Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri

 

Mitropolia a luat atitudine impotriva preotului Popa

Vox Vocis 28 Ianuarie 2008

In urma articolului publicat in cotidianul ZIUA de Iasi, intitulat "Un mort nu poate fi ingropat pentru ca nu a platit taxa la biserica", preotul Ioan Popa a binevoit sa se deplaseze la domiciliul familiei Gologan si sa faca slujbele necesare pentru inmormantare.

In urma articolului publicat in cotidianul ZIUA de Iasi si intitulat "Un mort nu poate fi ingropat pentru ca nu a platit taxa la biserica", preotul Ioan Popa, paroh la Biserica Sf. Stefan, a binevoit sa mearga acasa la familia Gologan pentru a face slujbele necesare pentru inmormantare. Mai mult, dupa cum au afirmat rudele, sambata trecuta, acasa la familia Gologan s-a deplasat si un reprezentant de la Mitropolia Moldovei si Bucovinei. Tot sambata trecuta, seara, la capul mortului s-a prezentat si preotul Ioan Popa care a facut slujbele necesare si maine Ionel Gologan va fi inmormantat crestineste.

"A venit un protopop si a facut scandal familiei ca a sesizat ziarul. A spus ca familia trebuia sa se inscrie in audienta la Mitropolie si s-ar fi rezolvat situatia. Chiar eu am sunat de mai multe ori la Mitropolie pentru a spune ca preotul nu vrea sa ingroape mortul si nu a raspuns nimeni la telefon. De aseara (sambata - n.r.) a venit si preotul sa faca slujbele. Vecinul nostru va fi inmormantat marti (maine - n.r.)", a declarat una dintre vecine. Ionel Gologan avea varsta de 59 ani si a decedat joi, 17 ianuarie, in urma unui infarct miocardic. Preotul Ionel Popa, paroh la Biserica Sf. Stefan, parohie de care apartine si familia Gologan, a refuzat sa vina sa faca slujbele pe motiv ca familia respectiva nu a platit contributia anuala la biserica, 60 de lei. Fiind o familie saraca, fiecare vecin de pe strada Rapei nr. 10 a contribuit cu cate ceva pentru ca Ionel Gologan sa poata fi inmormantat crestineste. Sotia mortului, Natalia Gologan, are o pensie de 200 lei, bani din care trebuiau sa supravietuiasca si sa-si cumpere si medicamente. Ar fi trebuit ca unul dintre sotii Gologan sa renunte la tratament sau hrana pentru a plati taxa la biserica. Preotul a incercat astfel sa pedepseasca familia Gologan si pentru faptul ca sotii nu veneau duminica la biserica. "Preotul nu a vrut sa vina sa citeasca slujbele sotului meu pentru ca nu am platit contributia anuala la biserica si nu ne duceam duminica la biserica. Trebuia sa dam 60 de lei contributia, dar singurul nostru venit este pensia mea de 200 lei", a declarat Natalia Gologan.

Magda OLTEANU

Courtesy of Ziua (www.ziuaiasi.ro)

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate