Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Ştiri
 


Noiembrie 2005
Arhiva editurii
Caută în site

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Pagina de Umor
Mărturisiri
Mass-Media
Ştiri
POŞTA REDACŢIEI

 

 

 

 

Pagina de ştiri baptiste

 

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Ascultarea în botez - Blair Ceplo de 12 ani, a fost una din cei 29 pe care i-a botezat pastorul Jeff LaBorg de la College Heights Baptist Church in Gallatin, Tenn., la sfârşitul lui august. Photo by Kent Harville Pastor: Botezurile izvorăsc din câştigarea de suflete înrădăcinată în Scriptură

Sept 23, 2005

By Mark Kelley

Baptist Press

 

NOTA EDITORULUI: Următoarea povestire este partea a unor serii lunare a Baptist Press care explorează şi descriu felul cum indivizii, bisericile, asociaţiile şi convenţiile prezintă o pasiune pentru Hristos şi Împărăţia Sa.

 

GALLATIN, Tenn. (BP) – Deşi mai mult de 10.000 de biserici Baptiste Sudice nu au botezat o singură persoană anul trecut, nu există nici un secret real în a vedea noii credincioşi cum agită apele din bazin, spune un pastor care a botezat 29 de persoana într-o seară de duminică recentă.

 

Atunci când oamenii „au experimentat puterea Evangheliei personal … ei vor să o împărtăşească cu alţii”, a spus Jeff LaBorg de la College Heights Baptist Church in Gallatin, Tenn.

 

Noi credincioşi, a notat el, sunt roada de câştigare de suflete prin membrii bisericii care „iubesc Cuvântul lui Dumnezeu şi au fost învăţaţi prin expunere şi exemplu de la liderii lor că câştigarea de suflete este solicitată şi nu este opţională”.

 

Membrii de la College Heights „iubesc pe toţi cei care intră pe uşă, indiferent de aparenţă, afluenţă sau statut economic”, a spus pastorul. „Duminica ei inundă altarul cu lacrimi şi mijlocire, şi atunci când pleacă merg şi-i înduplecă pe cei pentru care s-au rugat. Ei sunt îndrăzneţi cu privire la împărtăşirea mărturiilor lor a felului cum Hristos a schimbat vieţile lor”.

 

De exemplu, membrii de biserică au descoperit recent o familie care s-a mutat în zona lor pentru a lucra în industria cu avânt de construcţii, dar ploile grele au întârziat lucrarea. Ei şi-au cheltuit toate resursele lor şi au stat într-un cort într-un loc de tabără. Familia bisericii a slujit nevoilor lor şi au împărtăşit Vestea Bună a dragostei lui Dumnezeu, a spus LaBorg.

 

„Acum acea familie are o casă, o slujbă şi, cel mai importat, o familie de credinţă….”

 

Nu fiţi refractari

 

LaBorg i-a îndemnat pe credincioşi să nu fie refractari în a mărturisi oamenilor.

 

„Oamenii sunt înfometaţi după adevăr – adevărul neapologetic care îi eliberează pe captivi şi nu oferă doar o mască de acoperire a mizeriei”, a spus el. „Cei care n-au mers niciodată la biserică sunt plictisiţi de răspunsurile religioase standard care ignoră chestiunile reale, şi ei sunt gata să plătească preţul – dacă le va spune cineva adevărul”.

 

Pentru London Smith, a fost nevoie doar de invitaţia unui prieten de a-l duce spre puterea transformatoare a lui Isus Hristos. Smith a fost unul dintre tinerii bărbaţi botezaţi la College Heights pe 28 august.

 O privire spre cer - Frank Boone, purtând un tricou pe care este inscripţionat „înălţare”, priveşte spre cer înainte de a fi botezat de pastorul Jeff LaBorg  de la College Heights Baptist Church in Gallatin, Tenn. Photo by Kent Harville

„Am fost crescut într-o biserică şi am luat o decizie la 12 ani, dar era doar o rutină. Nu am fost mântuit”, a spus Smith, un angajat de 20 de ani de la Dell Computer Corp. „Am fost în multe lucruri rele de care nu sunt mândru – droguri, băutură, enervarea cu privire la lucrurile mici. Când un prieten m-a invitat să vin acolo, am simţit instantaneu puterea. Soţia mea s-a întors 180 de grade. Este uimitor.”

 

La un capăt mort

 

Frank Boone, un arhitect de 42 de ani din Gallatin, a fost botezat în acea seară pentru că el a experimentat puterea lui Hristos de a schimba o viaţă în necaz.

 

„Obişnuiam să beau mult, să merg la baruri, să mă iau la bătaie, să folosesc droguri. Mi-am ruinat viaţa”, a mărturisit Boone. „Nu mă gândeam la copiii mei. Eu eram o scuză sărmană ca tată. AM adus mizerie la fiecare persoană din jurul meu.

 

„Domnul a bătut la uşa mea de multă vreme. Am ştiut aceasta, dar m-am gândit, ‚De ce să încerc să fiu în creştin când ştiu că nu mă voi dedica către aceasta?’

 

Apoi, la mijlocul lui august, Boone a înţeles în final că se afla la un capăt mort.

 

„Eram în drum spre casă – cam la o oră de mers pe jos – şi eram beat”, îşi amintea el. „Era cald şi eu transpirasem. Aveam băşici pe picioare. Şi Hristos îmi vorbea pe acest drum tot timpul”.

 Mărturia botezului – Cu o bunăvoinţă de a mărturisi credinţa ei prin botez, Karen Baker ascultă în timp ce pastorul Jeff LaBorg de la College Heights Baptist Church in Gallatin, Tenn., notează importanţa biblică a botezului. Photo by Kent Harville

Lacrimile s-au adunat în ochii lui în timp ce retrăia experienţa.

 

„M-am oprit la un pod şi m-am aşezat. I-am spus lui Hristos, ‚Doamne, nu o pot face singur. Am încercat toată viaţa mea şi n-am făcut nimic decât pentru mizeria şi durerile pentru mine şi familia mea. Sunt gata. Renunţ la toate. Vreau o viaţă nouă. Vreau ca ai mei copii să mă îmbrăţişeze şi să-mi spună că mă iubesc şi că sunt mândrii de mine’.

 

„Acum, nu contează ceea ce poate face Dumnezeu pentru mine, e ce pot face eu pentru El”, a spus Boone, faţa sa afişând un zâmbet mare. „El şi-a dat Fiul Său pentru mine. Eu nu puteam face aceasta. L-am lăudat pe Dumnezeu că nu a renunţat la mine, chiar cu toată lipsa de respect pe care am arătat-o faţă de El în decursul anilor”.

 

Bucurie incomparabilă

 

Nimic nu se compară cu experienţa aducerii pe cineva la Hristos, a spus LaBorg.

 

„Când mă uit în ochii lor şi văd o pace pe care lumea nu o poate explica – la puţin timp înainte ca să fie frică şi confuzie – sunt umplut cu măreţie miracolului lui Dumnezeu de regenerarea”, spunea pastorul.

 

Aceasta este o bucurie care lipseşte de la mulţi creştini, când mai mult de 10.000 de biserici Baptiste Sudice nu botează pe nimeni, a spus LaBorg.

 

Fiu vede mărturia mamei – În timp ce fiul ei de 17 ani o privea, Annette Cross este botezată la College Heights Baptist Church. Photo by Kent Harville „Evanghelismul este pur şi simplu introducerea oamenilor la Domnul şi împărtăşirea relaţiei care ţi-a schimbat veşnic viaţa şi ţi-a alterat destinul”, a spus el. „Atunci când am experimentat puterea lui Dumnezeu în mod personal, vrem să o împărtăşim şi cu alţii. Cu cât îl iubim mai mult pe Isus, cu atât devine mai natural pentru noi să ne împărtăşim credinţa noastră.

 

„Pe măsură ce creştem în dragoste pentru Isus, Pasiunile sale devin pasiunile noastre. La fel cu El îi iubeşte pe păcătoşi şi îi caută pe cei pierduţi, noi Îi urmăm exemplul. Dacă noi nu arătăm caracteristicile Tatălui nostru, atunci ceva este greşit”.

 

Prin cuvânt şi prin exemplu

 

Pastorii trebuie să arate poporului prin exemplu şi din Cuvântul lui Dumnezeu că câştigarea de suflete nu este opţională, a continuat LaBorg.

 

„Pastorul fondator al acestei bisericii, Larry Gilmore, este acum lider al grupului de strategie de evanghelizare pentru Baptiştii din Tennessee”, a spus el. „El i-a învăţat prin expunere şi exemplu că câştigarea de suflete este o cerinţă nu o alegere.

 Fiică şi tată – În timp ce tatăl priveşte la fiica sa de 10 ani, Heather McKaskle este botezată de pastorul Jeff LaBorg de la College Heights Baptist Church in Gallatin, Tenn. Photo by Kent Harville

„Pastorul este cheia. Pastorii trebuie să pună exemplul evanghelistic prin a pun prioritate pe evanghelism în viaţa bisericii prin a se întoarce spre pregătirea de câştigare de suflete, întâlniri evanghelistice, evanghelizări intenţionate”.

 

Pentru mulţi americani experimentarea incertitudinii şi a învălmăşelii, împărtăşirea Veştii Bune a mântuirii în Isus Hristos este o prioritate urgentă, a spus LaBorg.

 

„Astăzi este ziua mântuirii. Nu a fost niciodată o oportunitate mai mare de a mobiliza biserica cu Evanghelia decât acum”, a spus el. „În timp ce groapa dezastrelor naturale şi a schimbărilor economice devine tot mai neagră, noi nu am putea fi într-o poziţie mai bună de a lăsa lumina să strălucească pentru ca întreaga lume să vadă lucrările noastre bune şi să glorifice pe Tatăl nostru din Ceruri.

 

„E vremea ca cei care sunt uşuratici în Sion să se trezească şi să privească la incredibila oportunitate pe care o avem de a-i răscumpăra pe cei pierduţi”.

 

*****

Preşedintele Convenţiei Baptiste Sudice Bobby Welch a provocat bisericile Baptiste Sudice de a boteza 1 milion de credincioşi noi în anul care vine şi a făcut apel la cele 1.188 de asociaţii locale să ţină două „întâlniri de botez ale asociaţiei” între 1 octombrie al acestui an şi 30 septembrie 2006. Informaţii şi resurse despre „Provocarea Împărăţiei ‚Fiecare Poate’!” este disponibilă pe internet la http://www.everyonecan.net.

horizontal rule

sus

Ce este nou?

Pagină de căutare!

Prin intermediul acestei pagini ai posibilitatea de a căuta diverse articole, subiecte de interes, precum şi pasaje din Scriptură. Apasă aici!

 

CHAT Creştin! Aici poţi să vorbeşti online pe teme de Apologetică, Teologie sau să îţi faci prieteni noi. Tot ce trebuie să faci e să intri cu un user (de preferinţă numele tău mic) apăsând aici.

 

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere! [apasă aici pentru detalii]

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectele doctrinare despre:
 
HRISTOLOGIE
(doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE
(doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE
(doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE(doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE
(doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE
(doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE
(doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE
(doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE
(doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
 
Apasă pe titluri pentru a accesa paginile cu aceste subiecte
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate