Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

COMPENDIU INTERNATIONAL: Aliaţi Arabi ai Statelor Unite printre cei mai răi traficanţi de sclavi
http://www.bpnews.net/BPnews.asp?ID=25924

Articol trimis în 19 Iunie, 2007 | de Mark Kelly

NASHVILLE,Tenn.(BP)—Cinci ţări arabe aliate ale Statelor Unite—Arabia Saudită, Bahrain, Kuwait, Oman şi Qatar—sunt printre cele mai rele ţări infractoare în ce priveşte sclavia umană şi traficul de persoane, conform unui nou raport al Departamentului Statelor Unite.

Printre alte atrocităţi, „Raportul Anual de Trafic de Persoane” oferă date despre problemele copiilor vânduţi pentru a se prostitua şi forţaţi să devină soldaţi. Şaisprezece ţări numite în raport au primit un răgaz de 90 de zile pentru a-şi îmbunătăţi eforturile în combaterea traficului, în caz contrar vor avea de suportat posibile sancţiuni economice.

Ambasadorul Statelor Unite, Mark Lagon a declarat la ştirile Reuters că a fost „mai ales neplăcut şi descurajator” faptul că multe din ţările considerate cu cea mai mare astfel de rată au fost ţările din Răsăritul Mijlociu şi că acestea, de fapt, au banii necesari să combată această problemă. Parlamentarul Chris Smith a criticat faptul că 32 de ţări—printre ele şi aliatele Statelor Unite precum India—au fost scoase din rândul categoriei menţionate mai sus.

Aproximativ 800.000 de oameni—printre acesea cele mai multe fiind femei şi fete—sunt vândute în această robie în fiecare an. Posibil că jumătate din ele sunt minore.

VIETNAM APROBĂ TIPĂRIREA DE BIBLII—Guvernul Vietnamului a aprobat tipărirea a 100.000 de Biblii, un progres fără precedent într-o ţară cunoscută mulţi ani ca una din cele mai mari persecutoare a creştinilor.

„Prietenii noştri din Vietnam au primit permisiune în scris de la Instituţiile Religioase publice de a tipări 100.000 de Biblii ce vor fi date bisericii neînregistrată oficial din Vietnam”, a declarat la ştirile Mission Network, preşedintele Misiunii WorldServe, David Hunt. „În ciuda dificultăţilor de-a lungul anilor şi a provocărilor care încă există astăzi în Vietnam, într-o oarecare măsură, suntem martorii uneia din cele mai mari oportunităţi şi deschideri din toată istoria naţiunii.”

Bibliile sunt necesare din cauza creşterii incredibile, a spus Hunt. „Biserica a crescut exploziv din 1975, de la aproximativ 55.000 de credincioşi botezaţi, la 1 milion de credincioşi sau poate 1,5 milioane de credincioşi astăzi. Biserica creşte uimitor de repede.”

LĂRGIREA ORAŞELOR CAUZEAZĂ PROVOCĂRI LUCRĂRII MISIONARE—În jurul anului 2020, nouă oraşe—Delhi, Dhaka, Jakarta, Lagos, Mexico City, Mumbai, New Zork, Sao Paulo şi Tokyo—vor avea mai mult de 20 de milioane de locuitori, iar migrarea crescândă a oamenilor către oraşe are implicaţii serioase pentru misiunile creştine.

Un raport publicat în revista „The Economist” (Economistul) a făcut observaţia că în 10 ani, în lume, vor fi aproximativ 500 de oraşe ce vor avea mai mult de 1 milion de locuitori. Populaţia vestitului oraş Tokyo are deja 35 milioane de locuitori—cifră ce depăşeşte întreaga populaţie a Canadei.

Naţiunile Unite estimează că în jurul anului 2030 aproximativ 5 miliarde de oameni—3 din 5—vor trăi în oraşe. Creşterea se aşteaptă să fie mai dramatică în Asia şi Africa, unde mase de oameni sunt forţate să trăiască în condiţii sărăcăciose oribile.

Pe pagina sa de pe site-ul www.albertmohler.com, Preşedintele Seminarului Teologic Baptist din Sud, R.Albert Mohler Jr., afirmă că raportul „ar trebui să le amintească din nou creştinilor să reconsidere provocările pe care le reprezintă oraşele”, şi a pus câteva întrebări interesante:

„Cum să ajungem la milioanele fără număr adunate în aceste oraşe mari? Cum să dezvoltăm o strategie misionară prin care să ajungem la oamenii Chinei, când naţiunea aceasta curând va avea 200 de oraşe cu peste 1 milion de locuitori? Şi cum să ajungem la toţi oamenii din mahalalele din ce în ce mai mari ale oraşelor cu creşterea cea mai rapidă din lume?”

ŞEFUL UNUI TRIB NIGERIAN ÎL ACCEPTĂ PE CRISTOS—Tribul nigerian Idoma, care cuprinde aproape 1 milion de oameni este acum condus de un şef creştin.
Aproximativ 14.000 de persoane au declarat public decizia lor de-aL urma pe Cristos când o echipă de misionari au arătat filmul „ISUS” în oraşele şi satele tribului Idoma. Un membru al echipei misionare a avut ocazia de-a prezenta o Biblie şefului de trib Idoma şi i-a împărtaşit planul de mântuire. Acesta a fost mişcat că a primit în dar Biblia, a spus unul din membri echipei misionare.

„După ce i-am povestit despre viaţa lui Cristos, şeful de trib m-a rugat să-i scriu rugăciunea prin care să-L primească pe Cristos,” a mai spus el la Ştirile Mission Network. „Pastorii cu care lucram erau foarte fericiţi şi mi-au explicat că de fapt el dorea să spună această rugăciune în odăiţa lui.” Echipa de misionari a primit confirmarea mai târziu că acest şef de trib L-a primit pe Cristos.

Pastorii din acel loc şi ce-i care s-au ocupat de prezentarea filmului „ISUS” au condus misiuni ulterioare cu aceia care au luat decizia de-aL urma pe Cristos în acea perioadă.

NEVOILE SĂRACILOR DISPERAŢI PREZENTATE LA ÎNTÂLNIREA G-8—În timp ce mulţi protestatari ai întâlnirii G-8 de la începutul lunii Iunie, din Heiligendamm, Germania, s-au luptat cu poliţia, un grup de creştini a făcut eforturi, prin manifestări paşnice, să reamintească grupului de promisiunea făcută de acesta de-a reduce aspra sărăcie la jumătate, până în anul 2015.

Printre alte aspecte discutate de liderii celor mai puternice ţări industriale au fost efectele negative ale globalizării, nevoia de protejare a mediului şi ajutor pentru perosoanele afectate de virusul HIV/SIDA.

Liderii mişcării evanghelice Micah Challenge, o mişcare a tuturor bisericilor şi organizaţiilor creştine din lumea întreagă au amintit guvernelor scopurile (Millennium Development) pe care acestea şi le-au propus în anul 2000. Grupul intenţionează să fie „o voce a dorinţei creştinilor din lumea întreagă de a aminti liderilor G-8 despre nevoile bisericii şi a oamenilor care trăiesc într-o sărăcie dramatică,” a spus Geoff Tunnicliffe, directorul internaţional al Alianţei Evanghelice Mondiale.

„Am rămas mult în urmă în atingerea acestor scopuri în unele părţi ale lumii, şi aceasta nu depinde doar de guverne,” a mai spus Tunnicliffe. „Şi comunitatea creştină din lumea întreagă e chemată să reflecte inima lui Isus, săracilor... să trăiască învăţăturile lui Isus, împletind cuvântul cu fapta.”

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate