Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri

 

Miruna Mataoanu, una dintre putinele sperante ale atletismului autohton, a ajuns la bisturiul medicilor americaniBiserica apeleaza la stiinta pentru atletismul romanesc

Vox Vocis 28 Ianuarie 2008

Romanca Miruna Mataoanu, calificata la JO de la Beijing, a suportat doua interventii chirurgicale, medicul fiind recomandat de preotul comunitatii locale.

Miruna Mataoanu este, alaturi de Ionela Tirlea, Marian Oprea sau Constantina Dita Tomescu, una dintre sperantele atletismului romanesc la Olimpiada de la Beijing. O necunoscuta pina anul trecut, bucuresteanca in virsta de 25 de ani a fost singura componenta a lotului care si-a realizat personal best la Mondialele de la Osaka, sarind peste stacheta inaltata la 1,94 metri.

Calificata la Beijing, dorinta cea mai mare a Mirunei este sa urce pe podium. Sperantele ei au fost insa la un pas sa se destrame din cauza unei accidentari la piciorul sting. Salvarea a venit din partea unui medic american, care a decis sa suporte cea mai mare parte a cheltuielilor pentru operatie.

Interventia chirurgicala era singura solutie pentru a-i rezolva problemele medicale la genunchi, ce durau din februarie 2007. Tratamentul antiinflamator la care apelase anul trecut nu a ajutat-o prea mult, ci i-a ameliorat doar temporar durerea pentru a-i permite sa participe la Mondialele de la Osaka. Revenita din Japonia insa, Miruna s-a prezentat la doctor pentru operatie. „Prima interventie chirurgicala am suportat-o in Romania, pe 11 octombrie. Am crezut ca problemele mele vor disparea, dar nu a fost asa“, a povestit Miruna. Din contra, durerea s-a acutizat de Craciun, atunci cind atleta se afla in vizita la sora sa, in Statele Unite. „Am mers cu ea la slujba de Craciun de la biserica ortodoxa din Palatine. La finalul slujbei i-am cerut ajutorul preotului Peter Balkas. Acesta i-a adus mir sa dea pe genunchi si totodata i-a oferit numarul de telefon al doctorului Daniel Kuesis, membru si el al bisericii. Mai mult, acesta a decis sa o opereze, suportind totodata cea mai mare parte a cheltuielilor“, a spus sora atletei, Ruxandra Dumitru.

Operatia se pare ca a fost o reusita, astfel ca Miruna asteapta cu nerabdare sa se intoarca pe stadion. „Antrenamentele le vom relua imediat ce ea va putea sa mearga. Are nevoie de zece saptamini pentru a reveni la forma optima“, a spus antrenorul Mirunei, Sidney Cartwright.

Miruna Mataoanu s-a stabilit in urma cu patru ani in SUA, unde a studiat si a concurat pentru Universitatea din Alabama. Provenita dintr-o familie de sportivi, mama, Gabriela, este antrenoare de atletism, iar tatal, Ion, este antrenor de fotbal, Miruna Mataoanu a inceput sa sara peste stacheta la 11 ani.

Roxana Maha

Aparut in editia din 23 Ianuarie 2008 in Cotidianul (www.cotidianul.ro)

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate