Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Ştiri
 


Ianuarie 2006
Arhiva editurii
Caută în site

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Eseuri Creştine
Pagina de Umor
Mărturisiri
Proiectul Betania
Mass-Media
Ştiri
POŞTA REDACŢIEI

 

 

 

 

Pagina de ştiri baptiste

 

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Membru din administraţie îşi aminteşte de Rogers - Randy Davis din Tennessee atinge unele din învăţăturile lui Adrian Rogers într-o rugăciune de deschidere din cadrul unei sesiuni plenare din întâlnirea membrilor administraţiei din International Mission Board ţinută în Huntsville, Ala Photo courtesy of IMBMembrii din consiliul de administraţie numesc 89 de misionari, adoptând măsuri de personal

Nov 22, 2005

By Michael Chute

Baptist Press

 

HUNTSVILLE, Ala. (BP) – Membrii administraţiei Bordului Internaţional de Misiune (IMB) au votat să numească 89 de noi misionari în timpul întâlnirii lor din 14-17 noiembrie din Huntsville, Ala., şi au aflat că Baptiştii Sudici anul trecut au dus Evanghelia la 137 de grupe de popoare neangajate anterior şi au plantat primele biserici Baptiste evanghelice printre 14 dintre aceste grupe care nu aveau nici o lucrare evanghelică.

 

Cu toate acestea, Preşedintele IMB, Jerry Rankin a spus bordului, „Am descoperit că ne concentrăm pe o ţintă în mişcare”. El a explicat că la finalul anului 2004, cercetătorii au estimat în jurul lumii peste 500 de grupe de oameni neevanghelizate, neangajate care existau în lume cu populaţii cu mai mult de 100.000. Prin februarie, acel număr era la 486.

 

„Dar în întâlnirea [de administraţie] a noastră din iunie, acel număr revenise la 511, şi ultimul nostru raport indică 630 de grupe de popoare neangajate”, a spus Rankin. „Se pare că suntem în regres, dar numărul creste pentru că sunt grupe de oameni a căror populaţie continuă să crească. Chiar atunci când îi câştigăm pe mulţi, sunt alţii care trec acel prag şi intră acum în acea categorie de 100.000 de oameni sau mai mult.

 

„Realizăm că împreună cu eforturile de cooperare a agenţiilor de misiune majore din lumea evanghelică, noi nu o vom putea face singuri. Pe măsură ce facilităm, mobilizăm şi permitem tuturor oamenilor lui Dumnezeu numiţi Baptişti Sudici să fie angajaţi în sarcina noastră a Marii Comisiuni putem să sperăm să câştigăm o lume pierdută.

 

„Trebuie să pregătim, să echipăm şi să facilităm mai multe biserici Baptist Sudice să se alăture sarcinii şi să accelerăm câştigarea grupelor de oameni neevanghelizate”.

 

În alte domenii de afacere, membrii de administraţie au adoptat un buget pentru 2006 de $282,5 milioane şi a emis două măsuri – cu privire la botez şi limbajul de rugăciune privat – pentru conducerea personalului de selecţie al IMB care să o adopte în selectarea candidaţilor misionari.

 

Centrul întâlnirii a fost serviciul de numire din 15 noiembrie pentru noi misionari ţinuţi în Centrul Von Braun din Huntsville în legătură cu întâlnirea anuală a Convenţiei de Stat Baptiste din Alabama. Cei 89 de misionari au marcat al şaselea cel mai mare grup numit vreodată şi a fost urmat de 86 noi lucrători (al şaptelea cel mai mare) numit în timpul întâlnirii din septembrie din Pensacola, Fla.

 

Aceşti cei mai noi misionari sunt un grup divers în fundal şi experienţă. Ei provin din 30 de state şi şase ţări străine şi reprezintă meserii variate precum oameni de afaceri, învăţători, ingineri, analişti de computer, un fermier, contabil, antreprenor de construcţie şi ofiţer de poliţie.

 

Bugetul de $282,5 milioane aprobat

 

Membrii administraţiei au aprobat bugetul de bază de $282,5 milioane pentru 2006, adică cu $600.000 mai puţin decât planul de cheltuire de anul trecut. Bugetul anticipează primirea de $100,2 milioane prin Programul Cooperativ, bugetul unificat al Convenţiei Baptiste Sudice.

 

Preşedintele comitetului financiar Ken Whitten a declarat că porţiunea operantă a bugetului este cu circa $9 milioane mai mult de 2005, în timp ce porţiunea capitală a scăzut cu $10 milioane. Totuşi, el a spus că bugetul de capital are o anumită flexibilitate, în particular în finanţarea capitalului legat de Colecta de Crăciun Lottie Moon.

 

Bugetul anticipează de asemenea şi chitanţe de $150 milioane prin colecta Lottie Moon; 137 de milioane este inclus în bugetul de operare cu 13 milioane fiind rezervate pentru cheltuielile de capital. Atingerea scopului de 150 de milioane va necesita o creştere cu 12 procente peste colecta din 2004 de $133,9 milioane. Atingerea bugetului de operare va necesita o creştere de 2 procente.

 

A. C. Halsell, vicepreşedinte al comitetului de finanţe, a spus administraţiei că există un impact posibil în finanţarea IMB – mai ales chitanţele Lottie Moon – legate de ajutorarea în caz de uragan. În adiţie, el a notat că toate chitanţele Programului Cooperativ mai mari de bugetul pentru anul fiscal 2004-05 şi primele trei luni din anul 2005-06 – din octombrie şi până în decembrie – au fost deviate către eforturile de ajutorare din Coasta de Golf.

 

IMB a participat cu circa $9 milioane daţi în ajutorare pentru uragan în 2005. IMB a contribuit în septembrie cu $2,5 milioane în fondurile de ajutorare din rezervele de contingenţă, şi Convenţia Baptistă Sudică a redirecţionat un estimativ de $6,5 milioane în fondurile Programului Cooperativ de la IMB către ajutorarea în cazul Uraganului Katrina.

 

Bugetul pentru 2006 proiectează $17,3 milioane din venitul de investiţii, care va oferi 6,12% din venitul total al bordului în 2006, care este echivalent cu susţinerea a mai mult de 10% din cei peste 5.000 de misionari ai bordului, sau susţinerea a 43% din costurile administrative şi promoţionale ale IMB în 2006.

 

Fondurile pentru ajutorare şi alimente sunt proiectate să rămână la $8 milioane în 2006. Notând că IMB a primit circa $17 în ajutorarea pentru tsunami în acest an, el a spus că chitanţele de la ajutorare şi alimentare sunt „centrate pe eveniment”, şi bordul este dedicat să cheltuiască toate fondurile de ajutorare pe care le primeşte. Dacă contribuţiile întrec cantitatea bugetului, IMB va ajusta cheltuiala pentru a ţine pasul cu chitanţele.

 

Bugetul de salarii pentru personalul de teren a fost crescut cu mai mult de $2,5 milioane în bugetul anului următor în anticiparea unui număr crescut de misionar numiţi în timpul lui 2006.

 

Porţiunea de suport din partea statului din bugetul total de bază a crescut de la 13,34% la 14,14%. Whitten a spus că planul de afaceri al IMB doreşte să ţină bugetul din partea statului la un rang de 13-15 procente.

 

Whitten a spus că acestea sunt „zile provocatoare pentru Baptiştii Sudici. Eforturile de ajutorare în caz de uragan sunt în desfăşurare în multe state. Trebuie să mergem înainte cu lucrarea pe care ne-a dat-o Domnul. Este multă lume acolo.

 

„Trebuie să ne mişcăm înainte într-un fel agresiv dar măsurat, dar să fim conştienţi de distrugerea posibilă pe care am putea-o confrunta”, a continuat Whitten. „Suntem mulţumitor Baptiştilor Sudici pentru felul în care ei dau lucrării Domnului în jurul lumii”.

 

Măsurile de selecţie adoptate

 

Membrii din administraţie au aprobat o politică care se opune practicii candidatului misionar de folosire a „unui limbaj de rugăciune privat”.

 

Chestiunile politicii implică calificările candidaţilor misionari cunoscute drept „Identitatea Baptistă Sudică”. Aceste calificări declară obligaţiile candidatului: (1) să fie dedicat şi identificat cu Baptiştii Sudici; (2) să deţină o convingere a adevărului aşa cum este exprimat în „Mesajul şi Credinţa Baptistă” a Convenţiei Baptiste Sudice; (3) să posede un minim de trei ani de exercitare ca Baptist Sudic; şi (4) să fie în prezent membru într-o biserică Baptist Sudică.

 

„În termenii practicilor de închinare, majoritatea bisericilor Baptist Sudice nu practică glossolalia (vorbirea în limbi)”, declară politica aprobată de membri de administraţie în a oferi un cadru pentru biroul de comitetului personalului de misiune al IMB pe care să-l folosească cu noii candidaţi cu privire la un limbaj de rugăciune particular.

 

Politica declară de asemenea că Noul Testament vorbeşte de glossolalia ca un dar care „în general este considerat să fie o limbă legitimă a unui grup de oameni”, şi adaugă că „limbajul de rugăciune aşa cum este exprimat în comun de aceşti practicanţi nu este acelaşi ca folosirea biblică a glossolalia”. De asemenea, politica spune că „învăţătura clară a Apostolului Pavel este că rugăciunea trebuie să fie făcută cu înţelegere”.

 

„În termenii practicii generale, majoritatea Baptiştilor Sudici nu acceptă ceea ce este referit drept ‚limbajul privat de rugăciune’”, declară mai departe politica. „Aşadar, dacă ‚limbajul particular de rugăciune’ este o parte continuă din convingerea şi practica cuiva, candidatul trebuie eliminat de la a fi un reprezentativ al IMB din SBC”.

 

Politica nu este cu caracter de retragere şi se doreşte să fie urmată începând din 15 noiembrie, din ziua adoptării sale.

 

Cu privire la botezul candidatului, membrii administraţiei au votat printr-o margine de 2-1 de a stabili o linie călăuzitoare care specifică (1) botezul credinciosului prin imersiune; (2) botezul urmează mântuirea; (3) botezul este simbolic, descriind experienţa morţii credinciosului faţă de păcat şi învierea faţă de o viaţă nouă în Hristos; (4) botezul nu regenerează; şi (5) botezul este un ritual a bisericii.

 

Linia călăuzitoare stabileşte faptul că candidaţii trebuie să fie botezaţi într-o biserică Baptist Sudică sau într-o biserică de altă denominaţie care practică botezul credinciosului doar prin imersiune. De asemenea, botezul nu trebuie văzut ca ceva sacramental sau regenerativ, şi biserica trebuie să îmbrăţişeze doctrina siguranţei credinciosului.

 

Linia călăuzitoare spune că candidatul este responsabil să îndeplinească această dedicare doctrinară. În timp ce consultantul de candidat al IMB ar trebui să aibă o cunoştinţă despre alte grupări denominaţionale, documentul spune că el nu este aşteptat să investigheze fiecare biserică.

 

Administraţia a votat că oricare excepţie de la politica despre limbajul privat de rugăciune sau a liniei călăuzitoare despre botez să fie revizuit de comitetul IMB şi de comitetul de revizuire a procesului bordului.

 

*****

Următoarea întâlnire a membrilor de administraţie a IMB este programată pe 9-11 ianuarie în Richmond, Va. Întâlnirea va include un serviciu de numire de misionari la 7pm pe 10 ianuarie la Staples Mill Road Baptist Church.

sus

horizontal rule

Ce este nou?

CHAT Creştin! Aici poţi să vorbeşti online pe teme de Apologetică, Teologie sau să îţi faci prieteni noi. Tot ce trebuie să faci e să intri cu un user (de preferinţă numele tău mic) apăsând aici.

 

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere! [apasă aici pentru detalii]

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectele doctrinare despre:
 
HRISTOLOGIE
(doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE
(doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE
(doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE(doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE
(doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE
(doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE
(doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE
(doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE
(doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
 
Apasă pe titluri pentru a accesa paginile cu aceste subiecte
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate