Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

Oraş rusesc este 'o sarcină pe măsura lui Dumnezeu'

Postat în 25 Septembrie 2007 | de către Shawn Hendricks

NIZHNIY NOVGOROD, Rusia (BP)- Aflându-se într-un avion cu destinaţia Rusia, voluntara misionară Sally Hinzie îşi lasă capul pe spate în scaunul său şi începe să simtă o senzaţie de rău la stomac.

În prima sa călătorie în calitate de „coordonator de strategii virtuale" la Nizhniv Novgorod, Rusia, Hinzie începe să se întrebe oare în ce s-a băgat? Membră a First Baptist Church din Houston, ea conduce o echipă de voluntari pentru misiuni în cel de-al treilea oraş al Rusiei în ce priveşte mărimea. Majoritatea celor 1.3 milioane de locuitori ai oraşului nu au acces la Evanghelie şi sunt puţin interesaţi despre religie sau despre orice altceva ce vine din Vest.

Un coordonator de strategii virtuale este o poziţie de voluntare care acceptă responsabilitatea de a ajunge cu Evanghelia lui Isus Cristos la un grup de oameni sau la un oraş în care Bordul Misiunii Internaţionale a Baptiştilor din Sud nu deţin nici un fel de personal.

De pe această poziţie, pe care a acceptat-o anul trecut, Hinzie îi ajută pe cei din biserica First Baptist, aflaţi în parteneriat cu Baptiştii Ruşi, să pornească mai multe biserici.

„Este o sarcină pe măsura lui Dumnezeu", spune Hinzie mai târziu despre misiunea de a câştiga pentru Cristos oraşul Nizhniv Novgorod. „M-am oferit să fac asta şi curând după aceea am avut un atac de panică. M-am gândit ‚De ce oare cred eu că pot să fac asta?' În definitiv , nu pot. Pot doar să fiu un vas şi să-l las pe Dumnezeu să facă asta prin mine."

Ideea de a fi coordonator de strategii virtuale i-a venit lui Hinzie pe neaşteptate când a localizat metropola într-o listă de oraşe fără nici un lucrător full-time dintre Baptiştii din Sud. Dar oraşul nu este o noutate pentru ea. Timp de mai mult de 14 ani, ea mersese acolo şi în alte oraşe ale Rusiei în călătorii misionare.

Hinzie şi soţul ei Leonard au construit relaţii cu mulţi ruşi din zonă şi din afară. Pe lângă ajutorul acordat pentru diverse programe sociale în oraş, au contribuit şi la pornirea unui grup de misiune de teren. Dar, în calitate de coordonator de strategii, Hinzie spune că va trebui să-şi extindă reţeaua de prieteni în toată zona.

Doar două biserici din oraş deţin propriile clădiri; două grupuri de biserici mai mici se întâlnesc în case sau oriunde găsesc un spaţiu pentru serviciile de închinare. Hinzie spune că cei mai mulţi ruşi îi privesc pe baptişti drept un cult şi evită să lucreze cu ei.

"[Bisericile] întâlnesc dificultăţi în găsirea unor locuri de închiriat", spune ea. [Proprietarii] tot măresc chiria sau spun ‚Nu vom reînnoi contractul cu voi. Trebuie să căutaţi în altă parte."

Uitându-se la situaţia pretenţioaselor biserici ortodoxe, Hinzie vede tristeţe şi o mare nevoie de Cristos. Dar, de când Uniunea Sovietică s-a prăbuşit acum 15 ani, nu au fost suficienţi lucrători full-time dintre Baptiştii din Sud care să meargă în toate zonele în care este nevoie de ei.

În timpul unei călătorii recente în Nizhniv Novgorod, Hinzie şi echipa din Houston au organizat un timp de părtăşie între femei la o biserică baptistă locală. Evenimentul a atras aproximativ 50 de femei din jurul oraşului şi din comunităţile vecine.

Unul dintre scopurile conferinţei a fost să încurajeze fiecare femeie să înceapă un studiu biblic împreună cu alte 10 femei în propria casă. Femeile au fost învăţate să-şi folosească îndemânările ca mijloc de a zidi relaţii şi de a stârni interesul altora pentru evanghelie. În acel week-end, una dintre femeile din zonă a mers acasă şi a început un grup de studiu biblic împreună cu şase prietene. Instruirea face parte din planul echipei de a instrui ruşii cum să-şi câştige poporul pentru Cristos.

„Deşi a fost nevoie de interpreţi, s-au format relaţii", a spus membrul echipei James Sheddrick.

"Doamne din medii diferite, de diferite naţionalităţi comunicau una cu alta fără interpret prin imagini, lucrări de artă, prin diverse meşteşuguri pe care le practicau", a spus Sheddrick, care se afla în a cea de-a cincea călătorie acolo. „S-au legat între ele prin lecţii, meşteşuguri şi povestiri biblice pe care tocmai le învăţau şi prin dragostea pe care o au creştinii, în general. Nu suntem chiar aşa de diferiţi."

Boris*, pastor interimar al bisericii baptiste din Nizhniv Novgorog, lucrează împreună cu Hinzie şi echipa sa. El spune că Dumnezeu îşi va avea ziua sa printre oamenii din Rusia.
„Noi vrem trezire în Rusia", spune el. „Avem nevoie de lucrători, pastori, misionari. Avem destulă muncă pentru fiecare."

Şi Hinzie speră că mai multe biserici din Statele Unite vor răspunde provocării.

„Cred că America va avea multe lucruri pentru care să răspundă", a spus ea. „Suntem, cu siguranţă, responsabili faţă de restul lumii. Dacă fiecare credincios din America şi-ar găsi locul lui micuţ şi ar face tot ce trebuie să se asigure că acel loc aude Evanghelia... lumea noastră ar fi acoperită de cunoaşterea lui Isus Cristos."

*Nume schimbat din motive de securitate. Shawn Hendricks este scriitor în cadrul Bordului Misiunii Internaţionale Baptiste din Sud. Pentru mai multe informaţii despre moduri în care biserica ta ar putea să câştige Rusia pentru Cristos, sună la IMB 1-800-999-3113 sau accesează www.imb.org . Anul acesta, Săptămâna de Rugăciune pentru Misiunile Internaţionale, 2-9 Decembrie, se concentrează asupra misionarilor care slujesc în fosta Uniune Sovietică şi, de asemenea, asupra bisericilor partenere, nominalizând misiunea globală sprijinită de donaţiile Baptiştilor din Sud pentru Colecta de Crăciun Lottie Moon.

courtesy of Baptist Press News (http://bpnews.net)

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Crestin Baptist - stiri de interes pentru crestinatatea rom?a.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizata la versiunea 1.0! Sunteti invitati sa o vedeti - si sa o folositi! Acum ?tr-o noua interfata, cu motor de cautare propriu si plan de citire a Bibliei ?tr-un an!

 

Grup de Discutii Apologetica - te poti abona si scrie mesaje care sa fie dezbatute, discutate ? acest grup de catre membrii sai.

 

Forum - actualizat si diversificat, securitate crescuta, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Crestin! - aici intri daca vrei sa discuti cu prietenii sau sa ?i faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veti gasi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetica

Biografii

Etica

Istorie Crestina

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematica

 

Pe pagina de Teologie Sistematica puteti gasi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sf?t si alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, asa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre pacat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre m?tuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creatie si istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sf?situl)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte
Copyright ? 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate