Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Istorie
Pastorala
Cartea Crestina
Eseuri Crestine
Umor
Marturisiri
Proiectul Betania
Pagina Femeii
Mass-Media
Stiri
Lectura Crestina
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri baptiste

 

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Baptiştii Sudici canadieni consideră schimbarea numelui lor

Oct 25, 2006

By Frank Stirk

Baptist Press

 

Apasă aici pentru o colecţie a tuturor rapoartelor întâlnirii anuale de stat.

 

OTTAWA, Ontario, Canada (BP) – Gerry Taillon, liderul de lucrare naţională a Convenţiei Canadiene a Baptiştilor Sudici, şi-a subliniat optimismul său pentru viitorul convenţiei la întâlnirea sa anuală din Ottawa, Ontario.

 

„Sunt absolut convins că Dumnezeu are un alt nivel pentru CCBS”, a spus Taillon. „Şi la ceea ce ne cheamă El este să ne oferim pentru Împărăţia lui Dumnezeu”.

 

Adresând ceea ce el crede că sunt noile direcţii ale lui Dumnezeu pentru CCBS, Taillon şi-a expus visul lui al unei convenţii care îmbrăţişează independenţa, „unde bisericile ajută bisericile, unde pastorii ajută pastori, unde nimeni nu este lăsat în urmă.

 

„Şi cred că Dumnezeu poate face aceasta”, a adăugat el.

 

În timp ce CCBS caută noi direcţii, convenţia consideră şi o schimbare de nume. Mesagerii au fost aproape unanimi în mandatarea ca bordul de conducere naţional al CCBS să recomande un nume nou care să fie votat la următoarea întâlnire anuală de anul viitor.

 

Rob Blackaby, preşedinte al convenţiei şi pastor al Trinity Baptist Church din Calgary, Alberta, i-a asigurat pe mesageri că va exista o oportunitate amplă de dialog asupra oricărui nume propus.

 

„Dacă se acceptă, atunci va avea nevoie de o a doua audiere în 2008 înainte ca acesta să între în fiinţă”, a spus Blackaby.

 

De fapt, recomandarea bordului de conducere a notat, singurul cuvânt problematic din numele curent este Sudic, căci „nu reflectă contextul nostru geografic, cultural, de lucrare sau naţional”. Baptist, au spus ei, era ne-negociabil, în timp ce Canadian şi Convenţie erau „componente importante ale numelui nostru”.

 

Tema pentru întâlnirea anuală de la Sequoia Community Church din iulie 4-5 din Ottawa a fost „Constrâns”, bazat pe 2 Corinteni 5:14-15.

 

Vorbitorul oaspete Henry Blackaby a spus celor 491 de mesageri şi vizitatori din Canada că multe biserici se angajează în „neascultare plănuită” prin a ignora porunca lui Dumnezeu ca Evanghelia să fie prezentată la oricine ca nimeni să nu piară.

 

„Noi spunem, ‚Păi, cum am putea? Noi ne facem toate părţile noastre mici. Facem şi noi ce putem’”, a spus Blackaby. „Dar Dumnezeu nu a spus, ‚Faceţi ce puteţi mai bine’. El a spus, ‚Ascultaţi-Mă. Dacă Mă iubiţi, ascultaţi ceea ce vă spun’. … El nu poate capta atenţia noastră. Noi nu intenţionăm să-L ascultăm dintr-o constrângere a dragostei faţă de El”.

 

Blackaby a răsunat totodată şi viziunea lui Taillon pentru interdependenţă, notând că o relaţie de legământ a unei biserici cu Dumnezeu nu este niciodată doar cu El ci se extinde către fiecare biserică soră de asemenea.

 

„Orice se întâmplă în viaţa altor biserici, noi vom simţi durerea sau vom simţi bucuria”, a spus Blackaby. „… E de neconceput pentru Dumnezeu şi poporul Său să aibă pe cineva rănit şi să nu simţi durerea şi să nu simţi nevoia imediată de a merge şi a fi parte a vieţii sale”.

 

Paul Johnson, liderul Echipei de Împărtăşire al convenţiei, a spus că cele 33% de biserici ale CCBS care nu au raportat nici un botez anul trecut că puteau conta pe congregaţiile tovarăşe pentru asistenţă.

 

„Bisericile din asociaţiile noastre vor merge la [ei] şi vor spune, ‚Cum vă putem ajuta? Vom face orice ca să vă ajutăm’”, a spus Johnson.

 

Printre alte lucruri:

 

-- Mesagerii au primit trei noi biserici CCBS din regiunea Canada Atlantic: Providence Christian Church din Moncton şi Hope Community Church din Fredericton, New Brunswick, şi Kingsway Christian Fellowship din Montague, Prince Edward Island.

 

-- Jeff Christopherson, pastor al The Sanctuary din Oakviller, Ontario, a fost ales preşedinte al CCBS. Rick Larnothe, pastor al Sequoia Community Church in Ottawa, Ontario, a fost ales primul vicepreşedinte; şi Ralph Griggs, pastor al Dovercourt Baptist Church in Edmonton, Alberta, a fost ales al doilea vicepreşedinte.

 

-- Mesagerii au aprobat bugetele pentru 2007 în sume de $2.333.556 pentru CCBS (mai mult cu 6,6% decât în 2006), $278.814 pentru Programul Cooperativ şi alte proiecte de misiuni internaţionale (mai mult cu circa 1%), $2.075.976 pentru Canadian Southern Baptist Seminary şi $57.889 pentru Canadian Convention of Southern Baptists Foundation.

 

-- Mike McElroy, preşedintele mandatarilor din Canadian Southern Baptist Seminary, a anunţat că Richard Blackaby, care recent a demisionat din poziţia de preşedinte, a fost numit primul cancelar al seminarului.

 

Câţiva dintre partenerii CCBS din cadrul Convenţiei Baptiste Sudice au fost primiţi ca oaspeţi speciali. Ei au inclus pe Mike Gravette de la Georgia Baptist Convention, Harry Lewis şi Bob Ryan din North American Mission Board, Terry Sharpe din International Mission Board, Rich Murrell de la LifeWay Christian Resources şi Bob Mills şi Georges Boujakly de la Kansas-Nebraska Convention of Southern Baptist.

 

Convenţia din acest an a fost prima care a fost transmisă live pe internet, şi Brad Daily, directorul de comunicaţii al convenţiei, a estimat că la oricare perioadă de timp, între 75 şi 100 de oameni erau online pentru a urmării procedeele.

 

Întâlnirea anuală de anul viitor va fi pe 2-4 iulie la Bethany Baptist Church in Richmond, British Columbia.

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Misiunea Vox Dei vă urează Sărbători Fericite alături de cei dragi!

CHAT Creştin!

 

FORUM

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate