Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

 

Rugăciunile pentru pace în Ierusalim au un impact global asupra legăturii dintre creştini

Vox Vocis 05 Noembrie 2007

Milioane de creştini din mai mult de 150,000 de biserici din întreaga lume s-au rugat simultan pe 7 octobrie pentru pace în Ierusalim. O sărbătoare specială şi evenimetul de rugăciune din Ierusalim, difuzate celor 200 de naţiuni prin postul de televiziune God TV - au atras atât demnitari arabi, cât şi iudei, în ciuda presiunii politice şi religioase de a nu participa la întâlnirile creştinilor.

La acest eveniment , într-adevăr, multinaţional şi confesional, au participat liderii creştini din Ţara Sfântă, de asemenea, au participat, peste 600 de invitaţi- iudei, arabi şi creştini din cele doisprezece naţuini la Promenada Haas în oraşul Ierusalim.

Cu mii de creştini în Ierusalim pentru vacanţa Sukkot şi a cincea zi anuală de rugăciune pentru pace în Ierusalim (www.daytopray.com ), şeful rabin, deodată a publicat o lege prin care poporul iudeu nu putea să participe la evenimentele creştine. Totuşi, doi lideri ortodocşi- Rabbis Shlomo Riskin şi Benny Elon -nu doar că au participat la sărbătoarea de la Ierusalim, dar şi-au exprimat opinia în legătură cu sprijinul relaţiilor iudeo-creştine.

"Prietenii noştri cei mai buni din Statele Unite sunt creştini, vare oferă dragoste, pritenie şi parteneriat, a afirmat rabinul Riskin. "Noi ar trebui să fim proşti, nu să avansăm în aceasta , în special în aceste perioade dificile." Liderul fondator al clerului, rabinul Riskin Efrat fiind copleşit de emoţie datorită sprijinului comunităţii creştine către Israel, a proclamat că el ştie acum că "Dumnezeul dragostei şi a umanităţii va domni mai presus de toate."

În timp ce nu exista o lege "oficială" împotriva participării arabilor, Amell Saffouri, o avocată creştină arabă din Nazaret, a riscat cenzurarea din partea comunităţii arabe datorită participării la eveniment. Ea s-a rugat de pe platformă, i-a încurajat pe toţi creştinii să "participe, nu doar să speculeze," în găsirea unui fundament comun pentru pace, mai mult decât pentru război.

Actualul prim-ministru israelian, Ehud Olmert, de asemenea, şi-a exprimat aprecierea pentru tot ce se poate realize în ziua rugăciunii pentru pace în Ierusalim.

Robert Stearns, directorul executiv al misiunilor Eagles' Wings şi co-preşedintele zilei de rugăciune pentru pace în Ierusalim, a spus: "Eu cred că efectele acestui eveniment vor fi de lungă durată şi vor merge mai departe," a spus Stearns. După 2000 de ani de persecuţie creştină a iudeilor şi neîncredere între comunităţile iudeieşti şi cele creştine, sî fim în acest punct în cooperarea iudeo-creştină este, într-adevăr, ceva miraculos şi istoric. Acesta este doar începutul, sunt încântat de ce va aduce viitorul, în special în legătură cu pacea în Ierusalim."

Un alt participant la acest program, iudeul ortodox, David Nekrutman, care anterior a locuit în New York şi a lucrat cu Consulatul Israelului de acolo, a vorbit despre sincronizarea importantă a acestui eveniment. Relaţia dintre creştinii evanghelici din întreaga lume şi poporul evreu este, într-adevăr un moment istoric alarmant. În nici o altă perioadă în cele două secole nu a fost o legătură aşa puternică între cele două religii, în sensul credinţei şi bună-voinţei. Ca ortodox care locuieşte în Israel, relaţiile cu creştinii sunt ca frăţia dintr David şi Ionatan din Biblie. Poate vom continua în viitor împreună istoria lui Dumnezeu."

Un lider creştin local, David Davis, pastorul senior din Biserica Carmenl din Haifa, Israel a vorbit despre semnificaţia unităţii care s-a infiltrat în sărbătoarea de rugăciune. "Ziua de rugăciune pentru pace în Ierusalim, promenada privirii spre oraşul vechi a fost o demonstraţie puternică a angajamentului-legământului creştinilor din întreaga lume să ducă inima lui Dumnezeu pentru naţiunea lui Israel. A fost o prezenţă puternică a Domnului simţită în timpul evenimentului şi credem că rugăciunile nostre au fost auzite în Cer," a spus Davis.

Directorul Rick Ridings şi-a exprimat recunoştinţa pentru "viziunea lui Robert Stearns şi a echipei sale de a arăta celor din Israel că echipa lui nu au prieteni care sunt angajaţi fie alături de ea în momentele dificile." Ridings a relatat că ziarul local, care în general nu protejează creştinii evanghelici din Israel, a avut o relatare foarte favorabilă despre acest eveniment. "În momentul când aşa mulţi se întorc în Israel şi ignoră antisemitismul alarmant, Ziua de rugăciune pentru pace în Ierusalim a fost o mare încurajare în Israel, " a relatat el.

Printre alţi participanţi binecunoscţi s-au aflat ministrul Knesset Elhanan Glazer, fostul ambassador al Israelului în Statele Unite, Hon. Daniel Ayalon; fostul patriarh grec ortodox, Irineos şi Chuck Pierce, fondatorul misiunii Gloria Sionului.

Ambasadorul Ayalon a declarat că nici o altă activitate nu a fost la fel de importantă în timpul cât el a fost ambasadorul Israeluluiîn Statele Unite a cea de a legarea unei prieteniii între iudei şi creştini. El a spus creştinilor adunaţi acolo "noi suntem oamneii cu credinţă care înţeleg Biblia, moştenirea şi istoria. Nu doar ne întăriţi, ci ne faceţi să simţim că nu suntem singuri.. "El a adăugat că relaţia între cele două credinţe "asigură existenţa statului Israel."

Sub conducerea rev. Stearns, comitetul gazdă al liderilor din Ierusalim i-a avut pe rev. Wayne Hilsden, pastorul senior Bisericii King of Kings, Malcolm Hedding, directorul executive al Ambasadei Internaţională Creştină din Ierusalim, Ray şi Sharon Sanders, directorii de la organizaţia Christian Friends din Israel şi Petra Heldt, secretarul general al Organizaţiei Ecumenical Theological Research Fraternity din Israel.
Ziua de rugăciune pentru pace în Ierusalim este coordonată de misiunile Eagles' Wings, care sponsorizează câteva iniţiative în a sprijini Israelul şi ucenicizarea creştină. Printre alţii se află Seminariile de instuire "Watchman on the Wall" şi călătorii spre Israel, excursiile de aventură ale studenţilor pentru liceeni şi excursiile de învăţare aprofundată pentru studenţii de la colegiu către Israel, plus multe alte resurse interne şi conferinţe.

Curtoazia reţelei Noua credinţă (http://www.faithnews.cc )

Note către editori: Rev. Robert Stearns este disponibil pentru interviuri referitoare la Ziua de rugăciune pentru pace în Ierusalim. Vă rog contactaţi-l la tel. (214) 912-8934 sau la adresa: Melany@alarryross.com  (mailto:Melany@alarryross.com ), pentru mai multe informaţii sau să programaţi un interviu.

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright (c) 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate