Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

Lumea musulmană: un pământ împietrit, un câmp de secerat sau amândouă?

Publicată pe 11 octombrie 2007

RICHMOND, Va. (BP)-într-o o ţară islamică, cunoscută pentru persecuţia violentă a creştinilor, un localnic creştin numit Samuel* împarte tactate şi filme evanghelistice în fiecare zi.

Într-o zi, Samuel a recunoscut un bărbat musulman conservator la colţul unei străzi unde se întâlnesc musulmanii să strângă fonduri pentru moschee. Samuel a simţit că Dumnezeu îi spune să vorbească despre Isus acelui bărbat.

"Esti sigur, Doamne? Samuel s-a rugat până când transpiraţia a început să-i surgă pe frunte.

"Da, mergi!, a auzit o voce interioară.

Aşa că s-a dus direct la bărbatul musulman şi i-a prezentat Evanghelia. În ciuda răspunsului ostil de care s-a temut Samuel, musulmanul a asculat atent.

"Este interesant, a spus el când Samuel a terminat. Seara trecută am ascultat la radio şi am auzit ceva despre acest subiect. Acum am de lucru, dar putem să ne întâlnim mai târziu?"

S-au întâlnit mai târziu în acea seară şi Samuel l-a condus pe acest bărbat la credinţa în Isus Cristos.

"Curajos? Da. Periculos? Fără doar şi poate. Totuşi, Samuel nu este un tip care îşi asumă riscul. El vrea să asculte de Domnul.

"Noi învăţăm echipa despre curaj, a spus un lucrător baptist care l-a instruit pe Samuel să răspândească Evanghelia. "El a venit foarte timid, dar Domnul l-a schimbat. Noi l-am rugat să fie atent, dar să continue. Aceşti creştini naţionali sunt curajoşi?

Multe mărturii de acest gen erau împărtăşite la o discuţie despre plantarea bisericilor printre naţiunile musulmane. Aproape 500 de lucrători din 46 naţionalităţi au participat la conferinţa din Asia, unde ei au vorbit despre metode eficiente de a conduce musulmanii la Cristos.

Un învăţat de la conferinţă a reamintit de o întânire similară de acum 30 de ani, unde participanţii au întrebat: "Cum să ducem Evanghelia musulmanilor? Nici un răspuns nu a fost dat. "Cum să devenim mai eficienţi în plantarea bisericilor şi ucenicizării creştinilor dintr-un mediu musulman?
Aceasta, a spus el "este schimbare uriaşă de viitor".

--Într-o regiune musulmană din Asia de sud, primul creştin local a început să trimită materiale evanghelistice prietenilor şi membrilor din familie prin e-mail, autobuze şi alte mijloace de transport local. Acum, el poate urmări pe hartă cum Vestea Bună a Evangheliei a prins rădăcini în multe sate. El a numărat 75 de creştini care s-au botezat în opt biserici, plus numeroase grupuri de căutători. Cel puţin una dintre bisericile celei de-a doua generaţie a fost înfiinţată de unul dintre noii enoriaşi.

Într-o ţară din est, un lucrător creştin a intrat în biroul unui grup musulman anti-american. "Noi vrem să ajutăm oamenii", s-a oferit el, adăugând că unii dintre cei care ajută vor veni din America.

"Când m-au auzit că spus de America , bărbaţii s-au ridicat cu puştile pregătite. Dar după ce am mai dailogat şi discutat, ei au spus: " Bine!, acum ei ne permit să mergem în satele lor. Ei ne ecortează şi ne protejează şi voluntarii noştri se roagă şi impart Biblii oamenilor."

Totuşi, pentru fiecare povestire de success de acest gen de la conferinţă, vine o amintire a provocării lucrării printre musulmani.

"Acum un an membrii din echipa noastră au putut pune înfiinţa 50 de grupuri de închinare, după cum noi ştim că sunt mai multe, a declarat un lucrător. "Oamenii vin şi spun: "Noi avem 50 de creştini. Puteţi să ne daţi un film evanghelic? Noi avem fete care conduc pe alţii la Isus. Sunt familii care vin la credinţă. Dar vedem multă presecuţie. Echipa nostră suferă. O membră a echipei a mers la închisoare de două ori şi ei au folosit câteva metode să o rănească. Ea a venit cu spatele lovit şi cu un cântrec din inimă. Acest cântec este învăţat şi de alţii".

Alt lucrător este încântat de victoriile din alte locuri, dar se plânge de lipsa rezulattelor vizibile din regiunea unde stă el. "Noi nu văzusem (vreun creştin sau biserică) încă şi noi trudim de mult timp, a admis el. Puteţi să vă rugaţi pentru naţiunea mea"?

Participanţii la conferinţă s-au adunat în jurul lui şi s-au rugat pe Dumnezeu pentru mântuirea naţiunii lui şi pentru încurajare şi putere pentru el.

Devin musulmanii mai deschişi Evanheliei lui Isus Cristos? Aceasta depinde unde şi când suntem. Duhul Sfânt lucrează potrivit timpului lui, nu după al nostru.

Scott Holste, vice-preşendintele asociat de la Bordul internaţional de misiune pentru serviciul de cercetare şi strategie, a amintit de anii petrecuţi printre grupurile de musulamnii împotrivitori din Asia. El adesea compară observaţiile cu speranţa altor misionari de a privi la progresul cu naţiunile lor.

"Visul nostru era să vedem cel puţin o biserică sănătoasă plantată în fiecare dintre aceste grupuri de oameni, a reaminitit el. "Nu cred în cea mai sălbatică imaginaţie că noi gândeam că vor fi douăzeci sau sute de biserici ca cele printre aceste grupuri acum".

În aceleaşi locuri, ziua secerişului îmbelşugat a venit. În alte locuri, acest lucru lucru poate lua generaţii de semănare răbdătoare şi de eliminare a stâncilor din sol înainte de a planta bisericile .

"Aceasta este o provocare, declară Holste. Noi avem nevoie să fim mai curajoşi decât fusesem în trecut. Acest poate lua ani şi ani, dar hai să .....

*Numele au fost din motive de secutitate.
Ascultă această versiune a acestui reportaj pe adresa http://media1.imbresources.org/files/39/3956/3956-21609.mp3

courtesy of Baptist Press News (http://bpnews.net)

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Crestin Baptist - stiri de interes pentru crestinatatea rom?a.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizata la versiunea 1.0! Sunteti invitati sa o vedeti - si sa o folositi! Acum ?tr-o noua interfata, cu motor de cautare propriu si plan de citire a Bibliei ?tr-un an!

 

Grup de Discutii Apologetica - te poti abona si scrie mesaje care sa fie dezbatute, discutate ? acest grup de catre membrii sai.

 

Forum - actualizat si diversificat, securitate crescuta, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Crestin! - aici intri daca vrei sa discuti cu prietenii sau sa ?i faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veti gasi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetica

Biografii

Etica

Istorie Crestina

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematica

 

Pe pagina de Teologie Sistematica puteti gasi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sf?t si alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, asa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre pacat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre m?tuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creatie si istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sf?situl)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright ? 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate