Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Ştiri
 


Home
Arhiva editurii

 

Titlurile principale

 

EDITORIAL
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Literatură
Mărturisiri
Proiectul Betania
Mass-Media
Ştiri
POŞTA REDACŢIEI

 

 

 

 

Pagina de ştiri baptiste

 

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Voluntari în Tijuana - Printre voluntarii care au ajutat la instalarea unui system de purificare a apei in incinta bisericii din zona Tijuanei, zona comunităţii coloniale Almar, sunt (din faţă) Wilson Echols din Biserica Baptistă Smoke Rise, Georgia; (al doilea rand, din stânga) Mary Jane Simpson din San Diego; Chewy, un voluntar din Tijuana; Kristy Carr, voluntar specialist din partea Uniunii Misionare a Femeilor; şi Fernando Martinez, pastor şi plantator de biserici în Tijuana; (al treilea rând) Dwight Simpson, director cu misiunea, Asociaţia Bisericilor Baptiste de Sud din San Diego; Tim Adcox, slujitor cu misiunea şi activităţi recreative, Biserica  Smoke Rise; Don Ricke, voluntar din partea organizaţiei California Baptist Disaster Relief; Chuck Erikson, director asociat al California Disaster Relief; şi Salvador Suazo, voluntar din Tijuana; (rândul al patrulea) Roy Vreeland, voluntar din biseica Smoke Rise; şi Rob Pettigrew, hidrolog şi voluntar din Houston.

Programul „Apă pură, dragoste pură” dă noi puteri bisericii din Tijuana

Mar 30, 2005

By Julie Walters

 

BIRMINGHAM, Ala. (BP) — O sursă curentă de apă potabilă,  curată şi sigură este acum disponibilă pentru o parte din locuitorii localităţii Tijuana, Mexic, comunitate a Almarului colonial, căminul a 7.000 de oameni care foloseau apă contaminată.

 

Voluntari din partea Uniunii Misionare a Femeilor (WMU), a Asociaţiei Baptiştilor de Sud, a organizaţiei baptiste California Disaster Relief şi a Bisericii Baptiste Rise Smoke din Stone Mountain, Georgia, s-au alăturat unui hidrolog din Houston şi voluntariilor din Tijuana pentru a instala, pe 11 martie, un sistem de purificare a apei.

 

Sistemul a fost instalat în cadrul Centrului Shalom Almar, singura biserică din această zonă. După ce apa cu impurităţi este transportată dintr-o autocisternă în 2 rezervoare cu capacitatea de 2200 litri, ea este filtrată, clorinată şi înmagazinată într-un rezervor de 1000 litri de apă pură destinată distribuţiei.


Fernando Martinez, pastor, plantator de biserici şi persoana de contact pentru acest proiect a spus că apa curată va ajuta familiile care sunt deja parte a bisericii şi va fi folosită pentru a evangheliza necredincioşii din această comunitate.


”Intenţionăm să le dăm oamenilor câte un bidon de 20 de litri cu o etichetă care să conţină un verset din Biblie şi cuvintele ‚Pure Water, Pure Love’ [Apă pură, dragoste pură]”, a spus Martinez. „Acest proiect ne va ajuta să le prezentăm dragostea lui Cristos prin intermediul apei, iar oamenii vor economisi bani, pentru că apa va fi furnizată gratuit de către biserică.”

 

Salvador Suazo, un voluntar local, a adăugat: „Oamenii se rugau de ceva vreme pentru apă curată; aceasta va fi o binecuvântare.” Un bidon de 20 de litri de apă curată costă 3,25$, un preţ destul de ridicat ne spune Suazo, luând în considerare faptul că majoritatea oamenilor lucrează 5 zile pe săptămână, 12 ore pe zi, pentru a câştiga 45$ pe săptămână.

 

Chuck Erikson, director asociat al organizaţiei baptiste California Disaster Relief, a declarat: „Comunitatea va vedea că ne pasă atunci când noi venim în intâmpinarea nevoilor lor materiale, iar apoi ne putem adresa nevoilor lor spirituale”. El a mai continuat: „Matei 25:42-46 vorbeşte despre slujirea oamenilor prin întâmpinarea nevoilor materiale prezente. Nu toţi vorbim aceeaşi limbă, dar toţi putem da un pahar de apă rece în numele lui Isus oamenilor care sunt însetaţi.”

 

Kirsty Carr, voluntar naţional al WMU şi specialist în racordare, a spus că instalarea sistemului de apă a reprezentant punctul culminant al unei colaborări de peste un an.

 

Totul a început odată cu vizita lui Carr din octombrie 2003, în Tijuana, pentru a verifica posibilitatea organizării unui eveniment misionar pentru familii, în această zonă, în 2005, la cererea Asociaţiei Baptiste de Sud din San Diego. În timpul vizitei, ea l-a cunoscut pe Martinez, care slujeşte în San Diego şi Tijuana precum şi pe Tim Adcox, slujitor în departamentul misionar şi în cel recreaţional din cadrul Bisericii Baptiste Smoke Rise, care era într-o călătorie misionară în Tijuana. Convenţia Baptistă din Georgia are un parteneriat cu asociaţia din San Diego iar biserica Smoke Rise s-a implicat în acest parteneriat în ultimii cinci ani. În timpul discuţiei lor din Tijuana, Adcox i-a spus lui Carr: „Dacă vrei să aibă un adevărat impact noi vrem să colaborăm cu tine”. Două luni mai târziu, Carr i-a făcut o vizită lui Adcox în Georgia pentru a discuta mai multe despre cum ar putea lucra împreună cu asociaţia din San Diego. În iunie 2004, membrii Primei Biserici Baptiste din Tifton, Georgia au construit o biserică în Tijuana şi discuţiile au continuat despre cum ar putea ajuta programul WMU- Apă pură, dragoste pură, la funizarea apei curate.

 

Adcox a contactat-o pe Carr la Uniunea Misionară a Femeilor-WMU şi a întrebat despre posibilitatea de a săpa o fântână sau o altă sursă de apă curată. Carr a dat mai multe telefoane şi pe la sfârşitul zilei a primit un telefon de la un om pe care ea nu îl contactase personal, Rob Pettigrew.

 

„Sunt hidrolog în Houston, Texas, şi am slujit [în calitate de misionar baptist] într-o călătorie în Honduras”, i-a spus Pettigrew la telefon. „Am de asemenea şi experienţă în săparea fântânilor în Mexic. Cu ce vă pot ajuta?”

 

Copleşită încă de modul în care Dumnezeu a răspuns rugăciunii pentru expertiză în câteva ore, Carr i-a făcut legătura lui Pettigrew cu Martinez. Apoi, în noiembrie 2004, Pettigrew a mers în Tijuana pentru a determina opţiunile şi cursul cel mai eficient al lucrărilor pentru a face disponibilă bisericii apa purificată. Apoi s-a fixat instalarea pentru luna martie a acestui an.

 

„Legăturile create sunt uimitoare, atunci când noi suntem martori la ‚lucrările lui Dumnezeu’”, a spus Adcox. „E incredibil de remarcat felul în care Dumnezeu a strâns atâţia oameni împreună, din Texas, California, Alabama, Georgia, ca punct de pornire în realizarea acestei lucrări”.

 

Un alt voluntar, Roy Vreeland, din partea Bisericii Baptiste Smoke Rise, a spus: „Slujim de cinci ani în această lucrare, iar proiectul pentru apă al WMU va avea un mai mare impact asupra oamenilor săraci din Tijuana decât orice alt proiect în care am fost noi implicaţi.”

 

Dwight Simpson, director cu misiunea pentru asociaţia din San Diego a fost implicat în lucrările din Tijuana pe o perioadă de mai mulţi ani şi este partenerul cheie pentru noul sistem de purificare a apei. Încântat de noile oportunităţi de slujire care se deschid prin furnizarea apei curate, Simpson a spus: „Îl laud pe Dumnezeu pentru binecuvântările Sale prin care ne-a ajutat să aducem slujirea noastră în atenţia organizaţiei WMU. Acest pământ al nimănui, situat de-a lungul graniţei, nu ar fi primit acest nou sentiment de încredere în viitor dacă nu ar fi fost implicarea Uniunii Misionare a Femeiilor- WMU.”

 

WMU şi-a început proiectul său Apă pură, dragoste pură în 1997 pentru a ajuta susţinerea misionarilor cu filtre şi sisteme de purificare a apei ce trebuiau să le funrnizeze apă de băut curată şi sigură în timp ce ei urmau chemarea Domnului de a-L sluji în întreaga lume. În ultimii ani, această lucrare a primit un suport crescând şi mai multe donaţii din partea unor grupuri din biserică au indicat faptul că ar există dorinţa ca donaţia lor să meargă în cadrul unui proiect. Prin acest mod de susţinere, WMU poate să îşi extindă lucrarea pentru a include şi soluţii pe termen lung în aprovizionarea cu apă curată atât pentru misionari cât şi pentru oamenii pe care ei îi slujesc.

 

Proiectul Apă pură, dragoste pură va furniza susţinere continuă a sistemului de purificare a apei din Tijuana, ajutându-i la întreţinerea, la achiziţionarea şi la distribuţia apei în următorii ani.

 

Oportunităţi viitoare în Tijuana

 

Voluntari din toată ţara vor avea posibilitatea de a continua slujirea în zona Tijuana, în această vară, din 26 iunie până în 1 iulie, în cadrul festivalului pentru familii din San Diego şi Tijuana.

 

Ca parte a segmentului de conexiuni între voluntarii WMU, festivalul pentru familii este o experienţă misionară care le oferă voluntarilor posibilitatea de a lucra în parteneriat cu creştini şi de a susţine proiecte de misiune aflate în desfăşurare, folosindu-şi totodată darurile personale pentru a atinge vieţile altor oameni, a-i ajuta şi a împărtăşi dragostea lui Cristos.

 

Festivalul familiei este deschis oricui, începând de la clasa I-a, oferind o oportunitate unică pentru adulţi de a-i învăţa pe copiii şi nepoţii lor, precum şi pe alţi tineri, ce înseamnă misiunea, lucrând împreună pentru a-i sluji pe alţii.

 

Oportunităţile misiunii includ VBS, cluburi biblice, plimbări în rugăciune, cusut, construcţii, reparaţii electrice, vopsit, proiecte evanghelistice, servicii medicale şi multe altele. În mod special, în Tijuana, e nevoie de voluntari care cunosc ambele limbi pentru a se implica în lucrarea cu copiii şi cu femeile, precum şi de medici şi asistente cu aceste cunoştinţe pentru a  asigura îngrijirea medicală.

 

Aplicaţiile se pot depune până pe 2 mai. Pentru mai multe informaţii contactaţi serviciul pentru voluntari al WMU la (205) 991-4097, sau vizitaţi http://www.wmu.com/getinvolved/ministry/volunteer/.

 

Acest festival al familiilor este un parteneriat între departamentul de legături între voluntari al WMU-California şi Asociaţia Baptistă de Sud din San Diego.

*****
Pentru mai multe informaţii despre programul WMU: Apă pură, dragoste pură o puteţi contacta pe Barbara Yeager din cadrul WMU la (205) 991-4091; e-mail byeager@wmu.org; sau scriindu-i pe adresa Pure Water, Pure Love, c/o WMU, P.O. Box 830010, Birmingham, AL 35283-0010.

horizontal rule

sus

Ce este nou?

CHAT Apologetic!

Aici poţi să vorbeşti online pe teme de Apologetică, Teologie sau să îţi faci prieteni noi. Tot ce trebuie să faci e să intri cu un user (de preferinţă numele tău mic) apăsând aici.

 

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere!

[apasă aici pentru detalii]

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectele doctrinare despre:
 
HRISTOLOGIE
(doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE
(doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE
(doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE(doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE
(doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE
(doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE
(doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE
(doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE
(doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
 
Apasă pe titluri pentru a accesa paginile cu aceste subiecte
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate