Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

Preoteasă episcopaliană declară că este creştină şi musulmană
http://www.bpnews.net/BPnews.asp?ID=25959

Afişat pe 22 iunie | de către Erin Roach

SEATLE, Wash. (BP) – În ceea ce poate fi văzut ca primul lui obiect al unei revendicări de acest gen un preot Episcopal din Seatle spune că ea este şi creştină şi musulmană în acelaşi timp. Şi mai mult, episcopul ei este încântat de această revendicare şi consideră aceastăî alambicare o atitudine bună.

”De ce aş pierde timpul încercând să îi impact pe toţi creştinii cu toţi islamicii? a afirmat Ann Holmes Redding într-un articol din ziarul The Seattle Time pe 17 iunie. Eu înţeleg că, la nivelul fundamental, cele două religii sunt compatibile. Aceasta este tot ceea ce este nevoie.

R. Albert Mohler Jr. afirmă, în articolul său din 20 iunie, că cele două credinţe, credinta creştină şi cea islamismică sunt în concordanţă. În mod explicit Redding neagă ceea ce ne învaţă Biblia.

În afară de aceasta, este ceva care aminteşte de principiul de bază că liberalii religioşi pot ei înşişi opta pentru orice poziţie pe care o vor. Mohler a scris pe adresa albertmohler.com. Odată ce tu însuţi eşti de accord cu o metodă de negare a Scripturii şi a doctrinei biblice ortodoxe, tu singur te declari a fi creştin sau musulman, creştin sau un druid, sau creştin şi ateu referitor la acest subiect”.

Redding, un preot care a slujit mai mult de 20 de ani, spunea că el a devenit îndrăgostit de Islam în timpul decăderii din 2005 , când un lider musulman a vorbit şi apoi a predicat la Catedrala Episcopală St. Mark, unde el a fost angajat ca îndrumătortor în formarea credinţei. Modul, în care s-a proşternut pe duşumea a atras atenţia asupra lui, deoarece aceast lucru a ilustrat o predare totală lui Alah, a spus ea.

Mai târziu, ea a auzit un lider musulman cântând o rugăciune şi cântecul o atrăgea, a spus Redding. În mai 2006, ea a făcut o declaraţie a a credinţei musulmane,, afirmând că este un singur Dumnezeu şi că Mahomed este mesagerul lui. Acum Redding nu are dificultate în a schimba reciproc numele lui Alah cu Dumnezeu.

”Este aceeeaşi persoană, rugându-se aceluiaşi Dumnezeu”, a afirmat ea ziarului Times.

Ralph Webb, directorul Institutului Programului Anglican de Religie şi Democraţie, notează că Biserica Episcopală continuă să găsească metode noi creative pentru a permite variaţii ale credinţei heterodoxe la nivelul local. Mai întâi, este o “opţiune locală” pentru binecuvântarile aceluiaşi sex în Biserica Episcopală. Aparent, acum, este o “opţuine locală neoficială” pentru clericii care practică o credinţă duală.

Ideeea că o persoană poate deveni musulmană în timp ce rămâne preot Episcopal, având o atitudine corectă banalizează amândouă credinţele, a spus Webb.

Redding, de 55 ani a crescut în Pennsylvania şi tatăl său a fost unul dintre avocaţii care au pledat în Brown v. la Bordul pentru Educaţie la Curtea Supremă pentru cazul care deschide drumul spre abolirea şcolilor naţionale, a afirmat Ziarul Times. El a absolvit Universitatea Brown şi a primit titlul de doctor în Noul Testament în cadrul Seminarului Teologic din New York City.

Redding , o africană americancă , care purta părul în cozi lungi afirma Ziarului Times că a deveni musulman era ca şi cum ai sosit acasă după ani petrecuţi înt-o comunitate în care predomină albii.

”A călători spre Al- Islam şi a-ţi reaminti că sunt mai mulţi oameni de culoare decât albi este un ajutor, ea spune Centrului de închinare musulman.

Amalgamului ei de religii se adaugă şi învăţătura că Trinitatea este o idée despre Dumnezeu şi nu poate fi luată literal, raportează ziarul Times. Redding nu crede că Isus şi Dumnezeu sunt unul şi acelaşi şi ea crede în Fiul lui Dumnezeu în acelaşi mod în care crede că toate oamenii sunt copiii lui Dumnezeu şi că Isus este este divin în acelaşi mod cum oamenii sunt divini, pentru că Dumnezeu lociueşte în toati oamenii.

Ea credea că Isus este unic, deoarece el atrăit o viată care a arătat cel mai bine calităţile cuiva care este umplut cu Dumnezeu. Redding afirmă că Isus a murit pe cruce şi a fost înviat, deşi ea încă nu ştie cum se împacă lucrul aceasta cu Islamul.

"That's something I'll find a challenge the rest of my life," she told The Times.
”Aceasta este ceva ce eu am descoperit ca o pe provocare pentru odihna vieţii mele”, a afirmat ea ziarului Times.

La fel şi pentru Muhammad, ea încă îl cunoaşte.

Redding a spus că ei nu îi pasă ce cred oamenii despre faptul că ea a îmbrăţişat cele două religii majore ale lumii, pentru ca ei nu pot să îi ia botezul şi nici unul nu poate controversa interesul ei pentru religia musulmană.

Redding afirmă că poartă un batic negru cu ea, aşa că este pregătită pentru rugăciuni de cinci ori pe zi. “Eu mă rog nu ca să provoc scandal ori casă fac ruşine unei tradiţii de-ale mele”, spune ea.

Dacă se presupune că Dumnezeu ori Alah ar răspunde acelei rugăciuni, ceea ce nu funcţionează,, o spun criticile ei , considerând că ea le-a cauzat pe amândouă controversa şi ruşinea, în mod special asupra denominaţiunii creştine care se confruntă cu schisma din Comunitatea anglicană acolo unde se află cel mai mult originea homosexualităţii.

Neclaritatea a creştinilor este evidenţă a confuziei spirituale care poate afecta doar episcopia, a afirmat Webb de la IRD, Şi în timp ce se poate spune , că “politicile sunt locale”, episcopul Warner acceptă sincretismul Rev. Redding care compromite întreaga biserică.

”Acceptarea neoficială de către biserica episcopală a clericilor cu credinţă duală reprezintă includerea …… a adăugat Webb pe data de 20 iunie în timpul prezentării ştirilor.

Mohler a spus că singurul mod de putea a fi şi creştin şi musulman este să redefinim complet ceea ce înseamnă să fii creştin şi musulman.

“Aşa cum afirma vestitul Aristotel, două poziţii contradictorii nu pot fi simultan adevărate, a afirmat Mothler preşedintele Seminarului Baptist din Sud din Louisville, Ky. Cu toate acestea, dezminţirea adevărată a principiului non-contradicţiei este una dintre lucrurile care marchează era postmodernistă. Postmoderniştii îmbrăţişează cu bucurie contradicţiile şi refuză orice responsabilitate de a le rezolva”.

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate