Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri

 

Blasfemia lui Vladimir Voronin: Iisus Hristos a fost primul comunist
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
http://www.rgnpress.ro/content/view/23590//#Scene_1

19 iulie 2007
Doua citate memorabile:
„Nicaieri in Vechiul sau in Noul Testament nu veti gasi nimic de rau despre comunisti” ; „Vladaca Vladimir este carmaciul, pentru ca el a slujit la „morflot” (morscoi flot)” - Vladimir Voronin, in cadrul intalnirii de la Condrita cu capii Mitropoliei Moldovei

Presedintele Vladimir Voronin si IPS Vladimir, Mitropolit al Moldovei, au vizitat, la 10 iulie, manastirea Condrita, unde a avut loc o adunare (electorala pro-comunista, n.n.) la care au participat episcopul Iustinian de Tiraspol, episcopul Marchel de Balti, protopopii si secretarii de eparhii din cadrul Mitropoliei Moldovei.

Presedintele Voronin a fost insotit de consilierul sau Mark Tcaciuk. Intrunirea a avut loc in biserica de vara a manastirii Condrita. In discursul sau, Voronin a mentionat ca la alegerile locale s-a intamplat o adevarata tragedie, pentru ca „observam niste schimbari politice majore in tara, care nu-s nici in beneficiul statului, nici al bisericii”. Totodata, Voronin a declarat ca singurul partid care a ajutat biserica a fost cel comunist, iar „comunistii de acum nu-s acei care au persecutat biserica, ci cu totul altfel de comunisti. „Nicaieri in Vechiul sau in Noul Testament nu veti gasi nimic de rau despre comunisti”, a mai spus Voronin.


El a precizat ca „intre ideologia comunista si doctrina crestina sunt foarte multe asemanari si dupa parerea noastra, a comunistilor, Iisus Hristos a fost primul comunist”. Cand a spus acest lucru, in biserica s-a lasat o liniste de mormant - mitropolitul a zambit, unii preoti au facut o mimica neplacuta, dar nimeni nu a indraznit sa spuna vreun cuvant. „Daca e sa facem o ecuatie matematica, atunci PCRM este egal Mitropolia Moldovei, iar AMN, PPCD, PL si toate celelalte este egal Mitropolia Basarabiei. Preotii, daca vor sa existe in Mitropolia Moldovei, nu au de ales decat comunistii”, a spus Voronin, cerand in mod expres sustinerea bisericii la viitoarele alegeri, din 2009.

Raspunsul episcopului de Balti, Marchel, a fost urmatorul: „D-le presedinte, noi v-am sustinut si o sa va sustinem si mai departe, dar daca Vladaca (IPS Vladimir) o sa ne dea „zelionii svet”, noi o sa indemnam pe oameni sa voteze partidul comunist”.

Cineva din protopopi i-a cerut presedintelui Voronin sa schimbe denumirea partidului, la care Voronin a spus ca nu o poate face, din doua motive. Unu – in PCRM sunt cam 30 la suta din membri care „se tin” de denumirea comunist si, in caz in care se schimba, ei ar face un alt partid, comunist. Doi – odata cu crearea unui astfel de partid ar pierde 15-20 la suta din voturi si nu isi permit acum acest lux. Un alt protopop a adus elogii presedintelui Voronin, precizand ca ”sunteti tatal nostru - cum o sa ne spuneti, asa o sa facem - noi suntem corabia, iar dvs sunteti carmaciul”. In gluma, Voronin i-a raspuns ca „Vladaca Vladimir este carmaciul, pentru ca el a slujit la „morflot” (morscoi flot)”.

Un articol de Adriana Iepure, Flux

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate