Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri

 

Voronin, premiat pentru antiromanism

Vox Vocis 28 Ianuarie 2008

-- Patriarhului rus Aleksii al II-lea isi plateste cu zeci de mii de dolari "slugile" credincioase

Presedintele moldovean Vladimir Voronin a primit luni, din partea Fundatiei Internationale pentru unitatea popoarelor ortodoxe, patronata de patriarhul Rusiei Aleksii al II-lea, un premiu in valoare de cateva zeci de mii de dolari pentru pozitia "ferma" impotriva "agresiunii" Bisericii Romane in Republica Moldova. El a fost aplaudat "la scena deschisa" de o distinsa audienta, din care facea parte si presedintele Vladimir Putin precum si patriarhul Chisinaului si al intregii Moldove, Vladimir, seful Mitropoliei Moldovei, dependenta canonic de Patriarhia Rusa.

In acest timp, doi preoti romani faceau noi demersuri la Cahul, in sudul Republicii Moldova, pentru a li se permite sa ramana pe teritoriul republicii, transmit agentiile de presa de peste Prut.In alocutiunea rostita dupa primirea premiului "Pentru merite deosebite in consolidarea unitatii popoarelor ortodoxe", a carui suma Patriarhia Rusa n-a dorit s-o dezvaluie, presedintele moldovean s-a asezat in descendenta "marilor sai precursori", nimeni altii decat "talentatii nostri inaintasi" - Stefan cel Mare, Petru Movila, Dimitrie Cantemir, marele staret moldovean Paisie Velicicovschi si Alexandru Ipsilanti.Patriarhul rus Aleksii aduce diferendul transnistrean in sfera religiosuluiSeful Bisericii Ortodoxe Ruse a subliniat ca, "in pofida unor probleme politice, Biserica Ortodoxa din Moldova va ramane unita pe ambele maluri ale Nistrului". "Unitatea Bisericii Ortodoxe din Moldova, ca parte a Patriarhiei Moscovei, constituie o garantie a solutionarii conflictului transnistrean", a mai afirmat patriarhul rus in cadrul unei conferinte de presa dupa intrevederea avuta cu presedintele moldovean. "Rusia este un participat activ la procesul de negocieri pentru definitivarea unui statut politic pentru Transnistria si noi speram intr-o rezolvare cat mai rapida si pasnica a conflictului" a adaugat Aleksii al II-lea.La randul sau, Vladimir Voronin a multumit patriarhului rus pentru aprecierile facute la adresa activitatii sale, subliniind ca tot ceea ce a facut "pentru intarirea Mitropoliei Moldovei, pentru intarirea Bisericii, este obligatoriu pentru stabilitatea societatii".Vladimir Voronin urmeaza sa poarte, marti, convorbiri cu seful statului rus Vladimir Putin, cu care va aborda problematica transnistreana.

Aparut in 21 ianuarie - ziarul Ziua (www.ziua.ro)

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate