Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
Proiectul Betania
Arta Crestina
Stiri
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri baptiste

 

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Jose de JesusCompendiu internaţional: „Mesia” porto-rican predică la hispanicii din U.S.;

Mar 20, 2007 by Mark Kelly

 

 

NASHVILLE, Tenn. (BP) – Un om care se numeşte pe sine atât „a Doua Venire a lui Isus” cât şi „Anticristul”, adună urmaşi din cadrul hispanicilor din Statele Unite, după ce şi-a răspândit mesajul său de nici-un-păcat, nici-un-iad în alte 30 de ţări.

 

Jose de Jesus, un porto-rican de 60 de ani care predică acum în Houston, a spus la ABC News, „Înaintea prezenţei lui Dumnezeu, nu mai este nici un păcat”. EL predică că moartea şi învierea lui Isus Hristos înseamnă că păcatul nu mai există şi oamenii pot acum să nu mai facă nici un rău în ochii lui Dumnezeu.

 

Nu e greu de înţeles de ce ar răspunde oamenii aşa de uşor la un mesaj ca acesta, însă de Jesus trasează o linie de comportament. În timp ce moralele sunt eliberate de orice standard biblic creştin, el interzice beţia şi drogurile.

 

Crescut într-un cămin în Puerto Rico, un adolescent de Jesus fura ca să-şi suporte dependenţa sa de heroină. El spune că doi îngeri au venit la el în 1973 într-o viziune în timp ce era întemniţat, şi că „duhul care era în Isus din Nazaret” a intrat în el. După ce a fost eliberat din temniţă, el a venit în Statele Unite şi a început să lucreze ca pastor de tineret.

 

Conform cu de Jesus, Antihrist nu este o fiinţă rea ci este următoarea întrupare a lui Isus pe pământ. Urmaşii lui îşi pun tatuaje cu „666” pentru a demonstra devoţiunea lor. Ei îl asaltează cu daruri scumpe şi formaţii de mariachi îl salută la aeroporturi când acesta călătoreşte.

 

Cu un număr substanţial de ucenici – probabil un milion – în Venezuela, Columbia, Cuba şi alte ţări Latino Americane, de Jesus crede că a venit vremea ca el să-şi răspândească mesajul în Statele Unite.

 

„Miami este podul pentru multe naţiuni”, a spus el la ABC News. „Acolo sunt hispanicii, şi eventual mă voi duce să găsesc o mulţime de oameni frumoşi vorbitori de engleză care vor vrea să creadă în mine şi voi avea milioane dintre ei”.

 

HAMAS SE REDEDICĂ DISTRUGERII ISRAELULUI – Criticat de Al Qaeda pentru unirea moderaţilor spre a forma un guvern Palestinian, grupul militant Hamas şi-a reafirmat dedicarea sa faţă de distrugerea Israelului.

 

Într-o înregistrare audio postată pe internet, Ayman al-Zawahri, al doilea în comandă din Al Qaeda, a spus, „Hamas a fost la un picnic cu Satan U.S., şi a predat majoritatea Palestinei către evrei”, conform serviciului de ştiri Voice of America. Ca replică, Ghayi Hamad, purtătorul de cuvânt al Hamas, a spus, „Vom continua calea Jihadului şi rezistenţa până la eliberarea întregii Palestine”.

 

Recunoaşterea dreptului Israelului de a exista este o condiţie pentru guvernele Vestice de a ridica sancţiuni economice ce infirmă Autoritatea Palestiniană. Moderatul Preşedinte Palestinian, Mahmoud Abbas este susţinut de Statele Unite şi Israel, şi Hamas nu poate guverna fără cooperarea sa. Oficialii Hamas au spus că guvernul de unitate a fost necesar pentru a evita războiul civil dintre palestinieni.

 

CHINA CONDAMNĂ VÂNZAREA PLANIFICATĂ DE PROIECTILE US ÎN TAIWAN – Guvernul Republicii Populare China (RPC) a reacţionat ascuţit faţă de planul Statelor Unite de a vinde sute de proiectile către Taiwan, insula autonomă de lângă coasta Chinei pe care RPC insistă că ar trebui să fie unificată cu ţara principală condusă de comunişti.

 

Statele Unite a anunţat devreme în martie că a fost de acord să vândă 218 proiectile de rază medie avansată la nivel de aer şi 235 de proiectile Maverick Taiwanului. Ministrul extern chinez a avertizat că vânzarea avea să ameninţe stabilitatea în regiune şi va rănii relaţiile Chinei cu U.S. „Cerem în mod solemn liderului Statelor Unite … să anuleze imediat această vânzare de arme (şi) să evite rănirea păcii şi stabilităţii Strâmtorii Taiwan şi a relaţiilor Sino-US”, a spus Qin Gang, purtătorul de cuvânt al ministrului, către BBC.

 

China priveşte Taiwanul drept provincie renegată şi a ameninţat să folosească forţa dacă insula s-ar fi declarat pentru independenţa formală. Conform serviciului de ştiri Reuters, Preşedintele Taiwanului, Chen Shui-bian, a pornit discuţia independenţei, spunând că insula ar trebui să fie îndreptată spre independenţă şi de schimbarea numelui ei oficial, „Republica China”.

 

AVOCAT AL DREPTURILOR OMULUI VIETNAMEZ ARESTAT – Nguyen Van Dai, un avocat vietnamez recent selectat să primească un prestigios premiu al drepturilor umane, a fost arestat în Hanoi pe 6 martie, conform Comisiei Libertăţii Religioase din World Evangelical Alliance (WEA).

 

Dai şi cu un coleg, Le Thi Cong Nhan, au fost acuzaţi de „conducere de activităţi de propagandă care să rănească securitatea de stat” şi au fost temporar încarceraţi pentru patru luni până la următoare investigaţie, conform cu Elizabeth Kendal de la WEA. Cei doi s-a raportat că au început o grevă a foamei.

 

Investigatorii care au făcut un raid la biroul lui dai „a găsit multe documente care dovedeau că Dai şi Nhan au primit instrucţiuni şi suport financiar din străinătate pentru a deschide cursuri despre drepturile omului şi democraţie şi să sponsorizeze pe oamenii care au semnat petiţiile lor aşa încât să momească forţele împotriva Statului Vietnam, precum şi să colecteze informaţii socio-politice şi religioase ale Vietnamului pentru partidele de peste graniţă”, conform Agenţiei de Ştiri Viet Nam.

 

În cadrul codului penal al Vietnamului, detenţia lor de patru luni poate fi extinsă de patru ori în cazuri de securitate naţională, după care guvernul poate aplica „alte măsuri de intimidare”.

 

Dai era unul din cei 45 de scriitori din 22 de ţări selectat de Human Rights Watch să primească bursele Hellman/Hammet, care recunoaşte scriitorii ce au fost ţinte ale persecuţiei politice. Dai este unul din puţini avocaţi practicanţi ai drepturilor omului din Vietnam. El a fost apărătorul legal primar pentru biserica Protestante ale ţării, cel mai notabil fiind cazul lui Nguyen Hong Quang, un pastor Menonit şi fost prizonier politic.

 

Dai a mai fost anterior arestat în august 2006 şi în noiembrie a fost pus sub arest al casei după şase zile de interogare.

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate