Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
Proiectul Betania
Arta Crestina
Stiri internationale
Congresul Baptist
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri baptiste

 

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Profesor promovează renaşterea spirituală a enoriaşilor

http://www.sbcbaptistpress.org/bpnews.asp?ID=25603
May 8, 2007 | by Joy Rancatore

 

WAKE FOREST, N.C. (BP)--"Cristos este slăvit când apartenenţa la biserică înseamnă cu adevărat ceva."

 

John Hammett, profesor de teologie la Seminarul Teologic Baptist Sudestic, a îndemnat studenţii , cu ocazia unei prelegeri universitare in capelă, să ia în serios necesitatea punerii accentului pe renaşterea spirituală a enoriaşilor. Ţinută o dată pe semestru, lectura specială permite membrilor facultăţii să împărtăşească un subiect de importanţă specială cu studenţii din campusul universitar Wake Forest, N.C.

 

Hammett a afirmat că cea mai presantă problemă cu care se confruntă astăzi Convenţia Baptistă din Sud nu este cultura decadentă, post-modernistă, ci Cultura Baptistă din Sud, care a pierdut din vedere trăsătura Baptistă a bisericii -- renaşterea spirituală a enoriaşilor -- permiţând oricui să se alăture bisericii şi să-şi menţină apartenenţa la aceasta fără niciun fel de proces de intervievare sau vreo răspundere.

 

"Cum puteţi fi poporul Domnului dacă nu-I aparţineţi? Cum puteţi fi trupul lui Cristos dacă nu comunicaţi cu El? Cum puteţi fi templul Sfântului Duh dacă Sfântul Duh nu sălăşluieşte in voi?" a întrebat Hammett.

 

Hammett, un erudit si expert in ecleziastica Baptistă, este autorul cărţii "Fundatii Biblice ale Bisericilor Baptiste: O Ecleziastică Contemporană". Lectura sa din capelă a fost inspirată de o altă carte la care lucrează şi care va fi publicată în această toamnă.


Hammett a subliniat necesitatea unui corp renăscut al bisericii care sa participe la baptismul credincioşilor, Cina Domnului, guvernarea congregaţională şi disciplina bisericească.

 

"Nu cred ca puteţi să fiţi intru totul în comuniune cu majoritatea credincioşilor dacă nu sunteţi cu adevărat in asentimentul lor, dacă nu relaţionaţi cu ei", a spus Hammett despre comuniunea apropiată."Cred ca cel mai înalt grad de comuniune poate fi atins de membrii unei comunităţi locale pentru că ei, de fapt, merg împreună".

 

Pentru a întoarce bisericile la renaşterea membrilor, Hammett a precizat ca pastorii trebuie să fie dispuşi să stea cu o congregaţie suficient de mult timp ca să câştige încrederea şi să instituie sau să reintroducă necesitatea credincioşilor de a participa doar în limitele privilegiilor şi responsabilităţilor apartenenţei la Biserica Baptistă.

 

Aceasta este o "bătălie ce merită luptată", a spus, menţionând patru motive: menţine o mărturie colectivă; asigură sănătatea organizaţiei; produce iubire pentru membrii nerenăscuţi ai bisericii; şi Il slăveşte şi glorifică pe Cristos.


Hammett a propus ca bisericile să se întoarcă la compunerea şi semnarea de legăminte pentru a acţiona in armonie cu preceptele Sfintei Scripturi, să reformeze cerinţele pentru baptism şi apartenenţă la biserică şi să restaureze disciplina bisericească pentru răscumpărarea păcatelor.


El a îndemnat pastorii să parcurgă cu încet şi cu atenţie întregul proces de restituire a calităţii de mebru, în mod special disciplina bisericească, care, conform spuselor sale, va fi probabil cel mai greu de instituit.

 

"Scopul [disciplinei bisericeşti] nu este pedepsirea ci îndreptarea. Nu este pentru omul slab care cade şi se caieşte, ci pentru cel puternic care păcătuieşte cu insolenţă", a precizat Hammett.

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate