Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri

 

Partriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Aleksii al II-leaPatriarhul Rusiei critică BOR pentru reactivarea celor trei eparhii româneşti în R. Moldova

Vox Vocis 28 Ianuarie 2008

"Actul reactivării pe teritoriul Republicii Moldova a aşa-numitei Mitropolii a Basarabiei, la decizia Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în anul 1992, a reflectat aspiraţia acelor cercuri politice care doresc integrarea Moldovei în componenţa României", a afirmat partriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Aleksii al II-lea, la întâlnirea avută azi, la reşedinţa sa de la mănăstirea Daniil din Moscova, cu preşedintele moldovean Vladimir Voronin, cu ocazia vizitei acestuia în capitala rusă, transmite Interfax.

"Aceste cercuri încearcă şi astăzi să priveze poporul moldovean de dreptul la autodeterminare şi la specificul său, ceea ce contravine flagrant normelor fundamentale ale Uniunii Europene şi reprezintă totodată o încălcare gravă a libertăţii elementare a omului", a spus patriarhul rus, în alocuţiunea rostită cu această ocazie, care a fost postată azi după-amiază pe site-ul Patriarhiei de la Moscova.

Liderul bisericii ruse a apreciat reactivarea a trei eparhii româneşti în Republica Moldova şi Transnistria ca pe un act "necanonic" din partea Bisericii Române, indicând că este vorba de un "amestec în afacerile altei biserici autocefale ortodoxe".

Evocând preocuparea şi îngrijorarea exprimate anterior de Biserica Rusă şi Mitropolia Moldovei în legătură cu reactivarea a trei eparhii româneşti în Republica Moldova şi Transnistria, Aleksii al II-lea a subliniat că Patriarhia Moscovei poartă negocieri cu Biserica Română. "Am avut deja o întâlnire la mănăstirea Troian din Bulgaria, la sfârşitul anului trecut, dar, din păcate, aceasta nu a dus la rezultatele la care ne aşteptam", a recunoscut patriarhul rus, indicând că Biserica rusă doreşte continuarea negocierilor cu partea română pe această temă.

Patriarhia Română a decis în 2007 reactivarea a trei episcopii istorice - cea de Bălţi, fostă a Hotinului, cea a Basarabiei de Sud, fostă a Cetăţii Albe şi Ismailului, şi cea a Dubăsarilor şi a toată Transnistria, fosta Misiune Ortodoxă Română din Transnistria, care au existat înainte de ocupaţia sovietică.

De altfel, patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii îi va înmâna preşedintelui Voronin în această seară, în cadrul unei ceremonii festive, premiul "Pentru merite deosebite în consolidarea unităţii popoarelor ortodoxe", în valoare de câteva zeci de mii de dolari. Din păcate, Patriarhia Rusă nu specifică valoarea exactă a acestui premiu. Alături de Voronin, va primi acest premiu şi ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

Courtesy of Adevărul (www.adevarul.ro)

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate