Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri

 

Preotii din Biserica Ortodoxa Romana s-au rugat pentru unitatea in credinta a crestinilor

Vox Vocis 28 Ianuarie 2008

Preotii din Biserica Ortodoxa Romana (BOR) s-au rugat, duminica, pentru unitatea in credinta a crestinilor, in acest sens, in slujba Sfintei Liturghii fiind introdusa o rugaciune speciala.

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, preotul Constantin Stoica, a declarat, duminica, pentru MEDIAFAX, ca in cadrul ecteniilor (rugaciuni speciale din cadrul Sfintei Liturghii) au fost introduse o serie de "cereri" pentru unitatea in credinta a crestinilor.

"De asemenea, in bisericile si manastirile din Patriarhia Romana s-a facut o rugaciune speciala pentru unitatea crestinilor", a adaugat preotul Constantin Stoica.

Prea Fericitul Daniel si episcopul Petru Gherghel al Diecezei Romano-Catolice de Iasi au oficiat impreuna, vineri dupa-amiaza, o slujba la Catedrala catolica cu hramul Maicii Domnului din Iasi, cuvantul de invatatura fiind rostit de patriarhul BOR. Sambata dupa-amiaza, slujba ecumenica pentru unitatea crestinilor a fost oficiata la Catedrala Mitropolitana din Iasi, cuvantul de invatatura apartinandu-i episcopului catolic de Iasi, Petru Gherghel, a declarat, duminica, pentru MEDIAFAX, Corneliu Cadar, purtatorul de cuvant al Episcopiei Romano-Catolice de Iasi.

Biserica Ortodoxa Romana participa, intre 18 si 25 ianuarie, alaturi de alte comunitati religioase din Romania la manifestarile ecumenice organizate la nivel mondial in cadrul Saptamanii de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor, tema de anul acesta fiind "Temelia este Hristos".

In fiecare zi din saptamana 18 - 25 ianuarie, incepand cu ora 17.00, vor fi oficiate slujbe ecumenice. Astfel, vineri a avut loc o slujba ecumenica la Catedrala Romano-Catolica "Sfantul Iosif", iar sambata, la Bisericile Evanghelice de Confesiune Augustana si Sinodo-Prezbiteriana.

La slujbele duminicale obisnuite, fiecare Biserica face rugaciuni pentru unitatea crestinilor.

Slujbe ecumenice vor mai fi organizate luni, la Biserica Reformata, marti la Biserica Catolica de Rit Bizantin, miercuri la Biserica Anglicana, joi la Biserica Armeana si vineri la Catedrala Patriarhala.

La serile de rugaciune ecumenica organizate in Capitala participa conducatorii Bisericilor crestine din Bucuresti, profesori de teologie, studenti si credinciosi de diferite confesiuni, precum si reprezentanti ai Corpului diplomatic.

Courtesy of Ziua (www.ziuact.ro)

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate