteni. Ar fi trebuit să recunosc golul pe care îl simţeam din cauza a ceea ce eram – dorul de casă şi familie, prieteni şi oraşul natal—şi nu să încerc din greu să îl umplu cu o religie străină. Îmi asum deplina responsabilitate pentru faptele mele şi trăiesc cu încredinţarea că Dumnezeu mă va ierta.”

 

JOCUL DE NOROC ÎI IA TOTUL LUI CECIL FIELDER

La începutul anilor ’90, Cecil Fielfer era un jucător notabil a echipei Detroit Tigers şi cunoscut drept un om al familiei, pentru modul frumos în care îşi trata soţia, Stacey, fiul, Prince şi fiica, Ceclynn.

 

Fielder a fost achiziţionat apoi de New York Yankees şi apoi s-a retras, având ca şi câştig de-a lungul carierei sale 47 milioane $ doar din salarii, conform cu ziarul The Detroit News, şi s-a mutat cu familia într-o casă cu 50 de camere din Melbourne, Florida.

 

Dar apoi a fost prins de jocurile de noroc şi a pierdut totul.

 

„Jocurile de  noroc au produs prăbuşirea imperiului Cecil Fielder”,  a declarat pentru The News agentul imobiliar Al Arostegui, cel care a vândut casa familiei Fielder. „Aceasta nu este povestea unui erou căruia i-a mers rău, ci a unuia care s-a îmbolnăvit. Pentru Cecil, jocul de noroc este o boală; e ca şi un fel de cancer care i-a distrus sănătatea.”

 

Imperiul lui Donald Trump a jucat de asemenea un rol cheie în ruinarea lui Fielder. În februarie 1999, cazinoul Trump Plaza din Atlantic City i-a deschis iniţial lui Fielder o linie de credit de 25 000$, şi pentru că Fielder continua să piardă totul, cazinoul a continuaz să îi extindă creditul până Fielder a ajuns la o datorie de 580 000$ pentru o perioadă de 40 de ore de joc.

 

Fielder a intrat într-un cursă financiară de manipulare a băncilor pentru a-şi plăti datoria. Dar la sfârşit, Fielder a pierdut casa şi tot ceea ce ţinea de ea. Soţia lui nu şi-a dat seama de problemele pe care le avea cu jocurile de noroc până ce casa lor a fost sechestrată.

 

„Nu mi-am închipuit niciodată că acest lucru se va întâmpla”, a spus ea ziarului The News. „Nici măcar nu am ştiut că el juca la jocuri de noroc.”

 

Cuplul este acum în mijlocul unui divorţ dureros, iar Fielder continuă să se ascundă, relatează The News. Stacey şi Ceclynn nu au primit nici un ban de la el, şi nu au nici măcar asigurare medicală.

 

 

WAL-MART RESPINGE CĂRŢILE LUI JON STEWART

În efortul lor de a fi aproape de familie, Wal-Mart refuză comercializarea exemplarelor unei cărţi de comedie care conţine nuditate în povestirile ei.

 

„America (Cartea)” scrisă de Jon Stewart, gazda Comedy Central a emisiunii „The Daily Show”, îşi bate joc de guvernul american şi include în cartea sa poze cu nouă corpuri dezbrăcate, pe fiecare fiind suprapus capul unui judecător al Curţii Supreme de Justiţie, conform relatărilor Associated Press (AP). Cartea mai conţine colaje realizate din robele judecătorilor şi o indicaţie ce îi îndeamnă pe cititorii să „îşi redobândească demnitatea potrivind fiecare judecător cu roba ei respectiv a lui.”

 

Oficiali ai Wal-Mart recunosc că prin conţinutul ei, cartea poate ofensa pe unii din clienţii lor, aşa că au anulat comanda acestei cărţi.

 

„Nu eram conştienţi de imaginile prezente în carte [atunci când Wal-Mart a comandat-o] şi am simţit că majoritatea clienţilor noştri nu se vor simţi prea bine atunci când o vor citi”, a declarat pentru AP purtătorul de cuvânt al companiei Wal-Mart Stores, Karen Burk. „Oferim clienţilor noştri ceea ce credem că ei ar cumpăra. Aceasta e doar un simţ dezvoltat al afacerii.”

 

Deşi nu se află în magazine, cartea poate fi găsită pe pagina web a Wal-Mart, despre care lanţul de magazine a spus că „serveşte unei alte audienţe”.

sus

Ce este nou?

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere!

[apasă aici pentru detalii]

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectele doctrinare despre:
 
HRISTOLOGIE
(doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE
(doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE
(doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE
(doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE
(doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE
(doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE
(doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE
(doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE
(doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
 
Apasă pe titluri pentru a accesa paginile cu aceste subiecte
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate