Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Brian Hawkins, pastor of HaDerek Kol HaMashiach, a messianic church in Alabama, worships during an ordination service for new Messianic ministers at the Southern Baptist Messianic Fellowship June 9 in San Antonio, Texas.  Photo by Baptist Press Staff.Mesianicii afirmă 5 lideri
http://www.bpnews.net/BPnews.asp?ID=25908

Posted on Jun 18, 2007 | by Tim Ellsworth

SANANTONIO (BP)’- Jay Fielding a crescut în New York într-un mediu iudaic conservator. A mers la şcoală evreiască, a studiat Tora şi a învăţat multe din povestirile Vechiului Testament.

Dar când a crescut, Fielding a spus că ”se părea că îi lipsea ceva. Într-adevăr era vorba despre lucrurile spirituale pe care le-am făcut şi le fac, având o oarecare relaţie cu Domnul”.

Când avea 18 ani, Fielding a înţeles adevărul creştinismului şi şi-a predat viaţa lui Isus Cristos.
”Atunci am simţit acea eliberare de păcat în viaţa mea, a afirmat el. Nu am înţeles în totalitate lucrul aceast, dar am căzut la pământ plângând. Am simţit că într-adevăr am fost iertat”.

Fielding, care slujeşte acum ca rabin mesianic şi fondator al Congregaţiei Beth Chaim în Marietta, Ga. a fost unul dintre cei 5 bărbaţi hirotonisiţi în slujirea Evangheliei pe data de 9 iunie de către Asociaţia Mesianică Baptistă din Sud la întrunirea anuală a grupului în San Antonio.

Pe lângă serviciul de hirotonisire, grupul a avut şi o slujbă de închinare şi a ascultat vorbitorii care au lansat subiectele de conversaţie despre profeşţie şi evanghelizare a poporului evreu în ziua a doua a întâlnirii.

Era prima slujbă de hirotonisire a grupului. Ric Worshill, preşedintele grupului a spus că părtăşia era esenţială atunci când organizaţia nu are o slujbă de hirotonisire. Biserica cere ca asociaţia să îi ajute atunci când au serviciu de hirotonisire pentru slujitorii respectivi. El spunea că mulţi reprezentanţi ai adunărilor individuale erau prezenţi la hirotonisire şi că membrii Congregaţiei Mesianice Baptiste din Sud ar călători în fiecare biserică pentru a face un serviciu de instalare în funcţie a celor hirotonisiţi.

”Când una din bisericile noastre locale hirotinisea un slujitor, ele chemau pe ceilalţi slujitori să-i chestioneze şi să semneze certificatul de hirotonisire , a spus Worshil. Noi facem acelaşi lucru în cadrul asociaţiilor locale”.

”Alţi slujitori care au fost ordinaţi au fost Hal Garrett de la prima biserică din Hardy, Ark, Saffle din Biserica Mesianică Baptistă Shalom Adonai din Wichita, Kan. Wichita, Kan Alpren de la Congregaţia Mesianică Kol Dodi din Nashville, Tenn. şi Jay Isbell de la Sinagoga Mesianică din Bessemer, Ala”.

Larry Kindrick, fostul pastor al Primei Biserici Baptiste din Hardy, Ark, a avut unul dintre cele două mesaje ca parte a slujbei de hirotonisire.

”Biserica trebuie să fie trupul lui Cristos pe Pământ astăzi. Noi trebuie să îi sprijinim şi să ne rugăm pentru acei pe care El i-a chemat, a afirmat Kindrick”. Noi putem să îi hirotonisim pe toţi bărbaţii care vin, dar fără duhul Sfânt noi pierdem prea multe bătălii”.

Brent Powell, director of missions for the Black River Baptist Association in Hoxie, Ark., addresses five ministers being ordained during a Southern Baptist Messianic Fellowship meeting June 9 in San Antonio, Texas.  Photo by Baptist Press Staff.La începutul zilei Aslam Masih din cadrul Bordului American de Misiune din nord, a vorbit unui grup referitor la modul cum poţi atinge mai bine poporul evreu cu Evanghelia. Masih este un misionar care plantează biserici pentru pentru grupuri asiatice din partea de est şi sud.

Masih arătat că Statele Unite au cel mai mare număr de grupuri de oameni din lume şi că succesul în câştigarea celor pierduţi se traduce prin atingerea lumii pentru Cristos – pentru că acei oameni vor duce mesajul prietenilor şi familiilor în locurile lor natale.

Populaţia iudaică din Statele Unite se ridica la mai mult decât 6 milioane şi în sud sunt doar 15 biserici baptiste musulmane.


”Sarcina pe care o aveţi este o sarcină pe masura puterii lui Dumnezeu”, afirma Masih.

Masih a spus Asociaţiei Mesianice că ei trebuie să se reproducă şi să planteze mai multe biserici dacă ei sunt gata să atingă America de nord. El îi încurajează să se unească cu convenţiile şi asociaţiile locale pentru a conştientiza şi mai mult nevoile comunităţilor evreieşti. El a accentuat importanţa programelor de instruire, aşa că bisericile pot echipa noi lideri şi plantatori de biserici.


”Noi suntem chemaţi nu doar să câştigăm oamenii pentru Hristos, ci să-i disciplinăm şi să zidim bisrica Lui , a zis Masih. Se plantează biserici, aşa că fiecare persoană din fiecare comunitate are o biserică care urmăreşte să facă din ei discipolii lui Cristos şi să îi înveţe să asculte tot ce El a poruncit”.

Jack Kinsella, autor, redactor şi editor a “Scrisorii Omega”, s-a adresat unui grup vorbind despre profeţie şi despre modul cum se încadrează poporul Israel în planul lui Dumnezeu. Kinsella a spus că studiul profeţiei biblice este important, deoarece ea este “semnătura lui Dumnezeu”.

El reaminteşte asociaţiei că fiecare are un destin veşnic- ori în cer cu Cristos ori în iad.

Dumnezeu vrea Israelul, a afirmat Kinsella. Obligaţia noastră pentru Israel este să aducem cât de mulţi oameni putem cunoasterea a cine este Mesia lor, înainte ca anticristul să îi înşele.

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate