Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Ştiri
 


Ianuarie 2006
Arhiva editurii
Caută în site

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Eseuri Creştine
Pagina de Umor
Mărturisiri
Proiectul Betania
Mass-Media
Ştiri
POŞTA REDACŢIEI

 

 

 

 

Pagina de ştiri baptiste

 

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Proclamarea victoriei - Steve Gaines, succesorul lui Adrian Rogers la Bellevue Baptist Church, a spus miilor prezenţi la lungul serviciu de înmormântare de la Baptist Church că el a „câştigat victoria”. Photo by Morris AbernathyLa Bellevue Baptist, mii spun la revedere lui Adrian Rogers până la reuniunea cerească

Nov 18, 2005

By Tim Ellsworth

Baptist Press 

 

CORDOVA, Tenn. (BP) – Un toiag aurit de păstor de 8 picioare, stătea rezemat de sicriu.

 

În interior, lângă trupul lui Adrian Rogers, era o Biblie deschisă – Biblia sa. El a scris note pe margini. A subliniat versete, inclusiv Psalmul 112:1-6, care conclude: „Căci el nu se clatină niciodată; pomenirea celui neprihănit ţine în veci”.

 

Mii de oameni s-au adunat la Bellevue Baptist Church în Memphis-ul suburban, Tenn., joi noaptea, 17 noiembrie, pentru a-şi aminti de Rogers – pastorul lor, membrul lor de familie, mentorul lor, prietenul lor. Rogers a murit pe 15 noiembrie la vârsta de 74 de ani după o luptă cu cancerul şi dubla pneumonie.

 

În martie, mulţimi de oameni umpleau Bellevue pentru a celebra viaţa şi lucrarea lui Rogers, care s-a pensionat după ce a slujit bisericii ca pastor pentru 32 de ani. Joi seara, la numai opt luni mai târziu, ei s-au întors – de data aceasta ca să spună la revedere.

 

În tot serviciul, vorbitorii şi-au adus aminte de adorarea iubitoare a lui Rogers faţă de familia sa, bunătatea şi simţul său de umor. EI şi-au amintit de Rogers ca un om care a refuzat să compromită Cuvântul lui Dumnezeu, care l-a predicat fără ruşine şi care a dorit mai mult decât orice să vadă pe cei pierduţi „venind la Isus”.

 Inima unei fiice – Fiica lui Adrian Rogers, Janice Edmiston, adresându-se în serviciul de înmormântare pentru tatăl ei, a spus, „De tot ceea ce s-a spus despre caracterul tatălui meu astăzi, dragostea şi măreţia lui – luaţi aceasta şi o înmulţiţi cu 100, şi totuşi nici jumătate din aceasta nu s-a spus.” Photo by Morris Abernathy

„A fost eroul meu, cavalerul meu in armură strălucitoare, care era întotdeauna acolo pentru a ucide dragonii mei”, a spus Janice Edmiston, fiica lui Rogers. „Mângâietorul meu prin vremurile cele mai grele. Consilierul meu a cărui cuvinte erau un izvor adânc de înţelepciune din care puteam să scot apă liber”.

 

Edmiston a vorbit despre dragostea dintre Rogers şi soţia sa Joyce, „una din cele mai mari poveşti de dragoste pe care le-a cunoscut vreodată această lume”. Roger nu a avut niciodată întâlniri cu o altă fată. El spunea adesea că el şi Joyce s-au întâlnit în clasa a patra dar nu au devenit serioşi decât prin clasa a şasea.

 

Edmiston şi-a adus aminte de spiritul pozitiv contagios al tatălui ei, şi abilitatea lui de a pune o răsucire pozitivă la toate – chiar şi la cancerul care eventual avea să-i ia viaţa.

 

„Acesta este bun pentru mine”, îşi amintea Edmiston că spunea tatăl ei despre cancer. „Îmi este dat mie ca să mă concentrez asupra lui, ca un fel de hobby”.

 

Eulogia ei emoţională a fost povestirea „spusă-toată” despre tatăl ei – dar Edmiston a spus că nu era suficient să comunice adevărul.

 

„Despre tot ceea ce s-a spus astăzi despre caracterul tatălui meu, dragostea şi măreţia lui – luaţi aceasta, înmulţiţi-o cu 100, şi totuşi jumătate din ea nu s-a spus”, a zis ea. „Şi atunci când el a intrat în slavă, deşi a lăsat o gaură în inima mea de mărimea lui Grand Canyon, noi suntem mângâiaţi să ştim că pierderea noastră este un câştig al cerului”.

 

Lecţia unui fiu – Fiul lui Adrian Rogers, David, a spus că a învăţat de la tatăl său „ce înseamnă să iei o poziţie atunci când cel mai uşor lucru era să taci.” Photo by Morris Abernathy Serviciul de două ore a inclus şi o elogie din partea fiului lui Rogers, David, care a spus că a învăţat de la tatăl său generozitatea, o dragoste pentru Cuvântul lui Dumnezeu, acceptarea altora şi curajul.

 

„Am învăţat ceea ce înseamnă să îţi iei poziţia atunci când cel mai uşor lucru era să taci”, a spus el.

 

Alţi vorbitori au inclus pe James Whitmire şi Bob Sorrell, care au slujit în comitet cu Rogers pentru mulţi ani; prietenii de lungă durată Joe Boatwright şi Peter Lord; pastorii Jerry Vines şi Ken Whitten; şi James Dobson, fondator al Focus on the Family.

 Tributul lui Dobson – Fondatorul Focus on the Family, James Dobson, a fost unul din cei câţiva oaspeţi care să împărtăşească o mărturie despre prietenia sa cu Adrian Rogers în timpul înmormântării liderului Baptist Sudic pe 17 noiembrie la Bellevue Baptist Church. Photo by Morris Abernathy

„El a fost mare datorită felului în care şi-a trăit viaţa şi datorită profundei lui dedicări faţă de Isus Hristos şi Cuvântul Său”, a spus Dobson.

 

Steve Gaines, succesorul lui Rogers ca pastor al Bellevue, a predicat mesajul şi l-a comparat pe Rogers cu biblicul Samuel. Rogers a fost un predicator profetic, înţelept, rugător, spunea Gaines, care a cules acum răsplata serviciului vieţii sale.

 

„Aşa cum a spus Dr. Vines, noi nu ne întristăm ca cei care nu au nici o speranţă”, a spus Gaines. „Ştim că la fel de sigur cum Isus a murit şi-a înviat din morţi, Adrian Rogers este viu. El a intrat pe porţile de smarald…. Toate durerile de inimă ale vieţii, inclusiv cancerul, au fost uitate. El a câştigat victoria”.

 

Deşi nu era în program, alţi lideri Baptişti Sudici, membrii şi foşti membri de la Bellevue prezenţi au avut memorii de împărtăşit despre Rogers:

 

-- Preşedintele SBC Bobby Welch l-a etichetat pe Rogers ca bun, accesibil, încurajator, îndrăzneţ şi curajos. „Acestea sunt un amestec interesat într-un tip”, a spus Welch. „De obicei aceste caracteristici nu merg împreună”.

 Dragostea colegului pastor – Colegul pastor Jerry Vines din Jacksonville, Fla., spune de dragostea lui pentru prietenul său de multă vreme Adrian Rogers la înmormântarea acestuia la Bellevue Baptist Church. Photo by Morris Abernathy

-- Morris H. Chapman, preşedinte al Comitetului Executiv al SBC, l-a numit pe Rogers un model, mentor şi un prieten.

 

„Cred că nu există vreun alt servitor mai mare al Domnului care să fi trăit în această generaţie decât Adrian Rogers”, a spus Chapman.

 

-- Richard Land, preşedinte al Comisiei de Libertatea Religioasă şi Etică a SBC, a spus că integritatea a fost primul cuvânt care i-a veniţi în minte când se gândea la Rogers.

 

„Exista foarte, foarte puţină diferenţă între umblarea şi vorbirea cu Dr. Rogers – doar integritatea incandescentă”, a spus Land. „Când am auzit prima dată că a plecat să fie acasă cu Domnul, m-am gândit, prinţul predicatorilor este acum în prezenţa Prinţului Păcii, auzind, ‚Bine rob bun şi credincios’”.

 Rămas bun de la prieteni – Fondatorul Focus on the Family, James Dobson şi soţia sa Shirley (în prim plan) salută pe preşedintele de la Southern Seminary, R. Albert Mohler Jr şi soţia lui Mary la serviciul de înmormântare a lui Adrian Rogers, pastor de mult timp la Bellevue Baptist Church. Judecătorul Paul Pressler din Houston (stânga) este printre cei care se află în fundal. Photo by Morris Abernathy

-- O. S. Hawkins, preşedinte al GuideStone Financial Resources, a spus, „Dacă n-ar fi fost niciodată nevoia unei resurgenţe conservative, el tot ar fi fost campionul nostru datorită vieţii sale evlavioase”.

 

-- R. Albert Mohler Jr., preşedinte al Southern Baptist Theological Seminary, a spus că a fi la Bellevue în apropierea amvonului lui Rogers îi amintea că predicarea era esenţa omului.

 

„El a fost un predicator al Cuvântului, a cărui inimă pentru Cuvântul lui Dumnezeu şi pentru predicarea Evangheliei l-a dus să convoace o mişcare, să clădească o biserică, să cheme pe mii la Hristos şi să slujească ca un model pentru aşa de mulţi alţi predicatori”, a spus Mohler. „A fi aici înseamnă a ni se aduce aminte de inima sa, pasiunea sa, curajul său şi convingerea sa, dar şi de a ştii că a venit într-o personalitate căruia o să-i simţim lipsa – pierderea pentru noi este incalculabilă”.

 

-- Paige Patterson, preşedinte al Southwestern Baptist Theological Seminary, a spus că Rogers era distinct datorită „abilităţii sale incredibile şi a talentului, ţinute într-un vas de integritate absolută”.

 

„Aceasta este o cuplare foarte rară a virtuţilor şi a darurilor”, a spus Patterson. „Aceasta e ceea ce l-a făcut pe el un mare predicator precum şi un mare lider”.

 Tribut unui păstor – Un toiag de păstor stătea pe sicriul lui Adrian Rogers, pastor de mult timp al Bellevue Baptist Church, în timpul serviciului lui de înmormântare din 17 noiembrie. Photo by Morris Abernathy

-- Jack Graham, pastor al Prestonwood Baptist Church in Plano, Texas, a spus că Rogers era un campion pentru mesajul lui Hristos, infailibilitatea Scripturii, evanghelismul şi misiunile.

 

„În toată îndrăzneala sa pentru adevăr, aceasta era cu o inimă pentru evanghelism, şi aceasta e ceea ce am apreciat întotdeauna la Adrian”, a spus Graham. „Cred că cel mai mare lucru pe care-l pot spune despre el este că era un câştigător de suflete”.

 

-- Fannie Sammarco, un membru de la Bellevue, a spus că ea şi soţul ei au început să frecventeze biserica în 19998 după ce au fost la o biserică penticostală pentru 45 de ani.

 Vieţi pe care le-a atins – Mii au călătorit către auditoriul de la Bellevue Baptist Church pentru înmormântarea lui Adrian Rogers, pastorul bisericii de cea mai lungă durată. Photo by Morris Abernathy

„Am învăţat mai multe şi am beneficiat mai mult de când vin la această biserică cu Dr. Rogers decât în 45 de ani”, a spus ea.

 

-- Ashley Ray, pastor al Avon Baptist Church din afara Indianopolis, a crescut sub lucrarea lui Rogers la Bellevue şi l-a numit pe Rogers eroul său.

 

„Dacă aş putea alege să petrec cinci minute cu cineva pe glob, acesta ar fi Dr. Rogers”, a spus Ray. „El este un mare exemplu, un mare mentor. El m-a numit un prieten în Evanghelie şi m-a trata ca un amic deşi eram doar un predicator tinerel, băiat mai de nimic al lui”.

sus

horizontal rule

Ce este nou?

CHAT Creştin! Aici poţi să vorbeşti online pe teme de Apologetică, Teologie sau să îţi faci prieteni noi. Tot ce trebuie să faci e să intri cu un user (de preferinţă numele tău mic) apăsând aici.

 

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere! [apasă aici pentru detalii]

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectele doctrinare despre:
 
HRISTOLOGIE
(doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE
(doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE
(doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE(doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE
(doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE
(doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE
(doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE
(doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE
(doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
 
Apasă pe titluri pentru a accesa paginile cu aceste subiecte
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate