Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

“Nu este Jihad” a mărturisit un fost terorist Islamic

Publicată pe 7 august 2007 de Mark Kelly

NASHVILLE, Tenn. (BP)-un fost terorist Islamic, care pretinde că el a fost păcălit, executând un atac sinucigaş prin care a omorât nouă oameni, acum spune că el crede că acei clericii radicali reprezintă o imagine greşită despre islam, silind pe tinerii musulmani să facă război împotriva vestului.

Ahmed al-Shayea a fost ars grav când un butan gaz pe care el îl transporta în Bagdad a fost de la depărtare detonat, datorită Abbasadei Iordaniene, conform ştirilor furnizate de Associated Press. După ce a primit îngrijire medicală vastă la spitalul închisorii Abu Ghraib , el a fost transferat în Arabia Saudită la al-Ha'ir, unde el a întrebat un cleric Islamic moderat dacă războuiul sfânt din Irak era permis de autorităţile islamice. Clerical i-a spus că nu a fost.

Am realizat că tot timpul eu am, al-Shayea aa firmat A.P. Nu este ..... Noi suntem chiar instrumentele morţii".

Acum, al-Shayea locuieşte într-un centru........, care este parte a unei campanii guvernamentale din Arabia Saudită, care se opune extremiştilor, care chinuie pe mulţi din cetăţenii ei, cum ar fi cei printre 9/11 terorişti care au atacat World Trade Center şi Pentagonul în 2001. Efortul difuzează mesaje TV de la ...... penitenţi şi de la preoţii moderaţi. Extremiştii reformaţi primesc ajutor în găsirea locurilor de muncă şi soţiilor, îngrijire medicală gratuită şi luna cecuri.

CREŞTINII CRITICAŢI PENTRU PROTESTUL ÎMPOTRIVA DISCRIMINĂRII - apărătorii care protestează împotriva tratamentului inuman al creştinilor indieni daliţi fusese recunoscut de Curtea Supremă din India că protestele lo demonstrează că înşişi creştinii practică descriminarea pe baza castei.

Judecătorii au amânat o decizie în cazul în care a fost înregistrată de Centrul pentru contestaţia publică pentru a contesta legea care refuză locurile de muncă guvernamentale şi înrolarea daliţilor în universităţi. ("nevrednici"), care nu sunt hinduşi , budişti sau sikhiţi. Daliţii pierd beneficiile, dacă devin creştini.

Sitemul hindus de castă , care a fost interzis oficial în 1950, a ţinut daliţii într-o sclavagie virtuală pentru ami mult de 300 de ani, a spus K.P. Yohannan, preşedintele Evangheliei pentru Asia. Daliţii au voie să presteze cele mai umilitoare munci-să strângă gunoaiele, să manipuleze morţii, să cureţe gunoul. Copiii daliţilor, adesea, sunt privaţi de educaţie.
"Biblia ne învaţă că toţi oamenii sunt creaţi după imagine alui Dumnezeu şi toşi sunt egali în faţa Lui,"a spus Yohannan. Acesta este motivu pentru care creştinii lucrează să îi ajute pe daliţi să scape de sitemul de castă opresiv.

"Societatea indiană poate încă priveşte şa daliţi ca la nişte surghiuniţi, dar Dumnezeu iubeşte pe fiecare şi pe fiecare dintre ei. Noi vrem ca ei să ştie acest adevăr şi noi primim bine pe toţi oamneii, chiar şi pe daliţi să vină să se închin eşi să Îl urmeze pe El".

Confiscând casele creştinilor care refuză să înregistreze bisericile la Guvern nu constituie o persecuţie, a afirmat un oficial din Kazakhtan.

Când Guvernul ţării predominant musulmană garantează libertatea religioasă, legea, de asemenea, cere bisericilor să se înregistreze la agenţiile de afacere creştină, care poate fi dificil pentru grupurile mici de creştinii din oraşele mici, conform celor afirmate de purtătorul de cuvânt al Consiliului Bisericilor baptiste, care a discutat cu reţeaua ştirilor de misiune.

Oamenii care sunt prinşi rugându-se sau încchinându-se în casele lor, fără să fie înregistraţi sunt amendaţi şi ei nun u pot sau nu vor plăti amenda, casa lor va fi luaţă pentru a acoperi amenda, a afirmat purtătorul de cuvânt. O dată sigilată de Guvern, o casă nu mai este accesibilă proprietarilor, uneori lăsând familia fără casă într-un oraş ostil faţă de creştini.

Afacerrile religioase lae creştinilor tineri din Kazahstan , a raportat Yeraly Tugzhanov, spunând: Nimeni nu este persecutat pentru credinţa lui. Le permitem să se roage. Dar legea referitoare la religie le cere să se înregistreze. Nimeni nu are probleme cu acest lucru. Totuşi, baptiştii din ţară au spus că hotărârea Curţii a declarat că activităţile neînregistrate trebuie oprite, dar nu casele să fie confiscate în locul amenzilor.

courtesy of Baptist Press News (http://bpnews.net )

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright ? 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate