Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Ştiri
 


Septembrie 2005
Arhiva editurii
Caută în site

Titlurile principale

 

NOSTRA AETATE
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Pagina de Umor
Mărturisiri
Proiectul Betania
Mass-Media
Ştiri
POŞTA REDACŢIEI

 

 

 

 

Pagina de ştiri baptiste

 

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Acceptarea chemării – Misionarul din cadrul International Mission Board Paul Rose împărtăşeşte despre chemarea sa către misiune şi lupta învăţării unei limbi noi. Photo by Gary D. MyersChemarea lui Dumnezeu îi tine pe misionarii din Rusia dedicaţi faţă de îndatorire

July 21, 2005

By Gary D. Myers

 

MOSCOVA (BP) – Dumnezeu l-a chemat pe Michael Holyfield şi Paul Rose la capătul pământului când ei s-au aşteptat cel mai puţin. Ei au spus „da” lui Dumnezeu.

 

Holyfield şi Rose sunt misionari ai Bordului Internaţional de Misiune care, alături de familiile lor, au renunţat la toate pentru a urma chemarea lor. O echipă de studenţi şi profesori de la New Orleans Baptist Theological Seminary (NOBTS) a avut oportunitatea de a petrece timp învăţând de la aceste două familii în cadrul unei călătorii recente în Moscova.

 

În timp ce familiile Holyfield şi Rose îşi relatau chemarea lor spre misiune către echipa de la NOBTS, ei vorbeau rareori de sacrificii. În schimb, ambele familii au exprimat o povară profundă, dată de Dumnezeu pentru poporul din Rusia.

 

Chemarea lui Holyfield către misiune a venit în timp ce lucra drept agent de vânzări de maşini în Mississippi. El şi soţia sa, Patsy, sunt creştini de mulţi ani şi erau foarte activi în lucrarea bisericii locale. Ei au mărturisit şi au predat în mod regulat în biserică, dar ei nu au aşteptat niciodată o chemare spre slujire – cu atât mai puţin spre misiunile internaţionale.

 

În anii 1980 Patsy era implicată într-un studiu Biblic „Experimentând pe Dumnezeu”, timp în care Dumnezeu a început să o cheme spre misiuni. Patsy Holyfield mărturiseşte că ea nu s-a rugat cu privire la chemare. În schimb, ea a vorbit cu Michael.

 

Conform cu Patsy, soţul ei a reacţionat într-un mod negativ. El a spus că dacă Dumnezeu a chemat pe unul din ei, El i-ar fi chemat pe amândoi. Patsy şi-a scos din mintea ei experienţa aceasta.

 

La câţiva ani mai târziu, Dumnezeu a început să o cheme pe Patsy din nou. De data aceasta ea s-a rugat mai întâi. Ea s-a rugat pentru confirmarea chemării – anume ca Dumnezeu să facă această chemare clară pentru Michael dacă El vroia într-adevăr ca familia lor să slujească.

 

După câteva săptămâni Dumnezeu a început să lucreze la inima lui Michael. El a experimentat un sens profund de zdrobire şi a realizat faptul că Dumnezeu îl chema spre misiuni. Michael nu a întrebat „de ce?” sau „unde?” El a spus pur şi simplu „da”.

 

Cuplul a privit imediat în site-ul IMB pentru calificări pentru misiune. Michael nu fusese la seminar (sau la colegiu măcar) şi el nu a slujit niciodată într-o poziţie cu normă întreagă de slujire. Ei nu îndeplineau calificativele. Lucrurile păreau imposibile.

 

Michael Holyfield a început să ia cursuri de începător la centrul de extensie al NOBTS din Jackson, Miss., şi în timp ce lucra spre întâmpinarea cerinţelor, cuplul a început procesul de aplicare. La un an după ce au aplicat cuplul a fost numit să slujească în Moscova. Aceasta era în 1999.

 

„Când Dumnezeu te cheamă să faci ceva, El va face o cale”, a spus Patsy.

 

Familia Holyfield slujeşte într-o zonă geografică mică din sud-vestul Moscovei, dar ei nu au de a face cu o sarcină uşoară. Peste 500.000 de oameni locuiesc în acea zonă de 2,5 mile pătrate. De la balconul etajului 12 al apartamentului familiei Holyfield, sute de complexe de apartamente cu multe etaje se întind spre centrul capitalei Rusiei.

 

Familia Holyfield încearcă să stabilească mici grupe de biserică de casă în clădirile cu 9 etaje.

 

„Ceea ce încercăm să facem este să începem studii Biblice între familii”, a spus Holyfield. „Avem câteva familii cu care ne întâlnim acum. Acestea vor fi întotdeauna mici. Acestea vor fi biserici mici care se întâlnesc în case”.

 

Necesitatea este o forţă călăuzitoare din spatele strategiei. Costurile înalte ale imobilelor previn cumpărarea de proprietăţi pentru biserici. Bisericile găsesc dificil să închirieze spaţiu pentru slujbe – mai ales în cele deţinute de guvern.

 

Copiii familiei Holyfield, Reagan, Bryan, Grace şi Caleb, joacă un rol imens în lucrarea familiei. De fapt, Grace a fost esenţială în conducerea unei familii la Hristos. Grace a fost mai întâi în clasa a treia în şcolile ruse, şi avea o prietenă la şcoală pe nume Nataşa.

 

Datorită acelei prietenii, Patsy a putut să se întâlnească cu mama lui Nataşa, Luda, şi ele au devenit prietene de asemenea. După circa două săptămâni, atât Nataşa cât şi Luda şi-au dedicat vieţile lor lui Hristos.

 

„Dumnezeu nu m-a chemat numai pe Michael şi pe mine, noi simţim că El i-a chemat şi pe copii”, a spus Patsy. „Pe măsură ce slujim, încercăm să facem toate ca o familie”:

 

Paul Rose a urmat chemarea lui Dumnezeu în Rusia după ce a terminat pregătirea de seminar de la Southeastern Baptist Theological Seminary anul trecut. Rose, împreună cu soţia sa, Karen, şi cei trei copii ai lor, s-au mutat în Moscova ca să studieze limba rusă. Pregătirile de limbă implică ore lungi de studiu şi de interacţiune cu oamenii ruşi din agitata capitală.

 

În cele din urmă, familia Rose se va muta la Kyzyl în Republica Rusă Tuva, unde Paul va sluji drept coordonator de strategie împreună cu IMB. Scopul misiunii familiei Rose este de a creşte mărturia Evangheliei printre oamenii din Tuva – o cultură dominată de budişti şi shamanişti. (Republica Rusă Tuva este localizată la marginea Siberiei la nord de Mongolia.) Familia se va concentra asupra învăţării limbii tuvane (un dialect turc) când vor ajunge în zona din Kyzyl.

 

Când Rose a intrat în seminar, el nu a avut nici o idee că Dumnezeu avea să-l ducă în misiuni. El era un antrenor de fotbal la liceu când Dumnezeu a început să-l cheme spre slujire, şi el a urmat chemarea, gândind că va sluji într-un anumit tip ce lucrarea de biserică în Statele Unite.

 

Dar Dumnezeu avea planuri diferite.

 

„Abia anul trecut la seminar am început să simţim că Domnul ne cheamă spre misiuni”, a spus Rose. „Nu ştiam unde… [Noi] nu aveam nici o idee”.

 

Aceasta nu a fost nici o surpriză pentru Karen; ea a experimentat o chemare spre misiuni încă de copil. După ce Paul a experimentat chemarea sa spre misiuni, familia Rose a contactat IMB şi au început să se roage pentru un loc de slujire. La început Paul şi Karen au fost interesaţi în Ungaria, dar după o vizită în Budapesta Dumnezeu a început să închidă acea uşă.

 

„Amândoi, cam în acelaşi timp, ne-am dat seama că nu era o potrivire. Budapesta nu era locul unde ne vroia Domnul”, a spus el. „Noi vroiam ceva mai rural. Eu vroiam ceva mai puţin occidentalizat”.

 

În mare parte, familia Rose a cunoscut că Dumnezeu îi conduce spre un loc cu puţin sau nici un acces la Evanghelie. Într-o clasă de misiune de la Southeastern Seminary, Rose a auzit prima dată despre poporul Tuvan. Familia Rose a început imediat să se roage despre slujirea în Tuva. În timp ce se rugau, Dumnezeu a clarificat chemarea lor spre îndepărtata republică rusă.

 

În studiile de limbă din august 2004, familia Rose speră să atingă nivelul de fluenţă în limba rusă de care e nevoie pentru a se muta în zona respectivă prin august. Ei sunt dornici să meargă în Kyzyl, dar realizează faptul că trebuie să aibă o stăpânire a limbii înainte de a se muta.

 

Familia Rose va confrunta multe zile singure după ce se vor muta în Kyzyl, pe măsură ce se ajustează faţă de noua cultură. Familia îşi exprimă confidenţa în Dumnezeu care i-a chemat, şi ei cred că El îi va susţine prin provocările şi luptele ce o să vină.

 

Familiile Holyfield şi Rose reprezintă doar două din multele familii de misionari din Rusia. Ei spun că râvnesc rugăciunile creştinilor din America, pentru că sarcina lor nu este niciodată uşoară. Aceşti misionari fac sacrificii zilnice pentru a împărtăşi Evanghelia. Când Dumnezeu i-a chemat ei au spus „da”.

horizontal rule

sus

Ce este nou?

Pagină de căutare!

Prin intermediul acestei pagini ai posibilitatea de a căuta diverse articole, subiecte de interes, precum şi pasaje din Scriptură. Apasă aici!

 

CHAT Creştin! Aici poţi să vorbeşti online pe teme de Apologetică, Teologie sau să îţi faci prieteni noi. Tot ce trebuie să faci e să intri cu un user (de preferinţă numele tău mic) apăsând aici.

 

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere!

[apasă aici pentru detalii]

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectele doctrinare despre:
 
HRISTOLOGIE
(doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE
(doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE
(doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE(doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE
(doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE
(doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE
(doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE
(doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE
(doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
 
Apasă pe titluri pentru a accesa paginile cu aceste subiecte
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate