Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Istorie
Pastorala
Proiectul Betania
Arta Crestina
Stiri
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri baptiste

 

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Arheologii de la Vatican cred că rămăşiţele Apostolului Pavel pot fi conţinute în acest sarcofag de la biserica Sfântului Pavel din afara Zidurilor din Roma. Serviciile arheologice din Vatican au făcut o deschidere sub altarul principal pentru a permite vizitatorilor să vadă sarcofagul. Photo by PATRICK HERTZOG/AFP/Getty Images Oficialii de la Vatican au descoperit mormântul lui Pavel

Dec 15, 2006

By Staff

Baptist Press

 

ROMA (BP) – Arheologii din Vatican spun că au dezgropat un sarcofag care ar putea conţine rămăşiţele Apostolului Pavel.

 

Sicriul de opt picioare lungime a fost găsit îngropat sub altarul principal al bazilicii St. Paul Din Afara Zidurilor din Roma şi datează din cel puţin anul 390 d. Hr. Acesta nu a fost încă deschis, şi s-ar putea nici să nu fie pentru ceva vreme. Tradiţia susţine de multă vreme că sicriul a fost undeva în aşezământ.

 

Ştirea despre descoperirea sarcofagului a fost anunţată în 2005, deşi arheologii au trebuit să facă o lucrare considerabilă pentru a-l dezgropa. Oficialii de la Vatican au ţinut o conferinţă de presă pe 11 decembrie pentru a anunţa excavarea acestuia.

 

„Pentru moment nu am deschis sarcofagul pentru a studia conţinutul său. Ţinta noastră a fost de a dezveli sicriul venerat drept mormântul Sf. Pavel, nu de a autentifica rămăşiţele”, a spus Giorgio Filippi, arheologul de la Muzeul Vatican, conform National Geographic News. „Sarcofagul a fost îngropat sub altarul principal, sub o piatră de marmură de mormânt care pura cuvintele latine „Paulo Apostolo Mart.”, care înseamnă „Apostolul Pavel, Martir”.

 

Bazilica „se ridică într-un loc unde, conform tradiţiei, Pavel din Tars a fost original îngropat după martirajul său”, a spus Filippi.

 

Razele X se pare că nu vor penetra marmura sicriului, a spus un alt oficial de la Vatican către Associated Press.

 

Eusebius, un istoric al bisericii care a trăit în jurul lui 300 d. Hr., a scris că Pavel a fost decapitat în Roma sub Împăratul Nero. Detaliile morţii lui Pavel nu sunt înregistrate în Scriptură.

 

„În timp ce posibila descoperire a sarcofagului Apostolului Pavel este de mare interes în lumea Creştină, va fi posibil să dovedească faptul că oasele posibil conţinute în cutie sunt ale lui”, a spus R. Philip Roberts, preşedinte al Midwestern Baptist Theological Seminary, către Baptist Press. „În calitate de Baptişti noi apreciem descoperirea istorică relatată Creştinismului. Dar noi nu venerăm relicvele. Prin urmare orice interes pe care îl avem în această posibilă descoperire va fi aruncată în implicaţiile sale istorice dar nu în cele spirituale.

 

„O descoperire pe care ştim că nu va fi făcută niciodată este descoperirea unui sarcofag care să conţină oasele lui Isus Hristos”.

 

*****

Compilat de Michael Foust.

sus

horizontal rule

Ce este nou?

CHAT Creştin!

 

FORUM

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate