Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

Baptiştii din sud spun “nu beau”

Publicată pe 5 octombrie 2007 de Michael Foust

NASHVILLE, Tenn. (BP)- Majoritate pastorilor seniori din sud şi amatori cred că cei creştini nu ar trebui să bea alcool şi că folosirea acestuia ar putea face pe alţi creştini să păcătuiască, potrivit unui sondaj de la LifeWay Research.

Sondajul adresează baptiştilor din sud şi celor care nu sunt din sud şi amatori o serie de şapte întrebări despre alcool, care variază de la punctul lor de vedere referitor la faptul că Scriptura este împotriva celor care se îmbată, până la chestiunea legată de faptul că a consuma alcool este o libertate religioasă.

Printre baptiştii din sud, 77% dintre pastorii seniori şi un procent de 59% dintre amatori cred că cei creştini nu ar trebui să folosească alcoolul ca bautură. Aceste procentaje scad, când baptiştii din sud sunt întrebaţi dacă Scriptura indică faptul că oamenii nu ar trebui să bea alcool niciodată. 71% dintre pastorii de la SBC au fost de acord cu această afirmaţie, în timp ce 34% dintre amatorii baptişti din sud nu au fost de acord.

Aceste procentaje sunt mai mari decât sunt printre protestanţii din sud care nu sunt baptişti. De exemplu, 45% dintre pastorii din sud care nu sunt baptişti şi 45% dintre amatorii care nu sunt baptişti din sud cred că cei creştini nu ar trebui să folosească alcool ca băutură.

Este potrivit pentru baptiştii din sud să creadă că atunci când un creştin se află într-un loc unde se bea alcool, este o libertate care îi poate face pe alţi creştini să păcătuiască sau să fie confuzi. 89% dintre pastorii baptişti din sud şi amatorii baptişti din sud au fost de acord cu această declaraţie, comparat cu procentul de 89% dintre pastorii baptişti din sud şi 61% dintre amatorii care nu fac parte din organizaţia SBC.

În plus, baptiştii din sud cred că evitarea alcoolului poarte atrage necreştinii. 75% dintre pastorii baptiştii din sud şi 58% dintre amatorii din cadrul organizaţiei SBC au fost de acord că "atunci când un creştin nu b ea alcool, acest lucru îi va face pe cei necreştinii , care vădă acest lucru, mai interesaţi de Isus Cristos".

Printre alte constatări în urma sondajului:

3% dintre pastori baptişti beau alcool, în timp ce 29% dintre amatorii baptişti din sud fac la fel, 25% dintre pastori baptişti beau, precum şi 42% dintre amatorii baptişti in sud. Sondajul, adresa în mod simplu, întrebarea: "Obişnuieşti să bei alcool?

100% dintre bapti;tii din sud şi 85% dintre amatori cred că Scriptura arată că cei creştini nu ar trebui să se îmbete niciodată".

52% dintre pastorii din sud (20% sunt de acord şi 32% sunt de acord într-o oarecare măsură) cred că "Scriptura indică faptul că toate băuturile ,inclusiv alcoolul, nu poate fi consumat fără să păcătuieşti." Printre amatorii din acdrul organizaţiei SBC, 58% sunt de acord( 35% susţin puternic acest lucru, şi 23% sunt de acord într-o oarecare măsură).

47% dinre dintre pastorii baptişti şi 53% dintre amatorii dinm Cdrul organizaţiei SBC sunt de acord că atunci când un creştin bea alcool în cantităţi rezonabile, ei exersează libertatea biblică". Printre aceşti pastori, 15% susţin puternic acest lucru şi 32% sunt de acord într-o oarecare măsură. Printre amatorii SBC , 28% susţin puternic acest lucru şi 25% sunt de acord într-o oarecare măsură.

Publicat anul trecut în septembrie, studiul a primit voturi, 1,005 pastori protestanţi seniori, 1,004 amatori protestanţi prin telefon în aprilie şi mai. Pentru a se include printre amatori, o persoană trebuie să participe la biserică cel puţin de cinci ori pe an şi să aibă o preferinţă pentru protestanţi. Au fost în această pecete 405 pastori seniori din sud şi 205 amatori baptişti din sud.

Într-un studiu recent separat, absolvenţii de la un master al Seminarului Baptist din sud şi Seminarului Canadian Baptist au fost întrebaţi dacă ei cred că cei creştini nu ar trebui să folosească alcool ca băutură. "Printre toţi absolvenţii care au participat, 69% au fost de acord (41% au fost de acord în mod categoric, 28% au fost într-o oarecare măsură).

Studiul absolvenţilor seminarului a solicitat pe toţi absolvenţii promoţiilor 1998-2004 de la Seminariile Teologice din New Orleans, din centrul sud -vest, sud-est şi sud-vest, precum Seminarul Baptist Canadian din sud. Un subgroup limitat al absolvenţilor seminarului din sud era disponibil pentru studiu, potrivit datelor de pe site-ul organizaţiei LifeWay Research.


Michael Foust este editorul asistent al Presei Baptiste.

courtesy of Baptist Press News (http://bpnews.net)

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Crestin Baptist - stiri de interes pentru crestinatatea rom?a.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizata la versiunea 1.0! Sunteti invitati sa o vedeti - si sa o folositi! Acum ?tr-o noua interfata, cu motor de cautare propriu si plan de citire a Bibliei ?tr-un an!

 

Grup de Discutii Apologetica - te poti abona si scrie mesaje care sa fie dezbatute, discutate ? acest grup de catre membrii sai.

 

Forum - actualizat si diversificat, securitate crescuta, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Crestin! - aici intri daca vrei sa discuti cu prietenii sau sa ?i faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veti gasi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetica

Biografii

Etica

Istorie Crestina

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematica

 

Pe pagina de Teologie Sistematica puteti gasi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sf?t si alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, asa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre pacat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre m?tuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creatie si istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sf?situl)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright ? 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate