Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

COMPENDIU INTERNAŢIONAL: Creştini palestinieni prinşi în Gaza, se îngrijorează cu privire la viitor…
http://www.bpnews.net/BPnews.asp?ID=25969

Afişat pe 26 iunie 2007 de Mark Kelly

NASHVILLE, Tenn. (BP)—În timp ce Hamas porunceşte necondiţionat devastarea în stil Taliban –islamic teritoriului reşedintei Gaza, creştinii din întreaga lume sunt interesaţi de bunăstarea creştinilor de acolo.

Cu toate că săptămânile de violenţă s-au sfârşit pentru acea granită, graniţile au fost închise şi pătrunderea ajutoarelor spre Gaza nu a reuşit să întâmpine nevoile celor 15 milioane de rezidenţi – 80% dintre ei trăiesc sub limita sărăciei, a spus Carl Moeller de la misiunea Uşile Deschise, o misiune care este axată pe nevoile creştinilor care trăiesc sub ameninţarea persecuţiei. ( Statele Unite a plasat limita sărăciei la 1$ pe zi).

Credincioşii evanghelici care au fost prinsi în Gaza n- au provizii şi nu sunt pot să plece, în afară de acesta ei sunt hotărâţi să împărtăşească speranţa în Cristos, a afirmat Moeller în cadrul ştirilor Reţelei de Misiune. Ei sunt prinşi între islamismul radical pe de o parte şi Israel pe de cealaltă parte şi ei încearcă să urmeze mustrarea Domnului de a fi făcători de pace în mijlocul vilenţei, spune el.

Creştinilor care au un trecut musulman le este teamă că vor fi descoperiţi de către militanţi şi executaţi, spune Miller. Multora le este frică să contacteze alţi credincioşi.

MOB BEATS UMILEŞTE PASTORII-- o mulţime de hinduşi extremişti au bătut un pastor şi au încercat să îl arunce în foc. Înainte au defilat cu el dezbrăcat în suburbiile Bangalore din India pe data de 8 iunie. Laxmi Narayan Gowda a fost bătut în casa lui, în faţa soţiei şi a celor doi copii mici, de către oameni care chipurile sunt asociaţi cu Bajrang Dal, aripa tânară a Consiliului extremiştilor hinduşi din lume.

Unul dintre atacanţii a aruncat petrol lampant pe pastor şi alţii au prădat casa şi au ars Bibliile, a afirmat Sam Joseph, care face parte din Consiluil tuturor creştinilor din India în cadrul ştirilor Compass Direct News. Un atacator a zvârcolit o Biblie arzând pe pastorul Gowda, dar el nu a luat foc.

Apoi grupul a despoiat pe pastor, au atârnat o semn în jurul gâtului lui care zicea eu sunt unul care converteşte oamenii şi au defilat cu el pe străzi şi aproximativ 1000 de oameni îl ridiculizau şi îl băteau.

Poliţia a juns pe scenă după aproximativ o oră. Oficialii au spus că un proces nu va fi declanşat împotriva atacatorilor pentr că pastorul, care se va recupera în spital, va trebui să le spună nu vrea să înainteze o plângere. Atacatorii au trecut în raport câţiva dintre vecinii lui Gowda.

Gowda însuşi a fost un membru al grupului extremist hindus înainte de a veni la Hristos, acum 15 ani. Un observator a presupus că el a fost atacat pentru a-l pedepsi pentru că a devenit un creştin.

CÂMPURILE DE MISIUN E DEVIN ELE CELE CARE TRIMIT MISIONARI – după un secol sau mai mult de primire a misionarilor , creştinii, din multe ţări , devin ei înşişi cei care trimit misionari, cu acordul liderului unei organizaţii care îi ajută creştinii să folosească deprinderile lor profesionale în slujirea misionară în Asia şi în lumea arabă.

Oriunde bisericile cresc datorită slujirii misionare, Dumnezeu ridică o nouă generaţie de misionari ca să binecuvânteze alţi oameni aşa cum misionarii i-au binecuvâtat pe ei, a spus Doug VanBronkhorst de la organizaţia Interserve USA.

”Creştinii din Sudul Globului şi creştinii din aceste biserici noi au nevoie de disciplină şi ei trebuie instruiţi, dar ei au tot entuziasmul din lume, a spus Bronkhorst Misiunii Reţelei de ştiri. Sunt trimişi noi lucrătiri în afară nu doar din câmpurile de misiune tradiţionale cum ar fi Brazilia şi China, dar de asemenea din locuri ca India,Pakistan şi din fostele ţări comuniste din Europa de Est”.

Coreea de sud este cea de-a doua mare ţară care trimite misionari în lume, aproape următoarea după U.S., afirmă el.

O nouă Naţiue Unită a Dreptirilor omului formată să transfere comisia discreditată a drepturilor umane a adoptat un pachet de reforme care plasează credibilitatea sa în întrebări.

Înţelegerea a limitat investigaţiile pretinsului abuz asupra drepturilor omului în Cuba şi Belarus, dar menţinând scrutinul în Israel, o mişcare care transferă criticismul imediat din partea Satelor Unite, Canada, unele ţări europene şi câteva organizaţii non-guvernamentale.

Membri din 47 de ţări ale Consiliului pentru Drepturile Omului, al cărui membru care nu votează sunt Statele Unite au negociat timp de un an asupra regulilor lansării investigaţiilor în accord cu Presa Asociată. Ultimile 5 minute cer de la China ca 2-3 din vot să clarifice impasul grupului. Eventual, limba care a fost votată, necesitând cel mai mare susţinere , a fost adoptată.

”Spre ruşinea lui, Consiliul pentru Drepturile Omului, a sărbătorit prima ei zi de naştere oferind daruri lui Fidel Cstro, regimul autoritarian din Belarus, şi duşmanii statului democratic al Israelului, a spus Ileana Ros-Lehtinen, fanfaronada republicană în Comitetul aferent al Comitetului Casei Străine şi un Cuban-american U.S. ambasador Warren W. Tichenor a spus că ridică serioase întrebări despre priorităţile instituţionale ale Consiliului Drepturilor Umane”.

Alte nouă investigaţii ale drepturilor umane, incluzândteritoriile Haiti, Somalia, Congo, Sudan, Myanmar, North Korea and the Palestinia vor continua.

MALAEZIA SE MUTĂ SPRE LEGEA ISLAMICĂ-- un grup de trei judecători din Curtea Federală din Malaezia, a condus 30 mai că o femeie l-a acceptat pe Hristos care va rămâne oficial o musulmană până când Curtea va aproba convertirea ei. Formal, decizia a recunoscut legea islamică Sharia ca superioară în autoritate faţă de costituţia ţării care garantează libertatea religioasă.

Curtea a decis ca Lina Joy, malaeziană care a cerut cardului ei de creştină în locul celui de musulmană, va fi obligată să respecte legea islamică până ce Curtea islamiocă va accepta schimbarea. Având opinii diferite, judecătorul Richard Malanjum singurul non-musulman în grup a afirmat că este ilegal sau nerezonabil să se aştepte ca o femeie să ceară ajutor Curţii Sharia, care priveşte apostazia ca pe o crimă, care merită să fie pedepsită cu subtilitate şi închisoare.

Legea drepturilor fundamentale şi constituţionale din Malaezia conduce la libertate religioasă , afirmă Elizabeth Kendal, din cadrul Alianţei Libertăţii Religioase. Guvernarea a încurajat Partidul islamic să propună ca apostazia să fie condiserată o ofensă în fiecare stat şi pedeapsa să fie mult mai severă.

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate