Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri

 

Octava de rugăciune - o idee profetică

Vox Vocis 28 Ianuarie 2008

Vatican (Catholica)

Rugăciunea este la inima vieţii Bisericii şi cea care dă viaţă mişcării ecumenice, a afirmat Papa Benedict al XVI-lea ieri, la audienţa generală desfăşurată în Aula Paul al VI-lea, în Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor (SRUC), care se încheie vineri, 25 ianuarie, sărbătoarea convertirii Sfântului Paul. În timpul octavei de rugăciune, a spus Sfântul Părinte, "creştinii din diferite Biserici şi comunităţi ecleziale se unesc în rugăciune pentru a-i cere Domnului Isus refacerea unităţii dintre discipolii Săi".

Pontiful a comentat apoi pe scurt istoria de o sută de ani a SRUC, pe care a numit-o o "intuiţie fertilă" şi o "idee profetică". Octava a început în 1908, la iniţiativa pr. Paul Wattson, un anglican din SUA. El a fixat octava între 18 ianuarie, când pe atunci era celebrată Catedra lui Petru, până în 25 ianuarie, Convertirea lui Paul. "După o sută de ani de la prima chemare la rugăciune pentru unitate", a spus Sfântul Părinte, "această Săptămână de Rugăciune a devenit o tradiţie solidă." Papa a amintit apoi despre decretul Conciliului Vatican II despre ecumenism, "Unitatis Redintegratio". Respectivul Conciliu "a dedicat mult timp şi sporită atenţie subiectului unităţii creştine", iar decretul amintit subliniază în mod special importanţa rugăciunii pentru unitate. "Cea care a dat şi continuă să dea viaţă acestui itinerar spre unitatea deplină a tuturor creştinilor este rugăciunea", a spus Pontiful.

Comentând tema SRUC - "Rugaţi-vă fără încetare" - Papa Benedict a afirmat că este o "invitaţie care trebuie să răsune mereu în comunităţile noastre, deoarece rugăciunea este lumina, tăria, călăuza paşilor noştri în timp ce îl ascultăm cu umilinţă pe Dumnezeu nostru, Dumnezeul tuturor". "Omenirea suferă pentru absenţa lui Dumnezeu, pentru faptul că Dumnezeu este inaccesibil, nutreşte dorinţa de a cunoaşte chipul lui Dumnezeu. Dar cum ar putea cunoaşte acest chip al lui Dumnezeu pe chipul lui Cristos dacă noi creştinii suntem despărţiţi, dacă unul învaţă împotriva altuia, dacă unul stă împotriva altuia? Numai în unitate putem arăta cu adevărat acestei lumi, care are nevoie de chipul lui Dumnezeu, de chipul lui Cristos care este chipul lui Dumnezeu, putem arăta acest chip lumii de astăzi."

Courtesy of Catholica.ro

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate