Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

Dărnicia Bisericii a înregistrat o creştere uşoară în 2005

Postat în 11 Oct 2007 | de Staff

NASHVILLE, Tenn. (BP)-În 2005, contribuţiile financiare către biserici au crescut ca parte a venitului când membrii bisericilor au dat 2,58% din venitul lor, mai mult decât 2,56% cât au dat în anul precedent, conform unui raport realizat de Empty Tomb Inc. care examinează tendinţele de dărnicie ale membrilor bisericilor din Statele Unite.

O analiză făcută în 2005 de către Biroul S.U.A. de Statistică a Cheltuielilor Consumatorului a adus la iveală faptul că dărnicia către „biserică, alte organizaţii religioase" reprezenta 72% din fondurile direcţionate spre caritate.

Asta înseamnă că grupurile religioase sunt cel mai semnificativ recipient după regiunile Statelor Unite, vârstă şi nivele de venit, spune Empty Tomb, sugerând că motivaţia fundamentală pentru cele mai multe donaţii caritabile sunt valorile religioase.

De asemenea, grupul sub 25 de ani a dat 87% din donaţiile lor „bisericilor, organizaţiilor religioase", ceea ce ar putea indica că învăţăturile religioase formează valorile filantropice din Statele Unite, spune Empty Tomb într-o ştire din 3 Octombrie.

Organizaţia de cercetare creştină din Illinois a descoperit că dărnicia spre cauze de bună voie- activităţi din afara congregaţiei- a crescut uşor în 2005 ca parte din venit de la 0,38% la 0,39%.

Empty Tomb a raportat că rata dărniciei spre finanţele congregaţiilor- finanţarea operaţiunilor interne ale congregaţiei-a crescut în 2005 ca parte din venit de la 2,18% la 2,20%.

Pentru fiecare dolar donat congregaţiei, denominaţiile au cheltuit în 2005 2,2 cenţi pentru misiuni internaţionale, mai puţin faţă de 7 cenţi în 1920. Autorii studiului, John şi Sylvia Ronsyalle, au spus că creştinii evanghelici ar putea îndeplini sarcina evanghelizării globale cu 7 cenţi/ zi/ membru.

"Dacă dărnicia în 2005 ar fi fost în medie de 10% în loc de 2,58%, ar fi fost disponibili cel puţin 168 de miliarde de dolari pentru lucrarea misionară locală şi externă", observă autorii.

Folosind statistici publicate de Convenţia Baptiştilor din Sud în 2005, Empty Tomb a calculat că 2 cenţi din fiecare dolar dăruit unei biserici din Convenţia Baptiştilor din Sud merge în final în lucrarea misionară externă. Metodiştii Primitivi şi Biserica Asociată Presbiteraniană Reformată dăruiesc 9 cenţi pe dolar, iar Biserica Episcopală şi Biserica Presbiteraniană din SUA dăruiesc 1 cent pe dolar pentru misiunile internaţionale, precizează raportul.

Rezidenţii din Sud, au aflat cei de la Empty Tomb, au dăruit cea mai mare parte a veniturilor lor pentru cauze caritabile, în timp ce rezidenţii din Nord au dăruit cea mai mică parte. Vestul Mijlociu a fost pe locul secund, iar Vestul, unde rezidenţii- comparativ cu toate cele patru zone- cheltuiesc cea mai mare parte a veniturilor pe nevoi de trai, a fost pe locul trei.

Informaţiile suplimentare sunt disponibile pe siteul www.emptytomb.org, iar raportul integral va fi disponibil din 15 Octombrie într-o carte numită „Starea dărniciei bisericii în 2005" (în engleză „The State of Church Giving Through 2005"), a 17-a ediţie a seriei.

courtesy of Baptist Press News (http://bpnews.net)

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Crestin Baptist - stiri de interes pentru crestinatatea rom?a.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizata la versiunea 1.0! Sunteti invitati sa o vedeti - si sa o folositi! Acum ?tr-o noua interfata, cu motor de cautare propriu si plan de citire a Bibliei ?tr-un an!

 

Grup de Discutii Apologetica - te poti abona si scrie mesaje care sa fie dezbatute, discutate ? acest grup de catre membrii sai.

 

Forum - actualizat si diversificat, securitate crescuta, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Crestin! - aici intri daca vrei sa discuti cu prietenii sau sa ?i faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veti gasi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetica

Biografii

Etica

Istorie Crestina

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematica

 

Pe pagina de Teologie Sistematica puteti gasi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sf?t si alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, asa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre pacat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre m?tuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creatie si istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sf?situl)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright ? 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate