Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Ştiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetică
Teologie
Discuţii Forum
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Eseuri Creştine
Umor
Proiectul Betania
Pagina Femeii
Mass-Media
Ştiri
Lectură Creştină
Poşta Redacţiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri baptiste

 

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

87 de noi misionari IMB sunt prezentaţi pe 13 septembrie la First Baptist North Spartanburg (S.C.) de către directorul bordului de administraţie al IMB, John Floyd. Misionarii alcătuiesc al optulea cel mai mare grup care să fie numit în istoria IMB. Photo by Roy M. Burroughs 87 de noi misionari IMB care să acopere globul cu mărturia Evangheliei

Sept 14, 2006

By Julie McGowman

Baptist Press

 

SPARTANBURG, S.C. (BP) – Optzeci şi şapte de Baptişti Sudici vor acoperi globul în timp ce duc Evanghelia la 10 dintre cele 11 regiuni administrative ale Bordului Internaţional de Misiune după numirea lor pe 13 septembrie în cadrul unui serviciu de la First Baptist North Spartanburg in Spartanburg, S.C.

 

Evenimentul, care a fost imboldul Conferinţei de Impact Global al bisericii, aduce numărul total de misionari IMB la mai mult de 5.100. Mulţi dintre noii numiţi au experimentat o chemare către misiunile străine în cadrul unor astfel de activităţi relatate de biserică sau în calatorii misionare voluntare.

 

„Când m-am urcat într-un avion cu care ne întorceam dintr-o scurtă călătorie misionară, inima mea s-a frânt, nu vroiam să plec, şi am realizat că [aveam] o inimă pentru misiuni”, a spus unul dintre noii misionari care va sluji în regiunea Pacific Romani „Nu am găsit o bucurie mai mare decât să împărtăşesc numele lui Isus cu cineva care nu l-a auzit niciodată”.

 

Misionarul este unul din mulţi care nu poate fi identificat pe nume pentru că slujeşte într-o parte a lumii care este rezistentă – uneori chiar ostilă – către mărturia Evangheliei.

 

„Nu putem identifica locurile unde cei mai mulţi [dintre noii misionari] pleacă”, a spus Preşedintele IMB, Jerry Rankin. „Prin experienţa lor profesională şi pregătire şi educaţie, ei sunt capabili să câştige accesul creativ în ţările restricţionate pentru a împărtăşi Evanghelia lui Isus Hristos, mulţi dintre ei cu oameni care o vor auzi pentru prima dată”.

 

Corul de copii de la First Baptist North Spartanburg (S.C.) începe serviciul de numire al International Mission Board din 13 septembrie. Evenimentul a coincis cu summit-ul de misiune al bisericii. Photo by Roy M. Burroughs De pe coasta muntoasă din Mâine şi fermele din Canada, noii misionari Jason şi Steph Cooper au auzit vocea lui Dumnezeu de a duce dragostea lui Isus către oamenii din Europa Apuseană.

 

„După multe călătorii misionare, am văzut întunericul care acoperă Europa Apuseană, şi nu putem ignora nevoia lor după Evanghelie”, a spus Jason Cooper. „Aşadar, pe urmele paşilor [Apostolului] Pavel, noi mergem în Roma, Italia”.

 

GATA DE A MERGE

 

Tom Elliff, senior vicepreşedinte IMB pentru creşterea spirituală, a oferit o sarcină noilor misionari şi congregaţiei în timpul serviciului.

 

„Vine o vreme în viaţa fiecărei persoane când Dumnezeu îţi oferă ceva pentru care numai tu personal eşti potrivit”, a spus el mulţimii. „Şi ce mai crimă – ce tragedie ar fi – dacă acel moment te găseşte ori nedoritor ori pregătit nechibzuit pentru ceea ce va fi cea mai fină oră a ta. Aceia dintre noi din această încăpere vor să vă salute, atât pentru bunăvoinţa cât şi pentru extinderea pregătirii voastre”.

 

Elliff a transmis dorinţa inimii sale: ca Baptiştii Sudici să vadă ziua când tinerii vor avea mulţi membrii şi prieteni de familie în câmpul de misiune, fie prin parteneriate sau cariera de misiune. El a spus că crede că auzirea relatărilor lor despre lucrarea lui Dumnezeu ar trebui să genereze multă încântare încât, chiar şi la o vârstă foarte tânără, copii vor încerca să găsească o cale de a ajunge pe câmpul de misiune. El a spus că se roagă să vadă ziua când studenţii să dorească în aşa fel să slujească pe Dumnezeu încât ei să „facă o întâlnire” cu misiunile, şi să nu îndrăznească să facă altceva care să-i ţină din a trece prin momentul acela pentru care sunt destul de în vârstă.

 

Noii misionari Chuck şi Allison Hoskins dau o scurtă mărturie în cadrul numirii lor din serviciul de pe 13 septembrie de la First Baptist North Spartanburg (S.C.). Cuplul l-a acceptat pe Isus ca Salvator la vârsta de 7 ani şi va împărtăşii Vestea Bună a dragostei Sale în America de Sud. Photo by Roy M. Burroughs „Vedeţi, nu e vorba de maximum, e vorba de minimum”, a spus Elliff. Amintindu-şi eforturile nepoatei lui de 7 ani de a sta destul de drept ca să atingă înălţimea minimă pentru a se putea da în maşinuţele de la parcul de copii, Elliff a întrebat congregaţia, „Ce consideră Domnul minimul pentru implicarea în misiune? Cât de înalt trebuie să stai tu pe picioare?”

 

Bazat pe Matei 9:35-38, Elliff a spus că crede că există patru minimum-uri pentru participarea în misiune: (1) creştinii trebuie să fie capabili să vadă mulţimile precum le-a văzut Isus, ca oi fără păstor; (2) creştinii trebuie să poată să simtă ceea ce a simţit Isus când a fost mişcat cu compasiune; (3) creştinii trebuie să fie voitori să recunoască faptul că în timp ce se află într-o mare recoltă, există o lipsă copleşitoare de cei care să dorească să lucreze în acea recoltă; şi (4) creştinii trebuie să fie voitori să facă aşa cum porunceşte Isus – atât să se roage cât şi să participe prin implicarea personală.

 

Cei 87 de misionari, precum mulţi alţi Baptişti Sudici, au întâlnit „minimum-urile misiunii”, a notat Elliff, pentru a se întinde spre mulţimile istovite ale lumii de astăzi: 6,5 miliarde de oameni din lume, şi 1,7 miliarde dintre aceştia fiind în fond fără nici un acces la Evanghelie.

 

Unii numiţi au părăsit cariere existente – unii ca pastori sau alţii ca lideri creştini – pentru a urma conducerea lui Dumnezeu în serviciul misionar. Alţii au lăsat slujbe de lucru de pe piaţa seculară.

 

„Într-un laborator dintr-o cameră curată în timp ce ascultam Biblia pe o casetă, am realizat că trebuie să-mi las cariera de inginerie ca să-L slujesc, la fel cum [ucenicii lui Isus] Petru şi Andrei au lăsat mrejele lor de pescuit” şi L-a urmat, a spus un bărbat care va sluji în Asia de Est.

 

Vicepreşedintele senior IMB, Tom Elliff, îi provoacă pe cei 87 de noi misionari şi congregaţia de a căuta „minimul” necesar de a sluji pe Dumnezeu prin serviciul de misiune din 13 septembrie de la First Baptist North Spartanburg (S.C.). Photo by Roy M. Burroughs După 30 de ani în domeniile de difuzare şi medical, şi 16 călătorii de misiune scurte, un cuplu a răspuns faţă de chemarea lui Dumnezeu de a împărtăşii Vestea Sa Bună în Nordul Africii şi în Orientul Mijlociu. Ei au slujit în scurte termene de misiune înainte ca soţia să fie diagnosticată cu cancer, şi s-au întors în Statele Unite pentru tratament.

 

„Acum eliberaţi de cancer, îl urmăm pe Isus când vom merge în Orientul Mijlociu”, a spus soţul ei.

 

Un alt soţ şi soţie, care nu pot fi identificaţi pentru motive de securitate, au spus că au simţit cum Dumnezeu le vorbea inimilor lor cu privire la Asia de Sud în timp ce ambii lucrau în comitetul IMB în Richmond, Va.

 

„În timp ce am vizitat India în septembrie trecut, Dumnezeu şi-a confirmat chemarea Sa în vieţile noastre în timp ce priveam aglomeraţii de oameni care mărşăluiau pe treptele unui templu ca să se roage înaintea unui idol, în speranţa că idolul le va răspunde rugăciunilor lor”, a spus soţul. „În acest oraş de 14 milioane de suflete pierdute, vrem să răspândim Evanghelia şi lumina lui Isus Hristos”.

 

DUMNEZEU ÎŞI AMINTEŞTE

 

Câţiva dintre cei 87 numiţi au aşteptat mulţi ani ca Dumnezeu să împlinească o chemare către misiuni pe care au experimentat-o ei în timp ce erau tineri. O numită, o văduvă, a simţit cum Dumnezeu îi deschidea uşi către serviciul de misiune după moartea soţului ei. După patru ani mai târziu, ea este gata să meargă.

 

„Îl voi sluji pe [Domnul] în Asia Centrală în ascultare faţă de acea chemare pe care El a pus-o mai întâi în viaţa mea la vârsta de 10 ani”, a spus ea.

 

Un lucrător nou care va sluji în regiunea Pacific Rim şi-a oferit viaţa lui Dumnezeu în calitate de asistentă misionară într-o tabără GA [acum Girls în Action (Fete în acţiune)] în 1961.

 

„După patruzeci şi cinci de ani, El a spus, ‚Acum este vremea să mergi’”, a spus ea.

 

Soţul ei a slujit ca pastor pentru 33 de ani în trei state.

 

„Trei sferturi din lucrarea mea este gata”, a spus el. „Doamne, dorinţa mea este să termin ultimul sfert puternic. Vreau să las totul pe teren – pe terenul de misiune”.

 

Noul misionar Joe Vaughn Jr. era la o conferinţă de misiune din Oklahoma în septembrie 2001 când a întâlnit un misionar care căuta un pionier care să ducă Evanghelia la studenţii din Warsaw, Polonia.

 

„Într-un moment, Dumnezeu a făcut specific o chemare înspre care mă conducea pentru mai mult de 20 de ani”, a spus Vaughn.

 

Preşedintele IMB, Jerry Rankin, îngenunchează alături de unul dintre mulţi cei care au răspuns unei chemări la acţiune pentru misiunile internaţionale din cadrul serviciului de numire de misionari de pe 13 septembrie de la First Baptist North Spartanburg (S.C.). Cu cei 87 de noi numiţi, numărul total de misionari IMB ajunge la 5.100. Photo by Roy M. Burroughs Un misionar care va sluji în Africa Centrală, Răsăriteană şi Sudică a simţit prima dată chemarea lui Dumnezeu pentru el către misiuni acum 26 de ani în urmă în timp ce staţiona în Spania în Marină. El a slujit în Marină pentru 15 ani cu soţia sa şi patru copii în Spania şi Trinidad, când s-a întors spre Statele Unite.

 

„Acum, după 26 de ani, simţim chemarea (lui Dumnezeu) din nou”, a spus soţia sa. „De această dată vom lăsa nu numai pe copiii noştri dar şi pe nepoţii în urmă pentru a-L urma spre Africa”.

 

Rankin a spus celor prezenţi la serviciu că, într-adevăr, „aceştia sunt misionarii voştri. Ei au fost crescuţi în umblarea lor cu Domnul şi chemaţi spre misiuni în biserici precum a voastră. Rugăciunea voastră îi susţine când vor merge; darurile voastră către Programul Cooperativ şi Lottie Moon Christmas Offering este care-i susţine şi le permite să împlinească chemarea lui Dumnezeu literal până la capetele pământului”.

 

Rankin i-a însărcinat pe cei prezenţi la serviciu cu responsabilitatea de a susţine pe noii misionari prin rugăciune în timp ce ei merg pe terenul de misiune.

 

SUMMIT-UL DE MISIUNI

 

First Baptist North Spartanburg a găzduit serviciul de numire ca parte a „Imagine 2006”, un summit internaţional care se concentrează pe Asia de Est. Acest summit, şi altele care vor urma în 2006-2007, vor ajuta fiecare biserică serioasă cu privire la împlinirea Marii Însărcinări prin implicarea în ţări străine să descopere feluri de a angaja pe cei neevanghelizaţi ai lumii.

 

„Vrem să împărtăşim câteva din oportunităţile încântătoare în mobilizarea bisericilor de a aduce Evanghelia cu ajutorul echipei noastre de misionari către capetele pământului”, a spus Mike Hamlet, pastorul bisericii. „Suntem onoraţi – aceasta este o zi mare în viaţa bisericii noastre”.

 

La începutul serviciului de numire, Hamlet a introdus un misionar în Asia cu care biserica a fost în parteneriat pentru câţiva ani. După o scurtă mărturie a lucrării lui Dumnezeu în Asia, Hamlet s-a rugat.

 

„Toate acestea au început pentru noi când ne gândeam, ‚Poate am putea face şi noi ceva’”, a spus Hamlet, referindu-se la atitudinea faţă de misiuni a bisericii şi parteneriatele cu misionarii. „Poate este cineva în această seară care gândeşte, ‚Poate am putea face şi noi ceva’”.

 

*****

Pentru a alfa cum puteţi sluji în misiunile internaţionale, vizitaţi going.imb.org sau sunaţi la (800) 999-3113.

sus

horizontal rule

Ce este nou?

CHAT Creştin!

 

FORUM

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate