Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Ştiri
 

 

 

Aprilie 2006
Caută în site
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Eseuri Creştine
Umor
Mărturisiri
Proiectul Betania
Pagina Femeii
Mass-Media
Ştiri
Lectură Creştină
Poşta Redacţiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri baptiste

 

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Cuplurile căsătorite au fost printre cei 146 de oameni botezaţi în cele patru servicii de dimineaţă de la Bell Shoals Baptist Church in Brandon, Fla., când a culminat accentul pe botez a pastorului Forrest Pollock pe 8 ianuarie. ‚Mişcarea lui Dumnezeu’: ‚Duminica neruşinată’ a bisericii stârneşte 146 de oameni către botez

Feb 23, 2006

By Staff

Baptist Press

 

BRANDON, Fla. (BP) – După ce a mărturisit botezul a 146 de oameni la Bell Shoals Baptist Church în „Duminica neruşinată”, pastorul Forrest Pollock a descris-o ca „o mişcare a lui Dumnezeu deosebită de tot altceva care am mai văzut vreodată”.

 

Şi, pe la finalul a patru servicii de la cele două campusuri ale bisericii, circa 40 alţii au mers spre culoar să facă decizii variate pentru Hristos.

 

Ziua botezurilor a fost culminarea unei promoţii a ritualului de câteva săptămâni de la congregaţia din Brandon, Fla. Membrii au primit un pamflet cu „Chestiuni despre Botez” în poştă prin care li se explica botezul, scris de Rick Shepherd, director al departamentului de trezire spirituală şi de rugăciune din Convenţia Baptistă Florida. 

 

Pollock i-a provocat pe cei care nu au fost botezaţi să fie cufundaţi pe 8 ianuarie. Predica sa, intitulată „Doar adaugă apă”, se concentra pe înţelesul, metoda şi momentul botezului, explorând faptele botezului lui Isus aşa cum sunt relatate în Matei 3.

 

„Ştiind că noi le vom cere oamenilor să asculte imediat Cuvântul lui Dumnezeu, eu nu am vrut ca oameni să răspundă din emoţie pură”, a spus Pollock. „Am vrut ca ei să aibă toate detaliile despre ceea ce înseamnă botezul înainte ca ei să facă o decizie”.

 

Numărul celor care au răspuns invitaţiilor a necesitat convertirea camerei corului de la Bell Shoal într-un centru pentru consiliere spirituală – şi oficiile bisericii în camere de schimbat. Congregaţia a auzit de asemenea de solicitări de pe podium pentru mai mulţi consilieri, numiţi „încurajatori”.

 

Maratonul de botezuri a epuizat provizia de robe şi prosoape de botez a campusului Bell Shoals. O grămadă cu 200 de tricouri de călătorie misionară au fost aduse pentru candidaţii la botez şi diferiţi membrii s-au grăbit la casele lor să mai aducă alte prosoape, în timp ce alţii adunau prosoapele ude şi se grăbeau să le ducă la o spălătorie industrială din apropiere.

 

Pentru a complica logistica botezării a mai mult de 100 de oameni, Pollock a intrat în baptisteriu doar ca să descopere că boilerul, care a funcţionat fără cusur ani la rând, nu mai încălzea apa.

 

De asemenea, numărul de botezuri se ridica şi vremea pentru alte servicii venea şi trecea, membrii şi-au făcut deja orarul lor flexibil. Ultimul din cele trei servicii de dimineaţă de la campusul Bell Shoals s-a încheiat la 1:20 p.m.

 În patru servicii de dimineaţă de la Bell Shoals Baptist Church in Brandon, Fla., 146 de creştini au fost botezaţi după un mesaj de pastorul Forrest Pollock numit “Duminica neruşinată” pe 8 ianuarie.

Apa rece şi serviciile lungi nu au răcit entuziasmul celor botezaţi. Congregaţia privea cum cuplurile căsătorite şi cele logodite şi familii întregi erau cufundate împreună. Un candidat la botez a ales să fie botezat în ciuda unei fobii de lungă durată de apă; altul a raportat că a fost mântuit mai bine de 20 de ani în urmă dar că nu a fost niciodată botezat.

 

Congregaţia din Bell Shoals West Bloomingdale, condusă de pastorul Billy Hodges, se întâlneşte regulat la ora 11 a.m. duminica pentru a asculta mesajul înregistrat al lui Pollock din serviciul de la ora 8 a.m. la campusul principal. Serviciul din 8 ianuarie, cu circa 100 în frecvenţă, cu tot cu botezurile şi raportul simţirii aceleiaşi mişcări a Duhului lui Dumnezeu, minus provocările de logistică cu care s-a confruntat campusul. În acea duminică, îşi aminteşte Pollock, „... aerul rece al cerului a periat biserica noastră. Acea briză gentilă a devenit vânturile forţei unui vârtej înaintea ochilor noştri. Era într-adevăr un lucru al lui Dumnezeu. E singura cale de a explica aceasta”.

 

*****

Retipărit din jurnalul de ştiri Florida Baptist Witness al Convenţiei Baptiste de Stat Florida.

sus

horizontal rule

Ce este nou?

CHAT Creştin! Aici poţi să vorbeşti online pe teme de Apologetică, Teologie sau să îţi faci prieteni noi. Tot ce trebuie să faci e să intri cu un user (de preferinţă numele tău mic) apăsând aici.

 

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere!

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectele doctrinare despre:
 
HRISTOLOGIE
(doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE
(doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE
(doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE(doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE
(doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE
(doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE
(doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE
(doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE
(doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
 
Apasă pe titluri pentru a accesa paginile cu aceste subiecte
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate