Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Ştiri
 


Ianuarie 2006
Arhiva editurii
Caută în site

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Eseuri Creştine
Pagina de Umor
Mărturisiri
Proiectul Betania
Mass-Media
Ştiri
POŞTA REDACŢIEI

 

 

 

 

Pagina de ştiri baptiste

 

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Vizita lui Bush în biserica din China aplaudată de un lider Baptist

Nov 23, 2005

By Tom Strode

Baptist Press

 

WASHINGTON (BP) – Specialistul biserică – stat Baptist Sudic, Richard Land a lăudat pe Preşedintele Bush pentru că a frecventat un serviciu de biserică şi de promovarea sa a libertăţii religioase în timp ce a fost în China.

 

Bush împreună cu soţia sa, Laura, au frecventat Biserica Gangwashi din Beijing, o congregaţie înregistrată cu guvernul chinez, în timpul unui serviciu de închinare din 20 noiembrie.

 

În afara clădirii bisericii după serviciu, Bush a spus, „Speranţa mea este că guvernul Chinei nu se va teme de creştinii care se adună să se închine în mod deschis. O societate sănătoasă este o societate care primeşte bine toate credinţele şi oferă oamenilor o şansă de a se exprima prin închinarea către Cel Atotputernic”.

 

Preşedintele a semnat cartea de oaspeţi a bisericii, „Fie ca Dumnezeu să binecuvânteze creştinii Chinei, George Bush”, conform The Dallas Morning News.

 

Mai târziu în aceiaşi zi, preşedintele a spus reporterilor că a discutat cu lideri chinezi despre libertatea religioasă şi politică. „O societate care recunoaşte libertatea religioasă este o societate care va recunoaşte libertăţi politice, de asemenea”, a spus el.

 

Land, Preşedinte al Ethics & Religious Liberty Commission, a spus către Baptist Press că este „încântat că preşedintele a ales să accentueze cauza libertăţii religioase în timp ce se afla în China. El a mai făcut aceasta înainte pentru a păstra subiectul pe focul întâi atât în opinia mondială cât şi cu oficialii guvernului chinez”.

 

Vizita lui Land în august în China şi recentele suprimări ale liderilor creştini demonstrează cât de limitată este libertatea religioasă în ţara cu cea mai mare populaţie din lume sub un regim comunist. Land şi şase alţi membrii ai United States Commission on International Religious Freedom (USCIRF) au petrecut 15 zile în China. Juriul bipartizan a raportat că represiunea continuă asupra grupărilor religioase neaprobate şi a îndemnat guvernul U.S. să ia o varietate de paşi pentru a influenţa reforma asupra guvernului de la Beijing.

 

„În timp ce este clar că s-a creat mai mult spaţiu pentru expresia religioasă decât existase anterior în China sau decât a exista în Uniunea Sovietică, este de asemenea adevărat că acolo încă există încă controlul semnificativ al guvernului”, a spus Land. „Ceea ce are China este tolerare limitată asupra expresiei religioase prin bisericile înregistrate, care sunt regulate în mod strict şi monitorizate.

 

„Acesta e motivul pentru care cu circa de 5 ori mai mulţi creştini aleg să se închine în locuri neînregistrate, chiar şi cu ameninţarea constantă de arestare şi persecuţie, decât închinarea în locurile înregistrate”, a spus el. „Sunt sigur că preşedintele a ales să se închine într-un mediu de biserică înregistrată pentru acelaşi motiv pentru care comisia noastră nu a ales să se întâlnească cu membrii bisericii subterane şi neînregistrate, adică, aceasta ar expune biserica subterană şi pe creştini la posibilele represalii din partea guvernului după ce oficialii americani s-ar fi întors acasă”.

 

China îi oprimă nu numai pe Protestanţii din bisericile subterane dar şi pe Romano-Catolicii neînregistraţi, Budiştii Tibetani, Musulmanii Uighur şi Falun Gong, o sectă de meditaţie, a raportat USCIRF.

 

Guvernul pune de asemenea restricţii pe bisericile înregistrate, inclusiv limitări în ceea ce se poate învăţa şi predica. USCIRF a raportat că liderii bisericilor înregistrate din anumite regiuni au fost forţaţi să denunţe pe Falun Gong sau să susţină regulile de guvern.

 

În unul din cele mai recente exemple de represiune de creştini, Cai Zhuohua, de 34 de ani, lider al unei biserici subterane din Beijing, a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru că tipărea Biblii ilegal, a raportat Reuters. Soţia sa, Xiao Yunfei, şi fratele ei, Xiao Gaowen, au primit sentinţe de 2 ani şi respectiv 18 luni, de către un tribunal chinez, conform cu Reuters.

 

Bush a fost în China între 19-21 noiembrie ca parte a unei călătorii în Orientul Îndepărtat.

 

Liderul Majorităţii Senatului Bill Frist l-a numit pe Land în iulie în USCIRF de nouă membrii. Land a slujind în juriu din 2001-04 ca numit de Bush.

 

USCIRF sfătuieşte Casa Albă şi Congresul despre condiţia de libertate religioasă în alte ţări. Preşedintele selectează trei membrii ai juriului, în timp ce liderii de congres numesc pe ceilalţi şase.

sus

horizontal rule

Ce este nou?

CHAT Creştin! Aici poţi să vorbeşti online pe teme de Apologetică, Teologie sau să îţi faci prieteni noi. Tot ce trebuie să faci e să intri cu un user (de preferinţă numele tău mic) apăsând aici.

 

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere! [apasă aici pentru detalii]

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectele doctrinare despre:
 
HRISTOLOGIE
(doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE
(doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE
(doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE(doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE
(doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE
(doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE
(doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE
(doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE
(doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
 
Apasă pe titluri pentru a accesa paginile cu aceste subiecte
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate