Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Istorie
Pastorala
Cartea Crestina
Eseuri Crestine
Umor
Marturisiri
Proiectul Betania
Pagina Femeii
Mass-Media
Stiri
Lectura Crestina
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri baptiste

 

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Aproximativ 2.700 de creştini conservativi s-au adunat la Two Rivers Baptist Church din Nashville, Tenn., pe 16 octombrie ca parte a raliului pre-alegeri „Poziţie pentru Familie”. Photo by Kent HarvilleRaliul Poziţie pentru Familie: Alegerea prea importantă pentru creştini ca ei să stea deoparte, spune Land, Dobson, şi alţii lideri

Oct 17, 2006

By Michael Foust

Baptist Press

 

NASHVILLE, Tenn. (BP) – Creştinii conservativi trebuie să ignore un efort naţional de suprimare a votului lor şi în schimb trebuie să vină în noiembrie şi să voteze pentru candidaţii care vor susţine valorile biblic, au spus liderii pro-familie la un raliu entuziast din Nashville, Tenn., pe 16 octombrie.

 

Raliul „Poziţie pentru Familie” a fost sponsorizat de Focus on the Family Action şi ţinut înaintea unei mulţimi de capacitate de aproximativ 2.700 la Two Rivers Baptist Church care a oferit vorbitorilor o mulţime de ovaţii deschise. Raliurile anterioare au avut loc în Pittsburgh şi Minneapolis.

 

Raliul a fost ţinut la numai trei săptămâni înainte ca votanţii din Tennessee şi alte şapte state vor merge la urne pentru a vota asupra amendamentelor de căsătorie constituţionale. Pe plan naţional, votanţii vor decide care partidă politică controlează Casa de Reprezentanţi şi Senatul.

 

„Această alegere va fi decisă de care parte îşi are baza motivată şi îşi arată baza pentru a vota”, a spus Richard Land, preşedinte al Southern Baptist Ethics & Religious Liberty Commission, către mulţime. „Acesta e motivul pentru care media liberală a abandonat orice aparenţă de obiectivitate … pentru a lansa un atac global asupra valorilor votanţilor şi asupra candidaţilor votanţilor de valoare care caută să suprime votul nostru”.

 

Fondatorul Focus on the Family, James Dobson, a spus că există un efort concertat din partea unora de a folosi scandalul Mark Foley pentru a-i ţine pe creştinii conservativi acasă pe 7 noiembrie, Ziua Alegerilor. Dar Dobson a spus că astfel de chestiuni cum sunt sanctitatea vieţii umane şi direcţia Curţii Supreme sunt prea importante pentru conservativi ca să nu voteze.

 

Suporterii amendamentului propus în domeniul căsătoriei din Tennessee au ţinut pancarte în cadrul raliului „Poziţie pentru Familie” din 16 octombrie. Tennessee este unul din cele opt state care va vota în privinţa amendamentelor căsătoriei pe 7 noiembrie. Photo by Kent Harville„Ceea ce a făcut Mark Foley este lipsit de scrupule. A fost teribil”, a spus Dobson. „… Slavă Domnului că s-a dus. Dar spuneţi-mi – acum că s-a dus, de ce mai este încă cu noi? De ce mai vorbesc despre asta? De ce se tot încearcă să blameze pe cineva pentru asta? Este pentru că ei folosesc aceasta pentru a suprima valorile votanţilor”.

 

Dobson a spus că i s-a spus că ştiri adiţionale despre Republicani „homosexuali citaţi” vor ieşi la iveală în săptămânile următoare.

 

„Ei salivează această ştire rea aşa încât eventual valorile votanţilor să ajungă la locul în care să spună, ‚Un vărsat pe ambele voastre case. Eu stau acasă’. Oameni buni, nu ne putem permite să facem asta”, a spus Dobson.

 

Jerry Sutton, pastor al Two Rivers Baptist, a spus că mizele din viitoarele alegeri sunt mari.

 

Pastorul Ken Hutcherson din statul Washington i-a încurajat pe creştinii conservativi pe 16 octombrie să voteze în Ziua Alegerilor pentru a susţine dreptatea. "Avem obligaţia… de a ne asigura că nelegiuirea nu este împinsă" asupra Americii, a spus el. Photo by Kent Harville „Suntem într-un mare război civil astăzi. Nu e un război al gloanţelor şi armelor ci un război de idei şi argumente”, a spus Sutton. „Şi fiecare bucată a sa este la fel de importantă precum Războiul Civil pe care l-a luptat naţiunea noastră acum circa 150 de ani în urmă. Pentru noi, este un război contra seculariştilor … care ar vrea să ne aducă înapoi la imoralitatea zilelor Romei antice.

 

„Ţelul nostru este de a motiva pe fiecare credincios în parte – oricine rosteşte numele lui Isus – să fie implicat în procesul politic…. Noi nu vom tăcea”.

 

Dobson a indicat la un titlu din The New York Times care spunea, „Căsătoria dintre homosexuali pierde energie în timp ce se numără voturile”. Povestirea declara că „suporterii căsătoriei cu persoane de acelaşi sex din acest an se pare că vor fi la fel de mobilizaţi precum oponenţii lor”. Un titlu recent dintr-o povestire Reuters declara, „Valorile votanţilor se sting ca factor în campania U.S.”.

 

„Există aceste declaraţii că votanţilor de valoare nu le pasă în acest an şi că o să stea acasă”, a spus Dobson. „… Pentru doi ani [liberalii au fost] învineţiţi în privinţa a ceea ce s-a întâmplat în 2004.

 

„O să îmi pun votul meu oricum. Dar voi?” a spus el către un strigăt de „Da!” din mulţime.

 

James Dobson de la Focus on the Family a spus la raliul creştin din 16 octombrie că crede că „nu-şi poate permite” să stea departe de această alegere, care se pare că va avea un impact asupra cine stă în Curtea Supremă. Photo by Kent Harville Dobson a menţionat cinci chestiuni care ar trebui să motiveze pe creştinii conservativi să voteze: „căsătoria dintre homosexuali”, controlul Curţii Supreme, sanctitatea vieţii umane, lupta legală în privinţa libertăţii religioase şi războiul contra militanţilor islamici.

 

„Mi se spune de anumiţi oameni care ştiu mult mai multe despre aceasta decât mine că există probabil două … justiţii de Curte Supremă care mai atârnă până ce o să fie un Senat mai liberal aşa încât locul lor să nu fie luat de altcineva care este conservativ”, a spus Dobson. „Este o curte de 5-4 [pro-alegere] chiar acum. Încă o justiţie nouă – dacă sunt conservativi – va pune Roe v. Wade în primejdie”.

 

Dobson a spus că nu a văzut niciodată ura pentru conservativi care există în America de astăzi. El a spus că „este ciomăgit” de unii din media.

 

„De ce acum?” a întrebat el. „… E ca să mă identifice ca unul din cei care au ajutat la răsturnarea valorilor votanţilor data trecută. Şi ei sunt determinaţi că nu o să se mai întâmple din nou”:

 

Land a spus că creştinii au o responsabilitate biblică de a vota.

 

„Dumnezeu a rânduit guvernul, şi într-o ţară ca a noastră unde avem privilegiul de a determina că vom avea un guvern al poporului, prin popor şi pentru popor, este un păcat pe faţă să nu votezi”, a spus Land. „Trebuie să fi înregistrat ca să votezi. Trebuie să fie un votant informat, şi atunci când votezi, trebuie să-ţi votezi valorile. … Loialitatea ta nu aparţine nici unui partid…. Ea aparţine Dumnezeului Atotputernic”.

 

Eticul Baptist Sudic Richard Land a spus adunării de circa 2.700 de creştini conservativi pe 16 octombrie că „e un păcat să nu votezi” şi că alegerea din 7 noiembrie va avea implicaţii semnificative asupra ţării. Photo by Kent Harville Preşedintele Family Research Council, Tony Perkins, a cerut celor prezenţi să se roate pentru America 10 minute în fiecare zi până la alegeri. Tot el a cerut celor prezenţi să cheme 10 prieteni sau membrii de familie să-i ducă să voteze.

 

Ken Hutcherson, un lider pro-familie şi pastor al Antioch Bible Church din Redmond, Wash., a spus că creştinii nu trebuie identificaţi cu un partid politic ci trebuie să voteze conform valorilor lor.

 

„Nu sunt un Republican. Nu sunt un Democrat”, a spus el. „Sunt un om neprihănit înaintea lui Dumnezeu care stă pentru neprihănire…. Pentru că noi ţinem neprihănirea ca ţel al nostru, [atunci] … avem obligaţia, responsabilitatea, chemarea de a ne asigura că nelegiuirea nu este împinsă asupra unei naţiuni care a fost fondată pe Cuvântul lui Dumnezeu şi principiile Sale”.

 

În adiţie faţă de Tennessee, celelalte state care votează pentru amendamentul căsătoriei pe 7 noiembrie sunt Arizona, Colorado, Idaho, South Carolina, South Dakota, Virginia şi Wisconsin. Amendamentele au ca ţintă prevenirea unei repetări a ceea ce s-a întâmplat în Massachusetts, unde curtea cea mai înaltă de stat a emis o lege care legaliza „căsătoria persoanelor de acelaşi sex”. Massachusetts nu are nici un amendament asupra căsătoriei.

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Misiunea Vox Dei vă urează Sărbători Fericite alături de cei dragi!

CHAT Creştin!

 

FORUM

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate