Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri

 

Preot santajat

Vox Vocis 28 Ianuarie 2008

-- Trei persoane din judetul Prahova sunt cercetate pentru santajarea unui preot, caruia i-au cerut bani pentru a nu difuza in presa si pe Internet inregistrari video compromitatoare cu acesta.

Gheorghe P., de 69 de ani, din localitatea prahoveana Urlati, preot la o parohie locala, a reclamat, la inceputul saptamanii trecute ca este santajat de trei localnici, care, sub amenintarea publicarii in presa si pe Internet a unor inregistrari video compromitatoare, i-ar fi cerut diverse sume de bani.

Preotul le-a relatat politistilor ca in 12 ianuarie a fost chemat de Gabriela S. (24 de ani), din Urlati, pentru o slujba religioasa. Potrivit acestuia, femeia i-ar fi dat o ceasca cu cafea, pe care, dupa ce a baut-o, a simtit ca i se face rau. In aceste conditii, tanara l-ar fi dezbracat de pantaloni impotriva vointei sale, moment in care a intrat in incapere fratele femeii, Marius S. (21 de ani), care l-ar fi filmat in aceasta ipostaza. In urma cercetarilor, politistii au stabilit ca in zilele urmatoare femeia l-a amenintat pe preot ca va face publica inregistrarea, in schimbul "tacerii" cerandu-i 415 de lei. Preotul i-a dat femeii banii ceruti, iar fratelui ei inca 25 de lei, cu promisiunea ca aceasta va distruge inregistrarea video compromitatoare. Pentru "medierea conflictului" a intervenit si Constantin S. (44 de ani), tot din Urlati, care, pretinzand ca are autoritate fata de cei doi santajisti, i-a cerut preotului 1000 de lei, in schimbul promisiunii ca, prin influenta sa, ii va determina pe acestia sa distruga inregistrarile. Preotul i-a dat banii, insa a notat seriile bancnotelor. Potrivit unui comunicat al Politiei, citat de Mediafax, dupa depunerea reclamatiei, preotul a fost contactat telefonic din nou de catre Gabriela S., care il soma sa-i dea alte sume de bani. Politistii au organizat un flagrant, femeia fiind prinsa imediat dupa primirea sumei de 1000 de lei, bancnote ce fusesera marcate anterior. Fratele femeii a fost prins de politisti intr-un bar din apropierea locului flagrantului, unde o astepta pe sora sa pentru a imparti banii. In urma perchezitiei corporale, politistii au gasit asupra lui si un cutit. Totodata, politistii l-au prins si pe Constantin S., asupra acestuia fiind gasita suma de 1.000 de lei, bancnotele avand aceleasi serii cu cele notate de reclamant. Toti trei au recunoscut faptele comise, politistii stabilind, in urma probelor administrate, ca "mediatorul conflictului" a actionat independent de ceilalti doi. (D.E.I.)

Couirtesy of Ziua (www.ziua.ro)

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate